סיניסטזיה
אזהרה - הנושא עשוי להיות הזוי לכמה מכם. עמכם הסליחה. אני רוצה לשתף אתכם בתופעה. אני לא זוכר מתי זה התחיל אבל אני מערבב חושים. בעיקר מוזיקה עם צבעים אבל הרבה יותר מזה. כשאני שומע מוזיקה ישר אני רואה (בדמיון) צבעים. וכמובן שלכל סוג מסויים וצליל מסויים אני רואה גוון אחר. לאחורנה דיברתי עם חבר שהוא גם מנגן מגיל צעיר כמוני, והוא יוצר והכל והוא אמר לי שגם אצלו ישנה תופעה כזו. (אגב, כשהשווינו צבעים שצצים לנו לאותו השיר זה לא היה זהה אבל זה שולי
) התופע אצלי גם מגיעה לחיבור של אותיות עם צבעים ואפילו אותיות עם צבעים. יצא לי לא מזמן לקרוא על זה באנסיין באנגלית וממש הופתעתי לראות שחקרו את זה וכאלה. החוקרים לא יודעים ממה זה נובע אבל זה לאנשים עם יכולות גבוהות. עוד ראיתי שזה גם שימושי
. עשו בדיקה לכאלו עם הדבר הזה וכאלה בלי. המבחן היה שנכתבו הספרות 5 על פני דף וביניהן הכניסו כמה 2. רצו לראות מי מזהה יותר מהר את הספרות השונות וגילו שלסיניסטיזתים זה יותר קל משום שכשהם עוברים על הדף ברפרוף המספרים האלה קופצים כי הם כאילו שונים מבחינת הצבע. רציתי לשאול עם יש פה עוד כאלה ואני אשמח אם ישתפו אותי בזה. למי שלא מכיר http://en.wikipedia.org/wiki/Synesthesia
אזהרה - הנושא עשוי להיות הזוי לכמה מכם. עמכם הסליחה. אני רוצה לשתף אתכם בתופעה. אני לא זוכר מתי זה התחיל אבל אני מערבב חושים. בעיקר מוזיקה עם צבעים אבל הרבה יותר מזה. כשאני שומע מוזיקה ישר אני רואה (בדמיון) צבעים. וכמובן שלכל סוג מסויים וצליל מסויים אני רואה גוון אחר. לאחורנה דיברתי עם חבר שהוא גם מנגן מגיל צעיר כמוני, והוא יוצר והכל והוא אמר לי שגם אצלו ישנה תופעה כזו. (אגב, כשהשווינו צבעים שצצים לנו לאותו השיר זה לא היה זהה אבל זה שולי