סמב"צית

moran223

New member
סמב"צית

מישהו כאן מכיר את התפקיד????? אשמח לקבל פרטים... על הקורס עצמו, על תנאי התפקיד וכל מה שיש לכם לספר לי עליו.....

minalota

New member
בערך../images/Emo26.gif

אצלנו בבסיס לסבצ"יות יש תנאים די טובים... הם עושות שבוע שבוע [שבוע בבסיס שבוע בבית]... זה יכול להיות תפקיד די נוח, תלוי איך את מסתכלת על זה: את יושבת במשרד עם טלויזיה, רדיו טלפונים, מזגן. בעיקרון אצלנו הסבצ"יות מקשרות בין המאבטחי מתקנים המסכנים שיושבים במגדלים כמו כלבים ומעבירות כל טלפון שהם מקבלים מהם לגורם שצריך.. זאת עבודה במשמרות.. ביום ובלילה זה בערך מה שאני יודעת

לאאאאאאא

אל אל אל! אבל אללללללללל תעשי תטעות הזאת אני סמבצית וזה התפקיד הכי מסריח בעולם סתם עובדים עליכם בקורס שאתן תומכות לחימה ושזה התפקיד הכי טוב ויוקרתי לבנות ותכלס הדבר הכי הכי מגעיל שבעולם היום יצאתי חמשוש אחרי שסגרתי שבועיים איכס איכס ועוד פעם איכס גועל נפש!!!!!!! אני כרגע בשלבים שאני מנסה לעשות הכל כדי לעוף מהחרא הזה ואת לא יודעת כמה שזה קשה קיצר אחותי לפני שאת מתגייסת עוד מתייחסים לרצונות שלך פחות או יותר אז לכי תהיי פקידה תעשי יומיות.. כמו שיותר חבשנות וכמה שיותר כלום הכי טוב תאמיני לי מנסיון!!!!!!!!

minalota

New member
סוף העולם כבר הגיע?

איזה לחץ.. אני דווקא חושבת שההפך הוא הנכון אצלנו הסבצ"יות די מרוצות חוץ מהאלה שגם פקידה מטר מהבית יבאס אותן...

ועוד משהו שנזכרתי בו עכשיו!

בגלל השבוע שבוע הזה שעושים יצא שהמשמרת שלי עשתה גם את פסח וגם את לג בעומר וגם את ראש השנה אני עושה וגם את סוכות קיצר אין חבל לך על הזמן משהו רע!

shultzi

New member
הכל תלוי איפה את נופלת

אצלי בבסיס הסמציות זה מעיין מודיעין טלפוני, היא מקבלת ממשהו הודעה והיא מעבירה את זה לכל הגורמים הרלוונטיים, חוץ מזה הן גם משמשות בתור גורסות נייר.....כמובן שהן גם אחראיות על הכוננויות בבסיס ומידי פעם עושים עוד כמה דברים שתכל'ס אסור לדבר עלייהם..... בשורה התחתונה: באות ליום אחד (אחד!!!!!!) בשבוע, נכנסות לחדר סמבציות הולכות לישון עד 12, ב 12 הן הולכות לאוכל, מעבירות קצת טלפונים וגורסות קצת מסמכים וחוזרות לישון.

roimc

New member
דודה שלי היתה סמבצ"ית

והיא נהינתה בטירוף מהתפקיד. היא אמרה שהיא היתה יוצאת כל יום הביתה מוקדם, כל היום פשוט יושבת בחמ"ל ועונה לטלפונים ואחראית בעצם לכל הקטע של האבטחה בבסיס. והיא זו שעשתה את ההקפצות מן הסתם חחח :)... יש גם משמרות לילה מן הסתם אבל זה בקטנה כי התפקיד חפיף בכל מקרה. וראיתי את החיילת פה שאמרה שהתפקיד חרא וזה, כנראה באמת היא נפלה על מקום חרא אבל באמת באמת באמת, בשיא הכנות והאובייקטיביות, זה פשוט נחשב תפקיד מעולה, ג'ובניקי מאוד, קליל, טלפוני, והכרתי 3 סמבצי"ות מצריפין, מהבסיס שאני עכשיו בו, חברה של אחותי ודודה שלי - וכולן מרוצות מאוד מהתפקיד. כך שאם נפלה לך ההזדמנות, לכי על זה.

yonsi

New member
סמבצ"ית

סמלת מבצעים. תפקיד יחסית טוב לבנות. מי שאמרה שעונים לטלפונים, מן הסתם זה נכון. הכל תלוי איפה את נמצאת. אם את בחטיבה, גדוד, או איפשהו אחר. אמרו שזה ג'ובניקי, ושוב, תלוי איפה את. אם את בגדוד, מן הסתם יהיה לך הרבה, אבל הרבה מה לעשות, ולא רק לענות לטלפונים. את זאת שמעבירה את הדברים, אם זה לדרגות הגבוהות, או ללוחמים שבשטח. אחריות יש כאן, חבשנות? אולי. משמרות של לילה ויום. יש כאלה שעושים בסופ"ש 12-12, אבל שוב, הכל תלוי איפה את נמצאת. יציאות, גם תלוי איפה את. יש שבוע-שבוע, חמשושים, 9-5, 8-6, הכל תלוי איפה את נופלת. קורס בג'וליס משו כמו חודשיים אולי פחות. תפקיד חביב.

השאיפה שלכם:

סמב"צית במכלול אוכלוסיה בפיקוד העורף (רמלה): 2-5, 2-9 קבוע. חמ"ל עם טלוויזיה מלאה, 2 עמדות אינטרנט אזרחי מהיר ועמדת צה"לנט. התפקיד שלהם זה לעדכן את האתר של פיקוד העורף. לא יאומן כמה כסף הצבא מזרים לפיקוד המחורבן הזה.

roimc

New member
זהו שכחתי לציין את זה

אני דיברתי בהנחה שאת תיפלי קרוב לבית (תציקי להם על זה!) כי בעצם כמו הרבה ג'ובים אחרים בצבא (נהג, בוחן תחמושת, ספק, ואין סוף לרשימה), הכול תלוי אם נפלת בבסיס (לרוב משהו כמו גדוד) שיש בו הרבה עבודה או לא... אם יצא לך יחידה עורפית, יהיה סבבה כי אין באמת מבצעים ושטויות כאלה. החלק האבטחתי הוא שמירות שגרתיות וכאלה.

corrupt

New member
על מה אתן מדברות?! ../images/Emo67.gif

במסגרת של *גדודים לוחמים* ובאופן כללי בשטחי אויב, הסמב"צים והסמב"ציות מהווים חלק מכריע בשגרה ובחירום. אף פעולה יזומה לא הייתה מצליחה ללא תיאום והנחייה שלהן. עשרות תפיסות או חיסולים של מחבלים, בקת"ביסטים, פורצי גדרות, רכבים, ומבריחים למיניהם הצליחו בגלל העברת מידע ממודיעין כתוב + תצפיות + התרעות מוקדות, וכל זה בצורה נכונה ומהירה אל המפקדים והסיורים שבשטח. זה תפקיד מעניין וחשוב בתנאים שהם (לרוב) טובים והוא כולל עוד עשרות פנים ונושאים שיש ללמוד ולהבין. זה סוג הסמב"ציות שאני מכיר.

אז רק בשבי לחדש לכם

סוגי הסמבציות החבשניות האלה שאתם מדברים עליהן אלה סמבציות עורף שהן גם לא עוברות קורסוהן יושבות בבסיסים שהזכרתם צריפין קריה וכד' אלה שעוברות קורס (כמוני) נחשבות סמבציות חי"ר! שתוקעים אותנו בשטחים והשטויות האלה שמישהו פה אמר תופסים בקתביסטים מחבלים וכל השטויות האלה אז מזה לאא! למה נראה לך שסמבציות שהן בתכלס פקידות! יתנו להן לעשות כאלה דברים?? למה נראה לך אנחנו יורדות לשטח או משהו??? נו באמתתתת!!!!! כל מה שאנחנו עושות זה מקבלות דיווחים על פלס' ומעבירות את זה ליומן אוי נו צאו מהסרט!

ranzz

New member
תקשיבי.. פשוט נראה לי שאת צעירה מדי

בשביל להבין מה באמת הולך איפה שאת נמצאת. ברור שאת לא יורדת לשטח ותופסת בקתביסטים!? מה נסגר איתך לעזאזל. את יושבת בח-מ-ל, חדר מלחמה - את מבינה מה זה אומר? את מתאמת את הפעילות בין התצפיות לבין הכוח הלוחם לבין הקודקוד שנמצא איתך או במקום אחר במוצב או במקום אחר בשטח, על מנת להעביר פקודות. אני ישבתי בחמ"ל במוצב שנמצא על הגבול והחמ"ליסטית זיהתה נגיעה בגדר, היא מיד הודיעה למ"פ הפלוגה והקפיצה לשם האמר סיור, תוך כדי שמירה על קשר עם הלוחמים במכשירי קשר ועם המ"פ בטלפון אדום הם תפסו בן אדם שהגיע לגדר עם קאטר וסכין והתחיל לחתוך אותה. נראה לי שאם היא הייתה "גורסת נייר" כשהתגלה נגיעה בגדר היא לא הייתה מודיעה על הדבר, וכנראה שגם היה נכנס מחבל לשטחי ישראל. וזו רק דוגמא אחת שאני אישית הייתי נוכח לראות אותה, את יכולה לתאר לעצמך שיש גם דברים הרבה יותר רציניים מזה.

idos2

New member
סתם תהיה

אם היא הרי מעבירה מידע בין המ"פ ללוחמים דרך המ.ק., למה לעזאזל לדבר עם המ.פ. בטלפון האדום?
מצד שני, תמיד אפשר לדבר בVPN

ranzz

New member
קודם כל.. יש מצפינים בקשר חי"קי

בין אם הם השתמשו בהם או לא זה אני כבר לא יודע, בכל מקרה.. היא דיברה באדום, למה אתה נטפל לקטנות.

idos2

New member
האמת שסתם רציתי

להזכיר את הסיווג של הVPN
וחוץ מזה, בשביל מה אני פה אם לא בשביל להיטפל לקטנות?

ויאגרה

New member
תלוי בגזרה

יש מקומות שמצריכים שימוש בהצפנת הקשר מסיבות של האזנה או לוחמה אלקטרונית (חסימה) ויש מקומות אחרים, לעומת זאת, שלא.

DNile

New member
בואו נסכם את הדיון כאן.

נושאים של לוחמה אלקטרונית והצפנה הם מסווגים, בואו נשאיר אותם כך.

ranzz

New member
../images/Emo45.gif

לפני שכל אחד יקפוץ עם עוד פיסת אינפורמציה שהוא יודע ובסוף יהיה פה את כל מערך הקשר המבצעי של המדינה

DNile

New member
מה אתה, בזיון??

מה זה פה, שנות ה50 שאין לנו מכשירי קשר מאובטחים? ולצורך העניין, אל תשכח את הורד הרים שעוד מעט(אולי כבר עכשיו?) נכנס לשירות מבצעי, שזה אמור להיות פלאפון אדום, שמחובר לרשת טלפונים האדומה. יש כבוד לחיל תקשוב האלה(חוץ מהשם המעפן שלהם)...

למעלה