ספר לטופל

mayab13

New member
ספר לטופל

יש למישהו איזה המלצה לספר באנגלית כתרגול לטופל? אני קוראת ספרים באנגלית בשוטף, רובם רומנים אמריקאים שטויים. אני רוצה ספר עם אנגלית יותר גבוהה, גרמר יותר מעניין, וכיף ומעניין לקריאה
יש חיה כזאת?

Philip Jr

New member
שאלה תמוהה קצת

קודם כל אין לנו מושג איזה סגנונות ספרותיים את אוהבת, ומה את מחשיבה כ - "כיף ומעניין לקריאה".

"גרמר מעניין" זה ביטוי די מקורי לדעתי, מה נחשב גרמר מעניין??

ולסיום ואולי הכי חשוב - אני לא חושב שספר כמו שאת מתארת בכלל מתאים להכנה ל - TOEFL, או אולי אנסח אחרת - זה לא מיטבי. ב - TOEFL מציגים לך קטעים קצרים מתוך מאמרים מדעיים, ואם את רוצה להתאמן לקראת הבחינה האם לא כדאי לדמות את מצב האמת ככל האפשר? אם הבחינה קרובה את לא תחושי שיפור משמעותי ברמה שלך בעקבות קריאת ספר אחד..

אגב - חשוב לי לציין שלדעתי לקרוא באופן שוטף באנגלית זה רעיון מצוין בכל מקרה..

mayab13

New member
תודה על המלצת הספר, ולך פיליפ אענה

הצורה שכתבתי את הבקשה שלי בהחלט תמוהה, הכוונה שלי היא שאני קוראת ספרים רק באנגלית, שנים, אני בהחלט מתמקדת בזה יותר בימים אלה לקראת הטופל. העניין הוא שיצא לי לקרוא ספרים שרמת האנגלית שם הייתה מאתגרת בעיניי, ואני לא מדברת על אוצר המילים דווקא. הניסוחים והכתיבה היו באנגלית גבוהה מאוד אם אני ישווה לספרים שאני קוראת עכשיו. הביטויים והשימוש בגרמר היה שונה שונה מטלוויזיה אמריקאית רגילה וספרי נוער קיטשיים. ברגיל, אין לי בעיה עם אף אחד מהם, אבל כעת לקראת הטופל אני כן מעוניינת למצוא כמה מהסופרים שרמת הכתיבה שלהם גבוהה יותר. כמו בעברית אגב, יש סופרים שמשתמשים בשפה העברית בצרה רהוטה יותר, בביטוים פחות שגורים ואותם אמליץ למי שמעוניין להעלות רמה בעברית שלו. זו כוונתי.
מה אתה ממליץ לי פיליפ? לקרוא מאמרים מדעיים? אשמח להצעות

עידוdee

New member
זה לא יעזור לך.

ספרים באנגלית (רומאנים) לא יעזרו לך. כפי שפיליפ אמר מעליי, בטופל שואלים על מאמרים מדעיים בשלל תחומים (ביולוגיה, אקולוגיה, גאולוגיה, זואולוגיה וכו') ולכן כדאי למצוא אתרים שבהם יש מאמרים כאלה.

אם את רוצה, כדאי לך להזמין ערכה של Barron's מאמזון. אני קניתי את זה בסביבות 40-50 דולר, זה כולל דיסקים עם מבחנים ממוחשים (מאוד נוח, כי מבחן האמת ממוחשב) קטעי קריאה / דיבור / האזנה / כתיבה ועוד... זה יכול ממש לעזור.

ספרים רגילים יכולים לעזור, אבל זה לא מה שיכין אותך ישירות למבחן. זה יכול לעזור בקריאה, אבל עדיין צריך לתרגל כתיבה דיבור והאזנה.

עוד המלצה - יש ביוטיוב קטעים לתרגול דיבור האזנה וכתיבה. חפשי TOEFL LISTENING/WRITING/SPEAKING.

בהצלחה.

ateo

New member
לא מאמרים מדעיים ממש...

המאמרים במבחן הם ברמת מאמרי מדע פופולרי הן מבחינת התכנים והן מבחינת השפה. במאמרים אמיתיים (לפחות בביולוגיה) רמת האנגלית הרבה יותר גבוהה, בנוסף לקושי שנובע מז'רגון. אני חושב שיותר רלוונטי לקרוא ניו-יורק טיימס, נשיונל ג'אוגרפיק וכו' מאשר לקרוא מאמרים מחקריים...

Philip Jr

New member
תשובה

כמה מחשבות, ורק לפני זה - אני תמיד מעודד קריאה מכל סוג, ומקפיד לקרוא כל יום, מאמרים, ספרים, מגזינים מכל סוג. שלא ישתמע מהדברים מטה שלא..

1. נשמע שרמת האנגלית שלך טובה יחסית. מבחן הטופל הוא מבחן סף, לא יעזור לך לקבל ציון יותר גבוה כל עוד עברת את הסף. האם את בכלל צריכה הכנה כל כך ארוכה למבחן?

2. מאמרים מדעיים זה אולי קצת יותר מדי, אבל בהחלט מגזינים מדעיים, מדע פופולרי כמו ש - ATEO ציין.

3. בהנחה שאת לא דוברת אנגלית, סביר להניח שדווקא קריאה אינה החולשה העיקרית שלך. יתכן מאד שאת לא מדברת באנגלית, או כותבת באנגלית ואני הייתי מתמקד דווקא בדברים האלו קודם, באמצעות תרגול ברשת / ספר הכנה / דיסק הכנה... למה להתמקד בקריאה?

mayab13

New member
האמת כי אין לי איך להתכונן לדיבור כל כך

אין לי עם מי לדבר
אין לי איך לדבר לעצמי ושיתנו לי ציון על זה באופן מקצועי
אני ייקח מורה פרטית בנושא וזהו נראה לי
חוקי גרמר וזמנים מסובכים אני יודעת פשוט כי אני יודעת אנגלית אבל במקרים מסובכים יותר אולי אני יתקשה ולכן אני רוצה לקרוא ברמה גבוהה יותר
ובגדול .... אני יודעת שצריך ציון סף, במקרה שלי זה 80 שזה לא גבוה אבל אני באנדם לחצן ולכן אני רוצה לעשות את המבחן המעיק הזה רק פעם אחת

Philip Jr

New member
אפשר לשאול שאלה?

את מכירה את המבנה של המבחן? קראת באתר של ה - ETS על המבחן? אני שואל כי לא ברור לי מדוע את כל פעם חוזרת לעניין של GRAMMAR, כשבעצם המבחן לא ממש בוחן אותך על GRAMMAR..

שנית לכל נושא של ה - TOEFL אפשר להתכונן לבד או עם חבר/חברה/אמא/אבא, ממש לא צריך להוציא כסף על מורה פרטית.

ולסיום 80 זה ציון נמוך מאד, שאפשר להשיג בקלות אלא אם רמת האנגלית שלך כלל לא מתאימה ללימודים בחו"ל מלכתחילה, ואני מניח שזה לא המצב.

אני חושב שאת נותנת ללחץ להשפיע יותר מדי על שיקול דעתך, וחבל על הזמן, הכסף וכל ההשקעה. לא צריך לזלזל במבחן, אבל גם לא צריך להגזים.

Philip Jr

New member
שמח שאת מסכימה

ורק כדי להבהיר - זה לא שאני ממליץ נגד כל סוג של הכנה, פשוט לקחת בפרופורציה..

לעבור טוב טוב על האתר של ה - ETS. אולי לרכוש ספר הכנה אחד, ולעשות קצת תרגילים. אולי לתרגל מעט כתיבה ודיבור לפי הנושאים שניתנים בספר או במדריך של ETS.. כמה ימים (מקסימום!) של למידה ואת תהיי מוכנה ותקבלי ציון גבוה בהרבה מהמינימום הנדרש ממך.

mayab13

New member
רק דבר אחד עוד מטריד אותי

קראתי על המבחן המון, על החלקים השונים שלו ועשיתי כמה מבחנים לדוגמא
מה שכן, נתקלתי באתר שממליץ לדעת טוב את ההוראות כשדי לאל בזבז עליהם זמן ביום הבחינה
איך אפשר לדעת את ההוראות?
לדוגמא היה כתוב שבחלק הקריאה יש בין 3-5 פסקאות, לכל קטע מוקצב 20 דקות ככה שחלק הקריאה יכול לקחת בין 60-100 דקות
יש לשים לב לא להשקיע יותר מ20 דקות לכל פסקה.
יש שעון עצר? איך יודעים? איפה ניתן לקרוא את ההוראות?
לא מצאתי שום דבר ברשת
מי שבעבר עשה את המבחן ויכול לספר לי אני ישמח מאוד

Philip Jr

New member
אני כבר לא זוכר את המבחן

אבל מה שכן בכל ספר הכנה ל - TOEFL יש את כל הפרטים על המבחן כולל ההוראות המדויקות, וגם פה בפורום יש לא מעט פרטים בארכיון / מאמרים.

אסל

New member
אני כבר לא זוכר את ההוראות הנקודתיות

אבל בטח תוכלי למצוא אותם באתר של ets.
אני יכול להמליץ לך דבר אחד, שבוודאי רלוונטי אם את לחוצה: לבוא במלוא הריכוז המנטלי שלך. אני בזבזתי בצורה מטופשת כמה מאות שקלים (ועזבתי אחרי חצי שעה את הטופל הראשון שעשיתי) כי הריכוז שלי הופרע ע"י כל הנבחנים שלידי שהתחילו לדבר למיקרופון שלהם (בחלק שלפני תחילת המבחן, שבו כל אחד מדבר קצת כדי שהמערכת תזהה את הקול שלו או משהו בסגנון)[1]. זה היה נמנע אם רק הייתי מפוקס. בנוגע לתוכן, זו באמת לא אמורה להיות בעיה בשבילך להגיע ל80 אם את קוראת ספרים באנגלית. האנגלית שם היא ברמה של פטור לפסיכומטרי, לא יותר מזה.

[1] זה קרה כשאני כבר הייתי במבחן עצמו, כי נכנסתי ראשון.

dixieflatline

New member
TOEFL הוא אולי החלק הכי פשוט בכל התהליך הזה

בגדול, אם האנגלית שלך טובה את תוציאי 80 גם עם הכנה מינימלית (אם בכלל). אם את צריכה או רוצה להוציא יותר, ברגע שתרשמי למבחן תקבלי קישור להורדה של שני מבחנים מלאים לדוגמא (כולל ניקוד), ומדריך מקוצר שנגיש באתר (http://www.ets.org/toefl/ibt/prepare/quick_prep/). כמו כן אם תחפשי באינטרנט תמצאי שיש הרבה אתרי הכנה בחינם.

מעבר לכן, בפרספקטיבה אישית, יש כמה דברים ששווה להזכיר:
1.
2. חלקי הדיבור במבחן עשוים לתפוס אותך בהפתעה אם לא יודעים למה לצפות. בחלק הזה מקבלים הנחיות מינימליות ("תאר את מערכת היחסים שלך עם אביך" או "ספר על חוויה משמעותית בחיים שלך") ולאחר מכן 20-30 שניות לחשוב על התגובה ו-60 שניות לומר אותה. זה לא הרבה זמן, ואני מצאתי שבפעמים הראשונות ניסיתי לחשוב על תשובה "רצינית" כשלמעשה אין לזה משמעות. הדבר העיקרי שהבוחנים מדרגים, בסופו של דבר, היא רהיטות, זרימה, ומבנה הגיוני כללי. כל זמן שתבזבזי לחשוב על חוויה משמעותית שבאמת קרתה לך הוא זמן מת, במקום- פשוט תתחילי לנסח בראש תשובה *כלשהי*, רק שתישמע טוב. לצורך העניין, לעשות את שני המבחנים לדוגמא שאת מקבלת חינם בהרשמה זה מספיק הכנה.
3. חלק ההקשבה הוא פחות בעייתי, והוויכוח "הגדול" הוא האם לרשום הערות עוזר או מפריע. אני מצאתי שזה עוזר, אבל הכי פשוט הוא לנסות גם את זה וגם את זה במבחנים לדוגמה ולראות מה עובד בשבילך
4. כתיבת ה-essay הידועה לשמצה היא לא נוראית כמו שעושים ממנה. הדבר ששווה לתרגל בהכנה למבחן היא עבודה על המבנה של ה-essay כדי שתדעי אותו כמו שצריך וכן לעבוד על לבנות את השלד כמו שצריך, ולמלא את "הבשר" כשזה עשוי. לא רק שזה בסופו של דבר יתן לך ציון גבוה יותר (מבנה נכון וסגור יתן ניקוד יותר טוב משתי פסקאות מעולות שלא נפתחות ונסגרות כמו שצריך), זה ימנע ממך להגיע למצבים שאת מגישה חצי essay מפאת חוסר זמן.

זהו. בגדול. כמו שאמרו פה רבים, 80 זה ציון ממש קל להשגה למי שיש אנגלית טובה, שסביר שיש לך אם את בכלל שוקלת לימודים בחו"ל. שיהיה בהצלחה!

mayab13

New member
תודה רבה!

זה בידיוק מה שחיפשתי לשמוע
אני אשים לב לזה!

ateo

New member
אחרי הטופל יש מבחן שחפת

שזה החלק הקשה באמת!
צריך להגיע 4 פעמים למרפאה!!!!! א-ר-ב-ע !!!!!

dixieflatline

New member
4 פעמים?

אתה מדבר על ה-T-SPOT או ה-QFT? ולמה צריך להגיע 4 פעמים? עשית באיכילוב? כמה עולה? יש לך זמן לשאלות? :)

ateo

New member
PPD

האונ' דרשה ממני PPD. נותנים זריקה תת-עורית וחוזרים שוב אחרי יומיים לראות מה יצא. אחרי 2-6 שבועות צריך לעשות שוב. עשיתי בירושלים ואני לא זוכר כמה שילמתי אם בכלל (אם כן אז זה היה כמה עשרות שקלים).

dixieflatline

New member
בסטנפורד ביקשו לעשות בדיקה רק בתנאים מסוימים

כמו ביקור במדינה בדרום-מזרח אסיה בחמש שנים האחרונות, למשל. הבדיקות שביקשו הן או QFT או T-Spot. משיחה עם מעבדת ריאות ואלרגיה שעושה את הבדיקה הזו (600 ש"ח, אם מישהו מעוניין לדעת את המחיר), זה אמור להיות בדיקה שעושים פעם אחת ומקבלים תוצאות. אעדכן לאחר שאעשה אותה.

למעלה