סכמ"ש

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
סכמ"ש

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?
ואיך היה החג?

kenz

New member
איזה שבוע...

כמו שכבר כתבתי, הסוסון שלי חגג 25. והוא בהחלט לא מראה שום סימן לכך (חוץ מהשרה מאושרת של פרוות חורף.

חוץ מזה, אנחנו מאושפזים עם הקטנה בבי"ח, אפילפסית ינקות. הפרוגנוזה טובה, אבל הטיפול הולך להיות מתיש, ויש לנו לפחות שבועיים לבלות פה, לפני שאפשר בכלל לחזור הביתה, וגם אחר כך נמשיך לחזור לפה די הרבה.

החיים מעניינים, אין רגע דל.

ובדיוק כשחשבתי להעלות עוד יום של עבודה בשבוע.
(אם זו הדרך של הקטנה להגיד שהיא רוצה שאני לא אעבוד, שפשוט תגיד.)

הורסמאן

New member
הרבה בריאות

אין לי מושג במה מדובר, אבל בית חולים לא יכול להיות נעים.

תהיו כולכם בריאים!

kenz

New member
תודה לשניכם

אני חושבת שבפעם הבאה שאני אצא מביה"ח, אני אלך קצת לחווה, סתם לנשום סוסים.
שיהיה שבוע טוב לכולם

giri

New member
מצטרפת לאיחולי הבריאות

אכן אין רגע דל בחיים. שתרגיש טוב!

hanyou12

New member
לקח לי קצת זמן

לקרוא על מה מדובר.
לא נעים אבל לפי מה שהבנתי זה נעלם אחרי גיל מסוים והסיכוי להתקפים הולך וקטן?
תהיו בריאים וחזקים

kenz

New member
תודה,

זה לא נעלם. אחרי גיל מסויים אין סיכוי לחלות במחלה (כי היא מחלת ילדות), אבל אם היא כבר הופיעה, היא מחייבת טיפול, אחרת יכול להווצר נזק מוחי ומסתבר ש20% מהמקרים אף מסתיימים במוות. אז עכשיו אנחנו כבר התחלנו את הטיפול, לא קל, אבל נשתדל להיות צינים כמו שאנחנו יודעים, ולעבור את זה.
:)

הדסי222

New member
השבוע שלי

האמת שהשבוע היה מעניין מבחינה סוסית. ביום שני רכבתי והיה מעולה (יחסית). אני גם בכיוון של להפסיק עם הקפיצות ולעבור לדרסאז'. זה נראה לי פשוט יותר מתאים לי. חוץ מזה היום עבדתי באורווה ולמרות החום והעבודה הדי מתישה שעשיתי היה כיף. אחת הסוסות כנראה בעטה בגדר של התא שלה ופצעה את עצמה (המוכשרת...) אבל זה לא נראה רציני (לעין הלא מקצועית שלי ולאור התגובה של הבעלים של החווה) והיא לא ממש התרגשה מזה. רק הייתה מצוברחת ונראה לי שטיפה כעסה עליי אח"כ, אבל אני מקווה שיעבור לה.

כשרכבתי ביום שני היו ביצים של סיקסק במגרש וכל פעם שעברתי באיזור של הביצים אחד ההורים כמעט הרג אותי, אז משעמם - לא היה בכלל.

kenz

New member
שונאת סיקסקים

ויונים, ודררות, אבל זה כבר דבר אחר..
רציתי לשאול למה את בכיוון של להפסיק את הקפיצות ולעבור לדרסאז'?
(אני שואלת לא כי אני "ג'אמפרית" או "דרסאז'ניקית", אני אולאראונדית גאה...)

הדסי222

New member
אני בכיוון של לעבור לדרסאז'

כי אני פתאום מרגישה שאני מפתחת מין פחד מהקפיצות. זה אמנם כיף, ואני לא יכולה להגיד שזה לא יחסר לי אבל הנפילות גם הורידו לי את הביטחון. דרסאז' נראה לי יותר בטוח וזו גם הזדמנות בשבילי להתנסות וללמוד דברים חדשים, ואם אני ארצה יכול להיות שאני באמת אחזור לקפיצות.

kenz

New member
רק אל תשתמשי בדרסאז' כבריחה

אני הרגשתי בדיוק כמוך לפני 10 שנים.
אחרי שנים שבה הכי אהבתי שיעורי קפיצות, גם לי הייתה תקופה רעה, שפתחתי בה פחד אדיר, וברחתי לדרסאז', והתחלתי להתחמק מהקפיצות כמה שיכולתי.
משהו מאוד תסכל אותי בדרסאז', זה לא הלך כמו הקפיצות, לא משנה כמה השקעתי.
ואז פגשתי מאמן דרסאז' שאמר לי שדרסאז' זו לא בריחה, זו דרך חיים ומחשבה (גם כשהוא בא כבסיס לקפיצות).
הוא אמר שנראה לו שמשהו עוצר אותי ב"התמסרות" לדרסאז', ושאל אותי אם הייתי "ג'אמפרית"... מדהים איך שהוא קרא אותי.
הוא אמר לי שלרוב אלה ש"בורחים" לדרסאז' קשה להתחבר, ובשלב מסויים זה נמאס (כי זה דורש לעתים הרבה יותר מקפיצות), וכיון שהם מפחדים מהקפיצות הם מפסיקים לרכב.
אני חושבת ששם עשיתי איזה סוויץ'. אני לא דרסאז'ניקית, ולא ג'אמפרית. אני מישהי שנהנית מהדרך, וללמוד דברים חדשים.
ואגב, לפני 4 שנים, אחרי הרבה עבודה בסיסית, חזרתי לקפוץ. אני אוהבת גם את זה :)

סתם חשבתי לחלוק :)

אגב, כדאי לפני שאת לוקחת פסק זמן מהקפיצות, לבקש שיעור על הסוס הכי לא סרבן, והכי "בטוח" שיש. כדי להיות עם טעם טוב.

giri

New member
חותמת בשתי ידיים על ההודעה הזו!

דראסז' הוא באמת יותר מבריחה מקפיצות, את זה אני יכולה לומר בתור מי שניסתה את הבריחה הזו פעם. והוא דורש השקעה עצומה שהתמורה עליה הרבה פחות מיידית מקפיצות. זה ספורט מדהים ואני מורידה את הכובע בפני מי שעוסק בו, אבל הוא מאד מאתגר וקשה, ואישית אני לא הייתי מסוגלת לסחוב את ההשקעה שהוא דורש במאה אחוז. מה שאני משקיעה היום בתור העבודה הבסיסית הנדרשת (לדעתי) בשביל להחזיק סוס ברמה אתלטית, זה בערך כמה שאני מרגישה שיש לי כוחות נפש להשקיע, ואני מסוגלת להשקיע את זה בין השאר כי בין לבין יש את הקפיצות שמאווררות לי את הראש ומתגמלות בצורה הרבה יותר מיידית.

הדסי222

New member
אני לא רואה את המעבר לדרסאז' כבריחה

לפחות בינתיים. האמת ששתי הסוסות שמהן נפלתי לא סרבניות בכלל. כרגע אני פשוט רוצה לקחת קצת פסק זמן מהקפיצות, ללמוד דברים חדשים ולהכיר יותר טוב את הדרסאז' והאמת שאולי זה יכול לעזור לי להתגבר על כמה קשיים שאולי בגללם נפלתי, וברגע שאתגבר עליהם אולי ארגיש יותר בטוחה לחזור לקפוץ, ויכול להיות שאני ארצה בכל זאת להישאר בדרסאז'. בינתיים הכל אצלי בגדר ניסיון.

kenz

New member
שיהיה לך המון בהצלחה :)

ושוב, תזכרי, לא צריך להיות זה או זה, לשלב זה נהדר :)

jgut

New member
השבוע שלי

בגלל שהיינו אחרי תחרות, דאנס היה בחופש בתחילת השבוע.
רכבתי כמה פעמים על דו. כל הרכיבות איתה מגיעות לסוג של קיצון. או שאני ממש סובלת או שאני ממש נהנית. שמתי לב שאם אני לא רוכבת עליה כמה ימים, אז אני ממש סובלת ברכיבה הראשונה. אחר כך זה מסתדר.
היא עובדת בנבחרת נוער ובב"ס, כך שזה לא קשור למחסור בעבודה. היא פשוט כל הזמן בודקת אותי.
ביום הראשון היא היתה עסוקה בלהיבהל מכל שטות מצד אחד ולא לזוז מהצד השני. ניראה לי שאני מעדיפה את זה שהיא נבהלת, לפחות היא זזה באותו הרגע.
בימים אחרי, היא זזה מאוד יפה וממש הבינה את מה שרציתי שהיא תשפר. אלה היו רכיבות קצרות והיה תענוג לרכב עליה.

אתמול הייתי אמורה לרכב לבד על שני הסוסים (אם כבר העלו פה את עניין הסולו). המאמן השאיר לי "שיעורי בית". אבל בדיוק כשאיכפתי באו כמה חבר'ה לטייל, אז הצטרפתי. גם דאנס הצטרף עם אחד הרוכבים. היה טיול מוצלח סה"כ, גם בקנטרים דו התנהגה יחסית יפה (יחסית לחברה שלה שפתחה ועשתה באקים). בשלב מסויים הרגשתי שזה מכביד לי על הברכיים והתפצלנו וחזרנו חלקנו. היה כיף סה"כ.

למעלה