סקרנות ואינטלגנציה...

• פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

neko

New member
סקרנות ואינטלגנציה...

כבר מזמן הוסכם שיש מתאם ישיר בין סקרנות ואינטלגנציה. עכשיו עולה השאלה: מה בא קודם, הביצה או התרנגולת? האם אדם סקרן נהפך לאינטלגנטי יותר בשל חקירותיו, או שאולי אדם אינטלגנטי נהיה סקרן בגלל פיקחותו?

MelodicTruth

New member
העלתי את הנושא

בכמה מהפורומים של אגודות הIQ, שאלתי המקורית היתה בקשר לילדים מחתך שוציו-אקונומי נמוך, או ילדים בעלי מוטיבציה נמוכה וI/ גבוה. משום מה, כולם טענו שאדם עם IQ גבוה יהיה סקרן מטבעו. אני יודע שזה נכון לגבי, האנציקלופדיה היתה הספר האהוב עלי בכיתות א-ב. קשה לי להאמין שזה נכון לגבי כולם, לא ידוע לי על מחקר בנושא, אני אשמח אם למישהו יש עוד מידע. בכל מקרה, אני חושב ששתי הטענות אפשריות, רק שכל אחד מתפתח בצורה שונה. גרוי אינטלקטואלי בגיל צעיר משפיע בצורה ניכרת על רמת האינטליגנציה, וכמובן שקיימים יחסי גומלין בין השניים.

לטעמי האינטיליגנציה.

כיון שהוכח שהאינטיליגנציה הינה תורשתית (או לפחות טווח האינטיליגנציה המשוער נקבע על ידי התורשה). סקרנות מאידך תלויה מאוד בחינוך ובתנאים סביבתיים. ומי אמר שסקרנות לילד חסר אינט' גבוהה, עושה או לשובב במקום לבעל ידע? אין ספק ששניהם דרושים ומחזקים אחד את השני, אבל המקור, לטעמי, היא האינטיליגנציה.

lepidus

New member
הבהרה חשובה

מעולם לא הוכח שאינטיליגנציה היא תורשתית. נקודה.

לא מדוייק.

כשמראים מתאמים גבוהים ועקביים בין תאומים זהים לעומת מתאמים נמוכים יותר בין אחים דיזיגוטיים, אחים רגילים ומתאמים מאוד נמוכים בין אחים רגילים זו הוכחה אחת שהאינטיליגנציה היא תורשתית. (אני זוכר מחקרים אחרים אבל אינני בטוח אז לא אפרט) יחד עם זאת אין פסיכולוג רציני בעולם כיום שמכחיש כי אינטיליגנציה היא פוטנציאל תורשתי. התפתחותה מותנת חלקית בסביבה כמובן, אבל הטווח שלה הוא תורשתי.

neko

New member
היה פעם בנק זרע לגאונים (זכור לי

שהזכרתי זאת כאן), ואכן הילדים שנולדו הראו ניצוצות של גאונות, אך הוא נסגר לאחר מקרה בו נולד ילד מפגר (או אוטיסט, לא בטוח).

למעלה