סיפורי אוכל??

סיפורי אוכל??

אהלן, אני קוראת, אבל כותבת לראשונה. אשמח אם מישהו יוכל לתרום לי סיפור המשלב מזון או בישול... אבל שיהיה משמעותי עם פואנטה או מסר עמוק בין השורות . המון תודות, עדי

perhay

New member
ראשית כל, ברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

יש באתר הזה מאגר גדול של סיפורים. מגיעים אליו דרך הסרגל העליון. בתוך המאמרים יש הרבה קטגוריות. אחת הקטגוריות היא אוכל. חוץ מזה יש גם קטגוריה של מעשיות חכמות, וגם בה יש סיפורים הקשורים לאוכל. שיהיה לך בהצלחה!

סיפורה של הגמבה

היו היה מלך ולו שלוש בנות, כולן היו יפות וחכמות, אך הצעירה מכולן היתה החכמה ביותר. והטובה ביותר. ועל כן היתה אהובה על המלך מאד. יום אחד קרא המלך לבנותיו ואמר להן: הנה זקן אני ואין בן שימלוך אחרי, הבה אנסה אתכן, וזאת אשר תטיב לעשות היא תמלוך אחרי. מוכנות אנו אבינו. אמר להן המלך: קחו לכם חלקת אדמה קטנה אשר בשדותי וגדלנה בו ירק אחד אשר מראהו משובב נפש וטעמו כטעם גן עדן, והוא טוב לבישול וטוב לאוכלו חי, טוב לצלי וטוב למילוי ומחירו שווה לכל נפש, ואחרי אשר תגדלנה אותו תשובו אלי וכל אחת תבשל ממנו מטעמים, אשריטעמו לחיכיומראם ינעם לעיני וריחו ינעם לאפי, היא תהיה המלכה. ירדו האחיות לגן וניגשו למלאכה.כל אחת זרעה בחלקתה את הירק שבחרה. שתי האחיות הבכירות החליטו לעשות יד אחת נגד אחותן הצעירה. באו בלילה ועקרו את השתילים של אחותם ושמו שם שתיל של פלפל והצעירה לא שמה לב למעשה הרע שעשו אחיותיה, היא טיפלה בגינה באהבה רבה. יום יום עדרה וטייבה וטיפחה את השתילים, והם החזירו לה אהבה ץ ופרי עגול ויפה הציצ מבין הפרחים. יום יום האדימו הפירות ובת המלך נפעמה ממראיהם, כי מעולם לא ראתה פרי כזה, צבע הפרי כצבע העגבניה הבשלה ומגעו קשה אך פריך. בהגיע יום המבחן נטלו הבנות את סליהן וירדו לגינה . ובמ המלך הצעירה קטפה את פרותיה המופלאים וטעמה אחד מהם בחיל ורעדה והנה אורו עיניה, כי טעמו כשל פלפל מתוק וריחו כתבלין מסתורי, ציפתו רכה וצבעו עז ומשובב נפש. הכינה הבת מטעמים: פרי ממולא ואפוי בתנור, פרי כבוש בחומץ זך, פרי טרי חתוך לסלט, וטנא מלא פרות טריים לקישוט וטעימה. טעם המלך ממטעמי בתו הבכירה וליקק שפתיו בהנאה. טעם ממטעמי בתו השניה ועצם עיניו בתענוג.ולבסוף - - בטעמו ממטעמי בתו הצעירה קרא בהתפעלות: "היא תהיה המלכה, כי במטעמיה חפצתי ו ג ם ב ה " ומאז היום ההוא יקרא ירק הפלאים בשם גמבה.

love lev

New member
סיפורי אוכל

יש סיפור שנקרא מרק כפתור. אם את מכירה - תהני. אם לא - הודיעי לי ואכתוב לך אותו.

love lev

New member
מרק כפתור

חייל אחד חזר מהמלחמה ובאמתחתו כפתור. רעב היה החייל, אך עת הלך ביער רגע אור מנצנץ. הוא הגיע לבקתה בה גרו זקן וזקנה. הוא פתח את הדלת ואמר: אולי יש לכם אוכל לחייל רעב? לא, אמרו. אין כלום בבית. אבל לי יש. בצבא למדתי להכין מרק מכפתור. אין לנו כפתור, אמרו. אבל לי יש. יש לכם סיר? כן. שימו מים בסיר ושפתו אותו על האש. עשו כך. החייל הוציא את הכפתור, שם אותו במים שרתחו, ערבב, טעם ואמר - אה, חסר פה מעט מלח. רצה הזקנה והביאה מלח. ערבב שוב ואמר - כמה גזרים היו משפרים את הטעם. הביאה לו הזקנה גזרים. טעם שוב ואמר - הממ.. תפוח אדמה ואולי בצל היה משפר עוד יותר את הטעם. הביאה הזקנה גם את זה והחייל הכניסם למרק. ריח טוב התפשט בבית. מרק כפתור כמעט מוכן. אולי יש לך איזה חתיכת בשר קטנה? הביאה לו הזקנה חתיכת בשר, ואחרי בישול אמר החייל - הנה, המרק מוכן. אכלו את המרק והזקנים אמרו - אולי אפשר לקבל את הכפתור שעשה מרק כל כך טעים? בבקשה, אמר החייל.

perhay

New member
ואצל אמא לי, זה מרק עץ

והדמות שמשחקת בסיפור היא הגיבור האגדי הרשלה אוסטרופולייר. בילדותי, שמעתי מפיה כמה סיפורים על הדמות הזאת. אנסה להזכר ולכתוב במסר אחר.

perhay

New member
מסיפורי הרשלה אוסטרופולייר

בכתובת אינטרנט הנלווית - סיפורים על הרשלה אוסטרופולייר.

NAVVAN1

New member
../images/Emo9.gifתודה על הנדיבות, ברוכה הבאה

מחכה לסיפור הבא ליד הסיר שומר את הכפתור למזכרת טעם סיפור ראשון

love lev

New member
סיפורי אוכל

יש סיפור על מרק כפתור. אם את מכירה - בבקשה. אם לא - צייני זאת ואשמח לכתוב אותו.

NAVVAN1

New member
מרק כפתור? מקביל אולי למרק מסמר

או אבן? ספרי רעבים מסקרנות

NAVVAN1

New member
קורא צללים לא מכיר ספורי אבן,כפתור

מסמר? מה מכניס כלום לסיר, ואוכל בסוף מרק בכיף עם החברה? נעשה בטיול בציפורי נכון?

למעלה