ספר לטופל

John the Savage

New member
אני עשיתי את הבדיקה

במרפאת האוניברסיטה כאן בארה"ב, והייתי צריך להגיע רק פעמיים: פעם אחת בשביל הזריקה ואח"כ בשביל לראות מה יצא. לא זכור לי שהייתי צריך אחרי כמה שבועות לעשות שוב.

הקטע ההכי קשה היה החיסון נגד צהבת B, שדורש שלוש זריקות במרווח של כמה חודשים אחת מהשניה.

Ending is better than mending...

באמת ספר טוב, ולא פלא שיש אנגלית גבוהה בהתחשב בהערצתו של ג'ון דה סוואג' לשייקספיר.

Sonic hedgehog

New member
הספר הזה עצבן אותי כל כך

שלא הצלחתי לגמור אותו, בתקופה שהספר נכתב היו צריכים לדעת גנטיקה והשפעתה במקום לדבר רק על גורמים סביבתיים.

ateo

New member
מה?

קודם כל, ידעו הרבה פחות גנטיקה לפני 80 שנה. חוץ מזה, הם כן עושים "תכנית טיפוח" כשהם בוחרים את ההורים. (זה ממש בתחילת הספר לדעתי)

Sonic hedgehog

New member
ברור שידעו פחות אבל ידעו שהיא מרכיב חשוב

בתכונות האדם. בכל אופן כל המניפולציות שהם עושים זה הוספת אלכהול וכאלה לאלו שרוצים לעשות אותם טיפשים, לא זכור לי כלום על תוכנית השבחה.

בת כמה היית כשקראת את זה?

כלומר, האם הבנת שזו דיסטופיה עם אלמנטים פרודיים/סאטיריים על תרבות הצריכה, תנועת היוג׳ניקס וכו׳ שהיו אול דה רייג׳ באותה התקופה?

Sonic hedgehog

New member
ולכן אם הם מדברים על Eugenics

הייתה מצפה שידברו יותר על תורשה ופחות על סביבה. אם ספר רוצה לתת תאורים מפורטים על האלמנטים המדעיים בספר שלו (כמו שהם עשו עם האדפטציות של העבורים והתנאים בבקבוקים) אז לפחות שינסו להיות מדעיים.

בכלל כל החלק של הספר שקראתי עד שנמאס לי סופית היה די נראה לי מזלזל באינטלגנציה של הקורא.

ateo

New member
אני חושב שהגישה שלך אנכרוניסטית

דבר ראשון, צריך לזכור מה ידעו ומה לא בתקופה ההיא. הרעיון של גנים אמנם היה קיים ומבוסס, אבל עוד לא ידעו מה זה DNA לדוגמה. חוץ מזה, אם תתערבי מספיק חזק בפרמטרים סביבתיים של התפתחות העובר זה הרבה יותר חזק מההבדלים הגנטיים בינינו. לדוגמא צריכת סמים ואלכוהול בזמן הריון יכולה להשפיע מאוד. ואפילו אחר-כך: אתמול פרסמו בטמקא מפה של הישגים לפי בתי ספר. "במפתיע" גוש דן ירוק והגליל אדום. האם זה הבדל גנטי בין הצפון למרכז?
לדעתי זו דווקא הייתה בחירה נכונה מצד הסופר לדבר על הסביבה ולא על הגנטיקה, בייחוד כי הוא כותב כביקורת על תנועות אידאולוגיות שהתפתחו בתקופה ההיא וניסו להגדיר מחדש את האידאלים של האוכלוסיה.

Sonic hedgehog

New member
התנועות שהתפתחו היו על בסיס גנטי לא סביבתי

זה היה סטרליזציה והסרה של אלמנטים לא רצויים מבחינה גנטית שלא יתרבו, לכן מן הראוי היה שגם הספר יתחס בצורה כזו. בנוסף אלמנטים של השבחה גנטית בבע"ח היו קיימים גם קיימים אז והרבה לפני כן. הגישה בספר לא תואמת את הרעיונות האידאליסטים שעליה רצו לדבר וטפשית באופן כללי.

"אם תתערבי מספיק חזק בפרמטרים סביבתיים של התפתחות העובר זה הרבה יותר חזק מההבדלים הגנטיים בינינו" זה משפט פשטני מאוד וכנראה שגם לא נכון. גם הבדלים סביבתיים וגם גנטיים חשובים להתפתחות לא נראה לי שאפשר לקבוע בוודאות מה יותר חשוב ממה. את רוצה לטעון ששתיית אלכוהול בהריון מזיקה יותר מכרומזום נוסף? מה שכן רביה מכוונת והנדסה גנטית הם צפויים יותר לכן הגישה בספר תוך התעלמות מהמידע הקיים באותו הזמן לגבי תורשה הייתה טפשית.

למעלה