סקר: האם אתם אוהבים את העבודה שלכם?

אחד היתרונות בהתמקדות במטרה

ארוכת טווח, כלומר מתן מענה לשאלה איפה אני רואה את עצמי בעוד שנה, שנתיים, חמש שנים מהיום מבחינה אישית ומקצועית, הוא זה שהיה כנראה פותר לך את הדילמה. למה אני חושבת ככה, אני אתן לך דוגמאות: אם היית אומרת לעצמך למשל - בשנתיים הקרובות אני מתכננת מעבר הדרגתי לקריירה באחד מתחומי העניין שלי, ולצורך כך אני צריכה לחסוך כסף כי יהיו לי הוצאות בחודשים הראשונים ולא בטוח שאני ארוויח הרבה. אז השיקול לקחת את העבודה החדשה הוא מאוד נכון כי זה ייאפשר לך לחסוך כסף למטרה שחשובה לך, אמנם על חשבון שעות הפנאי בטווח הקצר, אבל זה למען הסבת הקריירה שלך לתחום עיסוק שאת מאוד אוהבת וזה יהיה שווה לך בטווח הארוך. אם לעומת זאת היית אומרת לעצמך - בשנה הבאה אני מתכננת להקדיש את כל כולי ללימודים בתחום שאני מתעיינת בו, לצורך בחינת האפשרות להסב את הקריירה שלי לתחום שמעניין אותי. זה משהו שידרוש ממני השקעה של הרבה זמן השנה, ובמצב הזה השיקול להישאר בעבודה הנוכחית יהיה החלטה הנכונה ביותר עבורך כרגע. נתתי לך שתי דוגמאות שהמסקנה אם לקחת את העבודה כן או לא, משתנה בהתאם לתשובה שלך לגבי איך את הולכת לנהל את עצמך בשנה-שנתיים-שלוש הבאות. אני מאמינה שאם תנסי לענות על השאלה הזאת בשביל עצמך, זה יפתח כיווני מחשבה עתידיים לטווח ארוך יותר מאשר הטווח המיידי עליו את חושבת כרגע, וזה עשוי מאוד לעזור לך לקבל החלטה נכונה בשבילך.

רן בת

New member
נפתרה הבעיה במה לבחור.

החלטתי לא לקחת אף אחת מהעבודות שהתלבטתי עליהן. אחרי שביליתי היום שעתיים וחצי בפקקים בדרך לעבודה ושלוש שעות בפקקים בחזרה מראיון העבודה באקים, החלטתי שאף אחת מהעבודות לא שווה את זה שאבזבז 5 שעות מזמני היקר בדרכים, ואנסה לפנות לאפיקים אחרים לפרנסה. אולי ייצא מהם משהו שאוכל גם להתפרנס ממנו, וגם לא ארגיש שכל האנרגיות שלי עפות להן סתם כך לאויר על נסיעות לעבודה ובחזרה.

הדס100

New member
כן, חלקית.

התחלתי לפני חצי שנה לעבוד כחובשת מלוות טיולים ונהניתי מכל רגע בעבודה, ראיתי נופים חדשים והכרתי מלא אנשים. עכשיו כשאני מתחילה ללמוד, אני גם מעבירה שיעורים פרטיים, ואמנם הכסף טוב, אבל אני לא ממש נהנית. זה דיי משעמם.

KoSeMeT

New member
אוהבת, אוהבת ושוב אוהבת.

במשרד של אמא יש אנשים נחמדים באווירה טובה, חוץ מהרגעים המעטים שבאים בדרך כלל אחרי 5 שעות שם שאני מרגישה שאם אני נשארת שם עוד רגע אני מתפוצצת ואז אני בד"כ הולכת, וגם בעסק יש אנשים טובים שרק רוצים לעזור והארועים הם דלק חשוב ביותר לעסק הזה, אז כן נחמד לי, טפו טפו טפו. ואם היה לי סכום בלתי מוגבל של כסף? הייתי מקימה את הפאב שאני רוצה להקים כבר שנתיים, אז ברור שהסגנון חיים שלי יהיה שונה. ואולי גם הייתי מקימה את חברת התקליטים שאני חולמת עליה. הייתי עושה עסקים, בקיצור.

KoSeMeT

New member
עדיין לא

שוב אני כותבת מקפה אינטרנט, אבל המחשב החדש שלי אמור להגיע אלי ביום יומיים הקרובים ואני מקווה שאז אני כבר אוכל לגלוש בלי בעיות (ובלי לשלם מחירים מופרזים על שעת גלישה)

Aisha

New member
אממ עד לפני סוכות עבדתי

בחברת סטארט אפ . מקום עם אנשים מקסימים ואווירה טובה. אבל הפרוייקט נגמר. בעוד חודש מתחיל פרוייקט חדש באותה חברה והבוס הזמין אותי להמשיך לעבוד איתם. אין שמחה ממני. אני הגעתי למסכנה שהמסגרת היא מה שחשוב. לקום בבוקר ולדעת ישי מטרה. להיות בסביבה של אנשים ולהיות פעילה. ואם אתה נהנה והאווירה טובה אז מה טוב. אישית אני מבחרת את היושב במרומים ואת כל מי שעזר לי שיש לי את העבודה הזאת. מה גם הבוס התחשב בזה שאני סטודנטית.

למעלה