סיסמא למתנחלים..

• פותח הנושא kity
  • פורסם בתאריך

EverMan

New member
דבר ראשון

לא קראתי להם שונאי ערבים. אני מכבד אותם אבל חושב שהם סתם מקריבים את החיים שלהם שם למען מטרה שלא תתגשם. ההתנחלויות הם גם עכשיו בשביל לקחת שטח עתידי , אבל הם לא מבינים שכל שטח שהם לוקחים אנחנו נאלץ לתת שטח אחר תמורתו. מה עוד זאת התגרות נטו. הם לא נועדו בשביל לתת שטח למדינה שתבוא ולהציב עובדות בשטח מול הבריטים. הם נועדו לגנוב את השטח מהפלשתינאים.

Pacha

New member
אבל אתה לא מבין

שמבחינתם זה לא לגנוב שטח זה שטח של מדינת ישראל והם רוצים למלא את זכותם להתיישב בארץ ישראל אני לא אומר שכול ההתנחלויות הן טובות אבל ישובים שכבר התבססו בהחלט צריך להמשיך את ההתיישבות בהם

EverMan

New member
לא.

מבחינתם זה שטח שהם רוצים שיהיה שייך לא"י , זה הסיבה שהם שם. לא כי הוא שייך להם , אם כי הם רוצים שהוא יהיה שלהם. יישובים שכבר התבססו , כמו גוש עציון ומעלה אדומים , אפשר לפתח , אבל התנחלויות של אדם וחצי חתול לא.

Pacha

New member
נו וגם חומה ומגדל

זה לא היה שטח שלהם והם רצו אותו לעצמם וגם חומה ומגדל זה לא ממש עיר

EverMan

New member
אבל במקרה הזה

זה שטח שלא היה שייך להם , ולא היה שייך לבריטים שעמדו לתת אותו למכרז. במקרה הזה , זה שטח ששייך להם צבאית , והם פשוט לא רוצים לתת אותו.

EverMan

New member
יישוב יהודי

בשטחי יש"ע שאינם שטחים למדינת ישראל.

MoOsHoN16

New member
באמת?

ומי בדיוק קווה שהם לא שייכים למדינת ישראל? *שים לב להבדל בין ארץ ישראל למדינת ישראל

EverMan

New member
מי בדיוק ~קבע~

ממשלת וכנסת ישראל. וכל הציבור השפוי בארץ. לך תבדוק איפה בדיוק "סיפחנו" את השטחים האלה.

bazuka89

New member
אני איתך...

אני מסכימה שצריך לפנות את ההתנחלויות ואולי במשפט הבא שלי אני עומדת לסתור את עצמי אבל זו דעתי רוב האנשים שחיים שם לא יכולים לעזוב גם אם הם רוצים מבחינות כלכליות ואני חושבת שהמדינה צריכה לעזור להם למצוא מקומות בתוך ו6אני מדגישה בתוך ארץ ישראל!!!

EverMan

New member
כמובן

אע"פ שאני חושב שמגיע למפלגות שהביאו אותם לשם לשלם ביוקר.

gilka

New member
לידע כללי

רבין ז"ל עודד בזמנו הקמת התנחלויות (בתקופת היותו ראש ממשלה בפעם הראשונה).

EverMan

New member
עכשיו תברר גם איפה ותחזיר לי תשובה

(גולן סיני וסביב ירושלים , לא עומק עזה ויהודה ושומרון)

gilka

New member
רבין ז"ל עודד

את ההתנחלויות בחברון בעיקר וגם את גושי ההתנחלויות הגדולים כמו לדוגמה גוש עציון. זאת בנוסף למקומות שאתה הזכרת. איזה יופי! המערך ישלם ביוקר!

EverMan

New member
אתה מודע לכך

שההתנחלויות בחברון - פונו. לא היו התנחלויות של אדם וחתול מטעם המערך. וגוש עציון היום זה גוש שלא משנה מה הולך יחד עם ישראל. זהו שטח שאפילו ברק לא נתן להם. אלו אזורים שייתנו לישראל לא משנה מה.

gilka

New member
רגע...

1. ההתנחלויות בחברון פונו- אז מה? רבין ז"ל עודד אותם? זהו! 2. אתם (השמאל) החלטתם שגוש עציון ילך יחד עם ישראל. למה? זה שטח של הפלשתינים! בלא בלא בלא... למה דווקא גוש עציון ולא התנחלויות אחרות? כי ברח (סליחה ברק) החליט ככה? מי המליך אותו למלך העולם???

EverMan

New member
נכון!

ההתנחלויות שלנו פונו ! לכן , אין לנו מה לשלם יקירי ! 2.גוש עציון הוא מקום שהריכוז פלשתינאים כבר ממזמן מתחת לריכוז יהודים. לכן הוא הולך איתנו , לא בגלל ש"שמאלנים החליטו". שמע ... אם אתה לא רוצה את גוש עציון ... תוותר עליו

gilka

New member
קליטה קשה, מה לעשות...

להזכירך שההתנחלויות בחברון פונו לא מזמן (הרי בתחילת האיטיפאדה הם עוד היו שם- אתה זוכר את שלהבת פס ז"ל). והן פונו ע"י ממשלת שרון ולא ע"י ממשלת ברח. אז מה אם יש שם ריכוז גבוה של יהודים יחסית לפלשטינאים. זה אדמה שלהם. אתה טוען ככה כל פעם מחדש. למה שאנחנו ניקח להם אותה! הרי אם לא היו שם יהודים היו יכולים להיות שם פלשתינאים ואז אולי היו יכולים להוריד את הלחץ במחנות הפליטים... מי אתם (השמאל) שתחליטו לפלשטינאים "המסכנים" איזה חלק ישאר ואיזה ניקח להם? נ.ב. זה לא שאני לא רוצה להחזיק בגוש קטיף זה פשוט שאני הראיתי לך כמה השיטה שלך מטומטמת

.המוסד

New member
תיקון

מהמכון העולמי לגיאוגפריה נמסר, ההתנחלויות בתוך ארץ ישראל

למעלה