סיסמא למתנחלים..

• פותח הנושא kity
  • פורסם בתאריך

Pacha

New member
צודקת

למה למות בשביל האידיאולוגיה. בשביל מה אנשים מתו ב48 היו חוזרים למשפחות שלהם וזהו

Pacha

New member
אה וגם

בשביל מה הקמנו בכלל את המדינה בשביל לריב עם ערבים ? במקום כול האנשים והחיילים של מתו כול אחד היה חוזר לבית שלו וחי עם המשפחה חיים טובים

Arie17

New member
הם חיים פה כי זה הבית שלהם

הם גרים כאן בדיוק כמו שאת גרה בת"א ולצערנו אנחנו רואים שנהרגים בדיוק כמו שנהרגים בהרצליה, נתניה, ת"א וכו´ ואני בכלל לא מבין למה אני כותב לך "הם", כאילו הם מוזרים, לא מהמדינה שלנו... הם האחים שלנו וככה צריך להתייחס אליהם

kity

New member
תגובה

אני לא גרה בתל אביב, וזה לא שהם לא מהמדינה שלנו כי הם כן! וזה הם כי זה לא אנחנו אתה גר בהתנחלות? הם האחים שלנו ולא אמרתי שלא והם יכולים להמשיך להיות חלק מהמדינה, רק בעיר אחרת, ומה זה נותן להם שהם חיים שם? זה בכל זאת שטח בשליטה פלסטינית?.

Arie17

New member
מי קבע שזה שטח בשליטה פלשטינית?

יש גבולות לארץ שלנו, אנחנו לא רוצים יותר ממה ששייך אבל גם לא לוותר על מה ששלנו

EverMan

New member
לך לעבור על מפת גבולות בספריית

הכנסת. אחרי זה תגיד מה שייך לנו ומה לא. תבדוק מפה מדינית ומולה מפה פיזית.

EverMan

New member
וואו

לך תבדוק את הגבולות של הקוראן. ספר דתי וסובייקטיבי לא נחשב בעיניי. אלא מה שקיים בשטח. התנ"ך נראה זכות , לא גבולות. אם אתה רוצה את גבולות התנ"ך , לא תגור באמצע אירן.

Arie17

New member
טוב.. כי אתה לא מאמין אבל תשמע משהו

אתה יכול לשאול אותי למה הקב"ה עשה את השואה אבל יודע מה, מי אמר שהייתה שואה? אני לא מאמין בזה אז בטח תבוא ותגיד לי שיש ניצולים וכאלה (וסליחה שאני מדבר ככה), אז עוד 100 שנה שלא יהיו מי יודע מה ראיות, מה יהיה אז? אותו דבר עם התנ"ך.. הוא היה קיים תמיד, פשוט אנשים לא מאמינים כי עבר הרבה זמן אבל זה לא אומר שהוא לא קיים, ולתנ"ך יש הרבה יותר כח מהקוראן, ואני לא מבין למה אתה אומר לי להתסכל בקוראן, אתה רוצה להיות ערבי? אני לא מבין את האנשים כאן... אתם רוצים להיות בדיוק הפוך? לא אכפת לכם מזה שאתם יהודיים? או אולי אתם לא יודעים מזה בכלל ולא רוצים בכלל להיות יהודיים?

Arie17

New member
ולגבי השואה

אם אתה רוצה תשובה אז התשובה היא שאי אפשר לדעת, אבל רגע... לפני שתבוא אלי בטענות תבין משהו: אם אדם יוצר תוכנה - התוכנה לא יכולה לדעת למה הוא עשה אותה ככה או ככה... אותו דבר איתנו, הקב"ה יצר אותנו, ואנחנו לא יכולים לדעת למה הוא עשה ככה וככה דברים, אנחנו יכולים לדעת מה עלינו לעשות (כמו תוכנה) ואנחנו יכולים לחקור את מה שאנחנו צריכים לעשות, אבל אי אפשר לדעת הכל

EverMan

New member
יודע מה ?

דבר ראשון , אמרתי שאי אפשר להחשיב ספר דתי , פתח קוראן , פתח תנ"ך תקבל דברים שונים מאוד. דבר שני , לך תוכיח שהתנ"ך אמיתי ולא סתם מישהו כתב אותו. אתה לא יודע מה הערך הדתי שלו , אנשים החליטו שהוא קדוש לא הקב"ה. איזה כוח יש לתנ"ך מעל לקוראן בדיוק ? שניהם ספרים דתיים ותו לא.

Arie17

New member
אתה לא מחשיב ספר דתי...

ואני לא מבין למה זה הבעיה, האמונה, למה אתה בכלל מדבר על ספר ערבי? למי אכפת מהערבים? אתה יהודי או לא? אם כן אז איך זה שלא אכפת לך מהתנ"ך? חשבת פעם מי ברא את העולם? איך זה שהעצים ירוקים ולא כחולים? איך זה שיש אצלך מיליוני תאים בגוף? איך זה שבן אדם יכול לדבר ולראות? חשבת איך זה נוצר? מפיצוץ? מקופים? יש רק משהו אחד שיכול ליצור כזה דבר והוא הקב"ה שלך

EverMan

New member
אז בוא אני אענה לך

אני מדבר על ספר ערבי , מכיוון שמבחינת העולם , לא אכפת להם מהתנ"ך ! בדיוק כמו שלא אכפת להם מהקוראן ! התפיסה שיש לנו בפועל , היא התפיסה שקיימת ! לא התפיסה של ספר בן 2500 ! כי אין לו תפיסה בינלאומית ! אין לו נפח מהבחינה הזו ! הדת בכבודה מונח ! זה שאברהם חי בארם נהריים , לא אומר שאני צריך לחיות שם. וזה גם לא אומר שיש לי זכות על המקום.

Arie17

New member
תראה... יש הבדל גדול

הקוראן מתבסס על מוחאמד אם אתה מאמין לבן אדם אחד - מוחאמד, שאמר שעלה לשמיים עם סוס אז זה מאוד מוזר אבל בתנ"ך, עם שלם היה נוכח במעמד הר סיני אני מאמין לעם שלם ולא לאחד... ובגלל זה רק התנ"ך קובע בשבילי

EverMan

New member
אילו היית טורח לקרוא

היית ידוע שהיו נוכחים לעלייתו לשמיים. וגם מעבר לכך שהיו עדים לניסים שהוא ביצע. מה עוד שהקוראן מתבסס על התורה. בשבילך התנ"ך קובע - סבבה ! לא בשביל כל שאר העולם. אתה צריך להבין שלא כל העולם חושב ומבין כמוך.

EverMan

New member
לא מאמין באף אחד מהר בצורה כה

מהימנה שאני מוכן לחיות את כל חיי לפיו. שניהם לא אמינים עד כדי כך ודיי סובייקטיבים וניתנים לפרשנות שונה ומשונה. (דר"א , בנתיים אין כל הוכחה שהיה מעמד הר סיני מבחינת המדע , בדר"כ מבחינת מסורת יודעים איפה מקומות כאלה נמצאים , ואילו הר סיני לא ידוע מיקומו , או תאריכו , או מה עלה בגורל לוחות הברית.)

למעלה