סיפורה של הפרה

• פותח הנושא drall
  • פורסם בתאריך

drall

New member
סיפורה של הפרה

מרוב הרעש וההמולה שכחתי שאינקה שאל אותי , איך הנשמה של פרה הנאכלת עולה מדרגה מתוקף זה שאדם אוכל את הבשר שלה , לפחות מבחינת הקבלה. אני מאוד מקווה שאני זוכר איך שזה הולך. פרה חיה היא השתלשלות של ניצוץ ואחרי שהיא מתה היא השתלשלות של ניצוץ אחר (שמין הסתם נידח בהרבה מהראשון) לא מדבר כאן על הניצוץ השני רק על הראשון. אחרי שהפרה מתה אין יותר השתלשלות של הניצוץ הראשון , אבל הניצוץ עוד קיים. גם האדם הוא השתלשלות של ניצוץ מסויים וכשהוא אוכל את הפרה, הניצוץ הראשון של הפרה , שאין לו השתלשלות , מצטרף לניצוץ שההשתלשלות שלו היא האדם האוכל. מסובך אבל שווה. בתאבון.

gulon58

New member
אתה עושה צחוק?

סלח לי על הבוטות, אבל באותה מידה אפשר להוכיח שחשוב לאנוס גוויות רקובות של ילדות בנות 10 - 13 לעיני אביהן

jongler

New member
הכל שטויות

את לא מכירה את הסיפור על חכם זן שהלך לאנוס נערה צעירה בגלל שהמורה שלו מת והוא ראה חמור שהיה בדרך לקיים מצוות פרו ורבו עם בת מינו, אז הוא מיהר להספיק לעבר את הצעירה לפניו(לפני החמור), ולמה??? כי הם האמינו שנשמת המורה תיכנס להתעברות הראשונה שתהיה בסביבה... אם יש לך מצפון אז לכי איתו, אם באמת יש לך אז אין סיבה לשמוע לי כלל או למישהו, או לכל דת ואמונה אחרת. רק בואי נפריד בין מוסר למצפון. יום טוב

gulon58

New member
קודם כל

זה אתה ולא את. חוץ מזה לא אכנס אתך לויכוח על מצפון ומוסר. מה שכתבתי זה שהתגובה הקודמת היא (בעיני) של ילד מפגר ו\או הזוי - שמדבר על מה שגדול עליו ב 4 דרגות לפחות.

drall

New member
אתה בוודאי מתכוון לתגובתך שלך

שאני באמת לא מתפעל ממנה במיוחד.

gulon58

New member
תשמע

בתור חדש יחסית פה - אני חייב להגיד לך שאתה קורע אותי מצחוק (הלכתי גם לתגובות מוקדמות יותר). רק מה - עצה קטנה: עזוב את ההסברים ה"מלומדים והחכמים" תמשיך במה שאתה טוב בו

drall

New member
תשמע

בתור ותיק יחסית אני מציע לך לעבור להתבטאויות שיש שמץ של סיכוי שמישהו יתייחס אליהן ואם באמת אתה לא מוצלח בשום דבר , כמו שאתה מוכיח יותר פעמים , פשוט תקשיב לחכמים ממך ונסה להשתפר.

gulon58

New member
תשמע

א.אתה הרי התייחסת לתגובה ב.יותר פעמים ממה ? אנא הסבר ג.קצת קשה להגיד למישהו רק על סמך 2-3 תגובות שהוא לא מוצלח בכלום, אתה לא חושב ? (אולי למשל אני כדורגלן מחונן) ד. אשמח להקשיב לחכמים ממני וחכמים בכלל, אתה מכיר כמה כאלה שאפשר לפנות אליהם ? ה. מלבד כל הנ"ל לא מצאתי שום פסול בתגובתך

drall

New member
ייתכן שהנך צודק

שמעתי שלכדורגלנים רבים סובלים מחוסר יכולת לבטא את עצמם בצורה מתקבלת על הדעת.

jongler

New member
דרול

דע מאין באת ולאן אתה הולך, או שכנראה נסתרות הן דרכי האל (עבורי בכל אופן)

drall

New member
לא זוכר ולא יודע

או יותר נכון מעדיף לא לזכור ולא לדעת. הקבלה היא תורה רוחנית עתיקה. אני מאמין שהמקור שלה בהודו ואני לא היחיד אם כל זה קמו לה מורים אוטנטיים באירופה ובמזרח התיכון שהפכו אותה לדרך מורכבת ואפילו במקרים מסויימים מאוזנת. לא תמצא בה עידוד לרצח או לאונס , ההפך. גם אם אנשים מסויימים מוצאים אותה לא מתאימה לאמונות שלהם , עדיין יש לה על מי ועל מה לסמוך .

alissa

New member
איך שמעון בר יוחאי הגיע להודו?

לפי מה שהבנתי במרכז לקבלה עצמו: תורת הקבלה מתבססת על חומשי התורה והיא למעשה מהווה את "הסוד" ואת אותו סוד כתב רבי שמעון בר יוחאי במערה, תוך זלילת חרובים. אף פעם לא שמעתי על הקשר להודו. אבל אצל הרב ברג הכל יתכן, אני מניחה.

drall

New member
חא חא חא ../images/Emo13.gif

אוי ואבוי אם תגידי הודו אצל הרב ברג. שמעתי הרצאה לפני שמונה שנים בערך שהמרצה טען שהמוסלמים הביאו תיאוריות הודיות אל המזרח התיכון והקבלה נולדה משם. גם לפי לוח הזמנים זה הגיוני. התנועה הסופית נולדה במאה השמינית ואילו הכתבים הקבליים הראשונים מיוחסים לאדם בשם אברהם סגי נהור שפעל במאה העשירית.

alissa

New member
מממ אז מדוע הקבלה ע"פ כל הזרמים

במסורת היהודית מיוחסת לרבי שמעון בר יוחאי?

drall

New member
אני לא יכול להעיד על דבר שלא ראיתי

והוא מצוי במחלוקת גדולה מאות שנים. רשב"י היה ללא ספק דמות מיסטית אדירה וקיצונית , על זה אין ויכוח. היה בנאדם שטען שגילה את ספר הזוהר (אני חושב שהוא גר באיטליה) והוא גם טען שרשב"י כתב את הספר. אנשים אחרים טענו שאותו אדם כתב את הזוהר בעצמו. מבחינה היסטורית , הזוהר נולד מתי ש"גילו" אותו , במאה ה14 וישנם כתבים קבליים שמקדימים אותו , כפי שכתבתי , החל במאה ה10 . לדעתי הכי ידוע בינהם הוא "ספר חסידים" מהמאה ה12. דרך אגב , ישנו ספר קבלה מפורסם מאוד שנקרא "ספר יצירה" שמיוחס לאברהם אבינו. נו , אז הוא מיוחס. מישהו מוכן להראות לי טקסט כלשהו בעיברית מהאלף השלישי לפני הספירה? איך בדיוק הוא נשמר?

alissa

New member
חומר לבדיקה, תודה

גם האודיסאה מיוחסת להומרוס אבל אף אחד לא סגור על זה עדיין.

drall

New member
יש הבדל

היו כמה משפטים בתקופה ההיא שניסו להוכיח שלא רשב"י כתב את הזוהר והיו להם טיעונים מצויינים. קראתי את זה ב"תולדות היהודים" של נפתלי גרץ , ואני מודה שלא בדחוק התעמקתי כי... לי היה ברור שרשב"י לא כתב שום דבר כזה והטקסט הזה נולד הרבה אחריו מצד שני אולי אינקובציה של רש"י או השראה שלו , גרמו ל"זוהר" להיווצר. לפי הקבלה תהליכים כאלו אפשריים.

annandi

New member
יצא לי להיות חלק ממחקר של ספר

הזוהר, והחוקרת הראשית מאוניברסיטת תל אביב טענה, שהתפיסה שהיתה מקובלת עד היום לייחס את הזוהר לרבי משה דה לאון (אני לא זוכרת אם זה המאה 10 או אולי ה-12), זו טעות. לפי המחקר שלה, ניתן לראות דרך כתבי היד השונים ששרדו (המחקר כלל מעבר על כל כתבי היד החשובים ששרדו ובדיקה שלהם מול הנוסח המדעי שאפשא לקנות בכל חנות), שסגנון הכתיבה מעיד על כך שהזוהר נכתב על ידי מספר כותבים מתקופות שונות. מבחינת המחקר האקדמי, לייחס את הזוהר לרשב"י זה לחלוטין מיתוס שאינו לו כל ביסוס היסטורי. אבל לכי תדעי....

drall

New member
עד כמה שהתפיסה המדעית

תמיד מעוותת את התמונה עד כמה שצריך להרחיק את המדענית מכל דבר שמתקרב למופלא או לנפש האדם לדעתי הפעם התיאוריה קלעה למטרה למרות שהסיבות מוטעות. הזוהר נכתב על ידי כמה אנשים.

annandi

New member
אז במקרה של הקבלה, זה בסדר

להסתמך על כתבים "עבשים וישנים"? ובמקרה של ההסבר שלך על הפרה, אפשר לחלוטין לומר שזוהי ספקולציה בלבד, מקום של אמונה (ואם אאמץ לרגע את תפיסתך, זו לחלוטין אמונה דתית, שלא חשובה בכלל להתפתחות רוחנית).

למעלה