סיכת עתודה

lepidus

New member
סיכת עתודה../images/Emo91.gif

עתודאים, מועמדים, חוז"לים וסתם מלש"בים מתעניינים, הקשיבו נא. לא מתקבל על הדעת שלתלפיות יש סיכה משלהם, לפסגות יש, ואפילו לפרויקט החונכות המעאפן של חמ"ן יש סיכה, אבל למסלול העתודה אין!!! על כן, הרשתי לעצמי כנושא הדגל של היוזמה חדשה לעצב סיכת עתודה, כפי שלדעתי אמורה להראות. שימו לב לפשטות האלגנטית, לכח ולעוצמה החבויים בדימוי המוכר והאהוב של הינשוף. הכנפיים, אלו באות כדי להדגיש את המעוף והשאיפה למצויינות של עתודאים באשר הם. כמו כן, ישנה קריצה למסלולים השונים ביחידות המיוחדות, והרי מסלול העתודה אינו נופל מהם ביוקרתו ובדרישותיו. כולי תקווה שאלו הקוראים בפורום, ובעלי מהלכים במסדרונות הארוכים של מדור עתודה, ירימו נא את הכפפה ויתקנו עוול הסטורי. למען עתיד ילדנו. בברכה, לפידוס

lutaty

New member
סמל מגניב, וכן צריכה להיות לנו סיכה

השאלה היא האם אנחנו יכולים לקחת את היוזמה לידיים ובאמת ליצור אחת כזו! זה יכול להיות ממש מגניב אם נעשה כאלה סיכות!

yossi c

New member
בעיקרון זה אפשרי

אני יודע שממ"סניקים בחמ"ן מסתובבים עם סיכה לא רשמית, שאחד המחזורים הראשונים טרח לעצב, ומאז באופן מסורתי כל מחזור מייצר את הדוגמא לעצמו. למרות שהסיכה לא רשמית, זה השתרש, וכיום כמעט כל החיל מזהה אותם. הבעיה היא שאצלנו העתודאים הכמות גדולה בהרבה, ומשום שאין לנו שום גורם מייצג מטעמנו יהיה קשה להגשים את הרעיון בשל הקושי להגיע אל כולם. עם זאת, הרעיון מעולה, ואני מקווה שנמצא דרך פרקטית ליישמו.

lutaty

New member
אז בוא נתחיל חברי הפורום!

אחר כך מי שירצה נידע אותו כיצד להשיג לעצמו גם כזה! אפשר להתחיל מקטן. לא חייבים ישר שלכל העתודאים יהיה כזה!

amircn1

New member
היי היי...../images/Emo3.gif

אתה שוכח שיש מיתון כאן בארץ ?! מי יממן את המתנה ?! לדעתי צריך לגבות מחיר סמלי תמורת הסיכה...
מי מתנדב להיות הגזבר ?!

the new L

New member
סיכת ממ"ס

הסיכה הכי יפה בצה"ל :) היא אכן ככל הנראה סיכה לא רשמית, שמישהו עיצב, אבל היום לא כל מחזור מייצר את הדוגמה לעצמו, אלא מוכרים אותה בחנויות, ואפשר אפילו לקנות סיכת ממ"ס בריקושט.

מסכים מיליון אחוז!

אבל קודם לשנות את סמל הינשוף המכוער (של הינשוף עם המשקפיים שקורא ספר).

Johnny the Doe

New member
איזה קרוע

אהבתי את הכנפיים, מזכירות לי את שייטת 13
לפי, אתה יודע מה יקרה אם הסיכה הזו תתקבל כחוקית בצה"ל - מדור עתודה ידרוש שכל העתודאים יעשו גיבוש למסלול
(ואני מדבר על משהו מאתגר יותר מקייטנות עתידים
).

עופר ב.ה

New member
סיכה יפה.

והרי ההסתייגות: נכון, יש לגאוות יחידה חשיבות מה, אבל... א. האמנם צריך חפץ בשביל לחוש גאוות יחידה? להצהיר על היותך עתודאי בראש חוצות? ב. האין על אדם לשאוף לתחושת גאווה בזכות מעשיו, ולא בזכות השתייכות לקבוצה כזו או אחרת? (אבל זו כבר שאלה כללית יותר). אז אני לא עתודאי, אבל נכון שיש עתודאים שרואים בסיכה ייחודית עניין מיותר? נכון?

StasikD

New member
../images/Emo45.gif, למרות שזה יכול להיות כיף

להתלהב עם זה.

amircn1

New member
../images/Emo45.gifרעיון גדול, אבל...

לדעתי צריך להתנות את קבלת הסיכה במעבר של קורס בסיסי של המוסד האקדמי ו/או מעבר בהצלחה של שנה ראשונה הרי במרבית הקורסים ה"יוקרתיים" של צה"ל, קבלת הסיכה נעשית רק לאחר מעבר של קורס (לדוגמא: קבלת סיכת מ"מ רק לאחר סיום קק"צ, ויש עוד דוגמאות...) בכל מקרה, תמיד חשבתי על העלאת רעיון דומה לדיון, אבל זה אף פעם לא יצא לפועל, אולי עכשיו זה כן ! הרעיון שחשבתי להעלות זה תג יחידה לעתודאים, במיוחד לאחר החודש שעברתי במהלך הקיץ ובו הלכתי לי עם מדים "נקיים" מכל סמל ותג כלשהו, בכל מקרה סיכה זה רעיון טוב אני בעד !!! אמיר

למעלה