סליחות

little shorty

New member
סליחות

כל תפוז מפוצץ בכל מיני נושאים כאלה אז יאללה שיהיה גם לנו ככה לאווירת כיפור. ממי הייתן מבקשות סליחה? מי הייתן רוצות שיבקש ממכן? ממי אתן צריכות לבקש אבל לעולם לא תעשו את זה? כל מיני דברים שאתן מצטערות עליהם, סליחות, כפרות, כל העניינים. אפילו מכתבי סליחה שלעולם לא ישלחו... הכל יתקבל. אפשר להוסיף מה אתן חושבות על יום כיפור, על הצום, על זה שצריך להתענות ולמנוע כל הנאה, צמות או לא... מה שבא לכן. ותשתפו פעולה, לא להיות קקות.

יאללה בכיף.

אני צריכה לבקש סליחה מבן אדם מאוד מסויים אבל אני לא חושבת שאצליח להתמודד איתו. יש המון חברות שלי שפגעו בי, ובכלל לא שמו לב לעניין, אבל אני כבר לא מצפה מהן לכלום. אני לא צמה, אני חושבת שאת החשבון נפש שלי אני עושה במשך כל השנה לא במשך יום אחד ספציפי. ביו"כ שתי חברות באות אליי, רואות סרטים ואולי נשתה קצת

EVE Lights

New member
הבטן. ../images/Emo10.gif

ממי הייתן מבקשות סליחה? מי הייתן רוצות שיבקש ממכן? אני חושבת ברצינות על לבקש סליחה מרועי. כאילו, לא שיש לי כ"כ על מה, כן? וגם אין לי כ"כ איך. ואין לי כוח לכתוב מכתב כי זה מפגר ופתטי, אז זה יישאר בגדר מחשבה. חוץ מזה סליחה מהחברות הנהדרות שלי שסובלות את השטויות שלי לעיתים קרובות מדי. מי צריך לבקש? אני חושבת שאמא, היו לה לא מעט הערות פוגעות. ממי אתן צריכות לבקש אבל לעולם לא תעשו את זה? מנטלי על זה שהרסתי לה את יום העצמאות בכיתה. ח'? זה היה? אני כבר לא זוכרת. אני דווקא לא כ"כ מאמינה במהות של יום כיפור.. כאילו, אני לא בנאדם ששומר סליחות ליום כיפור. אם פגעתי אני מתנצלת באותו רגע או אחרי שאני קולטת שטעיתי. אני לא צמה, לא מתענה, רואה טלוויזיה-מחשב והכל כרגיל. השנה חשבתי שיהיה לי ממש משעמם אבל במקום לשרוץ בבית ולמות משיעמום כנראה שאני אבלה את כל כיפור עם יוני במרתון סרטים, הליכה לצומת ואכילת חזיר (סתם! סתם!). נו, יהיה משעשע

EVE Lights

New member
איך יכולתי לשכוח

מישהו שממש צריך לבקש ממנו סליחה בהזדמנות -- אביעד! על זה שזיינתי לו בדירה

little shorty

New member
כיפוריישן.

אני צריכה לבקש סליחה בעיקר מאמא שלי על כל מיני דברים מעצבנים שקרו לנו. בכלל במשך השנה היו לנו ריבים לא קטנים והמון מתח בבית ולא מדברים וכל מיני שטויות כאלה. עוד סליחה מסבתא שלי שבקושי ביקרתי אותה והיא לבד. אני חושבת שאמא שלי גם צריכה לבקש ממני סליחה אבל הכי הרבה אבא. זה ברור ואני לא אפרט יותר מדי. כתבתי לו עשרות מכתבים שלעולם לא ישלחו שבהם גם אני מתנצלת על המון דברים, אבל הוא לעולם לא יעשה את זה. כנראה שגם אני לא. בעיקרון אני צמה כל כיפור ואנחנו עושים את כל מה שצריך אבל אני חושבת שהשנה זו תהיה בעיה כי הדלקת שלי בשלפוחית השתן לא רוצה לעזוב אותי ואני צריכה לשתות ים של כדורים ולשתות הכלל הרבה מים ככה שנראה מה יהיה. בטח אני אסתובב עד הבוקר בחוץ עם החברות, אלך לישון עד צאת הצום ואלך לעבודה לצערי הרב.

svety

New member
האמת?../images/Emo190.gif

לא מאמינה בלבקש סליחה כי יומכיפור. מאמינה בלבקש סליחה כי אני באמת מבינה שטעיתי ופגעתי. מה שכן, בכיפור יש לנו אופציה רחבה יותר בשביל לבחון את המעשים שלנו וע"י כך להיגע למסקנה שצריך לבקש סליחה. השנה אני אבקש סליחה מאדם אחד ויחיד, שפשוט לא יוצא לי לדבר איתו one on one לעיתים קרובות מדי, וחבל, ולכן אני מנצלת את כיפור לבקשת סליחה. למה סליחה? כי אני מרגישה שהוא לא יודע עד כמה הוא חשוב לי ועד כמה אני אוהבת אותו ומעריכה אותו. אני מפגינה לעיתים קרובות מדי יחס מזלזל כלפיו גם אם באמת אני לא מרגישה ככה, וזה לא לעניין. הכי הייתי רוצה לבקש סליחה מלירן, על זה שלא אמרתי לו שאני אוהבת אותו, על זה שלא ידעתי מה יש לי בידיים עד שנפרדנו, על זה ש... על הכל. אני צמה בכיפור, ולא נוגעת במחשב או בסיגריות או בפלאפון. בשנה שעברה לא יכלתי לצום מסיבות רפואיות, אז כפרתי לחלוטין, והרגשתי ממש רע עם זה ורע עם עצמי. אני צמה כי זה מה שאני מכירה מהבית, זה מה שגדלתי עליו. אף אחד לא כפה עליי שום דבר, וכשהייתי קטנה יותר לא צמתי ולא שמרתי כיפור, וכחלק מתהליך ההתבגרות שלי ומתהליך החיפוש העצמי שלי, הגעתי למסקנה שלצום בכיפור זה מה שנכון בשבילי. אמנם לבית כנסת אני לא אלך, ואם אני ארגיש צורך ממש חזק אז אני אשתה קצת מים, אבל כיפור מבחינתי זה לצום, זה לכבד את המאורע והמסורת והדת, זה לתת לעצמי קצת-הרבה-המון הזדמנות לשקט הנפשי הזה שאני מייחלת לו כ"כ.

Mrs big

New member
סליחה

ממי הייתן מבקשות סליחה? מי הייתן רוצות שיבקש ממכן? טוב, בתקופת פסיכומטרי רשימת האנשים שצריך לבקש מהם סליחה רק מתארכת... אי אפשר לשמור על קשרים, קשה להפגין אכפתיות ולהיות מעודכן, קשה להיות מחובר למציאות וכו'. אבל העיקריים הם יונתן ומורן, נראה לי. (מצחיק לכתוב אותם ביחד, הם כל כך לא קשורים ולא מסתדרים) בנוסף, אני חושבת שהייתי מבקשת סליחה ממשה. לא עשיתי שום דבר שהוא לא בסדר רשמית, אבל עדיין. לא רוצה שיבקשו ממני סליחה. זה גורם לי להרגיש בעמדת נחיתות. עליתי על זה הרגע כשניסיתי לחשוב על תשובה לשאלה. ממי אתן צריכות לבקש אבל לעולם לא תעשו את זה? אמא שלי ואחותי. אני כל כך מרושעת אליהן לפעמים. טוב, לא מרושעת, עוקצנית בטירוף. אני פשוט לא יודעת איך להגיד להן סליחה. :\ אני צמה ביום כיפור ללא קשר לדת/אמונה. זה משהו כזה בשביל עצמי. שאלתי היום את אבא כמה חטא זה יהיה לא לצום וללמוד לפסיכומטרי במקום, אז הוא ענה לי שזה לא יהיה חטא אלא מצווה ושכבר הוכחתי שאני יכולה אז לא צריך יותר. D:

כי בפסיכומטרי

המשמעות של "ללמוד" משמע לעשות את שיעורי הבית, משמע "לכתוב".
[אעעעעעע אני מתחרפנת מהפסיכומטרי הזה!!]

coolit

New member
ואני אחזור על השאלה...../images/Emo3.gif

למה ללמוד ולצום זה דברים שסותרים אחד את השני? את כותבת עם אוכל ומים או עם עט ועפרון?

Mrs big

New member
אבל עניתי לך

כשאני לומדת אני רעבה. ממש קשה ללמוד (ובטח ובטח לעשות סימולציה) כשרעבים.

Mrs big

New member
...

אבל אני כן צמה. זה סתם היה דיון משעשע עם האבא החוטא שלי. סתם, הוא הכי חמוד בעולם, אין לו על מה להתענות פשוט. P:

coolit

New member
חח אופס בגלל שהיא ענתה חשבתי שהיא שאלה את זה

ושאת סתם ענית
אז באמת לפי מה שהיא אומרת זה לא סותר..

coolit

New member
XD

אני עדיין לא מבינה חחח.. לצום=לא לאכול ולא לשתות, את מבינה? לכתוב, להשתמש בחשמל, וכו' זה לעשות מלאכה, וזה דברים שאסור כל שבת, ובכל שבת ממש לא צמים.. ויש באמת הרבה אנשים שצמים ובכל זאת עושים מלאכה ביום כיפור.. [לא שאני תומכת בזה, כן? חס וחלילה. רק שעדיין לא הבנתי איך לא הבנת חח]

Tears Dont Fall

New member
123456789

ממי הייתן מבקשות סליחה? מהמורים שלי, שאני עושה טובה שאני מתייצבת בשיעור, ועוד נרדמת! טח מי הייתן רוצות שיבקש ממכן? מי שרק העז לפגוע בי. ממי אתן צריכות לבקש אבל לעולם לא תעשו את זה? תכלס, מעצמי. כל מיני דברים שאתן מצטערות עליהם, סליחות, כפרות, כל העניינים. אפילו מכתבי סליחה שלעולם לא ישלחו... הכל יתקבל. אפשר להוסיף מה אתן חושבות על יום כיפור, על הצום, על זה שצריך להתענות ולמנוע כל הנאה, צמות או לא... מה שבא לכן. תכלס, יושבים ונהנים מהעובדה שלא צריך לאכול ואפחד לא יישב לכם על הראש. אה כן, ולומדים לרכב על אופניים. בלי גלגלי עזר! [סתם לא.חח]

וואי, כל כך הרבה...

יש מצב שאני אבקש מעצמי סליחה... לא רק על השנה, תאכלס על כל ה4 שנים האחרונות... זה בעיקרון ביני לבין עצמי. אבל בגדול - על כל התקופות שחשבתי שאני לא שווה מספיק והערכתי את עצמי שלא כמגיע. מכל מי שפגעתי בו, מין הסתם. ואלוהים ואני יודעים שיש הרבה כאלה. במיוחד כי יש כאלה שפשוט פגעתי בהם במודע ולא היה אכפת לי. ו-וואי, אני הולכת לשחוט תרנגול כפרות, נראה לי, על אמא שלי... כמה סליחות יש לי לבקש ממנה. על כל מילה מגעילה שזרקתי, על כל ריב, על כל פעם שהרמתי את הקול עליה, על כל שניה שהערכתי אותה לא כראוי. על מליון ואחד דברים שפגעתי בה, ופגעתי בה מלא השנה. בכלל פגעתי בה המון. ואני חושבת שהבן אדם היחיד שצריך לבקש ממני סליחה זה אבא שלי. הוא פשוט חרא של בן אדם והוא פגע בי כל כך הרבה מאז שנולדתי... שמגיעות לי אלפי סליחות ממנו. ואין מספיק ימי כיפור שיוכלו לגרום לי לסלוח לו. וזהו.... אגב, סליחה אם פגעתי פה במישהי :)

PennyLaneM

New member
איך אני שונאת את הפלצנות הזאת

של "אני לא חושבת שצריך לבקש סליחה דווקא בכיפור,יש לנו את כל השנה בשביל זה" כאילו, ת'כלס? יש לכן יום בשנה שמזכיר לכן פשוט מה מי מו. לא צריך לבקש סליחה,אבל זה חשבון נפש לחלוטין. ואל תגידו שאתן עושות חשבון נפש כל השנה,כי אז לא הייתן מתמרמרות כלכך הרבה. אז מספיק פלצנות פגעתן במישהו? תתנצלו ושתקו אל תעשו דווקא מרד נעורים של "איי דונט גיב א שיט! אני אתנצל רק לא ביום כיפור" -ממי הייתן מבקשות סליחה? מהאחד והיחיד מי הייתן רוצות שיבקש ממכן? אני לא צריכה סליחה מאף אחד,זה לא מה שאני מחפשת. שינוי זה מה שיעשה את העבודה. -ממי אתן צריכות לבקש אבל לעולם לא תעשו את זה? אף אחד. בדרך כלל שאני פוגעת במישהו אני ישר מתנצלת. אין לי שום אגו ואני לא משחקת משחקים. ואני לא יודעת אם אני צמה,לא כי יש לי משהו נגד יום כיפור או וואטבר פשוט אף פעם לא הצלחתי ותמיד אני שוברת את הצום ומתאכזבת מעצמי אז זה נורא תלוי במצב רוח שיהיה לי בשישי ... טה טה

PennyLaneM

New member
אה ו..

נכון שכל אחד יחייה באמנותו וכל הבלה בלה בלה הזה אבל אני חושבת שלא יזיק אם פעם אחת בשנה לא תראו טלוויזיה במשך 24 שעות אתן לא תמותו

למעלה