סעיף 313, שוב....

תותי128

New member
סעיף 313, שוב....

טוב, ניסיתי וניסיתי אבל אני באמת לא מצליחה... מבחינת ניתוח היסודות של הסעיף האם ייתכן המצב הבא: "מי שהפסיק ביודעין הריונה של אישה, בין בטיפול רפואי ובין בדרך אחרת דינו מאסר שנים או קנס 50 אלף לירות." מי שהפסיק= התנהגות+תוצאה+ קש"ס????? האם זה ייתכן? אם מישהו יוכל לעזור לי בניתוח הסעיף אני ממש אודה....

babar the king

New member
מכיוון שאף אחד לא ענה

אבל הידע שלי בפלילי לא גדול אז קחי את דבריי בערבון מוגבל... "מי שהפסיק" - יתכן התנהגות+תוצאה. המעשה הוא הפסקת ההריון והתוצאה הינה הפסקת ההריון בפועל. כלומר, נדרש שההריון יופסק. מצד שני יתכן ומדובר בעבירה התנהגותית בה ישנו מעשה שעלול להביא לכדי הפסקת הריון, גם אם זה לא נפסק באופן סמוך למעשה, או שישנה פגיעה חמורה שמצריכה הפסקת הריון (למשל תקיפה). בכל מקרה, אם מדובר בעבירה התנהגותית כמובן שאין צורך בקש"ס ואם מדובר בעבירה תוצאתית אז נדרש קש"ס עובדתי (מבחן האלמלא) וקש"ס משפטי (מבחן הצפיות). שימי לב, קש"ס אינו כתוב באופן ישיר בהגדרת העבירה, אלא נגזר מפרטי העבירה ולכן "מי שהפסיק" אינו מהווה קש"ס בכל מקרה.

flutter girl

New member
זוהי בודאות עבירה תוצאתית

נדרשת הפסקת ההריון ומכאן תוצאה...

babar the king

New member
צודקת

לא מבין מה עבר לי בראש... היה לי איזה היגיון מסוים, אבל אני פשוט לא זוכר מה הוא היה. בכל מקרה, לזכותי יאמר שציינתי כבר בתחילת ההודעה לקחת את הדברים בערבון מוגבל וחצי ממנה היה נכון.

flutter girl

New member
../images/Emo3.gifזה בסדר.

קפה בעליון?

למעלה