סיפור על ביטוח

• פותח הנושא e zi
  • פורסם בתאריך

e zi

New member
סיפור על ביטוח

עשיתי השבוע ביטוח במנטה. ביטוח ספורטיבי. אני חושב שזה של "כלל"? אין לי מושג. בדרגת ההסמכה רשמו "צולל טרימיקס".

עברו כמה ימים, ומתקשרת אלי נציגה מחברת הביטוח, ואומרת שביטוח ספורטיבי לא יכול להיקלט במערכת עבור צולל שדרגת ההסמכה שלו עוברת צלילה ספורטיבית.

כמובן שלא יעלה כזה דבר על הדעת. וביקשתי לעשות ביטוח ספורטיבי, אף-על-פי, שדרגת ההסמכה שלי כמו שהיא.

התחילו התפלפלויות בטלפון: בהתחלה נאמר לי שמותר לי לצלול עד גבול ההסמכה הספורטיבית שלי. שאלה אותי יש לך נייטרוקס? אמרתי כן (מן הסתם עם הסמכת טרימיקס, יש לי הסמכת נייטרוקס). אז היא טענה שהביטוח יכסה עד נייטרוקס-36. אמרתי רגע, נייטרוקס ANDI הוא עד 50. היא אמרה: "לא יכול להיות, עם נייטרוקס 50 יש סיכוי הרבה יותר גבוה לקבל דקומפרסיה" - ניסיתי להסביר לה שההיפך. רצתה שנעלה את גור על הקו. ניסתה, גור לא היה זמין.

שורה תחתונה: היא אמרה לי שהיא מבטלת את הפוליסה, או לחילופין מבצעת את הפוליסה ורושמת דרגת הסמכה: ** נייטרוקס. כמובן שאין מצב כזה מבחינתי ואם אני עושה איזה פוליסה (גם ספורטיבית), בהכרח תירשם דרגת ההסמכה הרלוונטית שלי, והפוליסה תכסה בהתאם למה שרשום בה.

---

שורה תחתונה. עושה רושם שלא ממש ברור לחברת הביטוח מה גבולות הצלילה הספורטיבית (עומק מקסימלי, תערובות, וכו').

e zi

New member
עשיתי ספורטיבי כי אי-אפשר במנטה לעשות טכני

והתכוונתי לעשות באותה שבת צלילת NDL גם-כך ואפשר לשדרג אח"כ. (הבהרה)

ספוקי

New member
זה הפיל בחדר שאף אחד לא מדבר עליו

היו לי מספר שיחות על הנושא הזה עם מספר מבטחים שונים בארץ. אז חוץ מהפיל בחדר אתה גם יכול להתייחס לזה בתור כל פיל אחר: פיל בחנות חרסינה, פיל לבן וכד'...

מצד אחד, הביטוח הוא עבור צלילה ספורטיבית. נשאלת השאלה, מה זו צלילה ספורטיבית? הולכים לחוק הצלילה ושם מוגדרת צלילה ספורטיבית בתור כל צלילה שהיא לא למטרות עבודה, צבא או משטרה. לכן, גם צלילת טרימיקס ל-300 מטר עם כרטיס לכיוון אחד - גם היא נחשבת, על פי חוק הצלילה לפחות, לצלילה ספורטיבית.
מצד שני, בכל הביטוחים יש חריג שקובע שהביטוח בתוקף במסגרת החוקים המקומיים. באותו חוק הצלילה מוגדרות דרגות צלילה (א' , ב' או ג') שהעומק המקסימלי לצלילה הוא 42 מטר. לכן, האם כל צלילה "טכנית" מעבר לעומק הזה חורגת מחוק הצלילה? האם מישהו שיצלול צלילה "טכנית בסיסית" לעומק של 45 מטר, במסגרת הסמכתו, תדחה תביעתו במסגרת החריג הזה?
מצד שלישי, גם בביטוחים ה"טכניים" מופיע אותו סייג....
מצד רביעי, מדוע בכלל צריך ביטוח צלילה? הרי בחוק הבריאות הממלכתי יש כיסוי לטיפולים היפרבריים ללא סייגים. כל הטיפולים ההיפרבריים מכוסים ע"י קופות החולים.
מצד חמישי, אם כך, מדוע המדינה מצד אחד נותנת לנו כיסוי בביטוח הבריאות הממלכתי אבל גם מחייבת אותנו לרכוש ביטוח צלילה נוסף? חוק הצלילה הוא משנת 1979 ומחייב את הצוללים בישראל להחזיק ביטוח צלילה. חוק הבריאות הממלכתי משנת 1994 מכסה טיפולים היפרבריים (המהות של ביטוח הצלילה בעצם). אז אולי צריך להגיש עתירה לבג"ץ נגד המדינה שמחייבת אותנו להחזיק כפל ביטוחים?

כאמור, כל המבטחים מודעים ל"צדדים" הללו. לכן, כנראה, רוב הסיכויים שגם אם צולל טכני ייפגע ויהיה לו ביטוח ספורטיבי, חברת הביטוח תשלם. אבל גם יכול להיות שלא... האם אתה רוצה להיות המקרה של אבן הבוחן? וכנראה שאת התשובה הסופית נקבל רק במידה ודיון שכזה יגיע לשופטי בית המשפט העליון, אחרי העירעור לבית משפט מחוזי ואחרי העירעור לבית משפט העליון, רק אז נקבל תשובה שאפשר יהיה להסתמך עליה.

נ.ב
ציינת שאי אפשר לעשות במנטה ביטוח טכני ולפיכך עשית ספורטיבי.
זה נכון לגבי כל הביטוחים הטכניים (בין אם של א.רפאל או של DAN אירופה). צריך למלא טופס ביטוח "טכני" ידנית, לשלוח בפקס למבטח, ומאותו רגע הביטוח בתוקף גם אם זה בסופ"ש והסוכן רואה את הטופס רק ביום ראשון. אלו לפחות היו הנהלים עד לפני מספר שנים, אלא אם כן משהו השתנה לאחרונה.

orend123

New member
ספוקי אתה צודק

מעולם לא חשבתי על זה אבל אכן טיפולים היפרבריים מכוסים בחוק ביטוח בריאות ממלכתי.

מצד שני גם גם ניתוחים אורטופדים למיניהם ובכל זאת אנו מחויבים בביטוח חובה לרכב...

בטרם פנייה יקרה לבג"צ יש למצות הליכים,
פנייה למנהל רשות הצלילה, מנכ"ל משרד החינוך והשר האחראי, עם העתק למפקח על הביטוח, מבקר המדינה, מנכ"ל משרד הבריאות והשר האחראי.
עדיף שפנייה כזו תובל על ידי גוף גדול (לדוגמא התאחדות הצלילה) על מנת שתזכה להתייחסות של ממש...

בכלל לא מדויק

טיפולים היפרבריים אינם מכוסים בסל הבריאות, לא כשמדובר בצלילה
יש מגבלה לכמות טיפולים מסוימת (בפעם האחרונה שבדקתי זה עמד על 10) , ובמקרים מסוימים, כאשר דקומפרסיה ותאונת צלילה לא נכללים עימם.
וגם אז הם בהשתתפות עצמית של כמעט 1000 ₪ לטיפול.

במידה וחלילה קורה משהו אותו נפגע ת. צלילה צריך להסדיר את כל העניין עם הביטוח או לחתום לביה"ח שהוא נושא בהסדר הוצאות הטיפולים.

giladshay

New member
סיפור די פשוט, לדעתי

במסגרת הכיסוי של ביטוח ספורטיבי- אתה מכוסה עבור מה שכלול בצלילה ספורטיבית בלבד, ללא שום קשר לדרגת הצלילה שלך.
כול צלילה שאתה צולל מעבר למגבלות צלילה זאת- היא באחריותך האישית בלבד.
והיה וצללת מעבר למעטפת הנ"ל (חריגה), והיה וקרה משהו, והיה ותבעת את חב' הביטוח הנ"ל, והיה ועלו על זה שחרגת- יש לחב' הביטוח זכות מלאה להתנער ממעטפת הכיסוי הנ"ל.
אתה תוכל כמובן לערער ולתבוע את חב' הביטוח הנ"ל בבימ"ש, אך מרבית הסיכויים שתפסיד- כי חרגת מהמעטפת!

אם אתה מתעקש על צלילות חריגות- אמליץ שתבטח את עצמך בביטוח טכני, ביטוח שערכו עשוי להיות כפול מביטוח ספורטיבי.
אמנם שנים אני לא מבוטח בביטוח שכזה- אבל אני כמעט משוכנע שדרך ההתאחדות תוכל לקבל יותר פרטים.
כ"כ אמליץ לקרוא את האותיות הקטנות טרם ההתחייבות לתשלום.

חי בר

New member
לפי מה שכתבת, צולל שני כוכבים שרוצה

להיות מכוסה למקרה שהוא חרג בצלילה לעומק 31 מטרים- ונפגע- יצטרך לרכוש ביטוח טכני יקר ומיותר?

או אם ח"ח הוא צריך לרדת להציל את הבאדי ששקע לעומק 32 מטרים הוא יתחיל לחשוב אם כדאי או לא כדאי למקרה שהביטוח יתנער ממנו?

משהו נראה לי לא תקין בקביעות הנחרצות שעולות כל הזמן לגבי מצי הביטוח מכסה ומתי לא.

giladshay

New member
מה שכתבתי ולמה שהתכוונתי זה שאם יש מקום לחברת

הביטוח להתנער מהכיסוי בעקבות חריגה מתנאי הפוליסה (ובמקרה הנדון, צלילה שבוצעה שלא במסגרת מעטפת הכיסוי)- הם יעשו זאת ללא שום סנטימנטים

קשה לי לדעת היכן עובר הגבול, ואני באמת לא רוצה להכנס לדקויות הספציפיות שציינת, חיבר.
אני רק אומר שצולל שמגרד את מעטפת הכיסוי- צריך לקחת בחשבון שקיים סיכוי שלא יהיה מכוסה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בקיצור לכו לעשות ביטוח צלילה בהתאחדות

בביטוח זה אתה מבוטח כל זמן שאתה צולל על פי הסמכתך בלי טריקים ושטיקים (סעיף 3.1 בפוליסה).

אגב בעבר הלא רחוק היו כל ביטוחי הצלילה בארץ מנוסחים באופן דומה עד שקם אחד מהמבטחים והחריג את הצלילה הטכנית על מנת שיוכל למכור בנפרד ביטוחים טכניים בעלות גבוהה יותר, חלק מהמבטחים אימצו את ההחרגה שלו וחלק לא.

אגב הביטוח הזה מכסה גם צלילה במסגרת משלחות ארכיאולוגיות ואף פעילות משטרתית ובלבד שנעשו בהתנדבות.

dimab

Member
לא בדיוק: סעיף 3.5. אומר:

"הצלילה הספורטיבית בוצעה על ידי המבוטח באיזור שלא נאסר לצלילה ע"י הרשות המוסמכת באותה המדינה, ולפי חוקי הצלילה המקובלים באותה המדינה"
דהינו עד 42 מטר - לפי התקנות שלנו

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ההערה שלך היתה נכונה עד שנת 2010

אחרי הרבה שנים של עצימת עיניים מצד הרשויות עודכנו התקנות ונוספה דרגת צלילה ד' לצלילות טכניות המאשרת לצולל לצלול על פי הסמכתו.

dimab

Member
וואלה, צודק! אני לא מעודכן

יש שם עוד תיקונים - חוץ מעומק? למשל תערובות, מערכות סגורות, צלילות סולו וכו'

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הם לא נכנסו לרזולוציה הזו

ברגע שאתה מוסמך על ידי ארגון כלשהו שתכניות ההדרכה שלו אושרו על ידי רשות הצלילה אתה בפנים.

מערכת סגורה היא מכשיר צלילה לכל דבר ואין שום צורך בשינוי החוק או התקנות.

צלילת סולו אסורה במדינת ישראל על פי חוק הצלילה הספורטיבית.

ספוקי

New member
יש לך את המסמך המלא?

אני לא זוכר שראיתי את המסמך הזה....
באוגדן צלילה משנת 2006 כמדומני הם הוסיפו דרגה ד' (צולל ניטרוקס) ודרגה ה' (צולל תערובות משתנות). מעבר לעובדה שהתקנות הללו לא עברו אישור של אף גורם מוסמך (ועדת החינוך של הכנסת, השר הממונה וכד'...) , זה גם יצר מצב פרדוקסלי שכל צולל ניטרוקס באשר הוא פטור מצלילת ריענון...

אני אשמח לקרוא את המסמך המלא ולדעת שהוא אושר כחוק.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
יש ברשת

אושר כתקנה (לשם שינוי כתקנה חוקית).

אם מעניין אותך לראות כיצד מתקנים תקנות בישראל הפרוטוקול של הישיבה הספציפית של ועדת הכנסת נמצא במלואו ברשת, לקרוא ולבכות/לצחוק.

קותי

New member
לדעתי לא אושר כתקנה

אבל אני יכול לטעות.

איפה התקנה מופיעה ברשומות ומה נוסחה? (מקווה שתוכל להצביע על מקור באינטרנט כי אין לי דרך להגיע לרשומות הכנסת - שם במקום).

אם התקנה אינה מופיעה ברשומות, היא אינה תופסת.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ראה סע' 26 א בתקנות הצלילה

תקנות הצלילה.

אם זה לא מספק אותך ואתה רוצה שאבדוק אם התקנות הנ"ל מופיעות גם ברשומות אשמח לעשות זאת עבורך (תמורת תשלום).

קותי

New member
ראיתי את סעיף 26 א'

ראיתי גם את השכתוב של הדיון שנערך בועדת החינוך של הכנסת בנושא הסעיף והתרשמתי מהמקצועיות של ועדת הכנסת

מה שלא ראיתי זה חתימה של השר הממונה על תוספת הסעיף לתקנות.

המסמך שהבאת נמצא באתר משרד החינוך תחת הכותרת: חוק הצלילה.

הבעיה היא שבאתר זה מופיעות גם הוראות שונות ונהלים שונים שלא מחייבים אף אחד ואין להם תוקף חוקי ונעשו בתקופה של ראש הרשות המהולל רן לוין.

זה שהמסמך הזה של חוק הצלילה מופיע באתר משרד החינוך, לא בהכרח אומר שאחרי שיו"ר ועדת החינוך של הכנסת דאז - זבולון אורלב, אישר את התיקון, ברוב של מצביע אחד או שניים ללא מתנגדים (בעיקר כי אף חבר כנסת אחר לא נכח שם), עדיין לא אומר שהתיקון הובא לחתימת השר.

אם תסתכל בחוק תראה שהאדם היחיד המוסמך לקבוע תקנות הוא השר הממונה. ועדת החינוך אמורה לבדוק את התקנות המוצעות ולאשרן לפני שהשר חותם. ועדת החינוך לא חותמת.

תמהני, אבל לא ברמה שאהיה מוכן לשלם תמורת הבדיקה האם זה מופיע ברשומות

בכל מקרה, אם זה עדיין לא מופיע, כל צלילה ספורטיבית בארץ, לעומק של יותר מאשר 42 מטר, היא בניגוד לחוק הצלילה. הממממ מה זה אומר על חלק מאיתנו ?

vstrom650dla

New member
מישהו מבין מה אומר הסעיף הזה

חריגים
פוליסה זו לא תכסה כל הוצאה שהיא, והמבטח לא יהא אחראי ולא ישלם מקרה ביטוח ו/או תביעה/ות הנובעת/ות או הקשורות ב:

6.8
אחריות צולבת בין בני/ות זוג לצלילה, אחד כלפי השני ולהיפך.

האם המשמעות היא שאם נפגעת תוך כדי מתן עזר לבן הזוג, אינך מכוסה?

גל

למעלה