סיכויי קבלה :)

Forest Girl

New member
סיכויי קבלה :)

היי, נרשמתי למשפטים באת"א, כרגע אני במצב המתנה, ורציתי להתייעץ אתכם בנוגע לסיכויי הקבלה שלי. ציון ההתאמה שלי הוא 667. בשנה שעברה הציון למשפטים נסגר על 666. כרגע הגבול העליון הוא 670 והתחתון 640. כמו שזה נראה (לי לפחות) הסיכויים שלי להתקבל גבוהים, כי- א. חסרות לי בסה"כ 3 נקודות ב. יש עוד המון המון זמן עד שייסגר ציון סופי (הבנתי שממש סמוך לתחילת הלימודים, לא?) ג. הגבול התחתון די נמוך, וברור שזה לא מדע מדוייק, אבל אם הם אמורים לאט לאט להתקרב אחד לשני, לא סביר שהוא ייסגר על יותר מ667... או שאני טועה? בקיצור, אני יודעת שאף אחד לא יכול לתת לי תשובה וודאית, 100%, אבל מניסיונכם יש באמת סיכוי סביר שאני לא אתקבל? או שאני כבר יכולה לנקוט באופטימיות זהירה ולתכנן לי את השנים הבאות בפקולטה למשפטים באת"א? תודה :]

הייבי

New member
באמת שאף אחד לא יכול לדעת

עקרונית, האוניברסיטה מחכה לפסיכומטרי של אפריל כדי לסיים להוציא הודעות קבלה, כך שאנחנו יכולים רק להבטיח לך שהרפים עוד לא נסגרו. מצד אחד, סביר שהרף ירד ב-3 נקודות כי זה לא כזה הרבה, אבל (וזה אבל גדול) זה לא וודאי, אם רף הסגירה של שנה שעברה היה 4 נק' מתחת לגבול העליון כרגע, זה הופך את כל המצב לגבולי. בנתיים את רק יכולה להחזיק אצבעות ולהמתין בסבלנות..

מסכימה עם הייבי

אבל מסייגת
שנה שעברה הרף נסגר על 670 הרבההההההההההה יותר מאוחר [בחודשי הקיץ..!!] : בתקופה הזו/אפריל ככה הוא עמד על 677 , לקראת מאי ירד ל674, ואז כול חודש בערך ירד בנקודה בצורה מאודדד איטית והדרגתית.. כך שלפי דעתי האישית, אבל אל תתפסי אותי במילה ואני מקוה שאני לא טועה ומטעה- לי אישית נראה שיש מצב השנה שהרף יסגר על פחות מ666. אבל שוב זו *דעתי*
קחי בחשבון שקשה אבל להעריך באמת כי זה נורא תלוי בנתוני המועמדים שנרשמו ביחס למכסה הקיימת השנה.. תמשיכי להיות אופטימית
בהצלחה

זה פשוט "ציון"

שנקבע ע"פ חישוב בגרויות+פסיכומטרי וככה יודעים אם מתקבלים לחוג מסוים.. בעברית אין את זה
[למרות שזה דווקא חישוב נוח, להעריך את הסיכויים שלך]

אני יודעת מה זה סכ"ם...פשוט לא מבינה את עניין

הגבולות. את"א האלה מוזרים...

הש! ../images/Emo123.gif

ושוב לדעתי דווקא זה נורא טוב כי זה נותן להעריך בצורה הגיונית מה מצבך
אגב גם בבר אילן זה ככה.. ומי יוצאת הדופן??

הייבי

New member
למה? השיטה מאוד הגיונית

קובעים סף תחתון- כל מי שמתחתיו יודע שאין לו מה לצפות והרומן שלו עם הפקולטה נגמר בטרם התחיל. קובעים סף עליון- כל מי שמעליו יכול לטוס לחו"ל בראש שקט, לצאת בחגיגות או מה שלא עושה מי שמתקבל ללימודים, משלם את המקדמה ויודע שהוא לא צריך לעשות יותר כלום עד אוקטובר הבא. וכל מי שבאמצע מחכה- ובגלל שיש ספים אז יש לאן לשאוף- לבדוק אם ירד, אם זז, אם השתנה. זה נותן גם תקווה וגם סוג של הערכה האם בכלל יש סיכוי להתקבל (כי מי שנניח אחרי שנסגרה ההרשמה והסף התחיל לרדת חסרות לו 30 נקודות נגיד יכול להיות פחות אופטימי ממי שחסרות לו 3).

למעלה