סמב"צית

ranzz

New member
יש.. יש כבוד.. בתקשוב ובורד הרים

רק שאת רוב העבודה על ורד הרים ביצעו אזרחים מחברת מוטורולה
המכשיר עצמו הוא בלוק מזעזע..
אבל הרשת מהונדסת בצורה מושלמת מבחינת הספקים יעילות וכו'.

DNile

New member
משיחה עם איזה רס"ן

בביתן חיל הקשר בתערוכת טלקום, את החלק שבאמת משמעותיים במערכת הזאת, עשו בתוך צה"ל. חוץ מזה, כל הכבוד לצה"ל על זה שהוא יודע לעשות Outsourcing לחברות ולתעשיות הבטחוניות כשאפשר. אין טעם עכשיו לקחת מהנדסים בצבא ולהכשיר אותם מאפס איך ליצור טלפון סלולארי, כשיש את הידע הזה באזרחות, והעלויות ייצור באזרחות נמוכות יותר. רק את החלקים הבאמת מסווגים במערכות השונות יש צורך לעשות inhouse.

ranzz

New member
אל תשכח שזה היה לפני שנתיים

(נוב 02
) המערכת הייתה אז בתחילת דרכה! מאז עבר הרבה חרא בירקון ותאמין לי.. את הדברים הבאמת רציניים עשו החבר'ה ממוטורולה. אני לא אתייחס עכשיו לשלבי הבניה ול-מה רציני ומה לא כי זה באמת לא רלוונטי, אבל דיברתי עם מהנדסים משני הכיוונים... ד"א אם אתה מתכוון שהחלק הבאמת מסווג הוא המפתחות וההצפנה אז.. אולי אתה צודק שזה צריך להיות פנימי, אבל גם בחלק הזה מוטו טיפלו. ובאמת, כל הכבוד לצה"ל על הפניה לאפשרות של מיקור-חוץ.

idos2

New member
זה ככה בהמון דברים

גם את המערכת שליטה מרחוק שלנו בונה חברה אזרחית, כולל את מערכת האבטחה שתהיה והכל. כמובן שהחברה הזאת לא מעסיקה כל מיני "אחמדים" למיניהם, וכל מי שמתעסק בפרוייקט שלנו קיבל אישור מיחב"ש, ויש להם במשרדים חדרים מיוחדים לפרוייקטים מהסוג הזה, עם מחשבים ברשת נפרדת והכל... בשורה התחתונה, צה"ל לא יכול לעשות הכל לבד, וגם אם היה יכול זה ברוב המקרים כנראה לא היה משתלם לו כלכלית.

idos2

New member
יחידת בטחון שדה

ישנה יחידה בחמ"ן שנקראת יחב"ש XXXX והיא אחראית בין היתר לאשר מי יכול להיכנס לבסיסי מודיעין ומי לא.

corrupt

New member
מה עובר עלייך?!

יו, אלוהים מעבר לכתיבה המובנת באופן מינימלי ביותר, או שלא התייחסת לדברים שנכתבו או שפשוט החלטת שאת בנשימה אחת (ובה בערך 20 משפטים) מבטלת תפקיד שלם, מתוך ניסיון והכרות אפסיים שיש לך עם אחרים שמבצעים אותו. או שאת לא חושבת שאת סמב"צית או שהטעו אותך באופן כלשהו. אני לא לגמרי בטוח מה הבעיה שלך.

corrupt

New member
למה אני צריך להיות סמב"צ?

בשביל לראות מה הם עושים?! אני מסתובב בחמ"ל כל היום. חבריי הטובים ביותר בגדוד הם מהמבצעים. הקמב"צ וע.קמב"צ הם חביביי מבין קציני המטה ואני חביב עליהם באותה המידה. אני מוצא את הידע והניסיון שלי רלוונטיים לעניין ואת העובדה שאני מכיר סמב"צים שעושים עבודה שהיא כן משמעותית לרלוונטית לנושא ולתגובה. בסה"כ מנסים להראות לך שיש כאלו שכן יש בעבודתם משהו משמעותי ומעניין, וזה בכלל לא משנה אם את נהנית שם או לא נהנית שם. הכללה על בעלי תפקיד מסוים היא טיפשית מיסודה.

Lady T

New member
אני סמבצית...

אני סמבצית של פלוגת תצפיות של 414, שזה מנהלתי וגם מבצעי ואני יושבת בתוך רצועת עזה ממש בגוש קטיף... אז נחמד כזה ובכן.. בקשר לקורס- קורס קל, אחת התקופות הכי יפות בחיים שלי תנאי התפקיד- אני מניחה שאת עושה קורס סמבציות חיר ולא עורף מה שאומר שתשרתי בקו, או באחד הפיקודים, או בשטחי אש אני ממליצה על גדודים/חטיבות. הן עושות יציאות טובות והתפקיד מעניין והן נחשבות למלכות בבסיס (בלי שירותים,מטבחים,שמירות. כלום. תמיד מביאים להן אוכל ומפנקים אותן) אם את רוצה יציאות יותר טובות אבל תפקיד קצת פחות מעניין ועם התעסקות עם אויבים וכאלה, תבקשי להיות בעורף.. כמו שאמרו פה היציאות הן מגוחכות והן עושות עבודה שעיקרה ניהול שמירות ואבטחה בבסיס, ובעת חירום גם ניהול החמל שם... זהו אם יש לך שאלות את מוזמנת לפנות במסרים

למעלה