ספרי מחשבות-

newKiticat

New member
ספרי מחשבות-

טירונית שכמותי שוב חוזרת אליכם עם שאלה של טירונית שלא מבינה מי נגד מי... כמה ספרי מחשבות יש? יש סדרות? מה זה מועדון מחשבות? ביזבוז כסף או תרומה ממשית? יד שנייה או שיש ערך לחדשים דנדשים? (או במילים אחרות: יש עידכונים קריטיים?) והכי חשוב- עלות? שאר ירקות, הערות והארות יתקבלו בברכה.

Lady McBeth

New member
לא לקנות. חבל על הכסף.

היחידים ששווים משהו אלו ספרי החקיקה.

newKiticat

New member
ספרי החקיקה הם הספרים הירוקים

שחילקו לנו מטעם המקראה בתחילת השנה? (החוקים עצמם למעשה?)

sacrament

New member
בעיקרון עדיף לא לקנות

אבל בשנה א' כולם עדיין נורא לחוצים ומחשבות זה כמו אקמול, ולמרות שלא תשתמש בזה עצם הקנייה גורמת לך לסוג של הקלה שעשית הכל כדי להצליח. אז זה באמת שיקול שלך.

newKiticat

New member
אני גם לא בטוחה

כי בתואר הקודם היה ספר, אז קניתי, את יודעת, כמה ספרים כבר יצא לי לקנות....?
אבל במקרה הזה יש מיליון ספרים, ולא מספיק שמרצה אחד כבר דוחף ספר שלו לידיים שלנו במחיר הזוי לחלוטיין, אז יש את ספרי המחשבות. אם יש שם סיכומי חוקים, זה נראה לי כמו משהו שדווקא אשתמש בו. רק שאני לא מבינה איזה ספרים יש, כדי להחליט מה באמת יהיה משהו שאני אשתמש בו...

gogefen

New member
תשובה מסטודנט שנה ד'

האם כדאי לקנות ספרים של מחשבות? התשובה שלי - תלוי באיזה קורס. בעקרון, החבילות של מחשבות כוללות כמות גדולה של ספרים - ספרי לימוד (שבהם נמצא החלק התאורטי), ספרי סיכומי פסיקה וספרי בחינות (שבהם יש בחינות ופתרונות). אין ספק שאפשר לקבל ציונים טובים גם ללא הספרים. המרצים הרי מלמדים הכל, ואת מה שהם לא מלמדים אפשר ללמוד לבד מהמאמרים או מפסקי הדין. לדעתי, אין צורך בכל הערכה - מדובר בבזבוז של כסף. אבל חלק מספרי הלימוד יכולים להיות לעזר רב מאוד. הם עזרו לי בעיקר בכתיבת עבודות ובמבחנים שבהם החומר פתוח. בקיצור, לא לקנות שום חבילה מראש. במהלך השנה רואים לאיזה ספר מזדקקים, ואז רוכשים ספרים בודדים בהתאם לצורך. אני רכשתי 2-3 ספרים בשנה, לא יותר. חבל לבזבז על זה מאות שקלים.

Proper2

New member
אני קיבלית ספרי חקיקה

עם תחילת שנת הלימודים. ת'כלס זה מה שחשוב.

lol65

New member
וואו

קיבלתם את כל ספרי החקיקה במתנה? לנו נתנו רק את חוק העונשין.

B L I M P

New member
אני לא קניתי אף ספר

גם לא חקיקה, למעט סד"א. כאשר מדובר בחוקים ספציפיים וניתן להכניס חומר יצא לי שיותר משתלם להדפיס (כמדומני לפחות פעם אחת הרשו לי להכניס מודפס גם כאשר היה חומר סגור). בעיקר כי לא הייתי צריכה את כל החוק אלא רק סעיפים ספציפיים. סד"א זה פשוט המון עמודים אז כבר לא יצא לי כזה משתלם, וקניתי.

newKiticat

New member
לגבי ספרי החקיקה

הם מחלקים לנו בתחילת השנה "מקראות" (ומחייבים בהתאם). אבל זה בילט אין.
אני שואלת לגבי ספרי הפסיקה. הם נשמעים לי רלוונטיים.... יותר נוח לי לקרוא מתוך ספר... אני מודה.

lol65

New member
בספרי הפסיקה

אין את פסקי הדין עצמם, אלא רק סיכומים שלהם. אם את מסתפקת בסיכומים, זה יכול להועיל, אבל קחי בשבון שהספרים לא מתואמים בול לפי הסילבוס של המרצה שלך. למשל, בנזיקין אצלנו היו מלא פסקי דין שלא היו בספר הפסיקה, והיו מלא פסקי דין בספר הפסיקה שלא היו בסילבוס.

Alm0st Happy

New member
כתבתי לך תגובה ארוכה והיא מתה

בקיצור- 1. אפשר להוציא ציונים מעולים גם בלי ספרי מחשבות. 2. ספרי מחשבות עוזרים בצורה מאד בסיסית, אבל לעיתים מצילים את חייך. 3. התועלת העיקרית שהפקתי מהספרים האלה היא שהם גרמו לי לבוא מוכנה לשיעורים. זאת תועלת עצומה לדעתי, אבל זה אינדיבידואלי- לי אישית אין זמן לקרוא 20 פס"דים לקראת יום לימודים. אני מעדיפה לעבוד, לישון, לחיות.. שנה שעברה לא היו לי את הספרים ובקושי הייתי קוראת לשיעורים. השנה קיבלתי במתנה, ואני חייבת לציין שזה שיפר פלאים את חוויית הלמידה שלי- אני משתתפת בשיעור וגם אשכרה מבינה מה רוצים ממני. 4. בשנה א' הם פחות עוזרים, אבל אם את כבר קונה- וותרי על עונשין (הכל בספר של רבין) ועל תורת המשפט (קורס פילוסופי עם מיליון מאמרים ו-3 פסקי דין בסילבוס). חוקתי וחוזים עוזרים בקריאה השוטפת ובעבודות, אבל צריך הרבה הרבה הרבה יותר מהספרים האלה בשביל לעבור את המבחנים של סוזי וטריגר. 5. כל הנקודות שלי מתייחסות לספרי הפסיקה. ספרי הלימוד שווים לתחת (במיוחד לחנונים כמוך שלא מבריזים ומסכמים הרצאות) ואת הבחינות האגודה מוציאה במרוכז בסוף השנה תמורת תשלום סמלי, וזה ממש מספיק. בקיצור- אל תצפי ליותר מידי. תעשי את השיקולים שלך עם עצמך, יכול להיות שישתלם לך. ספרים יד שניה מוכרים ב-30-40 ש'. זאת לא הוצאה כספית שתהרוג אותך, ולי אישית לפחות הזמן שנחסך כתוצאה מהספרים האלה שווה הרבה הרבה יותר. אגב, אם את מחליטה לקנות- תשלחי מסר. יש לי עוד כמה חברים שמחפשים למכור את הספרים משנה שעברה.

aSongForX3

New member
קניתי לא מעט ספרי לימוד של מחשבות לקראת בחינו

ת, וטוב שעשיתי זאת. לא תמיד המרצים טובים או מחברות הבחינה מספיק טובות ולכן כשיש מבחן בחומר פתוח ואין מחברת שהיא וואו הייתי ממליץ לרכוש. היו מבחנים שעשיתי רק עם מחשבות והציונים שלי בהם היו מאוד גבוהים, לדוגמא דיני משפחה, סד"פ, דיני עבודה וכמובן חוזים. המבחן בחוזים הוא כל כך קשה כך שמה שעשיתי בבחינה היה לעבור פרק פרק בספר המחשבות ולהעתיק ה כ ל כדי שלפחות חלק מהדברים שכתבתי יהיו נכוסים (בבחינות לא יורדות נק' על דברים לא נכונים). אני ממליץ בחום.

Alm0st Happy

New member
אני לא יודעת איפה אתה לומד,

אבל אצלינו לפחות המבחן הוא בעל אוריינטציה מובהקת לאג'נדה של המרצה (השבוע זכיתי לכתוב במחברת הבחינה שלי את הכותרת: "דיני הנזיקין בראיה כלכלית (המרצה שונאת את הגישה הזאת, לא להזכיר במבחן"). השאלות בודקות בעיקר הבנה ויישום ענייני של החומר והסילבוס, שלרוב לא תואם ב-100% (או קרוב לכך) את זה של מחשבות. הפירוט בספרי הלימוד שיצא לי להיתקל בהם הוא מאד מצומצם ולא מספיק בשביל לעבור, נניח, את ה-70 אם לומדים נטו מהספר. חברה השאילה לי ספר לימוד למבחן במועד שהיא לא ניגשה אליו. ריפרפתי בו ולא מצאתי יותר מידי דברים מעניינים, במבחן לא נראה לי שפתחתי אותו. הספר הזה טוב למי שלא מבין את החומר בצורה הבסיסית ביותר. ברגע שיש לך את הבסיס, ואתה שואף לא רק לעבור, אלא לעבור בציון טוב- הספר הזה לא שווה יותר מידי.

למעלה