סילבסטר

Fleddermaus

New member
אתה הבור היחיד פה!

א) די להשמצות ולגידופים! ב) אתה טועה. החגיגות הם לא לזכר סילבסטר. רק בישראל, משום מה, קוראים לזה סילבסטר. ג)זכותו של כל אדם לחגוג אילו חגים שהוא רוצה, ולך, הצדיק הגדול, אסור להתערב. ד) תיכנס לכנסיה נוצרית אורתודוקסית, פרוטסטנטית וכו' ותשאל איך קוראים לחג הזה. רק קתולים (ואנחנו) קוראים לו סילבסטר, כי לשום זרם אחר בנצרות אין קשר לאפיפיור סילבסטר! כי מבחינתך, כל גוי הוא גוי, ואין הבדל ביניהם. אתה גם כל כך בטוח שאתה צודק, ומראה עובדות מטעות ואפילו שקריות! וזה לא אומר שהאפיפיור סילבסטר ה-1 חף מפשע. אני לא מכיר את העובדות (ולך אני לא מאמין), ולכן אין לי דעה בנושא. אבל כל מה שהוא עשה (או לא עשה) מתגמד ליד רצח העם של היטלר, והשוואה ביניהם היא ביזוי של זכר השואה. אז תלמד עובדות לפני שאתה משמיץ

0216

New member
fledderamus תעשה טובה לעצמך!!!

ותשתוק!!! פשוט מאוד!!! תבלום כי מי שמדבר שטויות בצורה היסטרית ומגוחכת זה אתה ... אני בור? אני הראיתי את העובדות אדוני היקר וגם אם הם לא נעימות לך או לאחרים פה אלא העובדות.. . ויכול להיות שהם לא הוכחות חותכות כי כמו שכתבתי :"לא יכולות להיות עובדות היסטוריות חותכות". אתה בוחר לאמץ חג של נוצרים גויים (שזו זכותם המלאה ואני מכבד את זה) אבל להגיד שזה לא חג נוצרי? זו בורות, חג המולד הוא נוצרי? גמרנו, וחלק מחג זו השנה האזרחיתשלך".. והיא נוצרית..נ- ק- ו- ד- ה!!! אני לא מגדף אף אחד רק הבעתי את דעתי הכי יפה שבעולם!!! אני לא יודע מאיפה אתה מביא אתה האישומים האלה כלפיי.. את כזה מגוחך וטיפש כשאתה סותר את עצמך ועוד משפט אחרי משפט שים לב: "אתה מראה עובדות מטעות ואפילו שקריות!אני לא מכיר את העובדות" אם אתה לא מכיר את העובדות אז מה אתה מבלבל במוח? לפי טקסט מגמתי שקראת בנענע? אתה בוחר להאמין למה שאתה רוצה ואני בוחר להאמין במה שאני רוצה רק שתדע שבלי קשר לסילבסטר לא סילבסטר הוויכוח הזה לא היה רלוונטי בכלל אם היו מבינים אנשים שזה חג נוצרי!!!!! ולא ראוי ליהודי לחגוג אותו!!! אבל אתה בטח לא מחשיב את עצמך יהודי נכון? כי לא ענית לי על שום שאלה בבירור רק חרפת אותי!!!

Fleddermaus

New member
אז אני אענה לך בצורה עניינית

1) לא אמרתי שזה לא חג נוצרי. 2) אם הבעייה שלך זה היותו של החג נוצרי, ולא סילבסטר עצמו, אז אין לי מה להתווכח איתך. 3)אני לא אשתוק כי זכותי להביע את דעתי בדיוק כמוך. אני לא אגיד לך לשתוק. 4)אני דווקא כן מחשיב את עצמי יהודי. התגובות שלי לא היו בעד הפיכת החג לחג יהודי, או קריאה לחגוג אותו כאילו זה היה ראש השנה היהודי, אלא בסך הכל תגובות לשטויות לגבי החג לזכר סילבסטר ה"רוצח". וחוץ מזה ובלי קשר, אם אני יהודי או לא יהודי זה לא עניינך. 5)איך זה שכל פעם שמישהו בפורום הזה מגיב לתגובה היסטרית שלך ("בוגדים","בורים" וכו') זה נהפך לדיון של השמצות הדדיות. אם תנסה להגיב בצורה יותר נורמלית, ייתיחסו אליך ברצינות כמו אל ימניים אחרים בפורום הזה.

דדי שי

New member
רוצה הוכחה? לא חסרות הוכחות

לא צריך להתאמץ קשה למצוא הוכחות לכך- כל בחינה פשוטה של העובדות מצביעות על כך. אמנם כמעט ושום דבר לא ידוע על חייו האמיתיים של סילבסטר- הוא היה דמות היסטורית זניחה למדי- אבל כן ידוע שאין שום איזכורים לכך שרדף יהודים במקורות בני תקופתו- לא במקורות נוצריים ולא במקורות יהודים. אם הוא אכן היה רודף יהודים, הייתה מצפה שהיו מזכירים את זה באיזה מקור כתוב מאותה תקופה. ההאשמה שהוא רצח יהודים צצה ועלתה רק בשנים האחרונות, בכרוז מסתורי שאיש לא חתום עליו, ולא מוכן לערוב לאמינותו. משונה שאתה רואה בו מקור אמין מספיק כדי לסתור את כל מה שידוע לנו מההיסטוריה המתועדת. העובדה הפשוטה היא, הכנסיה לא רדפה יהודים ולא יכלה לרדוף יהודים, לפני שהיתה עצמה בעמדת כוח על פניהם. בימיו של סילבסטר, האימפריה הרומית עדיין לא הפכה להיות נוצרית. לא מתועדות שום רדיפות יהודים על ידי נוצרים מתקופתו של סילבסטר או לפניה מכיוון שלא היו יכולות להיות רדיפות של יהודים על ידי מיעוט חלש שנמצא במעמד נמוך עוד יותר מזה של היהודים. הכרוז האלמוני טוען שלסילבסטר ניתנה הסמכות לרדוף יהודים בתוקף ה"אדיקט מילאנו", שהעניק לכאורה זכויות יתר לנוצרים. זה כמובן הבל מוחלט. בלדד השוחי, בכתבה שלו שהובאה לכאן, ברוב נדיבותו סיפק קישור לטקסט המלא של ה"אדיקט מילאנו"- ואתה יכול לקרוא שם בעצמך שאין שם אף מילה על זכויות יתר לנוצרים, או שמאפשרת להם לרדוף יהודים או לפגוע במישהו- אלא רק לשמור עליהם מפני רדיפות. כל טענה שיש משהו רע ב"אדיקט מילאנו"- מסמך של סובלנות דתית, המגן מפני רדיפות על רקע דת- יסודה בשקרים חולניים של מוחות שטופי שנאה. בשורה הסופית- כל עוד אין שום הוכחות ממקורות אמינים שמצביעים על כך שסילבסטר כן רצח יהודים, אין שום סיבה שלא להניח כך. אדם הוא חף מפשע טרם הוכחה אשמתו. כמו שאני לא חייב להציג בפני אף-אחד הוכחה לכך שיהודים לא משתמשים בדם של ילדים כדי להכין מצות לפסח, כך אני גם לא חייב להציג בפני אף-אחד הוכחות שסילבסטר לא רצח אף אחד. כמו בכל עלילת דם, חובת ההוכחה היא על המשמיץ, ולא על הנרדף. אם אתה רוצה להאשים מישהו ברצח- אתה זה שצריך לספק את ההוכחה.

סלוניק

New member
כן כן,

ריבוי בסימני קריאה הוא סימן לצדקת הדרך. א) על פי מה אתה קובע שסילבסטר הוא "חף מפשע" ותמים? על פי ההיסטוריה נכון? מה ההיסטוריה אומרת? הוכחות חותכות לא תביא אף פעם אבל משום מה נדמה לי שתמיד יש אנשים במדינה הזאת (במקרה יש מהם הרבה גם פה)ממש במקרה.. שתמיד אבל תמיד יוצאים מנקודת הנחה שלא היה כלום ושכל האויבים של היהודים הם בסדר. על מה אתה מדבר? הבאתי לינק המוכיח את שקריות המסמך רק לפני מספר הודעות. אני עדיין ממתין שתסביר כיצד הלינק שהצגתי בפנייך, המגובה ע"י מקורות נוספים, הוא שיקרי, ומדוע זה שאתה מציג הוא אמת. אינך יכול להמשיך ולזרוק אכסיומות מבלי לבסס אותן. הנה דוגמא: "סילבסטר לא היה רוצח" זו רק השנה האזרחית איך שסופרים אותה" העובדות ההיסטוריות מצביעות על כך בבירור שאכן זה מה שהיה, רצח והרג ביהודים... עוד מעט תגיד שגם לא היו פרעות קישינב ..או גירוש ספרד. סליחה על המשפט הקיצוני, אבל זה כמו להכחיש שואה!!! עיוות של דבריי, אבל ניחא, אסביר אותם שוב. על פי הידוע, סילבסטר לא ביצע את אשר אתה מייחס לו, מהסיבה הפשוטה שלכנסייה לא היה את הכוח והסמכות לחוקק חוקים או לאכוף שיטור. הפיכת הכנסיה לגורם הנהגתי נתקיימה בתקופתו של אפיפיור אחר, היות ובאותם ימים סילבסטר כבר ירד דומה. חוץ מזה למה אתה ממהר להצדיק אויבים שלך או עמים אחרים לפני עמך עצמך? (אני מקוה). מצדיק אוייבים או עמים אחרים לפני עמי שלי? לא הבנתי, להתנגד להפצת מידע שקרי על מנהגי עם אחר זו הצדקת אוייבים? ומה רע להצדיק עמים אחרים אם הם צודקים? אתה חי בוואקום יודוצנטרי ידידי? ב) סיבה למסיבה? מי שמצא סיבה למסיבה זה רק האנשים הדיביליים במדינה הזאת שהחליטו שחג נוצרי הוא יהודי..זה לא משנה, ממש לא אם זה "רק הספירה האזרחית או תחילה השנה האזרחית... הספירה"האזרחית" זו "רק" ספירה נוצרית לכל דבר!!! החגיגות הם לזיכרו של סילבסטר, האפיפיור, ולא "סתם" כי הוא מת במקרה באותו היום. מימיי לא טענתי שאני הופך חג נוצרי לחג יהודי. וההוכחה מתחלקת לשני חלקים: 1) סוף השנה האזרחית איננו חג נוצרי כלל וכלל. כ-160 שנים לפני הולדת ישו ה-31 לדצמבר היא תאריך מקובל כסוף השנה האזרחית. כיום רוב העולם משתמש באותו תארוך, ולכן נוח לי, כאזרח החברה האנושית (אשר איננה כוללת יהודים בלבד) להשתמש בתארוך המקובל על רוב העולם ומקל עליי, כמו גם על גורמי מדינה, בהתנהלות לוגיסטית. 2) לא התיימרתי להפול את סוף השנה האזרחית למועד יהודי. אני חי אמנם בחברה בעלת לאום יהודי, אך אין זה סותר ניכוס ושימוש במועדים של החברה הגדולה יותר - החברה האנושית. ולחלק השני המאוד פרדוקסלי של הודעתך, אענה בפשטות. מה הגיע קודם? קביעת התאריכים שבמסגרתה צויין כי ה-31 לדצמבר מהווה את היום האחרון בשנה, או שמא ציון היום לפטירת סילבסטר הקדוש ב-31 לדצמבר? הלוגיקה הפשוטה אומרת שקודם כל נוסח לוח השנה האזרחי ורק אחריו צויין יום סילבסטר באחד מן הימים בלוח (בפועל - כחמש מאות שנים לאחר ניסוח הלוח). האם זה אומר שהמרכזיות במועד היא אותו סילבסטר, או שמא סוף השנה האזרחית? ג) עוד בולשיט.. היהדות אימצה מנהגים של עמים אחרים? אתה בור או מה? הנצרות והאיסלאם הם התפתחו מן ומבוססות על היהדות... אם מישהו "אימץ" ממישהוא או יותר נכון העתיק בצורה קצת אחרת מנהגים או "דמויי חגים".. זה דווקא הנוצרים והמוסלמים.. חג הפסחא למשל.. מוכר לך? לא הבנתי את הנקודה שלך, האם העובדה שנצרות והאיסלאם התבססו על היהדות כדתות מונותאיסטיות סותרת את העובדה שהיהדות נטלה מקרבה מנהגים מדתות פגאניות באיזור המזרח הקרוב? על פי כל מחקר היסטוריוסופי ישנם אלמנטים מן היהדות הלקוחים ממקורות סביבתיים. גם סיפורת מקראית ידועה כמו תיבת נוח, או עלילות שמשון הגיבור, מופיעות בתצורות שונות ועתיקות יותר במיתולוגיות שכנות. אם כבר איימנו בבורות, דווקא חג הפסחא מבטא את ההתבדלות הנוצרית ממנהגי היהדות, ומסמל את ליל הסעודה האחרונה במסגרתו ישו קרא למאמיניו להפר את מצוות הפסח (באכילת לחם). מוכר לך? ד) לפי מה שאתה אומר אז אין לך שורשים... מוזר.. אבותיך הורישו לך מנהגים, אמונות חגים ואתה לא חוגג משמע אתה לא מכבד אותם ולא איכפת לך מהם.. תקן אותי אם אניטועה אם זה אל משנה אם אתה יהודי או לא אז מה ההבדל בינך לבין הגויים? כפי שכתבתי, הוריי הורישו לי לכל היותר מטען גנטי. מנהגים, אמונות וחגים אינם עוברים בירושה. אני חוגג חלק מן החגים היות ומדובר במנהג מגיל צעיר, ואין כל רע בכך. ועם זאת, מנהגים מן היהדות אשר אינם מוצאים חן בעיניי (דגש על הביטוי, אחזור אליו מאוחר יותר) כמו יריקה על נשים בלתי צנועות, לדוגמה, הן מנהגים שלא אקיים. זה בדיוק ההבדל בין לאום יהודי לבין דת יהודית. לאום יהודי הוא תערובת של מנהגים של מסורת משפחתית שכל אחד מוזמן לקיים כאוות נפשו, אם הם "מוצאים חן בעיניו" היות וכאדם בלתי מאמין הוא פטור מהחשיבה הדתית המחייבת אותו לקיים את כלל המנהגים. בתור אדם שגדל אל תוך הווית "ליל הסדר", אני נהנה לציין את החג ולסוב לשולחן. ועם זאת, אני לא חש חובה מסויימת להמנע מאכילת חמץ במשך החג, ובעיקר כאשר אינני נמצא בנוכחות משפחתי (היות ולגביי החג משתלב בעיקר בהיותו אירוע משפחתי). אז כן, במידה מסויימת אין הבדל ביני לבין גויים בעלי תפיסת עולם חילונית. אני מוצא דימיון רב ביני לבין אמריקאי אשר אינו מאמין בישו, אך בכל זאת מציב עץ אשוח בביתו בחג המולד.

סלוניק

New member
המשך

ה) שוב עצוב לי שאתה כל כך בור בהיסטוריית עמך.. משה, בהחלט כעס וזעף והרג בעמו אחרי שים לב:"חטא העגל" זה היה חטא של עם ישראל... להאמין באל אחר זו סיבה לשחיטה? אתה קולט את העקביות?? למען המחשה אני אתן לך עוד דוגמא. רגע, עשית לי חצי עבודה: כמו שכתבתי בוגדים נביאי הבעל.. הם עבדו עבודה זרה.. כמו "גויים". ה' כעס עליהם ולכן העניש אותם. להאמין בבעל זו סיבה לרצח המוני? היותם גויים זו סיבה לעונש מוות? אתה שם לב שאתה בעצם מצדיק את אותם מעשים שאתה טוען שסילבסטר הקדוש ביצע? הרי אתה טוען שהוא רצח יהודים בשם ישו, בשם אלוהים. הוא לא כמו משה ואליהו, הם רק רצחו גויים בשם אלוהים. אני לא יתייחס לכל דוגמה שהבאת ויסביר אותה כי זה דבילי.. אבל ההשוואה שלך בין "רצח ופוגרום בבני עמך ע"י גוי אנטישמי לבין הרג אנשים חוטאים, או בוגדים.. ע"י אלוהים... זה קודם כל מקומם אבל יותר מכל טיפשי!!! תתקומם כמה שרק תרצה, אתה רק ממחיש את הנקודה שלי. לגוי אסור לרצוח יהודים אבל ליהודי מותר לרצוח גויים. למה? כי הוא יהודי, והם חוטאים. ועכשיו, נצא קצת מהפרספקטיבה שלנו שאומרת שזה ממש צירוף מקרים שמכל העמים שבטוחים שהם העם הנבחר, יצא שדווקא אנחנו באמת באמת העם הנבחר, ונביט מעיניו של גוי אנטישמי שמתכנן לרצוח יהודים היות והם "חוטאים, או בוגדים" שלא מאמינים בישו. האם אתה טוען שזה מוצדק? שזה לגיטימי? אלוהים הוא כוח עליון אפיפיור הוא אדם.. שהומלך או ממליך את עצמו.. אין לו שום זכות או כוח עליון. הוא סתם אדם קטן ו רוצח... שתי סתירות עיקריות: 1) האפיפיור הומלך או ממליך עצמו, בעוד אותו כוח עליון מביט מנגד ובעצם מכוון את אירועי ההיסטוריה. ע"פ ראיית העולם הדתית, כשם שכיוון את סנחריב ונבוכדנאצר להשמדת ישראל ויהודה, כך גם הוא כיוון אפיפיורים, צארים ופיהרר להשמדת העם היהודי מאז ומעולם. על כן, סילבסטר לא פועל בוואקום ריק, הוא פועל לפי רצון האלוהים, "מטה זעם" כפי שנאמר. 2) אתה יוצא מכלל הנחה שהיות ואתה מאמין לאלוהייך, הוא צודק, וכל בן דת אחרת טועה. ובכן, כל בן דת אחרת סבור אותו דבר לגבי עצמו - האלוהים שלו צודק, ואתה טועה. ו) אני באמת מתאפק ומשתדל להגיב לך בסבלנות. אתה נוהג בכתיבה ילדותית ובוטה, חסרת נימוקים וחסרת התייחסות עניינית. אם לא תתחיל לכתוב לעניין אני אראה את הדיון כסגור.

0216

New member
המשך...

אני רק הבאתי את ההסבר למה שקרה... אני לא יודע ואני גם לא רוצה להיכנס לזה אם זה היה בסדר או לא. רק הסברתי לך ש"משה כעס וגרם להרג שלהם הוא לא ממש הרג אותם.." זה היה משהוא קצת יותר מורכב. ולמה? כי הם לא יכלו לחכות ללוחות הברית. חס וחלילה אני לא מצדיק, אבל אני גם לא יודע אם זה היה לא בסדר. כן אבל ההבדל בין סילבסטר " שלנו " לה' כמו שכתבתי זה שהוא בן אדם שאין לו שום זכות לקחת חיים של בנאדם אחר ועוד ברצח. לה' יש את הכוח לקחת חיים גם אם לא את הזכות... ויש לו את הזכות כי הוא ברא את העולם הזה.. עכשיו, לא ממש לא מוצדק!!! כי אני חושב שלאדם אין שום זכות לקחת חיים של אדם אחר וכמו שכתוב דרך אגב בתורה בעשרת הדיברות "לא תרצח" יותר מזה? אל תשווה בין אלוהים לבני אדם... זו ההשואה הטיפשית עזוב זה לא רלוונטי בכלל. כוח עליון וחזק ממך וממני הוא זה שמחליט מה צודק ומה לא מי מגיע למות למי לא הוא השופט אני בכלל לא בעמדה של לשפוט. לגבי 1.צודק נכון אלוהים כיוון את כל ההיסטוריה. 2.אני לא מתווכח איתך על סתירות בין דתות אין לזה סוף. האמת פנים רבות לה. אבל רק אחת היא המוחלטת ואת זה נדע בבוא הזמן !!! הלוואי. 3.לכתוב "אל תאכיל את הטרול זה פחות ילדותי? תאמין לי שהתאפקתי הרבה יותר ממך אחרי כאלה אמירות. יכלתי להיכנס בך. ולא עשיתי את זה ...

../images/Emo45.gif

פרט לכך שבלבלת, לדעתי, בסעיף ד', בין "לאום יהודי" ל"תרבות יהודית", או "מסורת יהודית". לאום אינו "תערובת של מנהגים", כי אם שיוך. גם ההקבלה לאמריקנים יקירינו מדגישה תרבות אמריקנית-חילונית, ולא "לאום אמריקני".

0216

New member
תיזהר שלא תהפוך ל-dead winds

אם אתה מבין למה אני מתכוון?

0216

New member
תישהר שלא תהפוך ל- Deadwinds

אם אתה מבין למה אני מתכוון?

0216

New member
לא, אני בריא כמו שאמרתי

אבל דווקא אתה נראה לי חולה.... וממחלה כזו יכולים למות ....

אני מניח שבקביעתך זו

אתה מתבסס על אבחנותיו הרפואיות הדקות של הד"ר ברוך גולדשטיין?

0216

New member
דווקא לא מתוק!!! אני יותר מסתמך

על "אבחנותיו" הרפואיות היותר מדוקדקות ושבטח בשבילך יותר מהימנות של הד"ר רנטיסי.... הוא גם רופא ילדים אז הקביעה יותר רלוונטית לגביך

סלוניק

New member
רק תשאיר קצת דם

אני רוצה לאפות לחם קודש מדם יהודי.

0216

New member
רק תשאיר לחם קצת גם לאחרים

הרי כולם פה רוצים להתענג על זה לא? תן להם גם אגואיסט!!!

סלוניק

New member
צודק. כולנו כאן אנטישמים.

ובכן, ערכת ניתוח סטטיסטי מוצלח לפורום.

0216

New member
לא' רק אתה nightwinds

יש אנשים בפורום הזה שיודעים לענות בצורה נורמלית, ולכבד דעות אחרות משלהם בניגוד אליכם...

למעלה