סכרת

אף אחד לא אמר את זה, אני רק אומר

שזה שיש לך מד סוכר לא אומר שאת יכולה לקבוע ששומנים מעלים סוכר בדם. כי אף אחד לא אמר גם שמד הסוכר שלך עדיף על פני אחרים.

גאיה111

New member
מוזר,

אם כך, כיצד את יכולה לקבוע, שאני טועה, והיא , או את, צודקות? בכל אופן, אני קובעת מה שנכון עבורי, וממליצה לכל אחד לבדוק את זה אישית אצלו. על סמך הניסיון שלי, זה פועל כפי שציינתי, ואני מוצאת לנכון לשתף בכך את המעוניינים.

iced tea

New member
אני בת

ואני לא מצטטת שום ספר. אני חייה עם סכרתיים! שומן לא גורם להפרשת אינסולין כי אינו מתפרק לסוכר אלא גליצרול וחומצות שומן במעי הדק. שומן מעט קצב פירוק סוכר ומעבר מזון מהקיבה. רצוי לסכרתי לכלול בכל ארוחה בה יש פחמימה גם חלבון\שומן להורדת ערך גליקמי. כל פחמימה מתפרקת בסוף לסוכר. סכרתיים עדיין צריכים לצרוך פחמימות, כמויות ותזמון- במסגרת ייעוץ תזונתי אישי. חומוס- הגרעינים זו קטניה עשירה בסיבים מאוד, גם בחלבון גך שהערך הגליקמי שלו נמוך. הממרח המוכן בסופר זה משהו אחר, יש בזה מעט חומוס אמיתי אבל הערבוב עם הטחינה והשמן צמחי גם לא אמור לגרום לעליית סוכר. באבוקדו יש פחמימות, אבל עדיין יש סיבים ובעיקר שומן. וחביתה מטוגנת בשמן? אמנם טיגון לא כ"כ בריא, אבל זה לא קשור לסוכר. היא לא אמורה להעלות סוכר. וטיגון קצר עם מעט שמן במחבת טפלון זה לא נורא בכלל, לא צריך להיות פאנטיים. מוצרי חלב כן גורמים להפרשת אינסולין, ולא רק תוצרת ניגרת כמו מעדנים\חלב\יוגורט אלא גם גבינות רכות וקשות. מעבר לזה שצריך לזכור שכל ארוחה מורכבת מכמה רכיבים לרוב ולא מאחד, כך שהערך הגליקמי של הארוחה תלוי כל המרכיבים, תלויים באדם ומצבו הבריאותי, מה אכל לפני, אם לאחר אימון וכו'. זה לא מספר אבסולוטי אלא מספרים ממוצעים שהגיעו מניסויים ובדיקות על קבוצת אנשים. אין שום סיבה להמנע או להתנזר, ולהדיר מוצרים עם שומן. הם חייבים להיות חלק מהתפריט למען הבריאות ותפקוד הורמונלי תקין. גם בתפריט של סכרתי וגם בתפריט דיאטה או דל שומן. מי שיש לו סיבה מיוחדת בריאותית (כמו חוסר ספיגת שומן) זה משהו אחר.

גאיה111

New member
אוקיי, אני חושבת אחרת

גם אני חיה עם סוכרתי. על סמך הידע והניסיון שלי, עדיף להפריד את הפחמימות מן השומנים גם אלה הנחשבים בריאים, כדי לקבל ערך נמוך יותר של סוכר. אבל- איש איש ומה שמתאים לו, כנראה.

גאיה111

New member
לגבי החומוס,

ממרח החומוס מהסופר הוא דבר לא בריא בפני עצמו, מכיל הרבה שומן מיותר, ממקורות לא תמיד הכי בריאים, (שמן סוייה למשל), ועוד חומרים מיותרים ומזיקים. החומוס הבריא הוא זה הביתי (העשוי בבית )

iced tea

New member
יש הבדל בין

להפריד, לבין להמליץ "להוציא מהתפריט, - כל דבר שיש בו שומנים, מעלה את רמת הסוכר, בדוק." מזונות עשירים בשומן לא מעלים רמת סוכר. ולהוציא מהתפריט כל מקור לשומן זה גרוע מאוד. לגבי החומוס- אמת. עם זאת, לא נורא לאכול במשורה. צריך לבחון תפריט בכללותו, ולא באופן ספציפי. לא חייבים להתנזר לחלוטין.

גאיה111

New member
אז אני

אז אני חולקת עלייך. וטוענת שהם כ ן מעלים, אם אוכלים אותם יחד עם פחמימות. אילו קראת את ה-נ.ב של הודעתי , היית מבינה מייד את כוונתי. ולגבי חומוס, אין שום סיבה להכניס לגוף זבל, לא במשורה ולא שלא במשורה. אפשר להכין בבית, וייצא טוב יותר ובריא יותר.

iced tea

New member
קצת סדר

אם את טוענת ששומנים מעלים סוכר- את לא יכולה לטעון כזה דבר כאשר את מציינת שזה קורה כאשר משלבת אותם עם פחמימות. הרי שהם לבדם אינם גורמים לכך. הרי ברור שמה שמעלה אם כך אלו הפחמימות וזה טבעי, אך השומנים לא אשמים בכך ולא נגזר מכך שצריך להוציא אותם מהתפריט (גם פחמימות אין צורך להוציא). כדי לטעון ששומן מעלה סוכר, הוא צריך להעלות אותו לבדו, וזה לא קורה. או עם בשילוב עם פחמימה- אז צריך להעלות יותר מאשר פחמימה יעלה לבד. שהתרומה שלו מעלה ליותר. וזה גם לא קורה אלא להיפך. אם תאכלי פרוסת לחם לבד, או פרוסת לחם עם טחינה, הסוכר יעלה יותר מהר בראשון לעומת האחרון. אצלך קורה אחרת? אז אולי את ממש מיוחדת עם תגובה מיוחדת, היות לרוב הסכרתיים אלו ההנחיות, אלו ההמלצות, זו התגובה ששכיחה. וכך ידוע כיום בספרי התזונה.

גאיה111

New member
אני לא דיברתי על מהירות

אלא על כך שאם תאכלי בערב לחם עם טחינה למחרת בבקר למדדי ערך גבוה יותר של סוכר מאשר לו אכלת את הפרוסה עם גבינה רזה למשל. איך את יודעת מהקורה אצל כל הסוכרתיים? זה שיש המלצות בספרים זה נחמד זה עדיין לא אומר שזה מגיב טוב אצל כולם ואפילו לא אצל רובם.

iced tea

New member
את מעייפת

לא טענתי שזה מה שקורה אצל כל הסכרתיים, אבל זה מה שצפוי לקרות, מתוך מידע רפואי ותזונתי סטטיסטי. עושים הסקה מתוך קבוצה של אנשים, קובעים ממוצעים. ואילו את מתארת משהו שקורה לך או בעלך באופן ספציפי. ואני בספק אם מה שכתבת זה נכון. בכל מקרה גבינה רזה כן גורמת להפרשת אינסולין לעומת טחינה. עצם זה שהיא דלת שומן- לרוב יהיה בה יותר לקטוז ופחות שומן שיעכב ספיגה. מעבר לכך, שמהדוגמה שלך לא נגזר שצריך להוציא מהתפריט שומנים - זו הייתה ההמלצה שלך, בלי קשר לשום מהירות. מה גם שערכי סוכר של "למחרת בבוקר" כבר לא שייכים באופן ישיר לארוחה שאכלת בערב לפני. סוכר ואינסולין לאחר 8+ שעות צום, זה לא כמו המדדים שיש בתום ארוחה או שעתיים אחריה.

גאיה111

New member
מה זה את בספק?!?

זה מה שאכן קורה אצלי מיהרתי להוסיף את ה נ.ב ויש לקרוא אותו בצמוד להודעה כפי שנהוג בדרך כלל. אני אוליי מעייפת, אבל לפחות לא מתבטאת בזילזול כלפי דברי הזולת כפי שאת עשית כאן. (״בולשיט״).

iced tea

New member
מעניין

תופעה איך זה קורה אצלך. לא הגיוני. קרה כמה פעמים או חד פעמי? סורי על תחושת הזלזול. קשה להתעלם כאשר ממליצים משהו בטענה "בדוק" שסותר את המידע המקובל.

גאיה111

New member
אין לך מה להיות סורי

זה ממש לא מרגש אותי רק מעיד עלייך. תמשיכי להיות ראש קטן רק אל תפריעי לאחרים להיחשף לניסיון שונהשל אחרים.

iced tea

New member
לו

היתי ראש קטן, ולא היה לי אכפת, לא היתי מבזבז זמני להגיב לך ובשרשור הזה. לא ניסיתי לרגש אותך, תשמרי את האגרסיות שלך לעצמך גברת. הניסיון שלך הוא יוצא דופן ולא משקף את הממוצע, מעבר לכך שההמלצה שלך להוציא שומן מזיקה.

גאיה111

New member
בינתיים

מי שפתח פה באגרסיה זה אתה ההמלצה שלי היא שכל אחד יבדוק מה טוב עבורו ראש קטן זה ללכת באופן עיוור אחרי בעלי מקצוע רק משום שהם כאלה לא בדקתי את הממוצע, גם אתה לא כדי לקבוע שדבריי מזיקים עליך להוכיח זאת בינתיים אילו הלכתי לפי עצתך זה מה שהיה מזיק לי

iced tea

New member
......

חבל שאת עונה באופן כ"כ דוחה מאחורי המסך. מחפשת להתכווח ולהוציא אגרסיות. תחשבי מה זה מעיד עלייך. לך אישית לא ייעצתי דבר. ואת גם לא זו ששאלה וביקשה להיוועץ. אין לי מה להוכיח, זה ששומנים לא מעלים סוכר זו עובדה מדעית. אני מצטט מידע והמלצות ממקורות מוסמכים. את טענת דברים שגויים כל עצתי לשואלת היא לפנות לדיאטנית המטפלת במקום לסמוך על תגובות בפורום מאנשים וירטואליים. תעשי מה שטוב לך, רק בריאות, בעיקר נפשית

גאיה111

New member
בהחלט

מסכימה איתך שאל לה להסתמך , אך כן להאזין ולשמוע, כאמור, החכם הוא זה הלומד מכל אדם. לגבי הסגנון מומלץ בדחיפות ראי.

סיגל 5

New member
יפה אהבתי !!!

אחרי כל ההרצאה המקיפה הזו מה הנתונים הנדרשים כדי שרק תמליצי על תפריט תקין. כלומר : פעילות האדם , משקלו, .... סדר היום שלו ... ומה הוא אוכל .... ולגבי מתי הוא אוכל אשמח אם תרחיבי. תודה מראש

למעלה