סקירה של Pulse - DVD ב-ynet

FunkyMonk

New member
מעובדות

תואיל בטובך ללכת להסתכל על חלוקת הקרדיטים בין חברי הלהקה.

מכך ש

שמעתי את The Devision Bell ואת האלבום האחרון של גילמור (שבו רייט מתארח) וזה נשמע (מבחינת סאונד) כמו פינק פלויד, לעומת אלבומי הסולו של ווטרס שנשמעים כמו הווייט סטרייפס.

jbloo

New member
מסכים

יצא לי לראות 2 הופעות של פלויד מהסיבוב של פולס בארלז קורט ב94, וחוץ מפירוטכניקה ומקטע אחד שעשה לי את זה (astronomy domine שבכלל נכתב על ידי בארט), שאר ההופעה הייתה אנמית משעממת ומרדימה.

אה ועוד משהו

עוד הוכחה ניצחת לכך שווטרס זה פינק פלויד. אולי אלבומו הסולו שלו לא מזהירים,אך הם עולים בכמה רמות על שני האלבומי סולו של רייט ושלושת אלבומי הסולו של גילמור,שהם ברמה נמוכה וגובלים בשעמום,רק האלבום האחרון של גילמור נחמד,אך גם הוא לא מפיל ברמתו.

FunkyMonk

New member
קודם כל, הכל פה בגדר טעמך...

אבל אם אתה באמת רוצה - הרמה המוסיקלית באלבומים של גילמור גבוהה בהרבה, הרבה הרבה מאד מהרמה של ווטרס. וזה לא אומר כלום - ווטרס תמיד היה יותר טוב בכתיבת מילים. לגבי הלהקה עצמה - כפי שאתה יכו ללראות בבירור, כשהלהקה הייתה מאוחדת, הם יצרו מוסיקה הרבה יותר טובה. AHM, MEDDLE, DSOTM, וWYWH.. אתה עוד בנוסף יכול לשים לב שדווקא באלבומים האללו שלהם - ווטרס אחראי על אולי כתיבת 1% מהלחנים (ולא חסר פה 0). מן הצד השני אתה יכול לשים לב שגילמור ורייט לא כל כך כתבו מילים. רוב רובן של המילים הוא של ווטרס. אתה מבין? ווטרס תמלילן וגילמור ורייט מלחינים. כשווטרס החליט להשתלט - התחילו לראות את ההשפעה של זה. מבחינה מוסיקלית (ולטעמי גם מכל בחינה אחרת) שני האלבומי סולו של ווטרס בחסות הפלויד, החומה והליטוש האחרון, נחותים בהרבה מכל אלבום אחר של הפלוידס (גם המאוחרים יותר). כי ווטרס פשוט לא יודע להלחין. לעומת זאת ניכר כי האלבומים המאוחרים יותר של הפלויד חסרים מבחינת הליריקה. כי גילמור לא יודע לכתוב מילים.. אבל הפלויד מצליחים מעולה ללא ווטרס, זה שהם לא עושים את המוסיקה שהם היו עושים פעם זה לא נתון לוויכוח.. אבל בינינו, הרי כולם יודעים שגם ווטרס עשה הרבה זבל.. (בהופעות של רדיו קאוס הוא הופיע מול אולמות עם כמה עשרות אנשים..)

RamiSun

New member
רדיו קאוס? זבל?

הגזמת... אני דווקא מאוד אוהב את האלבום הזה.

FunkyMonk

New member
לא אמרתי זאת

אני כלל לא מכיר את האלבום! רק אמרתי שבתקופת רדיו קאוס הוא הופיע מול אולמות ריקים מאדם.. בגלל שלא התייחסו למוסיקה שלו...

RamiSun

New member
כל אלבומי הסולו שלו מעולים

והוא מוכיח יכולת כתיבה והלחנה ובעיקר יכולת הגשה. הבן אדם יודע לעשות מניפולציות אמוציונליות על המאזין בצורה פשוט מעוררת הערצה. עדיין לא שמעתי את קא-אירה, מישהו יכול לספר על זה? שווה?

רמי כל מילה בסלע, אין מה להוסיף ו

לגבי קא-אירה.שמעתי אותו פעמיים ולא נפלתי מהכיסא,אך למען האמת אני נורא חלש באופרות כך שדעתי סתמית בעניין הזה.דעה אוביקטיבית אפשר לקבל רק ממי שיודע באמת להעריך מהי אופרה טובה. הביקורות,אני יודע,מעורבות-חלקם טובות חלקם פחות. אם אתה מבין באופרות,תשמע ותחליט לבד ואם אתה לא מבין אני לא בטוח שהיא תרגש אותך במידה כזו או אחרת. ואם אתה בקושי שומע אופרות(כמוני,אני שומע מעט מאוד וגם לעיתים רחוקות מאוד),לא בטוח שהאופרה של ווטרס תגרום לשינוי משמעותי בהרגלי האזנה שלך.

סא אירה

וזה אלבום מדהים, מלא עונג, מושקע ומוקפד, שגם יודע לספר סיפור חשוב (המהפכה הצרפתית) בהגשה נכונה ובאמת כיפית. האלבום הוא אופראי לכל דבר, עם כל המוטיבים והאלמנטים האופראיים המוכרים, ועדיין אתה יכול להרגיש טאץ' של גאון שנותן לו גם גוון של אופרת רוק (למרות ששמץ של יבבת גיטרה לא תשמע באלבום הזה - אבל זאת האופרה הראשונה ששמעתי שאומרים בה FUCK). עוד הוכחה שמי שאומר שווטרס לא מלחין יכול רק לקפץ.

ישנם כמה אי דיוקים אצלך

1-נבהיר מראש,הכל רק בגדר טעמי ודעתי בלבד. 2-רוב מעריצי פינק פלויד שפגשתי בחיי הסכימו עימי. 3-הרמה של אלבומי גילמור גבוהה?תשמע זה עניין של טעם וזה חסר משמעות להתווכח על זה,אם האלבום הראשון שלו הנושא את שמו והשני ABOUT FACE זו רמה גבוהה בשבילך סבבה. 4-ברור שכשהם היו מאוחדים הם יצרו מוסיקה יותר טובה. 5-אתה טועה ומטעה לגבי כמות ההלחנה של ווטרס,במרבית החומרים ווטרס היה שותף מלא לכל הלחנים,ישנם דיסקים שהם כמעט בלעדיים שלו(אנימלס למעט שיר אחד,החומה למעט שני שירים,פיינל במלואו,דארק סייד הכל הוא כתב ושלושה שירים הם בלעדית שלו ולגילמור אין שיר אחד בלעדי באלבום הזה,בוויש יו בהכל הוא מעורב ושני שירים בלעדית שלו,בסייקרופול אוף סיקרט שלושה קטעים מתוך שבעה שלו בלעדית ובכל השאר למעט שתיים הוא שותף-וכך כמעט בכל הדיסקים),כך שאני לא בדיוק יודע מאיפה לקחת את האחד אחוז שלך. 6-גם לגבי האלבומים שלהם לבד לעומת שלו והשתלטותו אתה טועה.האלבומים שלהם לא רק חסרי מלל אלא גם הלחנים שלהם במרביתם סתמיים,הפיינל קאט הוא אחד האלבומים האהובים בעיניי.כך שגם בסוגייה זו זה עניין של טעם והויכוח מיותר. 7-לגבי רדיו קאוס שכולם נוטים לזלזל בו(ולא בצדק),כבר הסברתי בפורום הזה את הסיפור מאחורי הדיסק הזה,אני לא מבין מה אתה מביא אותו כדוגמא. רדיו קאוס נכתב בזמן קצר ביותר כדיסק יחסית קליל על מנת למכור כמה שיותר דיסקים,ולמה?בזמנו שערך בוב גלדוף את הלייב אייד הראשון שלו למען הרעבים או נפגעי אסון באתיופיה(לא זוכר בדיוק),נתבקש ווטרס לקחת חלק באירוע.ווטרס סירב בטענה שזו נראית לו צביעות שאומנים מגיעים עם מטוסים ולימוזינות לשיר לרעבים.ולכן הוא החליט להוציא אלבום קליל יותר שימכור כמה שיותר ואת כל הכסף הוא תרם לאותה מטרה.מה גם,שהשיר שחותם את האלבום THE TIDE IS TURNING- AFTER A LIVE AID - (שים לב לשמו של השיר)-הוא שיר מדהים,יפה ועצוב גם ברמת המילים וגם ברמת המנגינה.כלומר,יש סיבה למה רדיו קאוס הוא אלבום בינוני על גבול הפופ,ולכן,אני לא מבין מה הטעם להביא את האלבום הזה כדוגמא בכל פעם שישנו וויכוח על ווטרס.בנוסף,האלבום שלו "משועשעים למוות" הוא לדעתם של רבים אלבום מצוין(עם עבודה יפה של ג'ף בק על הגיטרה),שעולה בכמה רמות על שני האלבומים של הפלויד בלעדיו. ונקודה אחרונה לסיום,יכול להיות שהוא הופיע מול אולמות ריקים בזמנו בגלל הכעס שהיו לרבים עליו,אך עם השנים אנשים הבינו מי הוא פינק פלויד האמיתי ולראייה,אחרי מעל 10 שנים שלא היה על הבמה יש לו סיבוב הופעות שנמשך כבר כמה שנים ונוחל הצלחה מדהימה ברחבי העולם(בהופעה הראשונה באו מעל 90 אלף איש להופעה-הוא בעצמו הופתע),ואין מדד טוב מזה.

אני מאד מסכים איתך ושותף לדעתך

Radio KAOS לדעתי אינו כה "פופי", אבל בהחלט נגיש מאד ודי קצר, עם כמה שירים מצוינים. אין ספק בכלל ש-Amused to death הוא אלבום מעולה, הן מוסיקלית והן תכנית, לא רק ביחס לפלויד או לחומר אחר של ווטרס, אלא כאלבום מצויין בפני עצמו.

FunkyMonk

New member
כמה אי-דיוקים אצלך =/

גילמור ורייט הלחינו את רוב הצד האפל - ווטרס לקח חלק חצי-פעיל בלחנים שם. כלומר - העיר את הערותיו. כמובן שהייתה לו השפעה על מה הולחן, בדיוק כפי שלגילמור ורייט הייתה השפעה על מה נכתב במלל.. WYWH הכל זה גילמור ורייט. הוא רק שר בברוך הבא למכונה ובSOYCD. AHM: AHM - גיסין. IF - ווטרס כתב והלחין. SUMMER - רייט כתב והלחין FOS - גילמור כתב והלחין ALLAN - "כולם" מדל: OTR - גילמור הלחין. מייסון כתב ושר. =/ SEAMUS - אאל"ט גילמור ורייט הלחינו, כולם כתבו. SAN TROPEZ - ווטרס כתב ושר. ווטרס וגילמור הלחינו. כרית רוחות - גילמור. כמדומני הכל. פירלס - כולם ביחד. DSOTM: את הכל גילמור שר, מלבד שני הטראקים הראשונים. את הכל ווטרס כתב. את הכל גילמור/רייט (ונדמה לי שאיזה שני שירים ווטרס) הלחינו. WYWH: SOYCD - ווטרס וגילמור שרים, גילמור ורייט הלחינו. WTTM - ווטרס שר. לאדע מי הלחין (נדמה לי שכולם ביחד) HAC - כולם. WYWH - גילמור שר, והלחין. ווטרס כתב. אנימלס זה כבר חצי אלבום ווטרס. אך אם אתה מתעקש: ווטרס כתב הכל. פיגס און דה ווינג - ווטרס כתב והלחין דוגס - גילמור ווטרס הלחינו. פיגס - גילמור ווטרס. שיפ - ווטרס נדמה לי. החומה והליטוש האחרון הם כאמור אלבומי סולו של ווטרס. אל תסתמך על זה כעובדה, אם מתחשק לך תאמת את זה במקור אמין (כלומר - לא ויקיפדיה, ועדיף לא באינטרנט)

jbloo

New member
מאיפה הוצאת את זה?

אני בעבודה אז אין לי את הדיסקים מול העיניים, אבל יש לך שם כמה טעויות (או השערות לא מבוססות?). אטום הארט מאדר מבוסס על קטע גיטרה של גילמור. שאר הקונצפט פותח על ידי כל הלהקה, והובא לגיסין לתזמור. גיסין השתולל בתזמור, כתב את כל הקטעים הווקאליים, (על בסיס האקורדים והקונצפט הקיימים) ובהחלט אחראי לאיך שהיצירה הזו נשמעת ולייחוד שלה, בסופו של דבר, אבל היות והאקורדים והבסיס בעצם נכתבו על ידי הלהקה, הקרדיט מגיע לכולם בסופו של דבר (למגינת ליבו של גיסין). בדארק סייד- money, brain damage, eclipse- לחנים של וואטרס, + מילים לכל שאר האלבום + כנראה עוד כמה לחנים משותפים (אין לי את הדיסק מול העיניים). יש לך גם טעות בקרדיט שירה, אבל זה לא כזה מעניין. כמוכן הוא האחראי הישיר על הקונצפט של התקליט (ושלל האפקטים ביחד עם אלן פרסונז), ולא הייתי מקל ראש לגבי החשיבות של הקונצפט להצלחת התקליט (אם תשאל אותי, הרבה יותר משמעותי מהלחנים שם שלא כאלה מבריקים). מדל- OTR? אני משער שהתכוונת OTD- לחן וקונצפט- וואטרס. גיטרה שמהווה את מרבית הבשר המוזיקלי בקטע + בס ראשית (יש שם 2, וואטרס מנגן על השניה שנכנסת)- גילמור. SOYCD- וואטרס שר. WTTM- אחד מהדואטים הבודדים של גילמור וואטרס ביחד, לחן של וואטרס. HAC- וואטרס הלחין. ANIMALS- למעט דוגז, כל התקליט נכתב והולחן על ידי וואטרס. זה שהוא היה אחראי על כל המילים (מדארק סייד והלאה- בלי יוצא מהכלל) ועל חלק ניכר מהקונצפטים (ועל קונצפט עדיין אין קרדיט) שהבדילו בעצם את פינק פלויד משאר הלהקות- (הרי בלי קונצפט הם היו סתם עוד להקת רוק ממוצעת)- על זה נראה לי שאין ויכוח.

FunkyMonk

New member
כמה דברים:

על AHM הקרדיט הוא "כל הלהקה + גיסין". אני בחרתי לרשום גיסין כי לדעתי מה שהוא עשה שם זו בעצם מהות היצירה. התכוונתי OOTD, טעות שלי. הלחן של גילמור בכל זאת (גם בס וגם גיטרה). יש לציין, ד"א, שגם כשווטרס מלחין משהו הוא מלחין רק בס/אקוסטית/מעט קלידים. גילמור תמיד מלחין את הגיטרה שלו. וגם רייט רוב הפעמים מלחין את הקלידים שלו. ווטרס ממש לא אחראי בלעדי על הקונספט לאף אחד מן האלבומים, מלבד החומה ודה פינל קאט.

jbloo

New member
על מה אתה מבסס את מה שאתה כותב?

לגבי OOTD, אני מבסס על ראיון עם גילמור שבו הוא אומר שוואטרס בא עם הרעיון והריף המרכזי. לגבי הלחנת התפקידים, ברור שכל נגן "מלחין" את הקטע שלו, אבל המלודיה העיקרית היא עדיין של כותב היצירה, כפי שרשום על הדיסק. וואטרס כן אחראי באופן בלעדי על הקונצפט של כל התקליטים מדארק סייד והלאה כולל, במיוחד לאור העובדה שהקונצפט שלהם נגזר בעיקר ישירות מהמילים. יוצא דופן הוא שיין און, שבו מה שהתווה את הקונצפט הוא ריף הגיטרה המפורסם שפותח אותו, שנשמע כמו קינה, מה שהדליק את וואטרס לכתוב את השיר כקינה על סיד בארט, אבל בשאר המקרים הקונצפט נגזר קודם מהמילים.

למעלה