ספרים על סמים ועל סוחרי סמים

ניר4819

New member
ספרים על סמים ועל סוחרי סמים

בשבוע הבא, למי שלא יודע, מגיעה לסופה הסדרה הכי טובה בטלביזיה היום (טוב, יחד עם מד מן, אבל על הסוף שלה - עוד חזון למועד...) - שובר שורות. היא מגיעה לסיום דרכה כשהיא בשיאה האמנותי, הביקורתי (כלומר, יחס המבקרים אליה מעולם לא היה טוב יותר), וכמובן מבחינת הרייטינג. פשוט סדרה מופלאה, שכמו שאמרו היום במעריב, רק משתפרת מעונה לעונה.

בכל אופן, לרגל הפרידה מוולט וויט (בראיין קרנסטון, אולי השחקן הטוב ביותר היום בטלביזיה) ומהסדרה, חשבתי - מה יותר נכון מלעשות שרשור על ספרים שעוסקים בסמים ובעיקר בסוחרי ויצרני סמים. נו, אנשים כמו וולט וויט, המורה לכימיה שהופך בגיל 50 ליצרן של קריסטל מת', כדי שיהיה לו מספיק כסף להשאיר למשפחה אחרי שימות מסרטן. עכשיו הזירה שלכם - איזה ספרים אתם מכירים על סמים, סוחרי סמים, וכל מה שבאמצע?

ניר, לא נעים, אבל שרלוק הולמס

נכון הוא אינו סוחר ולא יצרן [ אם כי הוא כימאי מבריק כידוע ] אבל ללא הסמים, מה היה עושה?
ובל נשכח את חולית ושלל המשכיה וקדימוניה, שלולא סמים, לא רק הסם המופק מהעקלתון, אלא על פי הקדימונים סמים שהופקו צמחים וכו' שהוביל להארכת חיים עד ל- 300 שנים, [ אופסי 4000 שנים לבנו של פול אטריאדס ]ליכולת על טבעית לשלוט בגוף עד כדי פירוק סמים בתוכו [ זוכרים את הדו קרב של מוד'אדיב עם הברון הצעיר לבית הארקונן- גולם על ידי סטינג, כידוע, כשהוא מפרק רעל שהוכנס לגופו ], קביעת מין הילוד, יכולת התחברות לזכרון הגנטי [ רשימות הילודה של בנות גשרית, למשל ] שליטה באמצעות הקול ובוודאי היכולת לחזות את העתיד [ מוד'אדיב ובנו הקיסר ].

ניר4819

New member
יפה, לא חשבתי על חולית

דוגמא נהדרת. ומה זה לא נעים? הספרות - כמו הקולנוע והטלביזיה - עוסקת גם בנושאים האלו. לא מתוך עידוד לצריכה, חס וחלילה חס ושלום (גם שובר שורות לא עושה את זה), אלא כי התופעה קיימת. ולא לדבר עליה ולהתעלם ממנה נראה לי (ואני מניח שגם ליוצרי ספרים וסרטים וטלביזיה שמתעסקים בנושא) כרעיון טיפשי.

לא נעים כביטוי של נימוס ושיתוף "עברייני"

כמו אני מרכל באוזניך, נו מה אתה לא יודע, אבל שרלוק היה DRAG ADDICT

תמיסת 7 האחוזים

ניקולס מאייר- ד"ר ווטסון בעזרת מייקרופט הולמס מביא את שרלוק הולמס לפרויד כדי שיגמול אותו מקוקאין, וזו רק ההתחלה.

הספר שגמל את בני דורי מהמחשבה על

לנסות סמים - "אני כריסטיאנה פ" המזעזע, שגם הוסרט.
ובארה"ב - A hero ain't nothing but a sandwich של אליס צ'ילדרס (גם הוא הוסרט).
שניהם על מתבגרים שמתנסים בסמים קשים.

ספר בלתי נשכח, שזעזע אותי כנערה

קניתי אותו לבת שלי וקראתי אותו שוב, כאמא, והוא זעזע הרבה יותר.

Y. Welis

New member
אותי הוא יותר דיכא, במובן של חיי הנוער שם

בין בנייני בטון אפורים, במזג אויר אפור - סוג של מציאות פרטית.

לא היה ברור לי איך הם (אותם נרקומנים) אטמו את עצמם משאר העולם (או אפילו העיר - סביר שבברלין של אז היו מקומות פחות אפורים).

סוג של דטרמיניזם מחשבתי, שאופייני לדיכאון קליני אגב. לא מעט מהם נופלים לסמים. אבל הם לא מייצגים של החברה.

ברלין, בשנות המלחמה הקרה

היתה מזעזעת, במיוחד באיזורים שבהם כריסטיאנה והחברים שלה גרו.

קרלוס קסטנדה

"משנתו של דון חואן" והמשכיו...
מודה, לא יצא לי לקרוא, ואין לי כל חשק.
אבל הכרתי אנשים שעבורם זה היה קאלט.

מרקש7

New member
הרכילות על קסטנדה ופאדי צ'ייבסקי וסמים

מסתבר כי אחת הספריות הגדולות בעולם נמצאות במקסיקו סיטי ושם מקוטלגים כל סמי ההזיות מכל הצמחים האפשריים ובעיקר מדרום אמריקה. השמועה אומרת שקסטנדה ישב שם שעות וחיבר ספרים שבמרכזם יש סם כזה ואחר. פאדי צ'ייבסקי אחד התסריטאים המבריקים ביותר של הוליבוד חיבר ספר בשם מצבים משתנים גם על חוויות סמים כמחקר והיה סרט מחורבן עם וויליאם הרט אבל שווה לקרוא את הספר. כשקסטנדה ואחרים 'מגלים' את 'האמת' וכל מיני אמיתויות אחרות ואת 'הדרך הנכונה' ואת ההארה וכל זה דרך סמי הזיות אני מפקפק ואפילו מתרחק ואמנםן מספרי קסטנדה התרחקתי. אם כבר לקחת סמים ולכתוב ספר כמו השדים מלודן או מות הברבור או עולם חדש מופלא-אני מבין.
אגב, הספר של די רופ מומלץ גם בחומר ספרותי טוב והבעיה היא התרגום של רטוש להיום.

Y. Welis

New member
אגב ספרו זה של צ'ייבסקי תורגם. קצת נדיר

קראתי בזמנו לפני עשרים שנה (באחד מימי השלג הכבדים בירוש'), והסרט היה טוב יותר... הוא היה מחזאי מוכשר, אבל כסופר היה מוגבל. למרות זאת הדמיון שם מרהיב.

את הסרט צריך לראות על מסך גדול. לא עובר בקטנים. אחד האחרונים שראיתי בקולנוע 'פריז' זק"ל.

מרקש7

New member
את הספר ניתן להשיחג בחנויות יד שניה וקולנוע

פאריז אללה ירחמו-אין ליל שישי בלעדיו

Y. Welis

New member
לא בדיוק סמים אלא חומרי הזיה, שמשמשים כדלת

לעבור לעולם על-חושי, סוג של דרך לתקשר עם מה שקיים שם, וכן לצאת ממגבלות הגוף.

קסטנדה אולי היה בלופר רציני, אבל בלי ספק סופר מוכשר. סיגנונו המיוחד, האנגלית ה'אקדמית' של אז (ודווקא גם משכנעת) והדמיון נטול המעצורים.

ג רפאל

New member
ישנן טענות מגובות במסמכים וספרים

על ניסינות חשאים אמריקאים בסמים והשפעותיהם. על מחיקת אישיות ובניית אישיות חליפית. לבנדה חקר ופירסם על כך ואינו היחיד. וזה כמובן גם חלק מספרות הקונספירציה שלא כולה הזויה.
בין השאר מועלית הטענה שגם צ'פמן וגם מנסון היו קרבנות הניסיויים האלה שנעשו כמובן בחשאי בלי בקרה של הממשל והקונגרס.

Y. Welis

New member
זה דבר שאכן הודו בו. ניסויים ב-LSD. ההשראה

לסרט 'השליח ממנצ'וריה', כנראה.

נדמה לי שהיתה אפילו התנצלות למי ששרדו את הניסויים האלה.

למעלה