סיפור מבית אמא

perhay

New member
סיפור מבית אמא

על רוב טובה ועל רוב רעה ספרה : שיינה בומזשני (אמי) רשם: יפרח חביב הסיפור נמצא בארכיון אסע"י פעם הייתה משפחה עשירה מאד. היה להם ממיטב התכשיתים ולא חסר דבר. יום אחד רצו לטייל. קמו, יצאו מביתם והלכו לים ולאשה טבע יהלום יקרה ביותר. הגיעו השניים לחוף הים. נפל היהלום למיים - ואבדוהו... כעבור מספר שבועות, הלכה האשה שאיבדה את היהלום לקנות דג בשוק. כשחזרה הביתה, ופתחה אותו מצא בתוכו את היהלום. שמחה האשה מאד, אבל בעלה היה עצוב מאד וכמעט בכה... חלף זמן מה, ומישהו דיבר רעות על העשיר הזה. באה המשטרה ולקחה אותו לבית-הסוהר, ואחר כך לקחו ממנו כל מה שהיה בבית - ולא נותר מאומה. כשנכלא בבית-הסוהר, הכינה לו אשתו מרק, כמה שיכלה להביא והלכה אליו כדי לתת לו. כך עשתה מדי יום ביומו. יום אחד באה עם המקר לבית הסוהר, והנה נפל עכביש למרק. התחיל האיש לצחוק, היה שמח ועליז ופתח בריקוד. אמרה לו אשתו: "אינני מבינה אותך. כשמצאנו את היהלום - בכית, ועכשיו, כשרע לך - אתה צוחק?! אמר לה: "כשמצאנו את היהלום, ידעתי שיהיה רע ובכיתי, עכשיו אני יודע, שיותר רע לא יכול להיות, ומעכשיו יהיה לנו רק טוב! (אני מאד אוהבת את הסיפור הזה. הוא משרה עלי סוג של אופטימיות)

זה מזכיר לי סיפור מאד דומה של עגנון

... משהו בסגנון "התחיל אותו רב לצחוק מפני שידע כי יותר נמוך מזה אי אפשר עוד לרדת...". והרעיון של הטבעת שבלע הדג, כמובן מזכירה לי את הסיפור על יוסף מוקיר שבת.

perhay

New member
לא מכירה את הסיפור של עגנון

שאת מזכירה. זכור לך באיזה ספר הוא מופיע? את צודקת, המוטיב של הדג מופיע בסיפור "יוסף מוקיר שבת". בעצם, בסיפור שהבאתי יש כאילו שני סיפורים בסיפור אחד (שניים במחיר של אחד).

ואגב הסיפור הזה...

כבר כמה שנים אני אומרת לעצמי על המצב של החינוך, החברה וכל הפוליטיקה במדינתנו - "די, יותר גרוע מזה זה לא יכול להיות...", וכל שנה מחדש אני נוכחת לדעת שטעיתי...

NAVVAN1

New member
אם כבר מדברים על יותר גרוע אז...

מחר יש לי יום הולדת מח שנים אני חי ולא הכנסתי כלום לראש ועכשיו עובר למט שנים ומרגיש שהובסתי לפני שהמשחק החל אז בבקשה ברכה לשנות מיד אווירה אחרת אטבע, פה, בשלולית דימעה

כנראה שבכל זאת נכנס משהו

כי הכתיבה שלך תמיד יפה וקולחת ומשעשעת ונחמד לי לראות את הכבוד שאתה רוחש למילים. שיהיה לך מזל טוב ועוד המון סיפורים.

NAVVAN1

New member
הי קורא צללים - כשנעלמת לי

במקום אחד (באתר) הזכרתי אותך במקום אחר שבו ??? מצאת איפה? מישחק המחבואים החדש של האתר.. 10 9 8 7 מי שעומד מאחורי.........

פתרון החידה. יש פרסים?

שלום וברכות לך, ילד יומולדת. קראתי כבר פעם, מזמן, כשכתבת, ולא ראיתי. היתה שם העין ופספסה. עכשיו חפשתי שוב, וראיתי אותי במקום נכבד בהחלט, טובל כביום היולדי באגמים צלולים בקהל מלכים ובתולות המים (את זה האחרון הוספתי אני... חרות היצירה). תודה וחן חן. רועננתי למשעי. טוהרתי.

NAVVAN1

New member
פה נישאר אפפל שטרודל, אבל

את הרי לא בשביל כסף פירסום ותהילה קדושה מטוהרת בשבת אחרי הטבילה ליל מנוחה good night auf widerzein (לקוח מאת שיר סיום של צלילי המוסיקה)

פפאגנה

New member
צום געבורסטאג

NAVVAN ידידנו, אצלנו ביער חדשות מגיעות מאוחר... לא כל יום יש אינטרטט ויש הרבה גמדים קטנים מה שלוקחים מקום ליד קומפיוטר... אלזו, סליחה על האיחור בברכות אבל המון המון מזל טוב ובהצלחה בשנה ב' בבית אריאלה - ציפור קטנה מה שברחה מכלוב זהב לחשה לי...

NAVVAN1

New member
מיד לחזור לכלוב,זהב זה נושא חשוב

נא לספר שלוש סיפור ביום ,אחרי האוכל. ואז אולי ננקה לך שליש על התנהגות פרועה

NAVVAN1

New member
צייד רואה ציפור על עץ

מכוון רובה. רגע לפני שיורה הציפור אומרת לו, אם לא תהרוג אותי אגלה לך 3 סודות שיעזרו לך להתגבר על משבר יום הולדת שאתה חווה והצייד מסכים, נשבע, למה מה. הציפור אומרת לו אל תתחרט על שקרה, אל תאמין למופרך, ואל תנסה לתפוס את שאינו בר השגה, הצייד משחרר את הציפור והיא עפה לעץ מרוחק, לענף גבוה וצוחקת "צייד טיפש, בביטני יהלום נדיר יקר, אם היה שלך, היית הופך לעשיר". הצייד התכעס, קפץ ממקומו, ניסה לתפס על העץ, לתפוס את הציפור נפל, ושבר רגלו. הציפור אמרה צייד טיפש, לא עברה דקה, ושכחת את שלושת דברי החכמה, שאמרתי לך. התחרטת על ששחררת אותי האמנת שבביטני יהלום, דבר מופרך לחלוטין וניסית לטפס על עץ, לתפןס אותי יום הולדת שמח לי. 3 ברכות מאחל לי ומחכה גם לשלכם, תפתיעו אותי?

../images/Emo79.gifלנוואן הפייטן

עם כאלה חרוזים, שירה ופייטנות, ודאי ניחנת ב'אחול שקשוקי' סבלנות, אני צופה בפניניך מן הצד ומרגישה איך בליבי נעשה לי נחמד, ומכיון שלכולם אתה עושה טוב על הלב, מן השמים גם אליך הגלגל יסתובב.
מאחלת לך שתמשיך ל חמ ם לכולם את הלב, ותקבל ריקושטים מוצלחים מכל מי שאותך סובב. מזל מצויין והרבה שנים מקסימות!

לNAWAN מס'1 ../images/Emo135.gifברכות

ברכות ליום הולדתך ובצידן - סיפור קטן: יקה זקן אחד שוכב על ערש דווי. הרופא מודיע לבנו שאביו גוסס ושעותיו ספורות. השעות נוקפות, יורד הערב, והאחות התורנית מגלגלת לחדר את עגלת ארוחת הערב. הזקן פוקח עין תורנית ואומר: "מממ...מריח טוב...רוצה לאכול". הבן,חובב הסדר ("אורדנונג מוס זיין") וקצר הרוח, פוסק: עכשיו לא הזמן לאכול! עכשיו הזמן למות! ...ויש עוד...

../images/Emo66.gifועוד אחת (קצת מצונזרת)

...אותו ייקה זקן מתעקש ואוכל. (ככה הם הייק'ס - מסודרים אבל עקשנים ומאוחר יותר, כשמחליטים סוף סוף לא לדפוק חשבון, גם שובבים). והבן תמה: "בשביל מה אתה צריך לאכול? הרי אתה כבר תיכף 'בצד השני'?" והזקן - "מה איכפת לי? לאכול, אני אוכל לי פה, ולח..(מה שעושים אח"כ) אני כבר אח... על הצד השני.." אז,ידידי ליום הולדתך ה"מופלג" ברכות חמות והנאה רבה "בצד הזה" של ה-מ"ח וה-מ"ט וגם של הנ_א. יש עוד המון כאן.

NAVVAN1

New member
דאנקה שייין, מיין גוט פרוינד

ואחת שסיפרה לי אישתי שעשתה לי עוגת (אפפל שטרודל) וסירבה לתת לי לטעום עד שגיעו האורחים. גבר חוזר מרופא, נו? שואלת אישתו, מה אמר הרופא? לא טוב, אומר הגבר, הרופא אמר שהלילה הוא לילי האחרון. האישה קופצת למטבח, ומתחילה לבשל, הבית מתמלא בריחות נפלאים, לקראת בוקר, הבעל בשארית כוחותי מסתובב בבית. הכל מסודר, מצוחצח, המזווה (לקראת זיקנה התחלתי להכניס מילים יפות לבדיחות שלי) מלא מטעמים (אופס, שוב יצא לי) הבעל, שולח יד לעוגת האפפל שטרודל שכה אוהב, השתגעת? תעזוב את זה, אומרת אישתו , זה בשביל האורחים שיבואו לשיבעה.

למעלה