סכרת

סיגל 5

New member
סכרת

אשמח לקבל תפריט מומלץ לסכרת . מנסה הרבה זמן לרדת במשקל - לא אוכלת הרבה והבנתי שזו בעיה ראשית. תפריט שלי נכון לעת עתה : בבוקר פרי לפני כן 2 כוסות מים( 7 קפה ב 10 בבוקר אחרי 3 שעות לחמניה קלה עם חיטה מלאה וממרח כלשהוא :אבוקדו, חומוס, גבינה, חביתה עם מעט ממרח + ירקות ב 13 אחרי 3 שעות אותו דבר אם אני רעבה באמצע לאכול פרי וב 16 אז שוב אחרי 3 שעות אותו דבר האם התפריט תקין ומה ניתן לשפר אותו סוכר לפי בדיקת הדם 107

סכרת ?

שלום סיגל ראשית תרשי לי להרגיע אותך ... רמת סוכר של 107 אינה נחשבת לסכרת גם לדעה המחמירה. בואי נעשה סדר בדברים: סכרת היא ברמה של 140 מ"ג/דצ"ל , ולדעה המחמירה 126 . מה שכן אם התוצאה שלך היא בצום את נחשבת טרום סכרתית כמובן שיש לשמור ולטפל כדי לא להגיע לסכרת ממש, מה שאכן יכול לקרות לעיתים די מהר ... חלילה. עוד נדבר מנשה לייף נטורופת

סיגל 5

New member
תודה מנשה - אנח מטפלת בזה

לא התייחסת לתפריט . זה הסיגנון של האוכל שאני אוכלת מה לדעתך ניתן לשפר - יש לציין שאני עובדת בטירוף סביב השעון ובריצות כל היום באוטובוסים לפעמים 3 אוטובוסים חוזרת בסביבות 19 הביתה כאשר אני יוצאת ב 6 . יש לי עוד לטפל בילדים שאני חוזרת שיהיו בריאים . מתאמנת 3 םעמים בשבוע . תודה מראש אשמח לתגובתך. ניראה שאתה מבין עיניין ומקצועי.

iced tea

New member
יש לך דיאטנית?

יש לך סכרת שאבחנו? את באמת רוצה שאנשים שאינך יודעת מה הרקע המקצועי וההכשרה שלהם, יבקרו ויעירו על התפריט שלך בלי להכיר ולראות אותך? גם אם מציגים עצמם כאיש מקצוע- דבר זה בספק, מלבד הדיאטניות בכחול. אם באמת אכפת לך מהבריאות שלך, תפני לאיש מקצוע בצורה מסודרת. אם יש לך סכרת, את זכאית לדיאטנית מהקופת חולים.

סיגל 5

New member
אני כבר התחלתי טיפול אצל דיאטנית ומטבעי אוהבת

לשמוע על נושא שקשור לבריאותי - אה ואם את אינך רוצה לעזור - בבקשה לא להעיר ולא לבקר .... תמיד לשמוע את חצי הכוס המלאה במקום להעיר ...

iced tea

New member
כל הכבוד

שהתחלת טיפול. אם קראת מן השרשור, היית רואה שהגבת לך, ופירטתי בהודעותיי מתוך כוונה אמיתית לעזור לך ו"להגן" עלייך מקבלת מידע מתגובות עם מידע שגוי שעשוי להזיק- כך שתראי את הצד השני של המטבע. לולא היתי מעירה, היית קוראת את ההמלצה ומניחה שכך מקובל. את נמצאת בפורום, את לא יכולה להשתיק פיות ב"לא להעיר ולא לבקר", גם אם את פתחת את השרשור. יש לי מבחן ולא מעט מה לעשות, בחרתי בכל זאת להגיב לך- כיוון שאכפת לי שאנשים לא יקבלו מידע שגוי וכוזב. אם את ומעוניינת לשמוע מה כל איש מהרחוב שנכנס לפורום מגיב לך- שיבושם לך. זה הרעיון של פורום. בעקרון זה פורום שרק הדיאטניות בכחול (המנהלות) אמורות להגיב. אבל נהיה פה פרוץ, אז כל אחד שבא לו מגיב. וכל אחד שבא לו מציג עצמו כנתורופת (נתרופות זה לא דיאטן) או מישהו "מבין עניין ומקצועי"- דבר שגורם לך ולגולשים אחרים תמימים לקרא ולקבל מידע שגוי, לעיתים מזיק. אף אחד פה מלבד הדיאטניות לא רשאי באמת להגיב לך על התפריט. ואפילו הדיאטניות בכחול לא יתקנו ויבקרו את התפריט שלך על סמך הודעה באינטרנט, העניין יותר מורכב ומטעמי אתיקה מקצועית- לא יקחו אחריות.

סיגל 5

New member
תודה על תגובתך - כלומר את דיאטנית ?

ומקבלת בשמחה את תגובתך רשמתי לך תגובה גם בהמשך אם יש לך טיפים טובים ומצועים שיכולים להקל עליי אודה לך מאוד - וזה רק בגדר טיפ ולא התחייבות . יום מקסים שיהיה לך והרבה בריאות. תודה על הערותייך והארותייך ..... בברכה , סיגל

iced tea

New member
אני לא מבינה משהו

אם כבר התחלת טיפול אצל דיאטנית, איך אנשים זרים מהאינטרנט יכולים להתערב לך בתפריט ולשנות אותו? התפריט ממנה? זה אסור מבחינת אתיקה מקצועית. את לא סומכת עליה? את בעצם רוצה לשמוע חוות דעת נוספת? את צמחונית? לא נותנים בפורום הזה תפריטים. האם התפריט תקין ומה ניתן לשפר בו- דרוש בדיקה יסודית של משקל\גיל\גובה, מצב רפואי מעבר לבדיקה מסוימת של סוכר (מידע חשוב כמו כולסטרול, טריגליצרידים, TSH, ברזל, חלבון, סידן וכו'- לבדוק מה חסר ועל מהכ לתת דגש). אי אפשר לעשות את זה על גבי האינטרנט בהתכתבות. יש הרבה טיפים שיכולים לעזור או להקל, אבל זה מאוד תלוי בך, במה את צריכה והסדר יום שלך. אי אפשר אפילו ממה שכתבת להעריך כמה קלוריות יש בתפריט, הרי הוא "כללי". סתם לדוגמה- בקפה- תלוי אם יש חלב וסוכר. בלחמניה- הממרח- תלוי כמה כפות מכל דבר. וארוחת ערב לא כתבת. המידע שאת מציגה הוא מאוד חסר, ולא לעניין בכלל לשפוט ולבקר אותו. אם את רוצה עצות וטיפים כללים לתזונה לסכרת ולירידה במשקל (אני מניחה שאת סכרתית סוג2), יש אתרים מצויינים בעברית בו תוכלי לקרא: http://www.metukim.co.il/HebrewHandbook/ מדריך לסוכרת אגודה לסוכרת - המלצות לתזונה http://www.sukeret.co.il/SiteFiles/1/4894/62125.asp?DivView=4815 http://www.sukarti.co.il/nutrition/114-diet2.html את יודעת, בנאדם שהוא באמת מקצועי, לא יקח שום אחריות לתת לך אפילו "טיפים לשינוי התפריט" ולא יעז לייעץ בלי לראות אותך, ולהיות בעל הכשרה מתאימה. אני לא דיאטנית, אני לומדת את זה והתחום מעניין אותי.

גאיה111

New member
סליחה

ובמה את שונה מ״כל איש מהרחוב״? ומה פתאום את קובעת , שהמידע של אחר הוא שגוי, ודווקא שלך הוא נכון שימי לב שאת אומרת שאי אפשר להשתיק אך את זו שמנסה לעשות זאת בעצמך אגב, ראיתי כבר רופאים שיכולים ללמוד הרבה מהפציינטים שלהם אין ספק שזה נכון גם לגבי דיאטניות קל וחומר. איזהו חכם? הלומד מכל אדם.

iced tea

New member
אני לא

לא שונה. ולכן לא רוצה לייעץ. ומחזירה את השואלת לדיאטנית שלך ולא להסתמך על תגובות פה. אני לא משתיקה, אני מגיבה לתוכן שלך. מה שכתבתי- זה מה שכתוב בכל אתר רפואי לסכרתיים. לא אני קובע שהמידע שגוי, או נכון, אלא רופאים ודיאטנים- המידע שאוב משם. לא המצאה שלי. מה שאת כתבת, זה משהו מנסיון אישי שלך.

גאיה111

New member
בהחלט

ניסיון שלי וטוב שאחרים יקראו על כך ויהיו מודעים לצורך לבדוק איך זה עובד אצלם במקום לאמץ באופן עיוור המלצות רק משום שמי שנתן אותם הוא בעל מקצוע כפי שאת מבינה זה לא תמיד מתאים לכולם ההמלצות האלה

denur1

New member
בכדי לדעת יותר יש צורך בתוצאה של בדיקת

A1C שנותן את ממוצע הסוכר בשלושת החודשים האחרונים. על סמך בדיקה אקראית לא מומלץ לקבל החלטות.

גאיה111

New member
לדעתי,

חומוס, אבוקדו, חביתה במידה שהיא מטוגנת, הייתי מנסה להוציא מהתפריט, - כל דבר שיש בו שומנים, מעלה את רמת הסוכר, בדוק. ((לגבי החומוס, בוודאי אם הוא קנוי, ואז מוסיפים לו כל מיני שמנים מיותרים).

גאיה111

New member
נ.ב.

הבעייה היא בעיקר כשמורחים את המימרחים הללו על לחם. אם את אוכלת אותם בפני עצמם, זה שונה.

iced tea

New member
בולשיט

שומI מעY עליית סוכר. שומן לא מעלה סוכר. יש חלבונים שמעלים סוכר אבל רוב השומנים הברורים אפילו לא בעלי ערך גליקמ כל הדברים שרשמת עדיף שכן לכלול בתפריט על מנת שיורידו ערך גליקמי.

גאיה111

New member
אתה

אתה מצטט מה שרשום בספרים מד הסוכר קצת יותר אמין בעיניי.

למעלה