סיכום פס"ד

EgeBamayasi

New member
סיכום פס"ד

כשאני מפרט את הטענות הצדדים, האם אני צריך לפרט את הטענות שרלבנטיות לערעור בלבד או שגם את אלו שהיו רלבנטיות לבית משפט קמא. ספיצפית, אני מתכוון לפס"ד יום-טוב קראסניאנסקי, שבבית המשפט המחוזי המשיב טען נגד ההחלטות השיפוטיות של חבר השופטים אבל בית המשפט המחוזי והעליון החליטו שזה לא רלבנטי ככה שוהערעור בבית המשפט העליון אפילו לא דן בסוגיה הזו.

Atenolol

New member
הרהורים משנה ד'

הפתיע אותי שלא הכרתי את פסק הדין הזה, אז הלכתי להסתכל, ונתגלה לי פסק דין משעשע להפליא, וגם קצר (טרום ברק). ההפתעה היתה גדולה שבעתיים, כי פסק הדין הזה קצת רלוונטי לעבודה הסמינריונית שלי, או לפחות הוא היה יכול לספק הערת שוליים חביבה. אמה-מה, הגשתי את הסמינר לפני כמה ימים! איזה אושר! אין שום מצב שאקח אותה חזרה לשיפורים... לגבי השאלה שלך באופן ענייני, הפעם היחידה בתואר שבאמת סיכמתי פסק דין היתה בחונכות, כך שאני באמת לא מיומן בזה :)

EgeBamayasi

New member
רגע

אז בכלל צריך לדעת לסכם פסקי דין? ואם לא סיכמת פסקי דין, אז מאיפה למדת למבחנים?

sacrament

New member
אחח...התמימות...(-:

אני מניחה שצריך לדעת לסכם יש אנשים שאכן מסכמים (אני למשל, כשממש ממש משעמם לי) אבל אין בזה יותר מדי צורך ראשית כל, יש מלא סיכומים משנים קודמות שנית כל, אף אחד לא ישאל אותך לעומק שאלה על פסקי דין, צריך לדעת רק את ההלכה (השורה התחתונה), וכן בשביל זה צריך להבין איך קוראים פסק דין...אז זה כן חשוב מה שעושים בחונכות. למבחנים לומדים בעיקר מהמחברת.

EgeBamayasi

New member
ומאיפה משיגים את הסיכומים?

ולא קורה שמבקשים במבחן או בעבודה (ואני לא מדבר על העבודה הלא חשובה של החונכות) לסכם פסק דין?

sacrament

New member
משיגים משנים קודמות

או באתרים ברשת או מאנשים לא יבקשו לסכם פסק דין אף פעם. אבל כבר נתקלתי במבחנים שהייתה בהם שאלה על פסק דין והיה צריך להשתמש בהלכה ובנימוקים כדי לפתור אותה. כלומר, אם לא היה לך את הפס"ד- הלכה השאלה. אבל נדיר שזה קורה... לגבי עבודות- אני נוהגת לקרוא לעבודות את הפסקי דין במקור כי צריך הרבה יותר מהלכות בעבודות. אבל לא לסכם לעומק, אלא לקחת משפטי מפתח פשוט ולכתוב את העובדות בהתחלה. אף אחד לא ישאל אותך בעבודה על הפס"ד עצמו...אבל ייתכן שהעובדות בקייס בעבודה יזכירו פס"ד מסויים.

Atenolol

New member
שיטת אטנולול להתעסקות עם פסדים

אני קודם כל גוזר את הרציו ושומר כקובץ. אחר כך אני משתדל לקרוא את פסק הדין במקור, ועורך את הרציו על פי הקריאה שלי את פסק הדין. אני מוחק חלקים לא רלוונטיים ברציו, מדגיש חלקים אחרים, מוסיף הערות הבהרה אם צריך. אני משתדל מאד שכל זה יכנס לעמוד אחד. בתחתית העמוד אני רושם בצורה בולטת את ההלכה או את הנושא בשורה אחת. בסוף הקורס יש לי דפדפת עם עמוד אחד לכל פסק דין, ואיתה אני יוצא לקרב. את השורה/הלכה מתחתית כל דף אני מדביק לפעמים גם בסילבוס מתחת לשם פסק הדין, וזה יוצר סוג של טבלת הלכות. בניגוד לחלק מחברותי וחברי, אני מתקשה להעזר בסיכומי פסדים של אחרים, ומשתדל לקרוא במקור. ---- חנון שחבל"ז (אבל עם יפה)

PIonit

New member
תגיד

באמת עד היום, קראת ה-כ-ל במקור?
.

bignono

New member
אני נוטה להאמין שכן

(הגם שאינני יכולה לדבר בשמו כמובן). זה לא כזה מופרך אגב - גם אני קראתי עד היום הכול במקור
בעיות של חוסר אמון באנשים אחרים, מזוכיזם וכו'

Atenolol

New member
תגיד נגיד

לא קראתי -הכל- במקור. אני לא קתולי. אבל קראתי הרבה במקור. אבל תחשבי על זה, שכשיש לך ניסיון בקריאה, ואת לא צריכה לסכם, אלא רק לזהות בטקסט את הנקודות שעלו ברציו ולראות את ההקשר, ו אם את מסכימה או רוצה להוסיף איזו הערה, זה נוסע מאד מהר. ממש מהר. הבסיס הוא שאני מאמין לרציו יותר מלמרבית הסיכומים, ומשתמש בו כדי להנחות את הקריאה במקור.

PIonit

New member
וואלה. באמת נשמע שזה מסתדר לך../images/Emo13.gif

רק לחשוב על לקרוא הכל עושה לי כאב ראש

שיטה מגניבה ביותר, נראה לי שאני אנסה! ../images/Emo51.gif

כמובן, כשאני אקרא פס"דים

sacrament

New member
אני לא יודעת מה יותר גרוע...

זה שכבר סיימת והגשת את הסמינר שלך או זה שלא הכרת את פסק הדין ולכן הלכת לבדוק מה יש בו

bignono

New member
סיום הסמינר כמובן!

בעוד שבאופציה השניה גם אני לעתים חוטאת (מודה ומתוודה...
), את שתי עבודותיי הסמינריוניות הנותרות טרם התחלתי... והנורא מכל, שהוא אינו היחיד שסיים מהכיתה את העבודה... יש אנשים (בלי לנקוב בשמות
) שלא הפנימו את קונספט החופש והדחיינות הסטודנטיאלית... תופעה כה מעציבה ...

Atenolol

New member
מממ...

כמו שעלה בשרשור אחר, לא ברור כמה חתיכים מסתובבים בשטח, אבל חננות יש גם יש! ---- חנון שחבל"ז (אבל עם יפה)

Suspicious Mind

New member
אנצל"ש (אם מותר) עבור שאלה 'צעירה' נוספת

כשמדברים על ה-"הלכה", למה בדיוק מתכוונים? האם זה החוק היבש? האם זה מה ששופטים נוטים לחשוב ובהתאם לכך גם לפסוק? מה זה בדיוק אומר? רוב תודות

sacrament

New member
ההלכה

השורה התחתונה אני מניחה (-: ההלכה זה מה שבית המשפט פסק באופן כללי...אבל משתמשים במונח בעיקר לגבי השורה התחתונה, מה החשיבות של הפס"ד.

למעלה