סליחה על הבורות

masorti

New member
לא יודע מאיפה הוצאת את התיאוריה...

שלבני ישראל היה חופש בשבת לפי החוק של משה, ושאח"כ זה בוטל. לידיעתך, במצרים העתיקה באותה תקופה היה נהוג לחלק את החודש ל-3 תקופות של 10 ימים - ובכל מחזור כזה עבדו 8 ימים ונחו יומיים. שום "שבת" ושום בטיח. בני ישראל עבדו בשבתות בלי שום טענות ומענות, כי כך היה מקובל. הנה לך הפיסקה השנייה מתוך הקטע שכותרתו Egyptian Dates בלינק הזה:
The original version of the Egyptian calendar had a week of 10 days, a month of 3 weeks or 30 days, a season defined as 4 months or 120 days, three seasons equaling 360 days, which were followed by five unnamed epagomenal, or "outside the calendar," days to total 365 days in a year.​

eyalnadav

New member
ככה כתוב במדרש

ככה כתוב המדרשים בפרשת שמות .  אם את לא מכירה את המדרש זה כבר ענין אחר - ולכן אני נמצא כאן .זמני העבודה ולוח השנה של המצרים  לא צריכים לעניין אותי , יש לי מקורות יהודים , בנוסף שהטענה הייתה על יום מנוחה  מסוים בפרק זמן מסוים  ולכן לוח שנה לא רלבנטי .  מלבד זאת - העולם ספר תמיד 7 ימים 24 שעות ביממה  60 שניות בדקה  עד היום. בפרט שהם היו קרובים יעותר לבריאת העולם ולבני האדם הראשונים.

masorti

New member
קודם כל, אני בן.

ושנית, נורא שעשע אותי המשפט שלך: "זמני העבודה ולוח השנה של המצרים לא צריכים לעניין אותי". בעברית מודרנית קוראים לזה "אל תבלבל לי את המוח עם עובדות". אולי לא ברור לך, אבל מדרש הוא מעצם מהותי סיפור בעל מסר חינוכי ולא עדות הסטורית. וגם מחברי המדרש לא התיימרו להיות הסטוריונים של מצריים העתיקה. גם לא הבנתי את הטענה שלך שלוח השנה לא רלוונטי כי מדובר על "יום מנוחה מסוים בפרק זמן מסוים". אם ה"שבוע" המצרי היה בן 10 ימים, אין שום דרך לשמור שתי שבתות (של 7 ימים) ברציפות. אז לוח השנה המצרי מאוד רלוונטי. והעולם לא ספר תמיד 7 ימים. במסופוטמיה ספרו 7 ימים, אבל במצרים ספרו 10 ימים. (מזל שאברהם אבינו נולד בעיראק ולא במצרים, כי אחרת לך תדע מתי היינו שובתים מכל מלאכה.)

eyalnadav

New member
אתה מחזק את דבריי

השאלה כמה זמן יכול להחזיק עבד בעבודתו לאורך זמן כדי שימשיך לעבוד ביעילות- שאלה ניהולית פשוטה שלא קשורה לדת או כמה ימים יש בשבוע. משה אמר לפרעה שמספיק יום אחד בשבעה ימים ולפי העם השמי ולא החמי סופרים 7 ימים בשבוע אז שיהיה להם יום שבת(מנוחה) אם אתה אדם לא דתי - אין לי מה לומר על ההתייחסות למדרשים - אוכל רק לומר ששום חוקר או ארכיאולוג לא מצא שהדברים הכתובים בתנך ומדרש לא נכונים מבחינת ספור היסטורי - אלא להיפך , הדברים אומתו, גם דברים שלא התקבלו בתחילה על דעת החוקרים. ודרך אגב כללי ,בשורה התחתונה - הרי 2 הדברים הם עדות היסטוריות לענין הימים בשבוע- למה אתה לא מאמין למדרש ואתה כן מאמין לעדות האחרת ,אתה חושב שהיא טובה יותר ??

למעלה