סיפורה של הפרה

• פותח הנושא drall
  • פורסם בתאריך

drall

New member
זה לא בסדר ולא עושים את זה

לימוד הקבלה לא מתבצע באמצעות קריאה של ספרים , גם כשיש ספרי קבלה , הם לא מקור סמכות. לא מסתמכים עליהם. זה אחד מההבדלים המשמעותיים בין הקבלה ליהדות הרבנית. אולי זו אחת מהסיבות (אבל יש עוד ) שהקבלה מאוד לא מצויה ולא רצויה ביהדות הדתית , למרות שלכאורה היא חלק ממנה. מי שרוצה להצליח ללמוד קבלה , צריך לעבור ולערוך הרבה טקסים ותהליכים חלקם סודיים וחלקם בכלל בכלל לא נעימים. הקריאה בספר קבלה כזה או אחר , משמשת לעיתים כמין טקס או כחלק מטקס לקבלת ידע , אבל אין קשר בין הידע שהתקבל ולבין הטקסט שמופיע בספר. העיקרון הזה מאוד מודגש. אני כמה פעמים אמרתי שהמקובלים הם המומחים הגדולים לאנרגיה ואת המומחיות הזאת הם קונים בזה שבלי תרגול אנרגטי מאוד אינטנסיבי , אי אפשר להגיע בקבלה לשום דבר. מבחינת המקובל , האנרגיות אינן מושגים תיאורטיים ומופשטים , בלעדיהן הוא לא יודע כלום ולא עושה ולא מבין שום דבר. אני רק רוצה להוסיף שאותה חשבונאות של השתלשלות הניצוצות , כמו שאני הצגתי אותה באמת יכולה להראות לצופה מין הצד כאיזו אמונה דתית , או מטאפיזית. אין לי שום בעיה עם זה. כך זה הוצג וכך זה נראה וזאת פרספקטיבה מסויימת על נושא אכילת הבשר שהינה מקובלת בחוגים מסויימים. באמת שאלה יפה.

annandi

New member
תודה על התשובה ../images/Emo20.gif

ורק להדגיש, שגם הטקסטים הבודהיסטים, הם לא מקור סמכות, אלו טקסטים המצביעים על דרך מסוימת, שללא ההבנה, התובנה והחוויה של אותם "ההצבעות" של המתרגל, אין להם שום סמכות. וכאן אני אצטט מכתב יבש ועבש שבו אומר הבודהא כך: " The Dhamma is directly visible, immediate, inviting one to come and see, applicable, to be personally experienced by the wise" [SN IV 41] לילה טוב

annandi

New member
תודה על התשובה../images/Emo20.gif

ורק להדגיש, שגם הטקסטים הבודהיסטים, הם לא מקור סמכות, אלו טקסטים המצביעים על דרך מסוימת, שללא ההבנה, התובנה והחוויה של אותם "ההצבעות" של המתרגל, אין להם שום סמכות. וכאן אני אצטט מכתב יבש ועבש שבו אומר הבודהא כך: " The Dhamma is directly visible, immediate, inviting one to come and see, applicable, to be personally experienced by the wise" [SN IV 41] לילה טוב

אינקה

New member
הוא מהמחתרת הבודהיסטית של דהרמקס

מכיוון שהם סימנו אותך כמסוכן לציבור תצטרך להתרגל לפעולות גרילה מזדנבות שיפריעו לשרשורים שלך. אם זה ימשך כך לאורך זמן אני מציע לפתוח עוד כמה ניקים ולבוא להרוס להם את הקומונה שלהם עד יסוד. זו תהיה הבהרה והדגמה מעל לכל ספק של עקרון הסיבה והתוצאה הקרמטית שהבודהיסטים כל כך אוהבים להסביר לפיה איך על אחרים להתנהג.

gulon58

New member
אינקה היקר

א. אני לא משום מחתרת - כל מה שאני עושה בחיים הוא על דעת עצמי בלבד ב. אני לא בודהיסט - (ודווקא אוכל בשר לידיעתך) ג. בעיני דרול כלל לא מסוכן לציבור - אותי הוא מאד מצחיק כפי שכתבתי לו (אגב גם אתה די מצחיק) ד. אין לי כל כוונה להפריע לשרשורים של דרול - להפך, בד"כ מעניין אותי לדעת מה הוא חושב על נושאים שונים- ובעיקר ואומר זאת פעם אחרונה הוא פשוט מצחיק אותי (וזה לטובתו כן ? ) ה. אשמח להתווכח אתך ועם דרול על כל נושא שתבחרו - אגב שמת לב כמה רעש עשיתם מהודעה תמימה פשוטה ואישית שלי שפסלה על הסף כל מה שהוא אמר ?

אינקה

New member
לאנוס גוויות זו הודעה תמימה?

בחייך, שמעתי שבגהה כל המקומות תפוסים אבל שעדיין יש גישה לחלונות בקומות הגבוהות של עזריאלי. עלה והצלח. :)

OriIdan

New member
תעזוב אותם...

דרול חושב שהוא יודע הכל... אבל מהר מאד מגלים שאין הרבה מאחוריו. אינקה לצערי התקלקל מאד, פעם היו לו עוד הודעות שמראות על חוכמה. היום קשה לי ממש להגדיר אותן. אחר כך כמובן מאשימים אותי בסופו של דבר. זו שיטה מוכרת להתחמק מאחריות. להאשים אחרים בכל מני שטויות.

OriIdan

New member
כמה שזה היה צפוי....

אני לא מבין את התגובות הטפשיות האלו. אם אין לך מה לכתוב אז אל תכתוב. לכנות אנשים בכינויי גנאי אינו מוסיף לך כבוד (במיוחד כאשר הם אינם נכונים).

בארס

New member
כמובן

האמת שאתמול נפל לי האסימון ואני חושב שהגעתי להבנה האמיתית של מה קורה באמת עם החבורה הזאת... אבל זה מביך מכדי שאני אעיז לפרסם את זה. אז, בנימוס, אני אומר האבחנה של אינקה מדוייקת במקרה הזה ואפנה אליכם...רבותי חברי הקומונה...תראו איך אתם מתנהגים. לא יפה...ועוד בסוף משהו "יתהפך" עליכם תתבגרו.

dharmax

New member
בארס...

ידידי, אם אתה חושד במשהו לא נאות בהתנהלות הקומונה "מדיטציה והתפתחות רוחנית", אז בתור זה שפתח אותה מלכתחילה, אשמח לדון בכל ביקורת. אתה יותר ממוזמן להעלות כל נקודה עניינית שיש לך בנידון שם, בקומונה, בצורה מכובדת, כמו שאני יודע שאתה יודע לעשות. ברכות

למעלה