סין ודיקטטורה

GnomeBubble

New member
ראיון מעניין

יותר מבגלל הדמוקרטיה, זה רלוונטי לכאן בגלל ההשוואה בין הודו לסין. מסתבר שאין שום דבר רע בקידום עצמי.

אMור

New member
מה שהכי קורע בשירשור הזה

זה שאם סיני ממוצע היה קורא אותו, אפילו מתורגם לסינית - או שהוא היה נרדם באמצע, או שהוא לא היה מבין על מה אתם מקשקשים. * הסינים המוזכרים לעיל אינם נמנים על חבריה הביג'ינאים של רחל. אף פעם לא היו לי ברורות ההתערבות וההתעסקות הזרה למה שנעשה בתוך סין... not to mention הכמיהה לדמוקרטיזציה... בינתיים, מי שדיבר כאן על מה שקרה לבריה"מ ואני מחזק ומרחיק לכת על הבלגאן שיש במדינה הקטנה שלנו, או הקרקע הנוחה שמספקת הדמוקרטיה להשתלטות האיסלאם על מדינות אירופה... יש שרואים בדמוקרטיה בריאה להתנהלות תקינה של מדינה. לדעתי, היא מתכון להרס עצמי בראיה היסטורית עתידית...

renjintso

New member
אבל על זה בדיוק הויכוח

אם דמוקרטיה היא שיטה מוצלחת או לא, אם היא עדיפה על האלטרנטיבה. בטוח שהרבה אנשים יירדמו משיעמום בויכוח כזה, אבל אני לא בטוחה שזה קשור לזה שהם סינים דווקא. "ההתערבות וההתעסקות הזרה במה שקורה בתוך סין" זה לא בהגדרה הנושא של הפורום הזה? אה, והחברים שלי ברובם לא בייג'ינגאים

אMור

New member
הפורום, אם לא שמת לב, בהגדרתו

הוא פורום תרגום קעקועים, מילות שירים וויכוחי דיקדוק.
וכוונתי להתעסקות היא לא ברמה האישית הפורומית של אנשים שנקשרו באופן אישי לתרבות ולסין, אלא התעסקות ציבורית שמשפיעה על דעת קהל ואף מגיעה לרמות פוליטיות... ובל פעם שהסינים, בד"כ רמי דרג, נאלצים להתראיין לעיתונות זרה, כפי שקרה לא מעט בזמן האולימפיאדה, בה ניצלו העיתונאים כל הזדמדנות לגלישה לנושאים שמעבר לספורט, הם קיבלו את אותן התשובות המנומסות של: "במקומות אחרים לא נוהגים אחרת" ו- "עניניה הפנימיים של סין מטופלים בצורה הטובה ביותר ע"י השלטון המקומי", או בתרגום חופשי, כמו שהו ג'ינטאו ענה לבוש בזמנו, שניסה להתערב ביחסי סין-טיוואן: "לא חסרות לך צרות משלך, תתעסק בעינינים שלך" כל מי שמכיר אותי יודע שאני לא אחד שיגונן על סינים, אבל ההתעסקות ב- Internal affairs הסינים מצד כאלו שלא מכירים ומבינים את ההתנהלות הסינית, ההיסטוריה והתרבות - קצת מאוסה, לעוסה ומעייפת.

guanyin

New member
צודק אבל...

עדיין אני (באופן אישי שלחלוטין לא מחייב אותך) מעדיפה להיות אזרחית של מדינה דמוקרטית. לסינים שיקולים משלהם, ולכן אולי העדפות שונות וזה בסדר. ואיך כותבים בסינית "מדינת משטרה אכזרית ומרושעת"? אני רוצה לעשות קעקוע.

guanyin

New member
יא מעתיקן עלוב נפש!

לא שמעת על זכויות יוצרים? איפה אתה חושב שאתה - בדיקטטורה כמו סין?

למעלה