ספרים

חולוני

New member
אכן לא עוקב באופן קבוע.

אבל ראיתי לא מעט פרקים, רובם מעולים אבל לא כאלו שגרמו לי להמשיך לעקוב אחריה באופן קבוע. אתה עקבת אחרי אוז בכלל? לא היה ולא יהיה על הסדרה הזאת. בכמה רמות מעל כל סדרה שהייתה אי פעם.

Psycho BuZZ

New member
ראיתי את כל העונות וכל הפרקים.

חלק גדול מהם אף פעמיים-שלוש. כמובן שאין מה להשוות לפעמים שראיתי כל פרק של הסופרנוס... ובכן, אתה לא מכיר את הסדרה ואתה סתם קובע... ולפי מה? אני לא רואה שום אספקט בו אוז מתעלה על הסופרנוס. יש כמה שהיא מאוד נחותה בהם דוקא.

חולוני

New member
נחותה במה בדיוק?

רוצה שאני אתחיל להשוות? רמת משחק - רוב השחקנים באוז הם שחקני תיאטרון שרמת המשחק שלהם הרבה יותר טובה משחקני הטלויזיה של הסופרנוס. אמנם ג'יימס תותח על והיה גם כוכב קולנוע קטן לפני הסדרה אבל מה עם עם ג'יימי לין-סינגר למשל? סתם ווייט טראש אמריקאי. קיצוניות והליכה על הקצה - אוז היא הסדרה היא הארדקור ונועזת שהייתה אי פעם בטלויזיה, שהראתה קטעי עירום מלא, אונס ורציחות מפורטות ומזעזעות מדי פרק, היא אמנם קיבלה לא מעט ביקורת כל כך מכל מיני שמרנים מעפנים, אבל לפחות היא חידשה וניסתה לבדוק את גבולות הטלויזיה. הסופרנוס לעומתה, עם כל הכבוד ויש כבוד, היא בסופו של דבר סדרת מיינסטרים די מתונה. אינטנסיביות - אוז היא גם הסדרה הכי אינטנסיבית אי פעם, קצב ההתרחשות בה בכל פרק יכול לפרנס בכבוד עונה שלמה של הסופרנוס. יש עוד אספקטים אבל אלו העיקריים.

Psycho BuZZ

New member
קודם כל, בוא נקבע אחת ולתמיד

מכיוון שאתה לא בקיא בסופרנוס, אין לך מושג מה קצב ההתרחשויות שם. והן הרבה יותר מעניינות ומגוונות מכל מה שקורה באוז. לגבי המשחק - מה אתה חושב, שאף אחד מהשחקנים של הסופרנוס לא עבר הכשרה מקצועית? כולם שם חובבנים? אף אחד לא עבר במת תיאטרלית? עזוב אותך עם השטויות שלך, זה בדיוק מה שאמרת לפני שנה-שנתיים באותו הויכוח - "רוב השחקנים באוז הם שקחני תיאטרון". איזה בולשיט, תעשה בדיקת רקע על כל שחקן בסופרנוס, תראה מה קורה שם. חוץ מזה, הרגשות הכי חזקים שמישהו היה צריך להראות באוז חוץ מביצ'ר זה איך להיות מסטול וגוסס. בסופרנוס כל זה נעשה הרבה יותר טוב ומציאותי. את רמת המשחק בכלל אין מה להשוות, במיוחד לא של הדמויות הראשיות. מה שגנדולפיני לבדו עשה עם הדמות של טוני אף אחד מה-cast של אוז לא יכול לעשות בחיים. אבל זה הרבה יותר מעבר לדמות אחת, כל אחד שם משחק באופן מושלם ואותנטי. לגבי הקיצוניות - אז יופי, היו באוז כמה מקרי אונס, זה נקרא אותנטיות. לא היה שם שום דבר מזוויע כל-כך. והרציחות נעו בין דקירה ללזרוק מישהו ממקום גבוה. מה היה שם קיצוני כל כך? שביצ'ר הרג את השומר ההוא עם הציפורניים? היה אחד הקטעים המביכים. שכבלו את הכומר ההוא בתוך הקיר? ואח"כ הוא הופיע כמו איזה ישו? קצת מביך גם. בכל מקרה, אני מניח שלא ראית אפילו חצי מהאלימות שהסופרנוס הציגה. אני לא זוכר שבאוז הראו קטע שמשתווה לביתור גופה בתוך אמבטיה. בכל מקרה, אתה מדבר עם מישהו שבקיא בשתי הסדרות, אני מתווכח עם מישהו נעול בדעתו כשלא ראה אפילו חצי מהסדרה והיה נכשל טוטאלית בשאלות טריוויה אודותיה. "אני לא עוקב" בכל מה שקשור לסופרנוס משתווה ל"אני לא בקיא מספיק בשביל לשפוט".

Psycho BuZZ

New member
תראה...

לא סתם כל האיטלקים האלה לא קיבלו אפילו תפקיד של ניצב בסופרנוס. חוץ מאידי פאלקו המלכה, רק לשחקן שגילם את קני יצא להופיע לכמה שניות בעונה הראשונה עם איזו שורה אחת.

Psycho BuZZ

New member
אופס, השורה עם קני לא קשורה.

היו עוד כמה "אחים" מאוז שהופיעו בסופרנוס בתפקידים משניים. בכל מקרה, הדגש הוא על האיטלקים באוז.

חולוני

New member
למי איכפת מהאיטלקים באוז?

סעיד (הפייבוריט שלי, אפילו התחפשתי אליו בפורים של כיתה י"א), אדביסי, שילינג'ר, אוריילי, ביצ'ר (הדמות הכי מרכזית בסידרה, אוז התחילה כשהוא נכנס לכלא), אוגוסטוס היל, מיגל אלוורז - כולם דמויות יותר חשובות ומרכזיות מכל איטלקי שהיה באוז.

New member
../images/Emo45.gif

ליהוק מטורף. ביצ'ר הערס הזה... מלך.

New member
U know it;)

ואני מכחיש שזה קשור לשם של הסדרה~! I just love that shit...

למעלה