סיפור על ביטוח

• פותח הנושא e zi
  • פורסם בתאריך

ReefDiver

New member
לדעתי הכוונה היא שבן הזוג שלך לא יכול לתבוע

את הביטוח שלך. אפילו אם הוא יטען שפגיעתו נבעה מרשלנות שלך.

vstrom650dla

New member
נשמע הגיוני

e zi

New member
עוד דבר משעשע שנציגת הביטוח אמרה לי

אם אתה ** הביטוח מכסה עד 30מ' ואם אתה *** או עם הסמכת עומק עד 42מ'. אמרתי אני ** אבל מוסמך בלי הגבלת עומק. אז היא אמרה לי שאני אהיה מכוסה רק עד 30מ'. השתמע שצולל טרימיקס צריך לעשות התמחות עומק ספורטיבית כדי להיות מכוסה בביטוח צלילה ספורטיבית בצלילה ספורטיבית עד 42מ'.

זה אידיוטי לגמרי.

e zi

New member
כלומר צולל-טכני שצלל NDL ל-42 מטר לא מכוסה

בביטוח ספורטיבי אם דרגת ההסמכה הספורטיבית שלו **. רק אם עבר בנוסף הסמכת עומק ספורטיבית, יהיה מכוסה.

ReefDiver

New member
מהמסמך ששלח השיח ההגבלות היחידות הן ההסמכות

שלך.

אתה צולל דרגה ד מאחר והוסמכת לצלול מעבר ל-42 מטר. פשוט

נראה שפשוט דיברת עם נציגה שלא הבינה כל כך ומכאן כל התסבוכת.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תלוי מה כתוב בפוליסה שלו

על פי הפוליסה של ההתאחדות והפוליסה של דאן ישראל הוא מכוסה.

לגבי פוליסות נוספות לא בדקתי.

e zi

New member
אם כך, גם צלילת דקו' מכוסה בהתאחדות וב-DAN?

אם היא בהסמכה?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אתה ראית שכתוב באיזושהי פוליסה שלא ?

צלילת דקו' היא צלילה בדיוק כמו צלילת NDL.

כל זמן שהצלילה אינה מוחרגת בפוליסה היא מכוסה.

e zi

New member
צלילה, שבאיזה נקודה שבמהלכה מחייבת חניית דקו'

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
האם צלילה עם פנס מכוסה ?

האם צלילה עם מצלמה מכוסה ?

האם צלילה עם באדי פולניה מכוסה ?

לא ברור לי מאיפה מקריצים את שאלות הקיטבג האלה.

e zi

New member
רק אם עשית התמחות פנס.

אחרי הכול, אתה עלול ברגע גורלי להתעסק במתג ההפעל/כבה ולא לשים לב לתיפעול המאזן, והסיכוי שתאונת צלילה תתרחש גבוה-יותר. לכן לחברת הביטוח יש פוליסה מיוחדת לצלילת פנס, יקרה יותר.

קותי

New member
שום צלילה במהלכה ...

אינה מחייבת חניית דקומפרסיה.

הכל זה תחזיות, השערות וקונייקטורות.

מה שהמחשב אומר לך הוא:
אם תחליט לעלות ברגע זה, ותעלה במהירות של 10 מטר בדקה, תצטרך לעשות חניה של ### דקות בעומק ###.

ואם לא?

ואם תחליט להחליף גז נשימה לגז אחר?
האם הנתונים ישתנו? בוודאי!

וכהמשך טבעי - אין בשום מקום הגדרה חוקית של מהי צלילת דקומפרסיה. ובצדק!

e zi

New member
ההתייחסות שלי לנושא קצת אחרת

לא משנה מה אני אחליט בהמשך; החלטות לחוד ומציאות לחוד:
א. יכול להיות שבהמשך, יתברר שתערובת ההחלפה נמצאת במיכל לא-שמיש.
ב. יכולה לקרות תקלה שלא אצליח להתגבר עליה ואאלץ לסיים צלילה מיידית.
(א-ב לא קרו לי עדיין)

לכן, הנחת העבודה, *מבחינתי לפחות*: מרגע שחרגתי מה-NDL (ע"פ טבלאות / או ע"פ מחשב) הצלילה הפכה לצלילת תקרה רכה - צלילת דקו'. באותו פרק הזמן שבו אני בחריגה. בהמשך הצלילה, מהרגע שנכנסתי לגבולות ה-NDL הצלילה שבה להיות צלילת NDL. למיטב ידיעתי (מה שלימדו אותי), צלילה שבחלקה כללה תקרה רכה נחשבת צלילת דקו'.

*** זה בלי קשר לעניין הביטוח ***

giladshay

New member
אתה מפספס את מה שקותי ניסה לומר. קותי אינו

מתכוון לאיך לבצע חניות, אלא מתכוון לקושי הגדרת צלילת דקו' שבגינה חב' ביטוח יכולה לסווג את מסגרת הביטוח של צלילות דקו'.
בנק' זאת מאד אהבתי את מה שכבוד השיח הציג כביטוח המכסה את הצולל כמידת הסמכתו, יעני- צלול לפי הסמכתך ואתה מכוסה!

e zi

New member
אני לא מפספס. קותי ביקש ממני הגדרה.

הגדרה פשוטה: אם במהלך הצלילה המחשב עבר ממוד NDL למוד SEALING = צלילת דקו'.

אינדיקציה בינארית. 99% מהצלילות שלי הן כאלה. זה אומר הערכות בהתאם (הן מבחינת ציוד/יתירות, והן מבחינת state-of-mind).

ע"פ ידיעותיך, האם אתה מסכים עם ההגדרה שנתתי?

חי בר

New member
איזי נראה לי אתה מפספס את כל הפואנטה

בשביל מה צוללים עושים בכלל ביטוח? בשביל מקרה שאולי יפול להם מיכל על האצבע הקטנה של הרגל כשהם על קו המים?? אולי גם עבור מקרים כאלה- אבל בתת מודע- אני בטוח שרובנו עושים את הביטוח בשביל המחלה הזאת שכל צולל ירא ממנה- דקומפרסיה. נקודה.

אם תעשה סקר בין צוללים למה משמש הביטוח לא אתפלא אם הדבר הראשון שיעלה בראש כל אחד מהנשאלים זה לטיפול בתא לחץ במקרה של דקו. אולי, אולי חצי אחוז או פחות מזה יתחילו לבלבל לך את המח על תקרה רכה, תקרה קשה, תערובות ושאר ירקות. הרוב מבטחים עצמם (בלי קשר לעובדה הקטנה שזה חובת מתוקף חוק) בשביל ח"ח אם יהיה להם דקומפרסיה ויצטרכו טיפול בתא לחץ (נו, כמובן גם פינוי לשם בלה בלה בלה). וכן, מרבית הצוללים לא מתכננים צלילות טרימיקס עם או בלי תקרות. הביטוח הוא למקרה דקומפרסיה- וכן- יש כאלה שיכולים ללקות בתסמינים גם אם צללו אם הטבלא הכי חדשה של ארגון כזה או אחר ואפילו הוסיפו 18 מקדמי ביטחון- ועוד קצת. בשביל זה יש ביטוח.

dimab

Member
כעקרון, הטיפול בתא לחץ כלול בסל הבריאות

בלי שום קשר לביטוח צלילה.

giladshay

New member
זה נכון, אבל תלוי בנסיבות. אם הרופא מאשר

טיפול שבגינו החולה זקוק לטיפול שכזה (למשל סרטן, חו"ח וכו')- אז כן
החולה יקבל את הטיפול ע"ח סל הבריאות.
מאחר ומדובר בפורום צלילה ומאחר וכניסה לתא לחץ כתוצאה מתאונת צלילה- אינה נכללת בסל הבריאות, הצולל צריך להבין שללא ביטוח- לא יקבל תא לחץ בחינם

ד.א. גם נושא זה נטחן עד ליסוד בעבר, כלומר האם זה לגיטימי שהרשות מחייבת את מועדוני הצלילה לבקש שכול צולל דרכם- יחוייב בביטוח.

הנה דוגמה קלאסית: מגיע תייר לאילת, רוצה לצלול יומיים, כול יום- שתי צלילות. יש לו מספיק כסף לשלם על תא לחץ (אם יזדקק), אך בעקרון- לא מוצא לנכון שהוא צריך לבטח את עצמו בגלל שהמדינה מחייבת אותו. מבחינתו זה סתם הטרדה ועוד צורה לסחטנות שערורייתית. הוא אינו מבין מדוע אין טופס במועדון שהוא יכול לחתום עליו ובו הוא מצהיר שבמידה ומשהו קורה- כול אחריות מימון תא הלחץ- באחריותו הבלעדית... בלה, בלה, בלה...

למעלה