סיסמא למתנחלים..

• פותח הנושא kity
  • פורסם בתאריך
מה ז"א "למי אכפת מהערבים"

דבר ראשון זו גזענות: למי אכפת מהמרוקאים? למי אכפת מהרוסים? למי אכפת מהאתיופים? דבר שני: לי אכפת. הם בני אדם כמו כולנו. מגיעות להם אותן זכויות יסוד. אותו כבוד בסיסי. ואם נסתכל על זה מהתפישה הדתית אז כולם נבראו בצלם. דר"א, לא יזיק לך לקרוא פעם את הקוראן, תתפלא הוא מעניין והוא עוזר להבין את עמדות הצד השני. אל תדאג, זה לא יהפוך אותך למוסלמי. ולפני שתקפוץ ותגיד את לא מכירה את הדת, את לא זה, את לא שם וכד´ רצוי שתדע, שאני כן. אני לא מתימרת להיות איזה רב גדול, אבל אני כן מכירה הרבה מהספרים היהודיים-דתיים, את הפסיקות, את התרבות, את התאוריות וכד´. חוץ מזה, בהביט הפילוסופי, חשבת פעם על הפסוק "בראשית ברא אלוהים את השמיים ואת הארץ" בצורה אחרת? כמו לדוגמא ספר מדעי "בראשית יצרו חוקי הטבע את החומר ואת האנרגיה" זה אולי נראה לך כמו כפירה מוחלטת, אבל "הקב"ה שלי" זה חוקי הטבע והמצפון.

שטרנבי

New member
איך לקוראן יש פחות כח מלתנ"ך אם

בתנ"ך(בלי הברית החדשה) מאמינים בסביבות ה 20,000,000 אנשים ובקוראן בסביבות 1,000,000,000 אנשים? העם היהודי הוא לאום בלי קשר ישיר לדת למרות שבעבר להיות חלק מהעם היהודי היה בהכרך להאמין באמונות הדתיות שלו, אך זה היה בגלל שמוסד החילוניות לא היה קים כלל. לפי ספר יהושע(לקחתי את הפרוש של של פרק א´ פס´ 4 לשיא הקיצוניות) אנו אמורים לשלוט על לבנון, ירדן, סיני, עיראק, סוריה, חלק מטורקיה, חלק מאירן, חלק מקפריסין,חלק מכריתים, חלק מסיציליה, חלק מסעודיה, חלק מספרד, חלק ממרוקו, חלק מאלג´יריה חלק מארה"ב, חלק מאפגניסטן, חלק מסין, ויש עוד כמה איים בדרך. אז הת"נך אמר, בגלל שהתנ"ך אמר נתחיל את הכבוש העולמי ויפה שעה אחת קודם. ואם יש בכוונותיך לקבוע את גבולותינו המדינים מהתנ"ך כדי שתסתכל מה היו הגבולות המדינים אחר כך. תעשה לי טובה ותן לתנ"ך את הכבוד המגיע לו כספר דתי קדוש להמון אנשים ואל תמעיט מערכו ע"י גינוי האנשים שלא מאמינים בו ואל תוסיף לערכו ע"י קביעת הגבולות המדינים שלנו.

Arie17

New member
אני לא אוהב שאתם עושים את זה!

"קראתי בספר יהושע" תראה, אתה זורק פסוק מאיזשהו מקום בלי קשר... מה זה ה"חפיף" הזה?? אתה למדת את התנ"ך ואת ספר יהושע באמת באמת שאתה יכול לדבר ככה? אתה יודע בכלל באיזה הקשר הדברים נאמרו? אני פשוט לא קולט אתכם, אצלי בסניף יש חילונים אבל הם בחיים לא היו אומרים את מה שאתה אמרת, הם היו שותקים כי הם יודעים שהם לא מבינים ויודע מה, גם אני צריך לשתוק כי אני עדיין לא מכיר את כל התנ"ך אז תעשה טובה והכי טוב לשתוק ולא להגיד שטויות עכשיו, מה זה אמור להזיז לי ש 10000000000000000000 אנשים יאמינו בקוראן? יופי להם... אתה יודע מה קורה אצלם? כל הערבים מקנאים בארה"ב שטוב להם בחיים היום, זה מה שקורה, הקנאה אוכלת אותם, הם בכלל לא מכבדים את הקוראן שלהם (הרבה מהם, לפחות לא את הכל) היהדות באה ופתוחה לכולם אבל גם לאלה שלכאורה לא טוב להם בחיים... היהדות לא באה לשים משהו מעל משהו כל מי שרוצה יכול להודות לבורא שלו על זה שהוא ברא אותו ואני מדבר בכוונה בצורה תקיפה כי אולי ככה תקלטו את זה, אני רואה שפשוט אתם תקועים עם איזה משהו, אתם לא רוצים להשתחרר ולחשוב פתוח

EverMan

New member
אף אחד לא השווה בין הדתות

הוא רק ציין , שאם אתה הולך לפי כוח של אמונה , יש יותר מאמינים לקוראן. אף אחד לא השווה איזו דת יותר טובה , וחבל שזה מה שהבנת מזה. תבין , אתה לא יכול לבסס זכויות על ספר דתי. אני יכול להמציא דת , שאומרת שיש 9 אלוהויות , והם העניקו לי כוח שגל על-אנושי. ואני יכול לטעון שיש לי עדים לכך. ואז אחד מהאלוהיות האלה , נתן לי זכות על ישראל. לך תביא לי את האנשים שהיו במעמד הר סיני , אני אביא לך את האנשים שהיו נוכחים שהביאו לי את העל-שגל. ואז את הטענות שלך אני יכול לסתור עם שלי. דת לא יכולה לקבוע דבר. היא אמונה ואמונה בלבד !

EverMan

New member
נ.ב

מאיפה הבאת את זה : "הם בכלל לא מכבדים את הקוראן שלהם (הרבה מהם, לפחות לא את הכל)" איזה שטויות ! רק שתדע שרובם הרבה יותר דתיים מהיהודי הממוצע ! והם מכבדים את הקוראן דיי והותר ! וחבל שאתה מדבר עליהם ככה שאתה ממש לא מכיר אותם ככל הנראה ! תדבר עם ערבי פעם , אתה תיווכח כמה אתה טועה !

Arie17

New member
פחחחח... הצחקתי אותי ../images/Emo6.gif

חבל שאני מדבר עליהם ככה... וואי, באמת חבל לא מזיז לי מערבים ונראה לך שאני אלך לדבר איתם? וחוץ מזה אני יודע מה שאני אומר לך, זה לא אני המצאתי את זה תגיד - לא חבל? הלוואי שהיית מדבר ככה על האחים שלך, אתה נראה לי אחד שרוצה להיות ערבי אז יאללה, תפאדל... תהנה ורוצה הוכחה לתנ"ך - תסתכל מחוץ לחלון, תראה עצים, אבנים, שמיים, תרגיש את האוויר שאתה נושם, ותגיד לי אתה מאיפה זה בא? אם אתה מסכים איתי שזה בא מבורא עולם, אז קבלת תשובה וחוץ מזה, התנ"ך אמר שלא יהיה בו שינוי בחיים, ותמיד היהדות תשאר ואם אתה מאמין בקוראן - אז אתה מאמין שתמות יהיה לך גן עדן עם 20 בתולות? אם כן אז למה לא שתלך למות עכשיו? הגן עדן מחכה לך אבל אם אתה מאמין בתנ"ך - אתה עושה את המצוות כדי להנות מהם עכשיו, ובזכות זה גם אח"כ

EverMan

New member
מהמובן הזה

אני לא מאמין באף אחד מהם. ותאמין לי שאני אוהב את אחיי רק בקצת יותר ממה שאני אוהב כל בן אדם אחר. אני אוהב כל בן אדם באשר בוא , כי הוא בן אדם. להבדל ממך. "התנ"ך אמר שלא יהיה בו שינוי בחיים, ותמיד היהדות תשאר" - יופי , התנ"ך אמר. ודר"א , התנ"ך לא אומר את זה , אם כי ההלכה והמסורת ! אתה לא יכול לקחת את התנ"ך כספר לחיות למענו. הוא ספר היסטוריה שמוצג בראיה דתית. ותו לא ! אני לא רוצה להתאסלם , אבל אני גם לא מתכוון לחזור בתשובה. אתה מסכים איתי שבורא עולם בשביל המוסלמים הנוצרים הבודהיסטים ויהודים הוא שונה ? גוד אללה בודהה ואלוהים הם בוראי עולם עבור כל אחד מהם. אל תמהר כל כך לשלול. דר"א - לא מביאים הגדרה כדי להוכיח את עצמה , משמע , אתה לא יכול להשתמש בתנ"ך בשביל להצדיק את התנ"ך !

Arie17

New member
במה שאמרת אני מסכים איתך

צודק, זה נכון, אני לא מתווכח ואני מבין אותך, ככה כאלה במועצה הציונית אצלי חושבים, אני מבין את זה, הייתי מקווה שזה ישתנה אבל אני לא יודע אם אני יכול לשנות משהו, סתם שאלה בלי קשר - מתי יש את היום הזה שכל תנועות הנוער נפגשים בת"א או ירושלים? (אתה מהנוער העובד - נכון?)

.המוסד

New member
ענבר טועה או "טועה" כהרגלו בקודש

טוב, אפשר להביא את התנ"ך כדי להצדיק אותו, מן הסתם... מה שפסול הוא טיעון מעגלי לכן, אפשר להביא את דוגמאות מהתנ"ך, אתן לך אחת "והפיצך אלוה בכל העמים, מקצה הארץ ועד קצה הארץ..." דברים, כח, סד

EverMan

New member
כל הכבוד לך

מביא דוגמא אחת מהתנ"ך. כל אחד יכול לנבא דברים. זה לא כל כך קשה.

למה לזלזל?

מי אמר ש"החילונים האלה" לא יודעים דבר וחצי דבר על התנ"כ?? זה זלזול שאין לו מקום ואין לו בסיס, אלו אצלך סותמים את הפה, אבל לא כאן. וחוצמזה, למה לא מכבדים?? מכבדים בהחלט. כדי להתאסלם אתה כולה צריך להגיד 3 פעמים בנוכחות 2 עדים "לַא אילַאָה אִיללַה אַללַה וַמוּחַ´מַד רַסוּל אַללַה" ("אין אלוהים מלבד אללה ומוחמד שליחו") אבל כדי להישאר מוסלמי, אתה צריך לבצע את ה"עיבַּאדָה": # צַאַלת (תפילה 5 פעמים ביום) # זַכַּאת (מס כנדבה להקלה על העניים) # צַאוּם (צום במהלך הרמאדן) # חג´ (עלייה לרגל לכעבה וליתר המקומות המקודשים) ולקבל עליך את השהאדה: # טַאווהִיד (מונוטאיסטיות) # רִיסַאלָה (אמונה כי הנביאים לבחרו ע"י אללה ומוחמד הוא אחרון הנביאים) # מַלַאִיכָה (אמונה במלאכים) # כּוּתוּב אללה (אמונה בקוראן בנביאי התנ"כ ובשאר ספרי הקודש) # יוּם אל-דין (אמונה ביום הדין) # אַל קּאדְר (אמונה באללה ככחו המכתיב את החיים על אדמות) # אַאַחִ´ירָה (אמונה בחיים לאחר המוות) הם צריכים לעשות הרבה. הם עושים הרבה. מוסלמי שטועה אפילו באחד מהנ"ל, דינו דין מוות בגהנום ודינו להירדף ע"י קנאי הדת (סתם לידע כללי, ליהודים והנוצרים יש סיכוי גבוהה להגיע לגן העדן האיסלאמי, יש לנו נסיבות מקלות
) ודבר אחרון, "להשתחרר ולחשוב פתוח" זה יפה, אבל זה מוטל גם עליך.

Pacha

New member
הידעתם ?

בקוראן לא מוזכרת ירושלים אפילו פעם אחת

gilka

New member
נכון

באמת קצת יותר מסוכן בעזה מאשר בצפון. מצד שני, בשוויץ, שוודיה וקנדה הרבה פחות מסוכן מאשר בצפון...

gilka

New member
רגע רגע...

קודם את אמרת שאפשר לוותר על ערכים כדי לשמור על הבריאות האישית, על השלום המשפחה וכו,. פתאום את אומרת שבגלל עיקרון שלך (שאת רוצה לגור בא"י) את לא מוכנה לעבור למקום בטוח יותר ובכך לשמור עלייך ועל משפחתך? מה ההבדל בין מה שאת עושה לבין מה שהמתנחלים עושים?

kity

New member
אל תדאג אני עונה.. ../images/Emo13.gif

מה הבדל בן מה שאני עושה לבן מה שהמתנחלים עושים? דבר ראשון רק השם "מתנחל" אומר שהם מתנחלים איפה שהם לא צריכים להיות.. אני רוצה לגור בארץ ישראל כי זאת הארץ שלי, ומי אמר שבשוויץ יותר בטוח? חשוב להשאר במדינה אבל לא ברצועת עזה בהתנחלות מבודדת...... kity

gilka

New member
עדיין לא ענית לי

"שוב להישאר במדינה..." אבל למה??? הרי את אמרת בעצמך שהאידיאולוגיות ה"מטופשות" האלה סתם מביאות להריגה של ה"מתיישבים" (יותר טוב?) ודיברת על המשפחה שלהם וכו´. את לא דואגת שפעם חס וחלילה את תמותי בפיגוע והילדים שלך ישארו בלי אמא? אז מה ההבדל בינך לבינם? שניכם שומרים על האידיאולוגיה שלכם, האידיאולוגיה עצמה היא שונה. נ.ב. מי אמר ששוויץ יותר בטוחה?!? תעשי לי טובה!

למעלה