ספרים על סמים ועל סוחרי סמים

SOMEN

New member
ארוחה עירומה/ וויליאם בורוז

תיאור בלתי אמצעי של השפעות פסיכו אקטיביות חריפות. קראתי בעברית ולדעתי המתרגמים עשו עבודה מעולה.

Y. Welis

New member
קצת נדיר היום. גם התרגום שלו היה עבודה

מעניינת - אמנם חתום עליו אודי תגרי, אבל קדמו לו כמה וכמה, שכנראה פרשו באישהו שלב. זוכר שקראתי על הכוונות לתרגם אותו שם לפני שיצא לבסוף.

ועד שיצא - נעלם תוך שבוועות ולא חזר. מחיריו במשומש מראים שיש ביקוש.

Arana

Well-known member
מנהל
נזכרתי מייד באדי דין מ"המגדל האפל"

הוא מופיע ב"שליפת השלושה" כמכור להרואין שמבריח סמים בטיסה עבור "בוס" ניו-יורקי. אני זוכרת שנכתב לגביו שזמן מה לפני כן הוא הפסיק להזריק לעצמו במקומות גלויים כדי שהסימנים לא יעוררו חשד. שם גם נפגשתי לראשונה בביטוי cold turkey, וזה מה שקורה לאדי כשרולנד מושך אותו לעולם שלו.

כן!

cold turkey... לא היה את זה במילון שלי!
כמו כוד הרבה מילים וביטויים של קינג...
אבל את הביטוי הזה ניחשתי מה פירושו,
באמת למדתי אותו משם...
יש שם אחר כך קטע שאחד המאפיונרים מחפש לו את הסמים בתחת...

Arana

Well-known member
מנהל

ניר4819

New member
אדיר אדיר אדיר

תודה על הלינקים. אבל מכיוון שאת לא רואה את הסדרה (נכון? את לא רואה?), רוב הבדיחות עוברות לך מעל הראש, לא? בכל אופן, לינקים אדירים לחלוטין.

edy7000

New member
רקוויאם לחלום של יוברט שלבי ג'וניור.

כמו כולם ראיתי את הסרט שמבוסס עליו והזדעזעתי, אבל מאחר והוא לא תורגם לא קראתי אותו. לא מזמן הזמנתי אותו במסגרת הרחבת הארסנל האנגלי שלי, לקראת הקרב על השפה הרעה הזאת.

אחד מד"בי

לחיות בפנים של ברוס סטרלינג. הסופר לקח כמה רעיונות ממובי דיק אבל לקח את הסיפור לכיוונים אחרים לגמרי.

youngG

New member
"The Basketball Diaries"

נכתב ע"י ג'ים קרול ועובד לסרט תחת אותו שם (בעברית: "יומן נעורים").
מעולם לא קראתי את הספר

יש ספר ישראלי שקוראים לו

נדמה לי "לצחוק על אלוהים", הוא מספר סיפור אמיתי של אדם שהבריח גראס מלבנון לישראל במהלך מלחמת לבנון, אני זוכרת אותו כספר מצחיק מאוד, הכריכה צהובה, נדמה לי.

מרקש7

New member
הסדרה הכי טובה על סמים או חלק ממנה היא

רייק: עורך דין ציני מכור לקוקאין, מקבל אך ורק תיקים חסרי סיכוי,\ שוכב עם אשת חברו הטוב ביותר, הבן שלו מאוהב במורה המבוגרת ממנו והם עומדים לברוח ועוד ועוד. הקוקאין כל הזמן ברקע. סדרה משוגעת ואינטליגניטית שמזכירה גם הרבה ספרים בתוכן

ניר4819

New member
אכן סדרה נהדרת

ואת הראשונה שאני שומע שמכירה אותה בכלל. אגב, את יודעת שעושים לה עכשיו גרסא אמריקאית?

ועם כל הכבוד לסדרה הזו, ויש לי המון כבוד, היא לא ברמה של שובר שורות. אפילו לא קרוב.

למעלה