סלאם עליכום...

דמיון זה חשוב אבל לא מספיק...

דימיון מפותח זה טוב אבל אתה צריך להבין במה אתה מתעסק... אני יסביר: כישוף עובד על אנרגיות, אנרגיות שאתה מנתב בעזרת הדימיון, יש צורך לשלוט באנרגיות רק אז אתה תוכל "לדמיין" את הכישוף בצורה טובה. שליטה באנרגיות זה היכולת להרגיש את האנרגיות ולנתב אותן... בשלבים יותר מאוחרים גם לראות את האנרגיות... (כול מה שרשום זה מנסיוני האישי !) כישוף זה לא צחוק ואתה חייב להשקיע, עם אתה לא רוצה להשקיע אז אני ממליץ לך לא להיכנס לזה, אתה תחילת, זה החיים שלך... בהצלחה !

the crazy angel

New member
ברוך הבא!

גם אני נכנסתי לכל העניין לא מזמן...וגם לי יש דמין מפותח... יודע מה גיליתי מאז שנכנסתי לכל זה? שכל החיים שלי חייתי מאגיה והשתמשתי בכוחות מאגיים ופשוט לא קראתי לזה ככה! תתחיל לקרוא ספרים כלליים יחסית ותקפץ בין אתרים באינטרנט...זה נתן לי מה זה קפיצה עצומה! כל ההתעניינות בנושא פשוט הביאה לי ידע מכל תחום לא קשור במאגיה שאני מתעסקת בו...זה פשוט מדהים! לדעתי אתה תאהב את זה... ו...לא קשור...מה שכתבת בחתימה כל כך נכון! מאיפה / ממי ציטטת את זה?

תודה על קבלת הפנים... ../images/Emo9.gif

אני אעלעל מעט באתרים שהבאת לי, אבל בקשר לספרים, לפי מה שהבנתי (ובדקתי מעט) אין הרבה מקומות שיספקו לי חומר קריאה טוב... יש אולי המלצות על ספרים שאני אזמין..? ובקשר לחתימה, בעיקרון זה לקוח מסיפור שלי שמעולם לא סיימתי... הסיפור הלך לאיבוד בפירמוט הראשון של המחשב, ורק הקטע הזה ניצל... *סניף*

ספרים טובים...

השאלה היא, איזה תחום ספציפי מתוך המאגיה מעניין אותך, או האם מדובר כרגע בעניין כללי?

זו גם בעיה...

כרגע אני מנסה לחפש כיוון... התעניינתי קצת בקבלה, אבל לא נראה לי... אני ואלוהים לא חברים טובים... קראתי גם קצת על המאגיה הפשוטה (ככה הגדירו אותה.. P: ), ולא התחברתי, בעיקר בגלל העובדה שהיא לא כוללת טקסים, ואני אדם די חומרני שצריך להתעסק במשהו כדי לגרום לו לקרות, אז יצאתי מזה... כרגע אני קורא על הויקה. זה נשמע שוס, נראה לי שאני אתחבר לזה. בהתחלה קצת הרתיעו אותי האזכרות על האלים, אבל הבנתי בהמשך שלא מדובר על אלים כמו ביהדות וכיו"ב, אלא על ישויות שנועדו להוות לך עזר בכשפים. אני רק צריך להתעמק עוד קצת, ואז אני אדע אם זה הכיוון שלי...

אז הבנת קצת לא נכון...

"אבל הבנתי בהמשך שלא מדובר על אלים כמו ביהדות וכיו"ב, אלא על ישויות שנועדו להוות לך עזר בכשפים" האלים של הויקה הם אלים לכל דבר, הם לא ישויות שנועדו לעזור לך בכישוף. בכלל, מגיע לך לחטוף מכות רק על זה
אז אני אמליץ לך להתחיל מהספר של cooper בשם Basic Magic (וכן, יש את זה בקיטרו), שיתאים לך. בעקרון, הוא לוקח כמה דברים מתוך המאגיה הטקסית, אבל משליך מהם את כל הסממנים של השמות הקבליים ונשאר עם טכניקות בסיס מצויינות. אחרי שתקרא אותו, תהיה לך הבנה שונה לגבי כמה דברים...

אבל אני לא רוצה מכות..... ../images/Emo10.gif

אז תודה שהבהרת לי את זה, ככה בתור התחלה... הייתי מתחיל בזה ולא מבין מה רוצים ממני ולמה שומדבר לא מצליח לי... למרות שזה ממש ממש מעניין, אני חושב שאני אמשיך לקרוא על זה סתם בשביל ההתעניינות... בקשר לספר שלך... הוא על הוויקה או על מאגיה רגילה? (נו, איך שלא תקראו לזה..) ויש לו מהדורה עברית...? ובקשר להיא שרצתה לראות יצירות שלי... לצערי, אני לא יכול ממש לפרסם יצירות באינטרנט בזמן הקרוב, אבל אם תרצי, האיציק שלי רשום בפרטי משתמש....

טוב, נו, בגלל שאתה מבקש כל כך

יפה, אני לא ארביץ לך
למה אתה מתכוון ב"הספר שלך"? אם אתה מתכוון לספר שתרגמתי, "עוצמת האדמה", הוא על מאגיה טבעית, עם ניחוח וויקני/פגני משהו (אם כי הוא לא ספר וויקני פר-סה ויכול להתאים גם למי שאינו וויקני/פגני, די בקלות). אם אתה מדבר על הספר שהזכרתי בהודעה הקודמת - Basic Magick של Phillip Cooper (שתרגמו כבר ספר אחד שלו, תרגום לא הכי מוצלח וגם ספר לא הכי מוצלח "קסם הנר"), הוא ספר מצויין למתחילים, במיוחד לאלו שמתעניינים במאגיה בכלל ובמאגיה טקסית בפרט - רק שזה ללא כל שמות האלים, מלאכים וכן הלאה, אלא עבודה מאגית נטו, על מרכזי ה"אנרגיה", ועל התפיסה המאגית בכלל (כמו למשל האקסיומה you=belief=life force, שהיא אקסיומה בסיסית במאגיה המודרנית).

the crazy angel

New member
:)

אני דווקא מאוד אוהבת את כל העניין של הקבלה...כנראה דווקא בגלל שאני מאוד מאמינה באלוהים, אני מאמינה שהוא קיים מתוך האמונה שלי...אומרים שזה האמונה הכי חזקה @_@ מאוד התחברתי לויקה מהבחינה שזה לחיות מתוך "אהבת חינם", דבר שאליו תמיד שאפתי... ^-^ אם אתה אנטי יהדות, משהו שדווקא ימשוך אותך לקבלה הוא שבקבלה רוב הדברים הם דיי חומריים וזה דיי נוגד את היהדות... גם בעיקרון לפי הדת אסור ממש לעסוק בקבלה אלא אם אתה איזה רב גדול שכל החיים שלו חי תורה...ואתה לא כזה...נכון? חח בקשר ללמצוא כיוון...אני תמיד הייתי מאלה שהולכים ב10000000 כיוונים במקביל... הלכתי לספרייה ושם יש לך כל מה שקשור בפרה-פסיכולוגיה... כרגע אני קוראת את "21 השעורים של מרלין", כן! מרלין הקוסם! ההוא שהיה בערוץ 11 בערך כשהיינו בני 5! הספר עוסק בעיקר בתרבות הקאלטים והדרואידים ההיסטוריות! (בתור מי שלא קוראת כלוםםםםםםםם סתם התחלתי מעברית...מתוך עצלנות...בטוח שבאנגלית יש ספרים הרבה יותר טובים / מקצועיים, רק שלא יצא לי לקרוא עדיין...). ספר מעולה. מה שכן, חייבת לציין שהפאגאנים מפריכים את הנצרות הרבה יותר טוב מהיהדות! חח הנוצרים גם מאמינים ביהודי, גם מאמינים שהערפד הראשון היה יהודי (יהודים זה כל החיים שלהם?) וגם הם תקעו את כל ההתפתחות הטכנולוגית של העולם (עם כל ההמרות דת הכפויות והאנטי פגאניזם שלהם)...חח העולם ה"מערבי" ה"מפותח". P=

חבל על הכסף והזמן שלך.

"21 השיעורים של מרלין" הוכתר כמעט פה אחד ע"י חוקרי מאגיה רציניים, דוראידים בני זמננו וחוקרי התרבות הקלטית כספר הכי גרוע. בקישור למטה תוכלי למצוא הודעה שכתבתי לא מזמן על הספר הנ"ל, שם ישנם קישורים לכמה וכמה ביקורות לא מחמיאות, הן בעברית והן באנגלית, שנכתבו ע"י אנשים שונים. ולגבי "גם מאמינים שהערפד הראשון היה יהודי" - זה רק בדרקולה 2000.

ToryMaster

New member
אתה יודע מה?

אתה גורם לי לרצות לקרוא את זה, להבין מה כל כך מזעזע בו.

the crazy angel

New member
חח אופס...

הוא באמת כזה גרוע? אני דווקא אהבתי את איך שהוא כתוב...אין לי יותר מידי איך לבקר את התוכן...מן הסתם...אני דיי חדשה בתחום... ו...הנוצרים מאמינים שהערפד הראשון היה יהודי - ממש לא התכוונתי לסרט העם כל הכבוד גרוע - דרקולה 2000, ששם טוענים שדרקולה היה יהודה איש קריות - בגלל שכביכול רצח את ישו (חח אפשר לרצוח את אלוהים...), זה בלי שום ביסוס היסטורי, דרקולה קיים הרבה יותר זמן מזה. דרקולה, לכל המתעניין, הוא קיין, אותו קיין התנ"כי, הרוצח הראשון, "אות קיין", אני מניחה שמשם שאבו אל הקעקועים של הערפדים (אבל זה כבר ספקולציות שלי).

קין התנ"כי

לא היה הערפד הראשון, גם לא לפי הנצרות. זו המצאה של חברת המשחקים WhiteWolf, יוצרת משחק התפקידים Vampire (כמו Vampire - The masquerade וגם Vampire - The Requiem). הם הצליחו מעל ומעבר. במשך הרבה זמן, הרבה אנשים הטרידו אותנו כאן לגבי "תנ"ך הערפדים", שנקרא The Book of Nod, שכביכול נכתב על ידי קיין הערפד הראשון - עד שהובהר להם שזו תוספת למשחק Vampire - The masquerade ותו לא. חוץ מזה, שקיין לא היה יהודי... עדיין לא היו יהודים בעולם, כשקיין היה (שוב, לפי התנ"ך ואם מאמינים במה שכתוב בו).

ודרקולה כפי שאנו מכירים כיום

קיים בעצם רק מהמאה ה-19, ומופיע לראשונה כערפד מוצץ דם רק בספר "דראקולה" של בראם סטוקר, שלקח את דמותו ההיסטורית של ולאד צפש (ולאד ה"משפד"), נסיך רומני שנלחם בטורקים והיה ידוע באכזריותו, והפך אותה לערפד... סיפורים על ערפדים כבר היו קיימים לפני כן, בעמים שונים ובזמנים שונים, אבל לא קראו להם דרקולה...

the crazy angel

New member
דרקולה נתפש בתור

הערפד הראשון, לזה התכוונתי...לערפד הראשון, לא לדרקולה בכלל...

the crazy angel

New member
טוב טוב...

למה להיות קטנוניים? :\ ברור שלא התכוונתי שהוא ישירות רצח אותו, סתם דרך לבטא את זה שהם מסתכלים עליו בתור הרשע שגרם למותו. ואממ...באמת יש משחק כזה?! אני דווקא ניסיתי לחקור דיי לעומק של השמועה הזאת... עד כמה שהצלחתי להבין גם באוניברסיטה, כשלומדים תנ"ך, ואת החקירות והניתוחים שלו...שם טוענים שקיין כן היה הערפד הראשון...

למעלה