סליחות

MC SammY

New member
הבעיה היא

שאנשים חושבים שאם הם יתנצלו ביום כיפור זה יכפר על הכל. וואלה, מבחינתי, אני אעריך בן אדם שיודע לבקש סליחה בזמן הרבה יותר מבן אדם שיבקש אותה כי "ככה צריך ביום כיפור". זו בידיוק הסיבה שלבקש סליחה ביום כיפור נראה לי פתטי, ולא בגלל מרד נעורים של "איי דונט גיב אה שיט" או משהו כזה.

PennyLaneM

New member
זה ברור.

אני מסכימה עם מה שרשמת, אבל יותר התכוונתי לחשבון נפש.

coolit

New member
העובדה היא שיש הרבה אנשים שלא הייתי מבקשת מהם

סליחה סתם ככה, כי זה משהו שכבר היה מזמן או כי אנחנו כבר לא בקשר או כי זה סתם דבר קטן ומי זוכר בכלל.. סליחות גדולות מן הסתם מבקשים בכל מקרה.. אבל יש דברים שאין לי כוח לבקש סליחה, בגלל המון סיבות[מה הוא יחשוב עליי שבאמצע החיים אני מבקשת סליחה? טוב לא יודעת אם את לא מזדהה אבל אני מבינה את עצמי חח], אבל עדיין זה מקל עליי כן לבקש סליחה. וביום כיפור זאת הזדמנות שאתה אומר "יאללה, אם כבר זאת תקופה שכולם מבקשים סליחה אז למה לא" בתקופה הזו הכל יותר רגוע.. או שרק אני מרגישה ככה? זאת תקופה כזאת של שלום, שאם מישהו יבקש ממך סליחה את לא תהיי קשה ותסלחי כי יאללה, שנה חדשה, דף חדש.. לא ככה?

MC SammY

New member
בסדר

ברוב הפעמים "סליחה" זו מילה שמעוררת חולשות. תלוי כמובן במעשה שעליו היא מתבקשת, אבל בגדול, להגיד "סליחה" זה לא דבר קל, ככה שברגע ששומעים את המילה הזו, הצד הרך אוטומטית מפגין נוכחות. אני פשוט חושבת שצריך לבקש סליחה בזמן ולא לחכות ולנצל את יום כיפור דווקא בגלל הרוך הזה שנוצר כלפי ה"סליחות".

greeneye

New member
אוף.

למה קשה לאנשים שצמים לקבל את זה שאלו שלא צמים, פשוט לא רוצים. וזה לא משנה מה הסיבה. תמיד אלו שצמים דוחפים לי את ה-"זה לא יהרוג אתכם לצום פעם בשנה". זה לא העניין של "זה לא יהרוג אותי" או "מה איכפת לי לצום" ממש לא. העניין הוא, שאין לי סיבה לצום. ולא, זה לא כזה נורא לא לאכול כלום במשך 24 שעות, אבל מה לא מובן בעניין שאני פשוט לא מעוניינת לצום? לא מענייני רעב. ואני לא עושה דווקא והולכת עם אוכל ברחוב, או עושה פייאסטה של אוכל בבית. אני חיה כרגיל [רק בלי טלויזיה כי לא משדרים כלום..], אוכלת כרגיל.. זה הכל. אז..כל מי שצם וזה..פשוט רדו ממי שלא. אני מכבדת אתכם, כבדו אותי, זה לא עושה ממני פחות בנאדם.

PennyLaneM

New member
לא דיברתי על זה

אולי יצא ככה,אבל לא על זה התכוונתי יותר לחשבון נפש לא להפעיל מכשירים וחשמל,לא לכתוב,לא לקרוע,כלום. גם אני לא צמה,אז מן הסתם שאני לא אגיד לאחרים לצום.

אמ...

ממי הייתן מבקשות סליחה? מי הייתן רוצות שיבקש ממכן? מאנשים שפגעתי בהם בלי כוונה או בלי ידיעה אפילו. מאנשים שברגעים מסויימים אולי אמרתי משהו לא במקום.... מאנשים שלקחת כמובן מאליו.. גם בלי להתכוון לכך. ובעיקר לאנשים שכבר לא פה... על זה שלא הספקתי לומר שלום. וממני? לא נראה לי שיש כזה. לא יודעת. לא עולה לי. ממי אתן צריכות לבקש אבל לעולם לא תעשו את זה? מעצמי....(נראה לי) האמת שהשנה החלטתי לא לצום. ולקח לי זמן להגיע להחלטה הזאת של לא לצום. אחרי שנים שבהן כן צמתי (אם נדייק, 12 שנה שבהן כן צמתי) ויש רגעים שאני מרגישה נורא עם עצמי שזו ההחלטה שלי. האמת שאני אוהבת את יום כיפור..ורק בשנים האחרונות הגעתי למסקנה הזאת, בעיקר את השקט הזה. זה היום היחיד בשנה (נדמה לי) שממש אפשר לשבת ולהקשיב לשקט הזה ולחשוב. להחליט החלטות, לדעת איפה טעית (טוב, בערך
כשאין לך ילדים שמתרוצצים על האופניים בחוץ
)

baril

New member
../images/Emo119.gif../images/Emo125.gifאוהו, ישלי הרבה ממי לבקש סליחה;[

ממי אני צריכה לבקש סליחה? מאמא שלי, שהתנהגתי אליה כאילו היא הזבל שלי בחצי מהשנה הזאת :/ מהחברה הכי טובה שלי, שפגעתי בה כלכך ואפילו לא שמתי לב לזה עד לפני 7 חודשים.. ומאז הכל השתנה ואנחנו כבר לא החברות הכי טובות, והכל באשמתי. מהחברות שלי, שנפלתי עליהן כלכך הרבה פעמים ויצאתי עליהן עם העצבים שלי והן לא הבינו למה.

אז אני לא הכופרת היחידה? חח

לא צמה, לא חושבת שאני צריכה לחכות ליום ספציפי כדי להגיד סליחה, בטח שלא להתענות ולצום. נראה לי צבוע לצום שאני לא מאמינה באלוהים ולא מאמינה במה שהיום הזה מייצג. בעניין הסליחות, אני חושבת שביני לבין אבא שלי צריכות לרוץ הכי הרבה. גם אני צריכה להגיד לו וגם הוא לי, על דברים שאני לא אפרט כאן.
ואמא שלי גם, מגיעה לי סליחה גדולה ממנה אני חושבת. להגיד סליחה? בעיקר לסבא שלי זכרונו לברכה. על זה שלא ביקרתי אותו מספיק בבית חולים לפני שהוא הלך לי, על זה שלא אמרתי לו מספיק שאני אוהבת אותו.. בערב כיפור כרגיל, הולכים למרכז העיר ופוגשים את כל החבר'ה מהשכבה
אשכרה פגישת מחזור בבית נעשה מרתון סרטים, אנאערף.

e l u l a

New member
סליחה על../images/Emo153.gif

שדיברתי עם אנשים ואז צחקתי עליהם מאחורי הגב שגנבתי שרימיתי שריכלתי ולכלכתי סתם על אנשים שאני לא מכירה בכלל שהפצתי שמועות שהמצאתי שמועות והפצתי אותם שקיללתי שהרבצתי שהבכתי ששיחקתי בבנים מי צריך לבקש ממני? אנשים שעשו לי את הדברים שכתבתי למעלה.. יש כמה שאני זוכרת ספציפיים אבל אני לא חושבת שהם הולכים לבקש. אני לא חושבת שאני הולכת לבקש.

MC SammY

New member
וואלה

אני חושבת שאני בן אדם שמבקש סליחה אחרי מעשה כי חשוב לי להיות שלמה עם עצמי, אז אם לא ביקשתי כל השנה אני כנראה גם לא מתכוונת לחכות ליום כיפור בשביל זה. ותכל'ס? אולי זה ישמע פלצני, אבל כמו שאמרתי-להיות שלמה עם עצמי זה אחד העקרונות הגדולים שאני חיה על פיהם, מה שאוטומטית מביא אותי לחשבון נפש בכל לילה. וכן, אני צמה.

Fragile rose

New member
סליחות הא

הייתי רוצה לבקש סליחה מכל האנשים שפגעתי בהם כל החברים שסבלו את ההתקפי זעם שלי התקפי ביצ'יות כל הבחורים ששיחקתי איתם כדי להשיג נקמה, או קצת שלוות נפש כל הפעמים שזלזלתי בהורים שלי. ובעיקר מעצמי, על הנטיה שלי להרס עצמי וכמה שאני מתעללת בעצמי באופן קבוע והורסת את עצמי מכל בחינה אפשרית. בין אם זה פיזית או מנטלית. מי הייתי רוצה שיבקשו ממני סליחה? לאדעת, אני לא הבןאדם שסולח אז תכלס למה לטרוח. אבל הייתי רוצה שכל האנשים שלקחו אותי כמובן מאליו והתייחסו אלי כאילו אני זבל. כי וואלה, אני שווה הרבה יותר. אני אישית לא צמה, וזה כי הגוף שלי והאולקוס שלי לא יאהבו את זה במיוחד. לא חושבת שאני צריכה את היום הזה בשביל לעשות חשבון נפש. אני טיפוס נורא מצפוני ואני עושה את החשבון נפש הזה על בסיס יומיומי עם עצמי ואוכלת על זה מספיק כאפות. ביום כיפור אני אבלה עם הספר שלי, כמה סרטים בטח ומצלמות איילון באינטרנט כדי להפיג את השעמום
[כע, מצבי רע! אבל זה יכול להיות אחלה משחק שתיה ביום כיפור לכל הכופרים שביננו, אם כבר כופרים אז עד הסוף]

lim02

New member
..

ממי הייתן מבקשות סליחה? מי הייתן רוצות שיבקש ממכן? מי שפגעתי בו, מי שפגע בי ממי אתן צריכות לבקש אבל לעולם לא תעשו את זה? אין כזה דבר. בעקרון, השנה אני לא בטוחה אם אני אצום. אני גם לא מאלו שמאמינים או שחושבים שהצום זה מה שיכפר לי על כל השנה כמו רבים מאיתנו.. כלומר, יש אנשים שעושים דברים נוראים במהלך השנה וביום כיפור הולכים לבית כנסת, צמים, מתפללים, מבקשים סליחה ולמחרת הכל חוזר על עצמו. אם אני אצום זה יהיה יותר בשביל להראות לעצמי שוב שאני מסוגלת לזה, לא יותר.

coolit

New member
...

זה יום בשביל עצמך.. מעבר לזה שזה מכפר או לא מכפר על החטאים שלנו, זה יום שבמקום להתעסק באוכל, בפלאפון, במחשב, במקום שכל שניה נברח מעצמנו לחיי החומר והשטחיות- אין לנו לאן לברוח, יום שלם שאנחנו פשוט צריכים להתמודד עם עצמנו ולראות את עצמנו כמו שאנחנו באמת. זה יום שבו יש לך את האומץ לבקש סליחה, מעצמך, מאלוקים אם את מאמינה בו, מאנשים שפגעת בהם. לאו דווקא יום שבו סולחים לך. יום שבו את מודה בזה שאת צריכה לבקש סליחה.

Mrs big

New member
../images/Emo45.gif.

נראה לי שזו פעם ראשונה אי פעם שאני מסכימה עם הודעה שלך שקשורה ישירות או בעקיפין לנושא הדת. הישג.

lim02

New member
..

אבל אני אישית מצליחה להגיע לתובנות האלו גם עם אוכל וכתיבה וכו'. בדיוק בגלל שזה יום כזה, ואני לא עושה דברים כאלו כל יום. מסכימה איתך לגמרי.

"האומר אחטא ואשוב אין יום הכיפורים מכפר"

או במילים פשוטות יותר, יום כיפור הוא לא איזה כפתור פלא שלוחצים והכל מתכפר. מי שהתשובה שלו לא אמיתית וכנה, ומתכנן להמשיך כרגיל אחרי יום כיפור, תשובתו לא תתקבל. עניין בקשת הסליחה מאנשים ביום כיפור הוא הבנה שטחית מעט של העניין. המקור של זה הוא במשנה, שם כתוב שעל עברות מסויימות שבין אדם למקום רק יום הכיפורים יכול לכפר (כלומר, אדם בכל אופן צריך לעשות תשובה, אך יש עניין מיוחד ביום הכיפורים, שבו אדם מתענה [=צם], נטהר, מתקדש-- ביום זה התשובה הופכת לשלמה ומוחלטת). ואז בהמשך המשנה כתוב, שלעומת עבירות שבין אדם למקום (=הקב"ה), על עבירות שבין אדם לחברו אין יום הכיפורים מכפר, עד שירצה את חברו. וזה המקור לכל "בקשות הסליחה" למיניהן לפני יום כיפור. אף אחד לא אמר שצריך לחכות עד יום כיפור, ממש לא. יום כיפור זה הדד-ליין האחרון. למעשה כל חשבון הנפש אמור להתחיל (במידה והוא לא נעשה כל השנה) כבר מר"ח אלול, שזה חודש ו-10 ימים לפני יום כיפור. וזה מספיק זמן לתהליך ארוך, אמיתי ומתמשך של תשובה, תיקון ובקשת סליחה. אמנם, יש מי שמחכה לרגע האחרון, ואז באמת נשאר לו לבקש סליחה רק לפני יום כיפור.

למעלה