סיפור אופייני ממעללי אבי השיטה ההתנהגותית

לדעתי היחס לאוטיסטים נובע מהאוטיזם

ויש שונות שאפשר להתמודד איתה ויש שונות שמי שמקדם ומפתח אותה שלא יבוא ויתלונן למה לא מקבלים אותה.
הטענה כאילו כל שונות שהיא היא לגיטימית היא פשוט מגוחכת ואבסורדית.

alonaken

New member
המשפט האחרון שלך אין לו שום קשר

אף אחד לא טען ככה מעולם.
הבעיה שכשמדובר בשונות שלא מפריעה לאיש ואין בה נזק ובכל זאת מנסים להכחיד אותה ואם הילד מתנגד כופים עליו טיפול - זה מה שמפריע לי. כמו אצל הומוסקסואלים שניסו להכחיד אצלם נטיות שלא מזיקות לאיש רק כי יש מי שלא מסוגלים לסבול התנהלות שונה, ככה אצל אוטיסטים יש מי שמנסים להכחיד גם התנהגויות שלא מזיקות. בעבר טענו שנטיה הומוסקואלית מזיקה לאדם עצמו וגם לסביבה. לאדם עצמו כי הוא יסבול מנידוי, כי חשבו שזה לא בריא נפשית, כי אם כולם יהיו הומוסקסאלים איך ייולדו ילדים האנושות תיכחד ועוד כל מיני טענות שונות ומשונות שנשמעו אז מאוד הגיוניות לאדם הממוצע.
טענות דומות שומעים כיום גם על שונות לא מזיקה, התנהגויות שלא מפריעות לאדם עצמו, לא אלימות ולא מזיקות לסביבה ובכל זאת תמיד ימצאו איזה תירוץ למה זה רע. למשל נפנופי ידיים אצל חלק מהאוטיסטים, תנועתיות שונה, מתבגר שמשחק עם בובות, התעניינות בתחומים לא מקובלים וכד' - אפילו אם האדם עצמו זה לא מפריע לו והוא לא רוצה להשתנות, הגישה המקובלת היא שזה רע בכל מקרה.

כשתבערי על הפורום תראי שאת טועה

והיו אנשים שאמרו את זה...
גם אני חושב שאם השונות לא מפריעה לזולת או לאדם אין איתה שום בעיה.
השאלה מה בדיוק מפריע לזולת...

ישנן הרבה הבניות חברתיות שלא נובעות מהאוטיזם

ומשפיעות על היחס לאוטיסטים.
קל להיות עיוור אליהן, כי מדובר בדברים שהחברה לעיתים רואה כמובנים מאליהם-מה, זה ברור שילדים צריכים לשחק במשחקים "תואמי גיל" ולא לשבת ולגלגל גלגלים כל היום, לא?
התחום שעוסק בחקר של אותן הבניות חברתיות הוא יחסית חדש, והוא נקרא לימודי מוגבלות.

arana1

New member
גם האבחון משקף בעיקר הבניה חברתית

ועוד הבניה שהיא מאוד יחסית וזמנית
ואנשים מתייחסים אליה בחרדת קודש כאילו הגיעה מפי הנצח עצמו
אין גבול לטמטום
של המאבחנים ושל הטיפשים שמאמינים בהם
אנשים שונים מתפתחים בקצב שונה ובכיוון שונה
ובדרך כלל יש מתאם מאוד מעניין בין מה שנראה כקצב שונה(שהוא תמיד יחסי) לבין כיוון ההתפתחות שמשתקף גם בכוונה ובמניעים מאחורי המעשים הכי קטנים והבחירות הכי שגרתיות וכיוון שהאבחון נחשב בטעות לאובייקטיבי אז מראש נשלל כל נסיון להתייחס לבחירות האלה שמועילות ונכונות לאדם שבוחר בהן
עם הזמן
גם האנושות,תלך ותתגוון,זה חוק אבולוציוני,ואם המימסדים האקדמים והחינוכיים והאחרים לא יעשו מעט מאמץ להתעדכן הם יגמרו בדיוק כמו כמו כל הארגונים המסואבים,שקועים עד צוואר בביצת החרא שהם יצרו לעצמם,ומהעמדה הזאת הם כבר מאוד יתקשו להמשיך להזיק לאחרים

abashel13

New member
כל שונות באשר היא היא לגיטימית

והפרעה לזולת היא לגיטימית למעט לזות שחושב שהמרחב המשותף הוא בבעלותו ולא היא...

המרחב המשותף הוא משותף לכולם ובמובן מסוים כל אחד מפריע ומפרה את זולתו...

הנורמה הגורסת איזשהי תקנה שאין להפריע לזולת היא נורמה של אחידות והיא זאת היוצרת את

משטרות ההתנהגות למיניהן של ,התחשבות בזולת" ומונעת הדדיות ממשית שבה ההתחשבות היא הדדית

ומתהווה תוך כדי הסתגלות למצבי הדדיות שונים...

למשל בלמידה בית ספרית בה חומר הלימודים והדרישות הלימודיות מוכתבים לגמרי ע"י המורים ושאר האילוצים

מקבלים חוויה לימודית דלה ובלתי מתחשבת בילדים כי למעשה מכינים את הילדים לנורמת העבר ולעומת זאת בחוויה לימודית חינוכית בה

מתקיימת הדדיות היצירתיות פורחת ואפשר לראות שבתכנית הלימודים המוסדית הקיימת היום יש אינסוף לימודי העשרה המעידים על דלות התכנית

שלא לדבר על חוגים וטיפולים לילדים שהם חוץ המסגרת....

arana1

New member
ולדעתי אין ספק שאת צודקת

וההתנגדות לשונות היא תמיד רפלקס מותנה,מעולם לא תמצאי בה ולו שמץ של טיעון איכותי או כזה שעומד באמת באמות מידה מדעיות
בסך הכל גם לאנשים שונים יש אותן שאיפות וצרכים כמו לאנשים נורמטיבים
הם פשוט זקוקים לדרך שונה בשביל להגשימן
וזה המוקד לכפייה האלימה שנחשבת בטעות לטיפול

לכן ABA הוא פטיש השניצלים של החברה

הוא משמש כדי לכפות על החריג את צורת ההתנהגות המקובלת.
ABA הוא לא המקור ליחס, ועל זה אנו מסכימים. המקור ליחס הוא הבנייה חברתית.

arana1

New member
היחידים הסוגדים ללובאס הם דווקא המתנגדים לABA

אני מציע את ההצהרה הזאת כמוטו של הפורום,אולי המנהלות ירצו לשים אותו באותיות אדומות גדולות ומהבהבות בראש הדף,ככה כל מי שנכנס לכאן בטעות או לא בטעות ידע מייד למה הוא נכנס בדיוק

arana1

New member
לובאס הוא אב השיטה,הסבא שלה למעשה

" Ivar Lovaas is considered a grandfather of Applied Behavior Analysis "
לטפול דווקא על אלה שהכי מתנגדים לשיטה,שהוא האחראי להמצאתה,סגידה לו,מהווה דוגמה שאין מדוייקת ממנה לאיכות כל הנימוקים והטיעונים המובאים כאן מצד אנשים מסויימים

גם בישראל פועלים מרכזים שהם סניפים של הכת המסוכנת הזאת שעדיין מפעילה את סוכניה בכל העולם ממקום מושבה בארצות הברית
חלק מהאנשים שפועלים ומפעילים את הסניפים האלה אף למדו אצל לובאס עצמו ונשבעים בקנאות אופיינית בשיטתו

orit6666

New member
די ברור לי שיאכלו אותי פה בלי מלח

אבל אני כותבת רק עבור הורים שגולשים פה וכדאי שידעו גם שיש דעות אחרות
איני מכירה את ההיסטוריה של הגישה ההתנהגותית ואין ל כוונה לפשפש בה אך אוכל לומר כי אני רואה את ההתקדמות האדירה של ילד המטופל בה.
חשוב לי להדגיש ולציין - הטיפול נעשה בכיף, בהנאה, בצחוק ובשיתוף פעולה. בשום מקום ובשום זמן אין תחושה של עומס, הכרחה, שידול וכד'.
אנו מרוצים מאוד מהתוצאה עד כה ועוקבים מקרוב אחרי כל התקדמות/שינוי.

ברור לי לגמרי שכמו כל דבר גם השיטה ההתנהגותית אינה מתאימה לכל מטופל אך הדברים הנכתבים פה חדשות לבקרים רחוקים מהמציאות כפי שאנו חווים אותה.
אני לא מרבה לכתוב (מעדיפה לקרוא וללמוד..) אך חורה לי לראות פעם אחרי פעם את ההתעמרות במצדדי השיטה.
אין בי כוונה להיכנס לוויכוח עם אף אחד מהגולשים ולכן אודה אם המתנגדים פשוט ידלגו על תשובתי. להורים שביננו אומר כי צריך לבחון ולבדוק כל שיטה לגופה ולבחור את הדבר הטוב ביותר עבור ילדכם.
רק טוב

arana1

New member
איזה התעמרות ?

בסך הכל הבאתי קטע מכתבה של הCNN שעוסקת באחד ה"הצלחות" הכי מפורסמות של לובאס,האיש שלמעשה המציא את הABA ,ואחד האחראים העיקריים להתפתחותה של השיטה ההתנהגותית
ליידע אנשים שההצלחה הגדולה והמוכחת של השיטה נגמרה במקרה זה בחיים של גהנום והתאבדות זה התעמרות או אחריות ?
לכתוב ששיטה התנהגותית לא מבוססת על נסיון לנירמול זה התעמרות

התעמרות זה להתעלם מכך

וזה שאנשים מרוצים מהתוצאה זה ברור
אין דבר שיספק אנשים נורמטיבים יותר מהקירבה וההקרבה של הילד שלהם לנורמה

dina199

New member
אין צורך לדלג
.

אבל כפי שאת נותנת דוגמהשאת מרוצה, היו גם דוגמאות כאו בפורום של הורים לא מרוצים, ואפילו מקרים של נזקים.
רק שבכל מקרה כזה יש הסבר - 'המטפלים לא הוכשרו כמו שצריך'. אני אישית לא חושבת שההסבר הה תקף בכל המקרים של כישלון.

שיטה התנהגותית היום זה לא מה שהיה פעם

אני גם לא נתקלתי ב''עונשים'' לילד שבוכה או מתפרץ, כמו שאימא אחת כתבה פה, אלא רק הבנה והכלה. בכל אופן לאלוט''ף.
הקטן שלי מתקדם כל הזמן וגם גודל להיות ילד מאושר. מאושר מידי אפילו. אני כל הזמן חוששת מה יהיה כשהוא ילך למע' חינוך רגילה,
האם החיוך המקסים שלו ימחק לו? כי באמת טוב לו בגן ABA. לא מרגישה שהוא ''וויתר על הזהות'' שלו, אלא שהוא למד דברים
בשיטה התנהגותית שלבד הוא לא היה מצליח ללמוד לעולם, וזאת בזמן קצר. אף אחד לא מנסה להפוך אותו לילד נורמלי, הוא ביסודו שונה מהנורמה,
אבל הוא רכש מיומנויות שעוזרות לו לתפקד ולתקשר.

סתם מסקרן אותי לדעת

את את המיומנויות האלה שהוא רכש דרך ABA לא יכולה ללמד אותו לבד? הבת שלי לומדת כל יום מיומנויות חדשות ומיישמת אותם מתוך תצפית מתוך סיוע שלי ושל המשפחה. אני זאת שטענתי שיש ענישה, נכון לא כמו שהיה פעם עם מכות חשמל אבל גם תגובה שלילית למעשה או לחוסר היענות של ילד זה סוג של ענישה, הכל בעיני המתבונן. אני חוזרת ואומרת אני לא צריכה מטפלים שילמדו את הילדה שלי לאכול בסכין ומזלג אני עושה את זה לבד, אני לא צריכה מטפלים שילמדו אותה איך להתנהל במהלך היום אני יכולה לעשות את זה לבד, אני לא צריכה מטפלים שיתנו לי הסברים על הילדה שלי ועל מה שעובר עליה היא מספקת לי הסברים לבד אני יכולה ללמד אותם עליה, אני לא צריכה מטפלים שיערכו ישיבות צוות ויעריכו את רמת התפקוד של בתי, רמת התפקוד שלה מותאם לה בקצב שלה אני לא צריכה שכל היום יבחנו את בתי בזכוכית מגדלת היא לא חיית מעבדה של אף אחד היא אדם וככזה אני מבקשת לשמור על כבודה.

למעלה