סיכום השרשור

נראה לי

New member
אלא אם כן אתה בירושלים.

ואז תבקש מהם שיעשו לך בהזדמנות אבויויו.

barr1969

New member
אני שואלת את עצמי

מה נשאר לי לעשות פה, אם אחרי שחזרת, אתה מזהה את הטרולים ומיידע אותם. נכון שאתה ותיק ממני, אבל תפקיד זה תפקיד.

כבוד הרב אפשר שאלה?

האם אלוהיך הגיבור והכול יכול. לא יכל לברוא עולם בלי איסורים כמו איסור דבילי לאכול תפוחים? דבר פעוט בשבלו שהייה מונע סבל ממיליארדי בני אדם כהגדרתך.

הוא ברא כזה עולם

והאיסור של אדם הראשון לא היה איסור של תפוחים זה היה נסיון אחר באמונה הנחש אמר לו אלוקים לא רוצה שתאכל מהעץ כי הוא מפחד שתהיה כמוהו ``והייתם כאלוקים יודעי טוב ורע`` הוא אכל מהעץ ונכנס בו יצר הרע ואם לא היה נכשל בזה העולם היה כפי שאתה רוצה חוץ מזה את השאלה הזאת תשאל את אלוקים למה הוא רוצה שתעמוד בנסיון אבל כרגע זה המציאות ותחיה אותה.

לא מספק אותי

מה שענית לי זה במילה אחת ``ככה``. שוב. מדוע הוא צריך להערים על אדם הראשון איסורים? לא יכול להביא דברים חינם? הרי בסופו של דבר הוא בא להיטיב. לא? ומצטער שאני לא עז שהולך לטבח. פשוט בניגוד לך. לפני שאני עושה משהו אני חושב קצת.

ללא נושא

אפילו אם אני אומר לך ככה זה לא מפריך את האמונה, זה אומר שיש לך שאלות לאלוקים, אדם הראשון לא היה בו את הדבר שנקרא יצר הרע וגם לא היה לו איסורים למה אלוקים אמר לו לא לאכול? כי אם היה אוכל היה נכנס בו יצר הרע הרע היה טמון בעץ ואכן כשאכל נכנס בו יצר הרע ועוד דברים אדם קלקל לעצמו בכך שאכל יותר מזה אין לי מה להשיב לך.

ציטוט - "אין לי מה להשיב לך"

בהחלט מפריך לי את האמונה! אם אדם חשוב כמוך לא יודע לענות על שאלה בסיסית וקיומית זאת אני בספק. ונמשיך במחרוזת.. מדוע אלוהים הטמין בעץ יצר הרע? לא יכול לברוא עולם מושלם?? מתוק. חבל עליך..

אתה תקפוץ מהגג

תשבור תרגל תגיד אלוקים למה עשית איתי כזה רע למה שברת לי תרגל? עץ הדעת זה כמו לקפוץ מהגג מה לעשות זה הורג אדם שיאכל ממנו מות ימות אדם הראשון אכל מהעץ אף שהוזהר שהעץ ממית הוא אכל אז הוא ורק הוא אשם בזה לא אלוקים לא היה לו יצר לאכול מזה פשוט הנחש השיא אותו שהוא יהיה כאלוקים אם יאכל אכל נכנס בו יצר הרע ואז הוא תפס פתאום שהוא וחוה עירומים אלוקים שאל אותו אייכה כי הוא התחבא אמר לו אדם שהוא ראה שהוא עירום ולכן התחבא שאל אותו אלוקים מי הגיד לך כי עירום אתה? המן העץ שאמרתי לך אל תאכל ממנו אכלת? רק דרך העץ יכל לשים לב שהוא עירום זה הכל ענין רוחני שאיננו מבינים בו. אבל זה שאדם הראשון קפץ מהגג ומת זה בעייתו לא בעיה של אלוקים.

אנילה1

New member
ממתי אלוהים שובר לך את הרגל?

איזו מחשבה עקומה. מי שקופץ מהגג הוא משוגע שיכול לשבור את כל העצמות. מה קשור אלוהים לזה?

שלומי יקירי

אני מקווה שאתה מתחיל להבין את האפסורד שבטענותיך. האמת היא כשכבר אמרת את התשובה הנכונה.. ואני גם ציטטתי אותך. ונמשיך במחרוזת: תגיד נראה לך הגיוני להשאיר ילד קטן לשחק באתר בנייה בלא מסמרים וברזלים? למה לעזאזל הוא הייה צריך לשים את האדם במקום מסוכן?? אלוהים הגדול לא יכול ליצור עולם מושלם, בלי עצים מורעלים. ??? לי זה נראה כמו עוד מניפולציה דתית שבאה להסביר את הסתירה שבין אלוהים הטוב והאוהב למציאות הקשה בשטח. ואם תחשוב טוב תבין שזו שאלה הכי בסיסית שיש. מדברים פה על התכנון שיצר את כול היקום. חוץ מלהביא לי טקסטים דתיים ולחזור עליהם כמו מנטרה אין לך מה למכור. (אני יכול להביא לך את כל התנ"ך לפה בהעתק הדבק) אם אתה אדם שבאמת רוצה להגיע לאמת. תעשה 2 דברים: 1) תפתח את הראש - אל תגביל את המחשבה שלך. 2) צא לויכוח מנקודת מחשבה שיש סיכוי שהשני צודק והויכוח יכריע. - אם אתה בטוח בעצמך מה יש לך לפחד? והכי חשוב תדע. שאם תגיע למסקנה שאין אלוהים. זה עדיין לא מכריח אותך לעזוב את העולם החרדי. אין מצוות חילוניות. תשאר חרדי. יש הרבה דברים נחמדים במנהגים הדתיים. אבל לפחות תדע את האמת.

אנילה1

New member
שלומי אני בטוחה שאתה מנסה

להעמיק את האמונה שלך ע"י כתיבה בפורום הזה, תאמין במה שאתה רוצה. זאת כמובן זכותך. אני כחילונית חשה שאתה מנסה להיות מיסיונר. עלי זה לא עובד.

איזה מסיונר?

את יהודיה את לא בן לעם אחר אני לא אומר לך גם תחזרי בתשובה ותאמת? לא אכפת לי ממך אני רק מקיים דיון כמו שאר הדיונים פה על אמיתות היהדות. זה לא אומר שאני מחזיר בתשובה.

למעלה