סיכומים

SaGreen

New member
איך אפשר לנהל כזה דיון

מבלי להזכיר את הגדול מכולם - אריק איינשטין? שירה ישראלית אמיתית במיטבה.

1קישקשתה

New member
אתה אוהב אותו? ../images/Emo13.gif

גם אני אוהב אותו, אפילו מאוד, למרות שאני לא מחזיק ממנו מי-יודע-מה בתור זמר גדול. גם לא מהחבר שלו שלום חנוך. מסתבר אבל שלא צריך להיות זמר גדול על מנת לכבוש את את אוזן השומעים. לעתים מספיק קול נעים, שירים בעלי תוכן ומשמעות וקצת יחסי ציבור טובים. ואני לא אומר את זה בגנותו. אני יודע שמוזיקת אופרה אינה כה פופולרית בארץ, אבל שים לב לקול המדהים הזה. מעניין איך הייתה נראית הופעה שלה ושל עופר לוי ביחד
.

SaGreen

New member
אני מאד אוהב אותו

למרות שהוא אוהד ה*ועל. לפי דעתי הוא הזמר הכי גדול שהיה בישראל אי פעם. אין לו קול של פאברוטי, אבל הוא פשוט יודע לשיר הכי טוב מכולם. בנוגע לעופר לוי, תהרוג אותי אני לא מבין מה אתה מתלהב ממנו. יכול להיות באמת שיש לו יכולות ווקאליות מדהימות, אבל הוא שר בבכי את כל השירים שלו. לא מסוגל לשמוע זמרים כאלה. אם כבר, אז אלי לוזון הוא זמר עם קול נדיר. אני גם אוהב את הקול של בועז שרעבי... אבל באמת שאין פה מקום לויכוח, כל אחד והטעם שלו, אפילו אם הטעם שלך לא קשור לשום דבר (סתם
)

1קישקשתה

New member
ופורטיס שר מהבטן

ועדיין יש כאלה שאוהבים אותו
. אני פשוט מתפלא עד כמה תחנות הרדיו והטלוויזיה יכולים להיות מנוכרים לכישרונות כה גדולים, רק בגין ייבוב על רקע של מוזיקה ערבית משובחת. הרי הזמרים שמכירים את עופר לוי מודעים ליכולותיו המדהימות, אז למה לא משמיעים כמוהו ודומים לו לפחות כמו עשירית מן הכמות שמשמיעים את אריק איינשטיין? מדוע אני צריך להתהלך ולהרגיש כמו אידיוט, כאילו רק אני איזה הוזה ששם לב לקולו הנדיר, ורק כשאני פוגש דוקטור למוזיקה, נטולת דעות קדומות, ושומע ממנה שעופר לוי הוא כמה רמות מעל כל הזמרים פה, אני מבין שאני לא ה"מפגר" היחידי. זה נכון, אגב, לעוד הרבה ז'אנרים אחרים. בהחלט לא צריך קול של פאברוטי בשביל לשיר נקי ונהדר, ראה למשל את אסתר עופרים. אני נזהר לא לפקפק במידת הטעם של הקהל בישראלי, אבל אני בספק עד כמה באמת הם נקשרים לזמרים ולהקות ישראליות ("שייגצ", נו באמת...), כמו שהם פשוט מפוטמים בהם סביב השעון ע"י חבורה של פוצים אשר קובעת מה עם ישראל ישמע ומה לא. קצת יותר גיוון ונהירה אחר איכות - מה רע? וויטני יוסטון בדואט עם אלי לוזון, דודו פישר ודי.ג'י טייסטו - לא נשמע דליקטס?

SaGreen

New member
פורטיס ענק!

כנ"ל חברו ברי. אבל בתכל'ס אני לא מבין מה אתה רוצה מהרדיו. יש תחנות שמשמיעות מוזיקה כזאת ויש תחנות שמשמיעות מוזיקה אחרת. אם אתה רוצה לשמוע מוזיקה ערבית/מזרחית יש לך מספיק תחנות שישמיעו לך את זה. אפילו יותר מהתחנות שמשמיעות שייגעצים למיניהם. דרך אגב, הבוס שלי בעבודה, היה מהראשונים שהשמיעו מוזיקה מזרחית בתחנות המרכזיות. הוא עשה את זה ביחד עם ארי שמאי (ימח שמו) ברשת ג' עוד בימים שח' וע' גרוניות היוו איום אסטרטגי על מדינת ישראל. אז תבין שפעם זה היה הרבה יותר גרוע, כי גם לא היו כ"כ הרבה תחנות רדיו. היום יש לך 1000 תחנות וכל אחת משדרת לפי טעמיה הקהל שלה. חוצמזה, זה שמשדרים בגלגלצ מה שמשדרים לא אומר שזה מה שהרוב שומע. זה ידוע שהזמרים המזרחיים מוכרים הכי הרבה דיסקים בארץ (או שלפחות מכרו עד תקופת הדיסקים צרובים). עופר לוי, זהבה בן וכו' מכרו דיסקים בכמויות שזמרים כמו פורטיס, סחרוף ושייגעצ (וסליחה שאני כולל אותם באותו משפט) יכולים רק לחלום למכור...

1קישקשתה

New member
זה לא מה ש"אני" רוצה לשמוע

אני פשוט הייתי רוצה לקבל יותר גיוון והערכה ברדיו, ובמיוחד בטלוויזיה, לזמרים מוכשרים (מבחינה קולית בלבד) הרבה יותר מגידי גוב ודני סנדרסון, למשל. ישנן כמה תחנות ראשיות בארץ, אשר אינן מוגבלות לתחום גאוגרפי מסוים, אלא נשמעות כמעט בכל הארץ, ואלה מקפחות תדיר זמרים מוכשרים מאוד. הם יודעים מצוין שהם מקפחים, לא אכפת להם מזה, ורק כאשר זהבה בן מועילה בטובה לשיר שיר עם גוונים קצת פחות מזרחיים, פתאום הם נזכרים בה. "מה אברך לא במבורך"... כמה צחקתי כששמעתי שמשמיעים אותה שרה דווקא את השיר הזה ולא כמה שירים אחרים שלה. חוץ מזה, יש עוד ז'אנרים מקופחים, לא רק המוזיקה המזרחית. הטרנד האחרון הוא הרי זייפנים ישראליים שחוברים ביחד לשיר ראפ עברי. לא שאני מתנגד לכך, הרי נראה לי שהקהל מאוד התחבר לזה, אבל עם כל הכבוד, כל אחד ששם על עצמו כמה קעקועים וחולצות של מג'יק ג'ונסון הוא כבר ראפר איכותי? YEA
לגבי התחנות הרבות שקמו להן בשנים האחרונות - אני מודע לזה, אבל גם הם מנגד די חד-גוניות. הרוב הן תחנות פירטיות, רבעלות גוון מזרחי או דתי מובהק. הן גם לא חוקיות. רמי פורטיס - יוצר, מלחין, נגן - אבל מי נתן לו רישיון לשיר? הוא מודע לאיך שהוא נשמע? זה ארטיק מסטיק....

SaGreen

New member
תשמע...

אתה מדבר כאן על התחנות הגדולות כמו גלגלצ, גלצ ורשת ב' וג'. אלו תחנות שמשדרות למיינסטרים ובעיקר כדי להנעים לו את האוזן ולדאוג לכך שיהיה להן רייטינג טוב. אם פתאום ישימו שירים מזרחיים כבדים או שירי רוק כבד, אפילו אם הזמרים שם נהדרים, הם יבריחו את קהל המאזינים שלהם. הרייטינג קובע והכסף מדבר. ככה זה היום. אתה לא באמת מצפה שגלגלצ תתחיל פתאום להכניס לפלייליסט שירים של עופר לוי, נכון? כל המאזינים יבחרו משם תוך יומיים.... אך למרות זאת, גם התחנות הגדולות נותנות במה לזמרים טובים מה"שוליים". הדוגמא הטובה ביותר לכך היא גלי צהל שכבר לפני 10 שנים (אם לא יותר) היו משמיעים מדי לילה את "עסק שחור". זה היה בתקופה שאף אחד בכלל לא חשב כאן בארץ לשמוע ראפ ומוזיקה שחורה ותראה מה נהיה מזה היום. גם היום, התחנות האלה משמיעות תוכניות שוליים למיניהן, בעיקר בשעות הלילה ואם האמנים שזוכים להישמע רק בתוכניות האלה, באמת טובים והקהל מצליח להתחבר למוזיקה שלהם, למרות שהיא לא מיינסטרים, אז הם פורצים בסופו של דבר גם אל שעות המיינסטרים...

1קישקשתה

New member
תתפלא לשמוע

בשבילי ברי סחרוף, סנדרסון, אבטיפוס (זוכר?), ירמי קפלן, "היהודים", "סאבמילינל והצל" ועוד רשימה ארוכה של להקות וזמרים גרועים הם-הם השוליים והם אלה שרחוקים מבחינה ווקלית מזמר כמו רון שובל, למשל. אז לא אני קובע את ה"מיינסטרים" אלא רק חלק ממנו, אולם אני כלל לא אופתע אם המיינסטרים הרבה יותר קרוב לעופר לוי ואייל גולן מאשר ללהקות קיקיוניות וזמרים אחרים שיכולים לזכות במקום הראשון בתחרות: "אני שר נורא, מזל שיש פלייבקים באולפן". אבל התחנות הללו הצליחו להפוך את המיינסטרים על פיו, כך לפחות הם חושבים, ואז אתה מקבל מאות (או אלפי?) תחנות פירטיות שמשדרות בדיוק את מה שהמיינסטרים האמתי רוצה. אז עם כל הכבוד לשלמה ארצי, יש כמה עשרות (מאות?) זמרים מזרחיים שמסובבים אותו על האצבע הקטנה שלהם, והם לעולם לא ייזכו בחשיפה המטורפת לה הוא זוכה מדי שעה ושעה. מכיוון שזה נשמע כמו דיון על קיפוחה של המוזיקה המזרחית (והיא מקופחת בענק, גם כיום), ולא לכך אני חותר, מה עוד שאני לא מת עליה במיוחד, אני רוצה להדגיש שזמרים איכותיים יש מכל סגנון ומכל ז'אנר, לועזי ועברי. מי החליט שמדונה, למשל, צריכה להיות מיינסטרים? היא כוסית, רוקדת יפה ויש לה קול נחמד, אבל חסרים עוד זמרים, מתקופות שונות ומסגנונות אחרים שימלאו את חלל אוזניי כאשר אני פותח את הרדיו? אי-אפשר להשביע את רצונו של כל אחד, אבל הטענה שלי היא שאת הרייטינג והפופלריות קובעים בהרבה מקרים על סמך קשרים טובים. עושים זאת מעט אנשים אשר מונעים מן הציבור זמרים הרבה יותר מוכשרים, רק בגין טעמם המאוד המקובע והנוטף דעות קדומות.

SaGreen

New member
אם כבר ביכולות ווקאליות עסקינן

קבל את הזמרת הברזיאלית הזאת, דניס רייס (אין קשר לברונו): http://www.youtube.com/watch?v=S-bT9M1Ttnw

SaGreen

New member
שכחתי לציין

ששמתי את הקטע רק בגלל החלק שהיא עושה את החצוצרה...

SaGreen

New member
תראי את זה כחלק מהכנה לתואר שני

במדעי המוסיקה באו"פ. אני בטוח שיש דבר כזה... חוצמזה, מה את מעדיפה? שרשורים ילדותיים על איכות השירות באינפו-דסק...?

קליספרה

New member
לא אוהבבת עופר לוי

איזה איכות קול? הוא מאנפפף כמו אחד שסובל מפוליפים וזה בכלל לא מפתיע בהתחשב בזה שהוא בוכה כל הזמן. איך אפשר לשמוע איכויות קוליות אם הוא בוכה כל הזמן
לגבי פרנקי - ובטח לגבי אדית פיאף המלכה - אני מסכימה איתך אבל - קח זמר כמו ז'אק ברל אי אפשר להגיד שהוא הכי מדוייק שבעולם אבל כשהוא שר - השיערות סומרות. יש עוד משהו חוץ "מאיכות קולית"- לעופר לוי לטעמי אין את זה.

1קישקשתה

New member
אני אתן לך דוגמה

אני מכיר אישה אחת שכל שערותיה סומרות כאשר היא שומעת שתי זמרות ורק אותן: ריקי גל וחווה אלברשטיין. לריקי גל היא מתחברת בגלל הקול המחוספס שלה וסיפור חייה ולחווה אלברשטיין היא מתחברת בגין שתי סיבות: האחת, שיריה ביידיש. השנייה, בזכותה, כך היא טוענת, היא התחילה לשיר. לשתי הזמרות האלה אין קול בשמיים, ואכן, על מנת לשיר יפה ומדויק אין חובה לצעוק. לעתים, לא פחות קשה לשיר בשקט. עופר לוי לא מאנפף, הוא פשוט שר במקצבים המיועדים לרבעי טונים ולשמיניות של טונים. קחי כל זמר ישראלי מפורסם ובקשי ממנו לעשות זאת והוא יישמע כמו אחרון הזייפנים. לעומת זאת, אם תתני לעופר לוי או לאלי לוזון לשיר שירים במקצבים ה"מערביים", הם יבצעו זאת בלי בעיה מיוחדת, ולדעתי גם בצורה יפה יותר (ואני לא מדבר על השיר "גשם" משום שהוא לא בסגנון "מערבי" קלסי). המוזיקה של חלק מן הזמרים האלה היא אכן בוכייה, לעתים קרובות, משום שהמוזיקה עליה הם גדלו מורכבת ממאוולים, סלסולים, פיוטים בערבית ומצליליה של אום כל תום. חיים משה ויואב יצחק, למשל, גדלו על הרבה שירים ביוונית ובהודית ומכיוון שמוזיקה יוונית נקלטת, משום מה, טוב יותר לאוזן הישראלית, עוד לא שמעתי מישהו שמרים גבה על סגנון שירתם. רוב השירים של עופר לוי, חלקם בעלי תכנים מצחיקים, חלקם בעלי תכנים קודרים, נשמעים כאשר ברקע מנוגנת מוזיקה טורקית כבדה. המוזיקה הטורקית תפורה למידותיו הענקיות משום שגם היא, בדיוק כמוהו, עולה ויורדת בצליליה בצורה חדה ובפתאומיות. אני לא מכיר שיר אחד שלו (ואני מכיר את כולם, בדיוק כפי שאני מכיר את רוב שיריה של אדית פיאף המדהימה) בו הוא אינו משחק בקולו כמו ראשון הנפילים, ובו הוא אינו מגיע לטונים שיש להם אח ורע במוזיקה הישראלית ובכלל. גם אם מדובר בשיר "דבילי" כמו "יום הרווקים" וגם אם מדובר בשיר עוד יותר דבילי כמו "קוש קוש". אז אולי רבים הם האנשים שמתחברים לשלמה ארצי יותר מאשר לעופר לוי, ואכן, גם אני אעדיף לשמוע באוטו דיסק מלא של שלמה מאשר לשמוע דיסק של עופר, אולם מבחינה ווקלית טהורה, ההבדל בין שני הזמרים הללו הוא פשוט בלתי-נתפס. שלמה ארצי הוא עוד זמר רגיל, כמוהו ניתן למצוא באלפים, ואילו עופר נמנה על גדולי הזמרים בעולם, כאשר סגנונו האישי מאוד מנוכר לאוזן הישראלית. תעודת עניות לציבור הישראלי שאף לא מכיר בכך שלצד פרנק סינטרה או אדית פיאף, גדל לו מתחת לעיניים זמר בכיין, קצת ברבר, אשר לא נופל מהם בכישוריו במאומה.

1קישקשתה

New member
מצוין!

לפי כמות הלהקות והזמרים שמגיעים דרך החברים שלהם לרדיו ולטלוויזיה, עוד מעט לא יישאר יותר מדי מה לאהוב... נסי לשמוע את זה עד הסוף (כולה שתי דקות וחצי) - נראה לך שיש סיכוי שיעדיפו באקדמיה לנתח את הדבר הפלאי שהוא עושה פה עם קולו, או שמא יעדיפו לנתח עד כמה רדודה היא המוזיקה הזו, שהתחילה, כמו שהם אוהבים לציין, כמחאה...
http://www.youtube.com/watch?v=C9cl9oUqQEI&mode=related&search= או גם פה, למשל: http://www.youtube.com/watch?v=FXm2VD7zLJY&mode=related&search= פשוט מדהים אותי מה שהרב-אמן הזה עושה עם הקול שלו. מה שבא לו... אז איזה מוזיקה את כן אוהבת? אני פריק של מוזיקת דאנס ויכול לשמוע אותה כמה שעות ברציפות
.

Philosopher

New member
אהבתי האמיתית היא מוסיקה קלאסית

גם סוגים שונים של רוק ומטאל סימפוני, ופולקלור - שזה מאוד מגוון ומשתנה. דווקא דאנס אני לא כל-כך אוהבת
למוסיקה ישראלית אף-פעם לא התחברתי. אבל מידי פעם חוטאת על-ידי שמיעת "פופ". אה, ומייקל ג'קסון. [ששש, לא לספר].

למעלה