היה נחמד, רק ש...
ההגברה היתה נוראית. לדעתי זה פשוט הרס את החוויה בפעילויות המרכזיות שהיו באודיטוריום, כמו המחזמר הנחמד של פמ"א, תחרות הקוספליי וארוע השירה. אני חושבת שהגיע הזמן לתת יותר חשיבות לעניין הסאונד בכנסים ולהתייחס לנושא בפחות "חפיפניקיוּת" מצד המארגנים וחברת ההגברה. ברור שציוד טוב עולה בהתאם, אבל לא היה צורך בהגברה בומבסטית ואפשר היה להסתדר גם עם מיקרופון פשוט *שפועל*. הרמקולים לא עבדו ולא היו מוניטורים שניתן היה להעזר בהם. לסדר דברים כאלה לא עולים הרבה, וכשמעוניינים להוציא סכום גדול על הגברה - זה שווה את ההשקעה, במיוחד כשכל הארועים המרכזיים מתרחשים באותו אולם. אני מקווה שלא תצטרכו לשלם לסאונדמן הלא מקצועי או לחברת ההגברה שלא עשתה את העבודה שנדרשה מהם. רצו לתת קונדנסרים לשיר איתם, זמר סולו לא יכול להשתמש בקונדנסר. כששרתי נתנו לי מיקרופון אחלוטי שבקושי פעל, היו המון רעשים סטטיים, לא עשו סאונד צ'ק ואין בכלל מה לדבר על באלאנס, כי לא היה דבר כזה. אני חייבת לאמר, היה סיוט לשיר על הבמה הזאת. לאחר מכן, כשבאמת היה צורך בקונדנסרים למחרוזת של ניקו ניקו דוגה, הם לא חוברו ונאלצו להשתמש בשני מיקרופונים, מה שנראה קצת שטותי כשמדובר בכ-15 משתתפים על במה אחת. היה ניתן להשתמש בשני המיקרופונים ובנוסף לחבר שלושה קונדנסרים - לצד ימין, שמאל ומרכז, כדי *לשמוע* את המשתתפים. שוב, היה אפשר גם להסתפק במיקרופונים פשוטים שאפשר היה לשיר אליהם, ושיעבדו. קצת הרגשתי רע בשביל אלה שהשתתפו במחזמר, שהיו טובים וכל העבודה והמאמץ שהשקיעו ירדו לטמיון בגלל הסאונד שלא היה. בעיות טכניות חזרו על עצמן בשתי ההצגות; גם של הבוקר וגם של הערב. השחקנים נאלצו לצעוק את התפקידים והקהל היה צריך לקבל את התקלות, בטענה ש"בעיות הגברה תמיד קורות". זה שהבעיות חוזרות ונשנות לא אומר שזה בסדר. באי הכנס כבר מודעים לעובדה שאין התייחסות לסאונד בכנסים בעקבות חוסר מקצועיות של חברת ההגברה שנשכרת, או חוסר המודעות של המארגנים. בתחרות הקוספליי אי אפשר היה לשמוע את הקריינות ואת הצגת המתמודדים. בעקבות הרמקולים שלא עבדו היה חוסר תיאום והיה צורך לצעוק אחד לשני מי עולה לבמה מתי והיה בלגן. לא השתתפתי בתחרות, הייתי בקהל, אז הייתי עדה לסאונד הזוועתי גם מהצד השני של האולם, ולא רק על הבמה. ההגברה הגרועה גורמת לאנשים לאבד את הריכוז מהבמה ולהתעסק בדברים אחרים; לשחק בינטנדו, לקרוא מנגה שקנו לפני כן בדוכן, או לפתח דיונים עם חברים על כמה שהסאונד גרוע ואי אפשר לשמוע כלום, אבל העיקר שאפשר לשבת [אבל זאת כבר בעיה לציין בפעם אחרת, למרות שזה דבר שפחות הפריע לי]. חבל לי נורא, גם בתור זמרת שמופיעה בכנסים וגם בתור משתתפת שיושבת בקהל, שהסאונד פשוט זוועה, וששוב ושוב חוזרים על אותן הטעויות ולא משקיעים בהגברה נורמלית, כדי שגם האמן וגם הקהל יהנו מהארוע. אני מציעה לקחת מישהו מקצועי שכן יש לו ידע בסאונד, אפילו מישהו מהקהילה [יש לי מישהו, אם אתם מעוניינים] שיחשב כמתנדב, שיתן חצי או אפילו רבע ממה שתפקידו של סאונדמן לעשות - כי גם זה יהיה יותר טוב ממה שהיה בכנס האחרון. מעט כישורים של סאונדמן יתרמו המון ויקפיצו את הכנס כמה מדרגות. אחרי כמעט שלוש שנים של הרמת כנסים וניסיון של מארגני האנימה-קון, היתה ציפייה לקצת יותר רצינות לעניין ההגברה. אני אשמח לראות שיפור בכנסים הבאים, ומקווה שתגלו יותר אכפתיות לנושא. 3> ויוי