סיפור אופייני ממעללי אבי השיטה ההתנהגותית

alonaken

New member
זה נכון

גם אני קיבלתי רושם שאנשי מקצוע בכירים ומאבחנים לא שמים בכלל על מה חושב הילד על טיפול שמקבל, מה הוא מרגיש ומה הוא רוצה.
הכוונה שלי לא בהכרח לאנשים שעובדים ישירות עם הילד, כי בין אלו יכולים להיות לפעמים גם אנשים קשובים - אלא בעיקר למאבחנים ואלו שאמורים לקבוע החלטות או להמליץ המלצות.

המאבחן בדרך כלל ימליץ על מה שהוא באופן אוטומטי יתכוון להמליץ ולא מייחס שום משקל לרצונו של הילד, או לדעתם וניסיונם הרב של ההורים עם הילד. לנו למשל המליצו על טפולים מסוג ABA למרות שהסברנו בפירוט למאבחנים שהילד הגיב רע לגישות התנהגותיות.
באחד האבחונים שעשינו אפילו טרחו לכתוב במסמך שההורים מדווחים שהילד הגיב לא טוב לגישה כלשהי ובכל זאת בהמלצות שלו המאבחן ממליץ עליה במפורש באותו הדף...

arana1

New member
זו בדיוק מהות הבעייה

האוטיסט,ושוב,בניגוד שאין קיצוני ומוחלט ממנו לדעה הפסוודו מקצועית של המומחים,הוא יצור דיאלוגי להפליא,תקשורתי לחלוטין,התפתחותו לעצמאות יכולה להתרחש רק דרך דיאלוג הדדי ושיוויוני,סמכות היא רעל בשבילו,אלא שאיך אפשר לצפות מאנשים שזהותם מבוססת על היותם סמכות שיבינו דבר כזה,בשבילם תקשורת יכולה להתנהל רק מלמעלה למטה,המיבנים היחידים שהם מכירים הם היררכים,בעוד שאוטיסט,כמו שגם ניכר מרגישותו השמיעתית,הוא אדם שיכול להתפתח כשורה רק דרך הקשבה הדדית.

המומחים והמאבחנים מסמנים את האוטיסטים כבעלי לקות תקשורתית כי אוטיסטים בניגוד לפסיכולוגים ופסיכיאטרים ומטפלים הם אנשים תקשורתיים באמת
אנשי הפסוודו מקצוע מסמנים דווקא את אלה שהכי מחוננים לתקשורת כלקויי תקשורת
לדעתי זו אחת הבדיחות הכי עצובות בהיסטוריה האנושית
בדיחה שעולה לקורבנות שלה בכאב וסבל מחריד
וזה נורא פי כמה כי מדובר באנשים שבמהותם מסתתר פוטנציאל לאושר גדול וליכולת נתינה אין סופית

כל הורה שמסוגל לזרוק את המומחים לכל הרוחות ולהקשיב לילד שלו ירוויח לא רק אותו אלא גם מתנה מאוד משמעותית לזהותו והכרתו עצמו
מי שינסה ללמוד מהאוטיסטים במקום ללמד אותם יזכה למתנה הכי לא צפויה והכי מדהימה בעולם

סמכות זה מסכה לחוסר אהבה

alonaken

New member
הבעיה שבמציאות של היום אנו זקוקים למומחים

למשל כדי שילד יקבל מסגרת כלשהי או זכויות, קצבת ביטוח לאומי וסיוע בכל מיני רמות הרבה פעמים צריכים לעבור דרך כל מיני מומחים ומאבחנים, שלעיתים יש ביניהם כאלה שעושה רושם שלמרות התארים, הנסיון וההתמחות בתחום - לא ממש אכפת להם מהילד.

arana1

New member
מסכים,זאת אכן בעייה מאוד ואולי הכי קשה

ולכן גם אני וגם אחרים מנסים כבר במשך שנים ליצור גוף ידע אלטרנטיבי ומדוייק יותר ואנושי יותר מאלימותה התוקפנית והגזענית והחשוכה של הגישה האקדמית ושל הגופים הרבים המשתמשים בסמכותה כרשיון להתעללות בילדים ובמשפחה
לצערי,בשלב זה עצם הנסיון להתחיל לדבר על הדברים האלה,עצם הנסיון להציג ידע מהותי ואמיתי יותר בעניין הזה,עצם הנסיון לפתוח דיון ומחשבה בעניין,נחשב כעבירה וחוצפה והשמצה,וזה עוד במקרה הנדיר שבכלל מישהו טורח להתייחס לדברים האלה
ברוב המקרים הם לגמרי שקופים למערכת הערכים והתפישות והמבנים הקיימים
מצב כזה מאוד קשה לפתח רעיונות וגוף ידע מהותי ובוודאי שקשה לממש את הידע הזה כמסגרות
בעוד שהאקדמיה כמונופול שאין אבסולוטי ודיקטטורי ממנו(מה שכמובן נוגד לחלוטין את הדרך שבה היא מציגה את עצמה) נהנית מאין סוף משאבים ותשתיות והזדמנויות ופינוקים

לי נדמה שהרשת מתחילה לערער במקצת את המונופול האכזרי של האנשים הנפוחים על הזכות לדעת ולהתבטא ולדבר
וכיוון שהיכולת ליצור והצורך ליצור ידע אינטואטיבי,ספונטני,לא ממוסד,אלא ישר מתוך הלב והנשמה הוא מאפיין אוטיסטי מובהק אז אין לי ספק שבסופו של דבר האוטיסטים והמשפחות יצליחו לגאול את עצמם גם מהמטפלים והמאבחנים והחוקרים שבאמת ובכנות צריך להיות אדם מטומטם בטירוף בשביל לא לקלוט שהם מדברים רק שטויות,ומסיבות הכי מגעילות

arana1

New member
בעתיד גישה התנהגותית תיחשב לפלילית

אין לי בכלל ספק בכך

אנשי ה-ABA עדיין סוגדים ללובאס

הביהביוריסטים לעולם לא גינו בצורה ברורה את מורשתם הבעייתית של נירמול, הפרת אתיקה ומחקר באיכות ירודה.
הם מדברים על "ABA מודרני" ששונה ממה שלובאס יצר, אך למעשה פועלים באותם עקרונות. לא בוצע כל דיון עמוק על האתיקה של התחום, והשינוי המדובר ב-ABA הוא בעיקר אסתטי כדי להיראות יפה יותר ולא להיחשב ללא חוקי.
למעשה, במקרה של פרויקט הילד הנשי לא בוצע כמעט שימוש באמצעים פיזיים (שגם אותם אנשי ה-ABA לא מגנים בצורה מוחלטת וברורה, וחלקם אף משתמשים בהם עדיין) אלא התעללות פסיכולוגית-התעלמות מהילד כאשר הוא בוחר במשחקים נשיים. מדובר באמצעים שאנשי ה-ABA עדיין תומכים בהם. לא צריך סטירות והלם חשמלי כדי לפצוע את נשמתו של ילד לעולמי עד.

TikvaBonneh

New member
כל הזמן יש דיונים על אתיקה בABA

יש לנו מפגשי שיח על אתיקה.
אתיקה היא נושא מרכזי בבחינות ההסמכה של מנתחי התנהגות.

ענתנוי

New member
דיונים אתיים?

נשמע לי מאד מעניין - כי זה מראה על מגמה נכונה, ולמרות זאת הכוונה שגויה.

אולי הבעיה היא חוסר ידע והבנה? התנשאות של "אני יודע הכל"? נקודת מבט צרה מדי שמסתירה את התמונה השלמה?

ממה, לדעתך, נובעת השגיאה? (כי ברור שאם אוטיסטים מתנגדים לשיטה ואתם ממליצים עליה בחום - יש פה שגיאה חמורה....)

TikvaBonneh

New member
לא יודעת איך לענות

על השאלה שלך בניסוח הנוכחי שלה.
לך ברורים דברים שלי לא ברורים, אנחנו לא יודעות אותם דברים, ולכן אין באפשרותי לתת לך תשובה.

ענתנוי

New member
מה זה "אדם"?

אני חושבת שזו השאלה שמטרידה אותי כל החיים, והשאלה שמטרידה אותי גם בגישה ההתנהגותית.

הבנתי כבר למה הרגשתי כל החיים לא שייכת למין האנושי, ואיך לפתור את הבעיה מבחינתי אבל שום דבר לא השתנה.
אני מנסה להבין למה. מה לא מובן. למה אנשים כמוני נמצאים מחוץ להגדרה. למה אנשים שמנסים באמת להכיר ולהבין מתבוננים בנו ומוצאים רק אוסף של קלישאות והפכים של "למעלה" ו"למטה".
ואיך אפשר להתייחס להתנהגות של מישהו ולא למהות שלו?

TikvaBonneh

New member
לגבי שאלתך האחרונה

אני לא יודעת לראות את המהות הפנימית, ולכן אני מתייחסת רק להבטים חיצוניים.
לא יודעת לקרוא מחשבות, לא מבינה מה שלא מסבירים לי, לא יודעת את העתיד של אנשים, וגם בד"כ לא את העבר שלהם.
יודעת רק להתבונן במה שאני רואה כרגע מולי, ורק חיצונית.
אלו המגבלות של המוח שלי.
זה לא משנה כמה מאמץ אשקיע, זה לא ישתנה.

arana1

New member
אם את לא יודעת ואת עושה אז את חסרת אחריות

אם את מודה שאינך מבינה אז לפחות שיהיה לך את המינימום של האחריות לא להציג את עצמך כמטפלת וכעוזרת וכמקדמת
ואני לא מדבר דווקא עלייך אישית
אלא בכלל
שמינימום של אחריות ומוסר אמור לגרום לאנשים סבירים לפחות לא להתיימר לפעול במקום שבו גם הם מודים שהם לא מבינים כלום

מה זה "רק היבטים חיצוניים"
אין דבר כזה "רק היבטים חיצוניים",אי אפשר לנתק את החיצוני מהפנימי רק בגלל שזה לא נח לך או לא מתאים לך או מעבר ליכולתך להבין את הקשר והזיקה בין הדברים
עצם ההגדרה של דבר מסויים כחיצוני מבטאת מערכת ערכים פנימיים(וזאת עובדה שרוב הפסיכולוגים והמטפלים ושאר המרעין בישין נכשלים בה במידה שמציבה אותם הרבה מעבר לקצה הכי רדוד והכי שטחי של הסקאלה )
למשל
אם אני נמצא במקום שיש בו כמה אנשים,כל אחד מהם יפרש את ההתנהלות החיצונית שלי בצורה אחרת
לאחד אני אראה שקוע מדי לשני בולט מדי לשלישי מהיר מדי ולרביעי איטי מדיי....
התפישה האנושית היא תמיד גם רק יחסית
וחלק מהיחסיות הזאת מתבטאת כדרך שבה אנשים שונים מגדירים היבט חיצוני בצורה שונה

מנתחי התנהגות זה כמו המדען שתולש את הכנפיים לזבוב בשביל לגלות שזבוב בלי כנפיים לא יכול לעוף
אדם סביר יותר מראש שזבוב בלי כנפיים לא יעוף
כי הוא לא כופה תפישה מדעית פסוודו אובייקטיבית על המציאות

אם אלה המגבלות של המח שלך אז תעשי לאוטיסטים ולכל העולם טובה ועל תנסי לכפות את המגבלות האלה על הסביבה
אי אפשר להבין אדם ללא נסיון להתייחס לעתיד ולעבר
אין הווה ללא עתיד ועבר
הנסיונות הפסוודו מדעים להפריד בין הדברים רק בגלל שככה כל יותר לעבוד עליהם הורג את מושאי הבדיקה ולכן כל המידע וכל הגישה המופקת מכך היא קטלנית בטירוף

יש כאן אנשים שנורא מתלהבים מהתוצאות של ABA,כי אנשים נורמטיבים נורא מתקשים לדחות סיפוקים,והם לא מבינים שברור שילד קטן שנתקל בתגובות היסטריות ומדכאות וסביבה שיוצאת מדעתה כל פעם שהוא נתקע וחופר והולך קצת לאיבוד בחיפוש העצמי היחודי לו בוודאי שישמח כששמים אותו בסביבה שכל הזמן צורחת לו באינטנסיביות עידוד ומציגה לו קבלה חמה ויפה (מזוייפת ומעוצבת ואינטרסנטית להפליא) כל פעם שהוא מתנהג "כמו שצריך"
לילד זה נפלא ונהדר
אבל מי שבאמת מנסה לחשוב לפעמים גם על העתיד של הילדים שלו מוטב שיקח בחשבון מה יקרה לילד הזה כמבוגר
כשהוא יצטרך לעמוד לראשונה בחייו לבד באמת ומול עצמו מול שאלות הקיום הבסיסיות
שאלות כמו אהבה ויצירה וחיים משותפים
יש הבדל תהומי בין המשקל של השאלות האלה כשאתה ילד בסביבה שאחראית לשלומך לבין משקלן שכשאתה כמבוגר נדרך להכריע כל הזמן בשאלות של חיים ומוות
במצבים כאלה
האוטיסט המבוגר
שאולף על ידי ABA להתנהל לשביעות רצונה של הסביבה,ימצא את עצמו חוזר למקומות שבהם הוא תהה כילד על משמעות החיים ועל משמעות קיומו בצורה המקורית והיחודית לו ונענש על כך באכזריות קרה ואיומה על ידי מה שהתחזה להיות טיפול אוהב וחם ומקבל
כשהאוטיסט יתבגר,וימצא את עצמו מול שאלות קיומיות,אז הוא יחזור לצומת שבו זיינתם לו את המח ודפקתם לו את הנשמה לשווא,ויבין שהוא אכל אותה ועכשיו הוא צריך להתחיל את הכל מהתחלה
ודוגמאות ממש לא חסרות
גם כאן מובאות לא מעט כאלה
אלא שאנשים משייכים אותן לעובדה שהאוטיסטים האלה לא טופלו
והם טועים
כי גם אוטיסט לא מטופל הוא כזה שנהנה כל הזמן מ"טיפולה" של הסביבה אלא שאז בניגוד לטיפולים כמו ABA הדבר נעשה בצורה שמשאירה לו גם מעט מקום לשיקול דעת ולמלחמה על נפשו
ולכן הוא אולי גדל להיות לאדם מעט מוזר ובודד אבל זה עדיף במאות מונים על אדם שעשה שקר עמוק בנפשו
ובכל מקרה
ברגע שיפסיקו לאלף אוטיסטים אז הסיכוי של אנשים מוזרים ובודדים למצוא מענה למהות קיומם יגדל ויעלה
והסיכוי הזה הוא יפה במידה שאנשים נורמטיבים בכלל לא מסוגלים לשער בנפשם

אם את לא מסוגלת לראות את המהות

של האדם ואם את לא מסוגלת להבין אותה כייצד את מתיימרת לטפל בילד אוטיסט (הכוונה שלי כמטפלת ולא כאמא של), כייצד כל אנשי ה-NBA מתיימרים לטפל בילדים. מה שאת אומרת כרגע זה בעצם שהשינוי שאתם מחפשים הוא שינוי חיצוני והמהות נשארת אותה מהות איך את מצפה שילד כזה לא יהיה מתוסכל לחיות כל היום בהצגה של מי שהוא לא. לכן אני חושבת שאף מטפל לא יכול לטפל בילדה שלי כי אף אחד לא מכיר את המהות שלה אף אחד לא יודע מה מתחולל בתוכה פנימה אני שאני אמא שלה כל יום לומדת אותה מחדש, וכל יום לומדת ממנה מחדש לכן אני כל הזמן קשובה אליה ורק בגלל זה הילדה נפתחת לסביבה ילדה מלאת בטחון אני חושבת שההורים צריכים לסמוך על עצמם יותר מאשר על אנשי מקצוע.

היחידים הסוגדים ללובאס

הם דווקא המתנגדים לABA.
היחס להומוסקסואלים לא נובע משיטה כזאת או אחרת אלא ממערכת ערכים שחושבת שהקמת משפחה עם אבא ואמא משני מינים שונים צריכה להיות המטרה האנושית הראשונה.
אנשים כאלה ברובם משתייכים לכל מני זרמים דתיים שמסרבים לקבל את ההומוסקסואליות. חלקם, כמו במקרה של CRAIG, הם בעצמם הומוסקסואלים שמסתתרים בארון ומנסים להכתיב זאת.
יש היום לא מעט מטפלים התנהגותיים שמלמדים איך לזהות את הנטיה המגדרית ולקבל אותה ולהשלים עימה.

alonaken

New member
לדעתי היחס לאוטיסטים נובע ממערכת ערכים

שסוגדת לנורמה חברתית אחידה ושחושבת שלהיות שונה זה חטא איום ונורא ושצריך להכחיד כל שונות.

למעלה