כן כן,
ריבוי בסימני קריאה הוא סימן לצדקת הדרך. א) על פי מה אתה קובע שסילבסטר הוא "חף מפשע" ותמים? על פי ההיסטוריה נכון? מה ההיסטוריה אומרת? הוכחות חותכות לא תביא אף פעם אבל משום מה נדמה לי שתמיד יש אנשים במדינה הזאת (במקרה יש מהם הרבה גם פה)ממש במקרה.. שתמיד אבל תמיד יוצאים מנקודת הנחה שלא היה כלום ושכל האויבים של היהודים הם בסדר. על מה אתה מדבר? הבאתי לינק המוכיח את שקריות המסמך רק לפני מספר הודעות. אני עדיין ממתין שתסביר כיצד הלינק שהצגתי בפנייך, המגובה ע"י מקורות נוספים, הוא שיקרי, ומדוע זה שאתה מציג הוא אמת. אינך יכול להמשיך ולזרוק אכסיומות מבלי לבסס אותן. הנה דוגמא: "סילבסטר לא היה רוצח" זו רק השנה האזרחית איך שסופרים אותה" העובדות ההיסטוריות מצביעות על כך בבירור שאכן זה מה שהיה, רצח והרג ביהודים... עוד מעט תגיד שגם לא היו פרעות קישינב ..או גירוש ספרד. סליחה על המשפט הקיצוני, אבל זה כמו להכחיש שואה!!! עיוות של דבריי, אבל ניחא, אסביר אותם שוב. על פי הידוע, סילבסטר לא ביצע את אשר אתה מייחס לו, מהסיבה הפשוטה שלכנסייה לא היה את הכוח והסמכות לחוקק חוקים או לאכוף שיטור. הפיכת הכנסיה לגורם הנהגתי נתקיימה בתקופתו של אפיפיור אחר, היות ובאותם ימים סילבסטר כבר ירד דומה. חוץ מזה למה אתה ממהר להצדיק אויבים שלך או עמים אחרים לפני עמך עצמך? (אני מקוה). מצדיק אוייבים או עמים אחרים לפני עמי שלי? לא הבנתי, להתנגד להפצת מידע שקרי על מנהגי עם אחר זו הצדקת אוייבים? ומה רע להצדיק עמים אחרים אם הם צודקים? אתה חי בוואקום יודוצנטרי ידידי? ב) סיבה למסיבה? מי שמצא סיבה למסיבה זה רק האנשים הדיביליים במדינה הזאת שהחליטו שחג נוצרי הוא יהודי..זה לא משנה, ממש לא אם זה "רק הספירה האזרחית או תחילה השנה האזרחית... הספירה"האזרחית" זו "רק" ספירה נוצרית לכל דבר!!! החגיגות הם לזיכרו של סילבסטר, האפיפיור, ולא "סתם" כי הוא מת במקרה באותו היום. מימיי לא טענתי שאני הופך חג נוצרי לחג יהודי. וההוכחה מתחלקת לשני חלקים: 1) סוף השנה האזרחית איננו חג נוצרי כלל וכלל. כ-160 שנים לפני הולדת ישו ה-31 לדצמבר היא תאריך מקובל כסוף השנה האזרחית. כיום רוב העולם משתמש באותו תארוך, ולכן נוח לי, כאזרח החברה האנושית (אשר איננה כוללת יהודים בלבד) להשתמש בתארוך המקובל על רוב העולם ומקל עליי, כמו גם על גורמי מדינה, בהתנהלות לוגיסטית. 2) לא התיימרתי להפול את סוף השנה האזרחית למועד יהודי. אני חי אמנם בחברה בעלת לאום יהודי, אך אין זה סותר ניכוס ושימוש במועדים של החברה הגדולה יותר - החברה האנושית. ולחלק השני המאוד פרדוקסלי של הודעתך, אענה בפשטות. מה הגיע קודם? קביעת התאריכים שבמסגרתה צויין כי ה-31 לדצמבר מהווה את היום האחרון בשנה, או שמא ציון היום לפטירת סילבסטר הקדוש ב-31 לדצמבר? הלוגיקה הפשוטה אומרת שקודם כל נוסח לוח השנה האזרחי ורק אחריו צויין יום סילבסטר באחד מן הימים בלוח (בפועל - כחמש מאות שנים לאחר ניסוח הלוח). האם זה אומר שהמרכזיות במועד היא אותו סילבסטר, או שמא סוף השנה האזרחית? ג) עוד בולשיט.. היהדות אימצה מנהגים של עמים אחרים? אתה בור או מה? הנצרות והאיסלאם הם התפתחו מן ומבוססות על היהדות... אם מישהו "אימץ" ממישהוא או יותר נכון העתיק בצורה קצת אחרת מנהגים או "דמויי חגים".. זה דווקא הנוצרים והמוסלמים.. חג הפסחא למשל.. מוכר לך? לא הבנתי את הנקודה שלך, האם העובדה שנצרות והאיסלאם התבססו על היהדות כדתות מונותאיסטיות סותרת את העובדה שהיהדות נטלה מקרבה מנהגים מדתות פגאניות באיזור המזרח הקרוב? על פי כל מחקר היסטוריוסופי ישנם אלמנטים מן היהדות הלקוחים ממקורות סביבתיים. גם סיפורת מקראית ידועה כמו תיבת נוח, או עלילות שמשון הגיבור, מופיעות בתצורות שונות ועתיקות יותר במיתולוגיות שכנות. אם כבר איימנו בבורות, דווקא חג הפסחא מבטא את ההתבדלות הנוצרית ממנהגי היהדות, ומסמל את ליל הסעודה האחרונה במסגרתו ישו קרא למאמיניו להפר את מצוות הפסח (באכילת לחם). מוכר לך? ד) לפי מה שאתה אומר אז אין לך שורשים... מוזר.. אבותיך הורישו לך מנהגים, אמונות חגים ואתה לא חוגג משמע אתה לא מכבד אותם ולא איכפת לך מהם.. תקן אותי אם אניטועה אם זה אל משנה אם אתה יהודי או לא אז מה ההבדל בינך לבין הגויים? כפי שכתבתי, הוריי הורישו לי לכל היותר מטען גנטי. מנהגים, אמונות וחגים אינם עוברים בירושה. אני חוגג חלק מן החגים היות ומדובר במנהג מגיל צעיר, ואין כל רע בכך. ועם זאת, מנהגים מן היהדות אשר אינם מוצאים חן בעיניי (דגש על הביטוי, אחזור אליו מאוחר יותר) כמו יריקה על נשים בלתי צנועות, לדוגמה, הן מנהגים שלא אקיים. זה בדיוק ההבדל בין לאום יהודי לבין דת יהודית. לאום יהודי הוא תערובת של מנהגים של מסורת משפחתית שכל אחד מוזמן לקיים כאוות נפשו, אם הם "מוצאים חן בעיניו" היות וכאדם בלתי מאמין הוא פטור מהחשיבה הדתית המחייבת אותו לקיים את כלל המנהגים. בתור אדם שגדל אל תוך הווית "ליל הסדר", אני נהנה לציין את החג ולסוב לשולחן. ועם זאת, אני לא חש חובה מסויימת להמנע מאכילת חמץ במשך החג, ובעיקר כאשר אינני נמצא בנוכחות משפחתי (היות ולגביי החג משתלב בעיקר בהיותו אירוע משפחתי). אז כן, במידה מסויימת אין הבדל ביני לבין גויים בעלי תפיסת עולם חילונית. אני מוצא דימיון רב ביני לבין אמריקאי אשר אינו מאמין בישו, אך בכל זאת מציב עץ אשוח בביתו בחג המולד.