אני בת
ואני לא מצטטת שום ספר. אני חייה עם סכרתיים! שומן לא גורם להפרשת אינסולין כי אינו מתפרק לסוכר אלא גליצרול וחומצות שומן במעי הדק. שומן מעט קצב פירוק סוכר ומעבר מזון מהקיבה. רצוי לסכרתי לכלול בכל ארוחה בה יש פחמימה גם חלבון\שומן להורדת ערך גליקמי. כל פחמימה מתפרקת בסוף לסוכר. סכרתיים עדיין צריכים לצרוך פחמימות, כמויות ותזמון- במסגרת ייעוץ תזונתי אישי. חומוס- הגרעינים זו קטניה עשירה בסיבים מאוד, גם בחלבון גך שהערך הגליקמי שלו נמוך. הממרח המוכן בסופר זה משהו אחר, יש בזה מעט חומוס אמיתי אבל הערבוב עם הטחינה והשמן צמחי גם לא אמור לגרום לעליית סוכר. באבוקדו יש פחמימות, אבל עדיין יש סיבים ובעיקר שומן. וחביתה מטוגנת בשמן? אמנם טיגון לא כ"כ בריא, אבל זה לא קשור לסוכר. היא לא אמורה להעלות סוכר. וטיגון קצר עם מעט שמן במחבת טפלון זה לא נורא בכלל, לא צריך להיות פאנטיים. מוצרי חלב כן גורמים להפרשת אינסולין, ולא רק תוצרת ניגרת כמו מעדנים\חלב\יוגורט אלא גם גבינות רכות וקשות. מעבר לזה שצריך לזכור שכל ארוחה מורכבת מכמה רכיבים לרוב ולא מאחד, כך שהערך הגליקמי של הארוחה תלוי כל המרכיבים, תלויים באדם ומצבו הבריאותי, מה אכל לפני, אם לאחר אימון וכו'. זה לא מספר אבסולוטי אלא מספרים ממוצעים שהגיעו מניסויים ובדיקות על קבוצת אנשים. אין שום סיבה להמנע או להתנזר, ולהדיר מוצרים עם שומן. הם חייבים להיות חלק מהתפריט למען הבריאות ותפקוד הורמונלי תקין. גם בתפריט של סכרתי וגם בתפריט דיאטה או דל שומן. מי שיש לו סיבה מיוחדת בריאותית (כמו חוסר ספיגת שומן) זה משהו אחר.