סיפור הלידה

סיפור הלידה

ילדתי ב20.7 בבלינסון, מצרפת את הסיפור,

ב18.7 קמתי עם נפיחות בידיים וכאבי ראש ולא הרגשתי תנועות, הלכתי כרגיל ללימודים, ובערב למיון, הם כמובן אמרו שהכל בסדר ושחררו אותי ב1 בלילה, בחזור נהג המונית אמר שיש חפץ חשוד והוריד אותי באמצע הדרך, הלכתי כ20 דקות ברגל בחום של יולי, וכנראה זה מה שהוביל לכך שב5 בבוקר ירדו המים בבת אחת-
התרגשנו מאד לקחנו את התיק והלכנו לבית חולים- שם אמרו שבגלל ירידת ים יש להתאפשז 24 שעות ולקחת אנטיביוקטה אחרי 18 שעות, צחקנו כי לא האמנו שייקח 18 שעות, התאשפזתי במחלקה לסיכון גבוה, והתחלנו לחכות- בשלבב הזה היתה פתיחה 1 ומחיקה 80 שזה נשמע מאד מעודד.
חיכינו וחיכינו כל המשפחה התחילה להיות על קוצים, אבל עברו 24 שעות ולא קרה כלום,
למחרת בבוקר התחילו צירים ממש כואבים במשך שעתיים ואז בא רופא ובדק שיש פץיחה 3 והולכים לחדר לידה, עדכנתי את אמא שלי והיא אמרה שהיא בדרך. והיינו בטוחים שתוך כמה שעות אנחנו אחרי..
לקח שעתיים עד שהעבירו אותנו לחדר לידה, שם חיכינו שדברים יזוזו, הצירים נהיו יותר כואבים ובבשעה 13 שהם הין כאבי תופת והפתיחה רק 4- שמו את הפיטוצין וביקשתי אפידורל,
האפידורל גרם שלא הרגשתי כלום, הצירים נהיו במוניטור כל 2 דקות ואני מתלהבת אני לא מרגישה כלום, פטפנו וצחקנו וחיכינו בסבלנות, בשעה 16 אמא שלי התייאשה והלכה, ב16:30 בדקו שיש פתיחה מלאה,
שמחתי, ולא הבנתי מה זה אומר- האחות אומרת לי- פתיחה מלאה- תלחצי כשיש ציר- עניתי לה שאני לא מרגישה כלום הרגליים שלי כמו אבנים, ואין לי כוח כי מ7 בבוקר לא אכלתי כלום ובקושי ישנתי בלילה, ושאלתי אם אפשר לעשות משהו אחר כי ללחוץ אני לא יכולה- היא ענתה שאין שום אפשרות אחרת- ולפי הנהלים רק אחרי 3 שעות בפתיחה מלאה עושים פעולות, באין ברירה התחלתי ללחוץ, הלחיצות היו לא אפקטיביות כי לא הרגשתי כלום- התאמצתתי נורא ואחרי שעתיים הראש יצא, זה קצת עודד אותי וניסיתי יותר חזק ללחוץ, אבל הראש יצא ונכנס, התחלתי לבכות מייאוש,
הרופא נכנס והודיע שאין ברירה, המיילדת פתאום אמרה שכנראה המינון של האפיודרל היה מוגזם וניסתה לאתר את המרדים כדי להוריד במינון- אבל המרדים היה עסוק בניתוח ולא יכלו לקרוא לו,
בסופו של דבר הפסקתי לשתף פעולה והודעתי לאחות שאם הם רוצים לעשות ואקום או משהו כזה מבחינתי זה בסדר, היא התעקשה לחכות עד שיעברו בדיוק 3 שעות, ואז קראה לרופאים, הגיעו בערך 5 רופאים ורופא ילדים, המעמד היה מלחיץ, הם הסבירו לי שהולכים לעשו ואקום ושיש סיכון, הרגשתי שאני לא אוכל לחיות עם המחשבה שבגללי יגרם נזק לתינוקת, אבל הייתי מפורקת מעייפות והסכמתי, תוך 3 לחיצות ו10 דקות, נולדה ניצן, במשקל 3.434, בשעה 19:50 בערב, אחרי כמעט 10 שעות בחדר לידה,ואחרי 38 שעות בבית חולים,
היא בכתה לשנייה והניחו אותה עלי, היא פתחה את העינים והסתכלה עלי, ואני התחלתי לבכות..
מיד אחרי הלידה אמר הרופא שהמנת אפידורל השפיע עלי מידי חזק ושבפעם הבאה לא כדאי לי לקחת אפידורל.
הגענו למחלקה קידמה את פנינו אחות מרשעת- אין לי מילה אחרת שצרחה עלי שאני מתפנקת שלא מצליחה לקום ולעבור למיטה, הסברתי לה שאני לא מרגשיה את הרגליים והיא אמרה שההשפעה של האפידורל עוברת אחרי כמה שעות, מקסימום 12 שעות,
שכבתי במיטה בלי יכולת להזיז את הרגל ימינה ושמאלה ובלי יכולת לזוז או להתיישב, לפנות בוקר האחות המרשעת ציותה עלי לקום לשירותים, הסברתי לה שאני באמת לא יכולה לזוז, היא צרחה עלי והשפילה אותי ואמרה שאני בכיינית, וניסתה להקים אותי בכח, צרחתי מכאבים והיא צרחה עלי להפסיק לצרוח, ולהפסיק להתפנק, ושאם אני לא אקום היא תשים לי קטטר, ולא הבינה שאני באמת לא יכולה לזוז, בסוף היא הביאה קערה, לקח 10 דקות והמון כאבים להרים אותי, היא שמה את הקערה מתחתי ולחצה כמו- סליחה על הביטוי בהמה - על הבטן שלי כדי שיצא פיפי ואח"כ התלוננה שזה מסריח ושאני בכיינית ושהצעקות שלי מלחיצות אותה,
בבוקר הגיעה אחות אנושית יותר ניסתה להקים אותי-
וקראה לרופא- הרופא אמר שאני צודקת שכל השרירים נתפסו בגלל השעות שהיתי עם אפידורל ולא זזתי, הוא שם זריקת וולטרן, וקטטר, רק לאחר 12 שעות הצלתחי לקום, לקח חצי שעה להגיע למקלחת, כאבי תופת כדי ללכת, התעקשתי ללכת הרבה כדי להתאמן, 3 שבועות צלעתי, והיום חודש אחרי הלידה עדיין כואבת לי הרגל,

המטרה לא להלחיץ או למנוע קבלת אפידורל, אבל אני בפעם הבאה לא אקח אפידורל כי עלי ספציפית זה משפיע מידי חזק

תודה על כל התמיכה שקיבלתי פה בפורום- עזרתן לי המון

:)

אושמי 5

New member
מזל טוב

קודם כל מזל טוב!!

וממש מעצבן לשמוע על צוותים כ"כ לא אנושיים שעובדין במקומות כ"כ רגישים...
אני ילדתי לפני 3.5 שנים בקיסרי חירום בתל השומר וגם אני וגם האחיות עברנו חתיכת התוששות ואשפוז של 8 ימים וכולן היו ממש נחמדות ומקסימות, ממש מבינות, נכון שהיו כאלה שיותר וכאלה שפחות אבל עדיין יש לי רק דברים טובים להגיד על הצוות...

מאחלת לך חוויה מתקנת בלידה הבאה!

ועוד לא כתבתי הכל

לא רציתי להפחיד יותר מידי
רק אגיד שהיא השפילה אותי כמו שלא הושפלתי בחיים, וכל מה שעברתי כל הכאבים והבלאגן התגמדו מול זה, כל החוויה של הלידה למרות שהיתה קשה- זה הדבר שהכי כאב לי והכי בכיתי עליו בימים שאחרי,

נוזיק

New member
גם אני חושבת שאת צריכה להתלונן

אם יש לך כוח לזה.
ובכל מקרה, המון מזל טוב!

האמת שלהתלונן נשמע טוב כעצה

אבל ברור שלא תעשי את זה כמו שאני רציתי לכתוב כמה האחיות היו מדהימות ותכננתי ותכננתי והוא כבר בן 3.5... לא היה לי זמן עם הפגיה וכו'...פשוט נכנסיים לשגרה...

מה שכן אנחנו צריכוצ להפנים בכל דבר בחיים, פשוט להעיר, להגיד לה תודה יפה ולבקש מישהי אחרת... גם לי זה קורה לפעמים שאני משתתקת, לא מגיבה ואחרי זה משחרזת ונופל לי האסימון מה היה ואז מריצה לעצמי סרטים למה לא עניתי ולמה לא אמרתי ככה וככה...ותאמיני לי עם הפה שלי אם הייתי עונה לה באותה צורה הייצה הולכת לעשות פיפםיע בשבילי

לא יכלתי לבקש מישהי אחרת זה היה ב5 וחצי בבוקר

היא הייתה שם עם מתלמדת וזהו,
לא ממש עניתי לה אבל כשהיא אמרה תפסיקי לצרוח אמרתי לה שאם כואב לי אני צורחת,
בכל מקרה כמובן שאם למחרת היא הייתה מגיעה גם למשמרת הייתי מבקשת לעבור למחלקה אחרת או ללכת הבייתה, למזלי היא לא היתה שם עד ששחררו אותי.. (אולי קרה לה משהו?.. ) :)

Xx Leyla xX

New member
שום חוסר בכוח אדם לא מצריך יחס כזה מצד אחות

ואני אומרת את זה בתור אחות (אמנם במח' ילדים, אבל עדיין) ובמיוחד לא לאישה לאחר לידה.

mitmit11

New member
מזל טוב

איך נפלת על ה
הזאת.... לרוב האחיות ביולדות הרבה יותר (הרבה הרבה הרבה יותר) נעימות וקשובות.
באמת נקרא שהיתה לך חוייית אפידורל רעה במיוחד

הכי חשוב שיש לך את ניצן בידיים

שיהיה פוסט קליל

אדווה ת

New member
תודה על הסיפור!

כמה מתסכל היחס שקיבלת אחרי הלידה, פשוט מכעייייייסססססססססס! אני מקווה ובטוחה שהיא מקבלת את עונשה בחיים האלה.

נשמע שסך הכל הלידה הלכה טוב, לאט אבל בטוח. גם התסכול של חוסר היכולת ללחוץ בסוף נפתר די מהר. יופי
!

המון המון מזל טוב, והמון תודה על השיתוף זה פשוט נותן כוח ושמחה על הבוקר

אדווה ת

New member
ולגבי התלונה

את יודעת מה, אולי הכי פשוט, להדפיס את הסיפור של איך התייחסה אליך במחלקה, לשים במעטפה ולשלוח למחלקה שלהם. יאללה, בקטנה, בלי שיחות, בלי עניינים, מכתב וזהו.

mummy34

New member
מזל טוב

כל הכבוד לך על ההתמודדות..
אפשר לשאול באיזה בית חולים??
הייתי כן מתלוננת עליה...שלחי מכתב..
זה לא הגיוני שצוות רפואי יתנהג כך לחולה חסר אונים
אם אין לך כוח פני לאגודה לזכויות החולים
אין סיבה שהאחות הזאת תנצל את שעות הלילה לעשות כרצונה -ושנשים אחרות תחת טיפולה "יזכו" ליחס הזה.

בכל מקרה מזל טוב מאחלת שתגדלי אותה בנחת
דרך אגב - בארץ נהוג לתת מינון גבוהה במיוחד של אפידורל מאחר ונשים מצפות לא להרגיש כלום.
בחול נותנים חצי מהמינון- רק להקלה על הכאב...
את יכולה לבקש מינון קטן בפעם הבאה ולומר שהיתה לך רגישות

למעלה