זה לא בסדר ולא עושים את זה
לימוד הקבלה לא מתבצע באמצעות קריאה של ספרים , גם כשיש ספרי קבלה , הם לא מקור סמכות. לא מסתמכים עליהם. זה אחד מההבדלים המשמעותיים בין הקבלה ליהדות הרבנית. אולי זו אחת מהסיבות (אבל יש עוד ) שהקבלה מאוד לא מצויה ולא רצויה ביהדות הדתית , למרות שלכאורה היא חלק ממנה. מי שרוצה להצליח ללמוד קבלה , צריך לעבור ולערוך הרבה טקסים ותהליכים חלקם סודיים וחלקם בכלל בכלל לא נעימים. הקריאה בספר קבלה כזה או אחר , משמשת לעיתים כמין טקס או כחלק מטקס לקבלת ידע , אבל אין קשר בין הידע שהתקבל ולבין הטקסט שמופיע בספר. העיקרון הזה מאוד מודגש. אני כמה פעמים אמרתי שהמקובלים הם המומחים הגדולים לאנרגיה ואת המומחיות הזאת הם קונים בזה שבלי תרגול אנרגטי מאוד אינטנסיבי , אי אפשר להגיע בקבלה לשום דבר. מבחינת המקובל , האנרגיות אינן מושגים תיאורטיים ומופשטים , בלעדיהן הוא לא יודע כלום ולא עושה ולא מבין שום דבר. אני רק רוצה להוסיף שאותה חשבונאות של השתלשלות הניצוצות , כמו שאני הצגתי אותה באמת יכולה להראות לצופה מין הצד כאיזו אמונה דתית , או מטאפיזית. אין לי שום בעיה עם זה. כך זה הוצג וכך זה נראה וזאת פרספקטיבה מסויימת על נושא אכילת הבשר שהינה מקובלת בחוגים מסויימים. באמת שאלה יפה.