סיום הסכסוך

Master Answer

New member
סיום הסכסוך

זה ניתן במקור כתגובה אך אני מוצא לנכון להתחיל בזה גם שירשור. אמרתי שאין לי כוונה להיכנס לפוליטיקה אך היות ואני מוצא כאן אנשים שיש להם נכונות להידבר ולהקשיב אני יתן לעצמי יותר דרור בעניין הזה.תלויו אוסלו יצר אשלייה מוטעית שניתן לסיים את הסכסוך עם הפלשתינאים ובכך הוליך את העם שולל אך זאת הייתה הדרך היחידה האפשרית ליציאה ממבוי סתום שהיינו שקועים בו. גם כיום אינני רואה את הנסיגה החד צדדית כפתרון האוטופי וגם אינני מאמין שהיא תהיה סוף פסוק. אכן היא תיצור את הנזקים שהנסיגה מלבנון גרמה אך בהתאם לנסיבות הקיימות אני מאמין שזהו המוצא היחידי האפשרי. הנסיגה תעמיד אותנו יותר בטוחים בצדקתנו לאחר שנסיר מעלינו את תוית העם הכובש והיא גם תציב אותנו בגבולות אסטרטגיים נוחים יותר להגנת מדינת ישראל. בשילוב שני הגורמים הללו בכל מציאות שתיוצר לאחר מכן למדינת ישראל יהיו כלים הרבה יותר אפקטיביים להתמודד מולה. א. נטרול הטענה הפלשתינאית ללגיטמיות האלימות מכורך הכיבוש. ב. החלשת הקיטוב בציבור הפלשתינאי היות ולא תהיה להם הדמות של המתנחל או החייל מול העיניים אותו הם מורגלים לשנוא. ג. נטרול המשוואה סוריה,חיזבאללה,פלשתין. הפחד מיצירת שתי חזיתות הוא שהביא את ישראל להבלגה לאור המתרחש בלבנון ואת החיזבאללה למסקנה שישראל לא תגיב להתקפותיו. כאשר ניסוג החיזבאללה לא יוכל להידחק בין הסדקים האלה. היה והפלשתינאים יחממו מחדש את הגיזרה ונדרש להגיב חיל האויר ומטוסי קרב כבר לא יהיו מילה גסה ומיותר לציין שאם היינו משתמשים במטוסי קרב היינו מונעים נפגעים רבים מצידנו אך זה לא היה ניתן מכורח אינטרסים בינלאומיים. ד. כפי שנאמר היה ונצטרך להפעיל את חיל האויר כבר לא נצטרך ואף לא נדרש להצטדק היות ותהיה לנו את כל הלגיטימציה לכך. מכורח נסיבות אלו ומתוך הבנה שגם בצד השני לא יושבים אנשים רפי שכל אני מגיע למסקנה שזה יהיה אינטרס פלשתינאי עליון לשמור על שקט אזורי. אך יחד עם זאת עדיין לא הגענו לסיום הסכסוך היות ועדיין נשארו שתי סוגיות מהותיות פתוחות: ירושליים וזכות השיבה. רק מה על סוגיות כאלה לא ניתן לפתוח במלחמת עצמאות היות ואלה באמת נושאים שנמצאים בחזקת "יהרג ובל יעבור" משני הצדדים. ולכן כאשר תקום מדינה פלשתינאית עצמאית וריבונית מסקנתה היחידה תהיה שהאפשרות היחידה לפתור סוגיות אלה טמון במו"מ מדיני. כאשר שיתקיים מו"מ כזה יאלצו הצדדים להגיע לפשרה בינהם. הכיצד יצליחו לאחר כל הכישלונות עד עתה האם לא הגענו שוב לאותה נקודה של מבוי סתום? כאן נעוץ העניין, כאשר תקום המדינה הפלשתינאית תהיה תקופה של רגיעה שבה ישברו מחסומי הקיטוב בין שתי החברות. כאשר נבוא למו"מ הפרמטר הנוסף שיתווסף ושהיה חסר עד כמה הוא האמון ההדדי ותחושת השותפות מה שיאפשר לשני הצדדים להתפשר בשתי הסוגיות. וכאמור גם להתפשרות הזו ישנו מתווה אשר ברור לכולנו והוא פחות או יותר מה שהציע ברק בקמפ דיוויד. הדבר היחידי ששונה הוא הטיימינג והדינמיקה. זה בעצם מה שהכשיל את ברק שחשב שהוא יכול לסיים את הסכסוך המכה אחת ובעצם הצמיד לפלשתינאים אקדח לרקה "הכל או כלום" לפני שהם היו בשלים להכרעות כאלו ובמצב שאם היו חותמים על הסכם כזה היו חורצים את גורלם. האלימות שבה נקטו הפלשתינאים היתה בחירה אסטרטגית מתוך הבנה שברק הצליח לגייס את הקהיליה הבינלאומית ושם אותם בפינה עם אולטימטום: עד שתקבלו את הצעותי אל תבואו בשום דרישה. הדרך היחידה לפרק את המשוואה הזו הייתה ע"י האלימות. עוד הצעה יש לי לאלה שינהלו את המו"מ הסופי: כל הסכמה אליה הגעתם ישמו במהרה. אל תשאירו נקודות פתוחות. ככל שנפתור יותר סוגיות כך תיוצר דינמיקה חיובית יותר להידברות בהמשך.

maayan98

New member
לא נראה כמו סיום....

א. נסיגה לא תנטרל את הטענה של הכיבוש, כי עדיין יהיו טענות של זכות השיבה, ובנוסף יעלו את "הפשעים" כביכול של שרון ומופז עד ליציאה מהשטחים . וכמו שכולנו יודעים, המוסלמים הם נקמנים. הם ירצו להמשיך ולנקום את דם אחיהם. ב. הפלסטינים לא מורגלים רק לשנוא את דמות המתנחל, וזוהי טעות בסיסית. בספרי הלימוד של הילדים הפלסטינים לא תמצא את ארץ ישראל על המפה, אלא את פלסטין ושאר המדינות הערביות. כמו כן, לפי שטיפת המוח שהם עוברים, הם שונאים את כל היהודים, כל הישראלים וכל תומכיהם. תבדוק ספרי לימוד שלהם, אצלם ציונות = אנטישמיות. ג. נטרול המשוואה?? אל תדאג, החיזבאללה לא יסוג. עדיין יופעלו עלינו לחצים בינלאומיים אם חס וחלילה נתקוף עם מטוסי קרב מדינה שרק התחילה את דרכה ואין לה אפילו חיל אוויר מסודר. אתה יכול לסמוך על האיחוד האירופי בעניין הזה. גם ז´אק שיראק מאוד אוהב אותנו...תמיד ירחמו על הפלסטינים כי הם לעולם יהיו יותר חלשים. תמיד יראו אותם בתור דויד ואותנו בתור גולית. ד. מצטערת לבשר לך את זה, אבל בצד השני יושבים אנשים רפי שכל. אתה באמת יכול לקרוא לעראפת אדם בעל אינטילגנציה? הוא כבר זקן שפוחד לחייו כל הזמן, אני לא אתפלא אם הוא כבר חולה במחלת הרדיפה, חושד באנשים שלו. גם אם נניח שהם לא רפי שכל, הם פשוט עברו שטיפת מוח לשנוא אותנו, להרוג כל אחד ואחד מאיתנו. בעניין ירושלים היקרה וזכות השיבה...אין בכלל שאלה בעניין הזה. אין התפשרות בכלל. אין מה להגיע לשולחן הדיונים, כי אין על מה לדון. שילכו להתפלל במכה, ירושלים אינה מוזכרת אף לא פעם אחת בקוראן. בקשר לזכות השיבה: אולי אתה רוצה גם שכל הפלסטינים שהעיפו אותם מבתים ביפו ובחיפה ישובו לבתיהם? זה נראה לך הגיוני? בקיצור, כמה רחוק אתה מוכן ללכת בשביל שלום שאין לו סיכוי מלחתחילה? קודם כל ביטחון!!! אח"כ נדבר על הסכם שלום.

Master Answer

New member
אני מוצא

שאת ממש דומה לפלשתינאי הממוצע. גם את עדיין צריכה להתבשל. בשביל זה הנסיגה החד צדדית היא כל כך חשובה כתהליך ביניים שייצר זאת.

maayan98

New member
איך אתה מעיז

להשוות אותי לפלסטינאי??? אתה לא חושב שהגזמת? אתה צריך זמן להתבשל עם התמימות שלך. אותה תמימות הובילה יהודים רבים למחנות השמדה

Master Answer

New member
נו טוב

אני מבין שנגעתי בנקודה רגישה למי שפיתח תורת גזע משל עצמו על המין האנושי. הפלשתינאים הרי לא מצייתים לשום דפוסים מקובלים של שאר בני אנוש. את ההתנהגות שלהם ניתן להשוות רק לזאת של חיות. מוזר הפעם האחרונה שאני זוכר שעשו דלגיטימציה לעם כלשהו והוציאו אותו מההגדרה של בני אנוש היתה כשהנאצים היו בשלטון. תסלחי לי על העוקצנות זאת השעה המאוחרת וגם כקונטרה לטענה שאיבדתי את הסרזם שלי. את הרי מבינה שאני לא יכול לעבור על עלבון כזה בשתיקה. ובואי נעשה טובה לשנינו ולא נשתמש בדמגוגיה יותר כי כמו שאת רואה זה מאוד פשוט גם לי אז בבקשה אל תגדירי אותי כנאיבי כי גם אני באותה מידה יכול לתת לך את אותו טיעון הפוך. לא נגיע מזה לכלום.

maayan98

New member
יחי ההבדל הקטן

וזה מה שעושה את ההבדל בין תורת גזע לבין אנשים שלא מגיע להם שיגדירו אותם כבני אדם. ההבדל הקטן שהם מעודדים ומתכננים ומבצעים פיגועים בשביל לפגוע באזרחים, בני נוער שיוצאים לבלות, משפחות שלמות, תינוקות, ילדים שעוד לא הצליחו אפילו לבטא את המילה אינטיפאדה. אז אל תעשה השוואות בין תורת הגזע של הנאצים לבין חוסר הכבוד שלי כלפי רוצחים וטרוריסטים. ההשוואה הזאת באמת מגוכחת. אתה באמת רוצה להשוות אותי לנאצים? אני מציעה לך לא להכנס לזה.

Master Answer

New member
אנחנו עוברים גבול

גם את המילה ב--ד רצוי שתוציאי מהלקסיקון שלך ואני לא צריך להסביר למה. בואי נגיד רק שאין לי ספק שאת יכולה להזדהות עם כל הדברים שאני מייחל למדינת ישראל ולתושביה. אז אנא אל תנסי לעשות לי דלגיטימציה.

maayan98

New member
צודק

סתם הרתחת אותי. הבעיה היא לא מה שאתה מייחל למדינה, אלא הדרך שבה אתה עושה זאת. אם אתה מצדיק את המאבק של הערבים, אתה קורא לעראפת איש אינטיליגנט שיודע מה הוא עושה, משווה אותי לנאצים, רוצה לגרום למדינה להתקפל תחת איומי טרור, אז אתה פשוט עוזר לעראפת, אתה עוזר לו במלחמה התקשורתית, שהיא הגרעין לפתרון הסכסוך. אולי אתה לא מודע לזה, אבל לזה אתה גורם. קודם כל תתמוך במדינה שלך, קודם כל שיחוסל הטרור, קודם כל ביטחון, אח"כ נדבר על שטחים ושלום.

Master Answer

New member
אז ככה

לא איכפת לי אם ערפאת איש אינטילגנט או לא הוא לא פקטור מבחינתי. כל מה שאני חושב שצריך לעשות הוא למען מדינת ישראל והאינטרס שלה היות ואני חושב שאנחנו יוצאים ע"י כך מפלונטר ושמים את הצד השני במילכוד המושלם. לטעמי עצם זה שאני מפגין את דעותי לא תורם מאומה לערפאת אלא רק למדינת ישראל בכל שהעולם שומע שבישראל יש קולות אחרים. אני יודע שלא תסכימי איתי אבל אם לא היו אנשים כמוני אני חושש שהקהיליה הבינלאומית הייתה מאבדת תקווה שבישראל יש איזשהו גורם שיכול להביא לשלום ואז ההחלטות הנגזרות היו הרבה יותר הרסניות מבחינתנו.

maayan98

New member
אתה פשוט לא מבין את הנזק שאתה גורם

עכשיו תשאל את עצמך, ותקח את הזמן לחשוב על זה: למה הפלסטינאים כל כך מצליחים בהסברה הבינלאומית? ולמה אנחנו לא מצליחים? אחרי שתענה לי על זה, אני אשיב לך. אני פשוט רוצה להבין את העמדה שלך יותר טוב. לפני שאתה עונה, עוד נקודה למחשבה: אל תאמר "בגלל שהמאבק שלהם צודק", זאת בטח לא הסיבה. אם אתה קצת מכיר את מה שקרה בבוסניה, היית רואה שהעולם לא תומך בצד אחד בגלל שהוא צודק, אלא בגלל שלצד הזה היה איש מאוד חכם שידע איך לנצל את התקשורת המערבית. אם אתה רוצה שאני אפרט, בשמחה.

Master Answer

New member
אני אגיד לך את האמת

אני אחד ממטילי הספק הגדולים ביותר בכוחה של הסברה. הסברה יכולה לנצל מומנטום מסויים שנוצר ולרכב על הגל שלו אך היא איננה יכולה ליצר יש מאין עד כמה שתהיה מושקעת. תפקיד ההסברה לשקף את המציאות. שני הצדדים מראים את המציאות כפי שהיא נראית לעינהם. המציאות שמתקבלת היא מציאות כללית וממנה נגזרות המסקנות שהעולם מסיק. אני לא חושב שיש משהו שרצינו להציג לעולם ולא הצגנו או שלא קיבלנו במה לעלות את טיעונינו. יש לך איזה נתון שלא ידוע למישהו שאת רוצה להציג? לדוגמא: מערכת הבחירות האחרונה לראשות הממשלה. קמפיין הבחירות של אהוד ברק לא נפל ברמתו מזה של אריאל שרון. אך הבעיה הייתה שתחושות האנשים היו כל כך חזקות בצורך בשינוי שגם אם מטה ההסברה של אריק שרון היה יושב כל היום שותה קפה ומעשן הם עדיין היו לוקחים את הבחירות בהליכה. אני לא בקיא לפרטים במציאות הבלקנים אז אני מעדיף לא להיכנס לנושא היות וכל דוגמא שתתני לי משם לא תהיה לי כל דרך לאמת או לשלול אותה.

maayan98

New member
בוא נסיר לך את הספק

לא ניתן להשוות את ההסברה הבינלאומית לקמפיין לראשות הממשלה. הם שני דברים שונים בתכלית. בגלל שאינך בקיא בעניין בוסניה, אני אספר לך קצת, ואני מקווה שתאמין לי כיוון שאין לי אינטרס לשקר בעניין. אני אסביר את זה בצורה הכי פשוטה כדי שלא נסתבך יותר מדי בדיון. היו שני צדדים עיקריים במלחמת האזרחים בבוסניה, כפי שאני קוראת לזה. בוסנים וסרבים. הבוסנים הם מוסלמים שרצו להתנתק מיגוסלביה, ובסופו של דבר הצליחו לקבל תמיכה על כך מארה"ב ומהאו"ם. הסרבים לא רצו בכך. התחילו מהומות, בהתחלה היו יריות פתיחה מהצד הסרבי שגרם להרג של 3 (אני לא סגורה על המספר) בוסנים מוסלמים. שר החוץ של בוסניה נסע לארה"ב על מנת לקבל תמיכה ועזרה של ארה"ב במאבק נגד הסרבים. שם הסבירו לו שהכל פוליטיקה, אם הוא רוצה לזכות באהדה של ארה"ב הוא חייב גם לפנות לאירופה ולהשתמש בתקשורת המערבית. הוא שכר חברה ליחסי ציבור בארה"ב ובעזרתה החל מסע הסברה. הוא התראיין לכל המדיה המשפיעה - עיתונות, טלוויזיה. הוא הרבה להשתמש בביטוי "טיהור אתני" שנעשה ע"י הסרבים. הוא גרף הצלחה מסחררת במסע יחסי הציבור שלו. הסרבים התחילו להבין את חשיבות יחסי ציבור רק לאחר מספר חודשים, אחרי שכבר הוטלו סנקציות על סרבים. אז אחרי נסיונות רבים, הם הצליחו לשכור חברת יחסי ציבור שתעזור להם להופיע בתקשורת ולהציג את הצד שלהם. באותו זמן התחילו בחדשות (cnn, nbc. bbc) להראות מין מחנות נוסח השואה שהוקמו ע"י הסרבים בשביל "לטהר" את האזור מבוסנים מוסלמים. הראו תמונות של הרוגים בוסנים, טענו שהם לוקחים אנשים מבתיהם והורגים אותם, את משפחותיהם. אז חברת יחסי הציבור של הסרבים החליטה להפר את החוזה איתם ולא לעזור להם במסע ההסברה. נקצר את זה קצת...את יוגוסלביה העיפו מהאו"ם, ארה"ב והאיחוד האירופי התערב לטובת הבוסנים. וכך נגמרה מלחמת האזרחים. לאחר מכן, מסתבר, שהיו גם מחנות ריכוז מהצד השני, היו גם רציחות המוניות של אזרחים סרביים, ובקיצור, שני הצדדים אשמים בדיוק באותה מידה ואין צדיק אחד פה. אבל זה כבר היה מאוחר מדי. עכשיו אתה מבין את כוחה של ההסברה הבינלאומית?

Master Answer

New member
ממה שאני יודע

הסיפור הוא קצת שונה ואני חושב שגם העובדה שסלובודאן מילושביץ עומד למשפט בינלאומי מוכיחה את הטענה שזה היה פשע יזום. לגבי הבוסנים ממה שאני יודע הם השתמשו באותן שיטות לאחר שנט"ו השתלטה על האיזור והבוסנים החלו לשוב לבתיהם. אבל אני באמת לא בקיא בפרטים ואני לא רוצה סתם להיכנס לנושא שאני לא מעורה בו לפרטי פרטים היות ואז ההתייחסות שלנו תהיה כללית ושטחית.

maayan98

New member
צודק...אבל

לעראפת נתנו פרס נובל לשלום....העולם בילתי ניתן להבנה. היתה תקרית באו"ם ובה הסכימו שמילושביץ צריך לפנות את הארטילריה הכבדה, ובסוף הוא לא עשה זאת. כמו שאמרתי, אין פה רק צד אחד שאשם, אבל לפי התקשורת ולפי החלטת האו"ם וארה"ב היה רק צד אחד אשם. אתה לא תראה אנשים מהצד הבוסני עומדים למשפט, למה? למרות שהיו אנשים גם בצד הבוסני שהקימו מחנות ריכוז, ורצחו אנשים ללא רחמים. גם אתה מצדד בבוסנים. זאת כוחה של התקשורת. הפרטים פה לא כל כך חשובים. פשוט רציתי להביא אותך למסקנה: לא משנה מה הן העובדות בשטח, משנה איך מציגים אותן.

maayan98

New member
עוד דבר קטן על ההסברה...

בזמן שהייתי חיילת (שזה ממש לא היה מזמן) ביקרו בבסיס שבו שירתתי לא מעט אלופים. אני זוכרת בבירור ביקור אחד משמעותי - של ראש אמ"ן. הוא הרצה לנו על האינטיפאדה. הוא אמר שהמלחמה היא בעיקרה מלחמה תקשורתית והכי חשוב לנו לנצח מבחינה הסברתית. אם אנחנו מנצחים שם, אנחנו מנצחים במלחמה. אני לא רוצה להתחיל לכתוב את כל הנאום שלו, אבל אם היית שומע, היית משנה את דעתך לאלתר. חבל באמת שלא היית שם. מידע = כוח. זאת המשוואה היחידה שלעולם לא תשתנה, משוואה שקובעת גורלות של עמים שלמים. תפנים.

Master Answer

New member
זה ברור

שאם אנחנו מנצחים בהסברה אנחנו מנצחים במלחמה. אבל בשביל לנצח בהסברה צריך גם שהמציאות תהיה לצידך. במצב העניינים כיום ולמרות שיש לנו כל כך הרבה מומחים לתקשורת מצבנו התדמיתי עדיין רע ואני חושב שיש לזה סיבה.

maayan98

New member
זאת הטעות

לא סתם הבאתי את מה שקרה בבוסניה כדוגמא. לא צריך שהמציאות תהיה לצידנו. שהרי כרגע המציאות לצידי והאיחוד האירופי תומך בפיגועים. זה לא העניין צריך שהעם יהיה מאוחד! במקום לשנוא את ראש הממשלה, צריך לתמוך בו. לא תומכים בו כשהוא נכנס לג´נין, ולא תומכים בו כשהוא מדבר על ויתורים כואבים, אז למה שהעולם יתמוך בו? אתה יודע למה ארה"ב חיבבה את ביבי הרבה יותר? כי היתה לו הרבה יותר תמיכה בעם. והם רואים את זה. עם כל הכבוד לארה"ב, כמה שהיא חזקה, היא סה"כ נגררת אחרי תקשורת, אחרי סקרים ובמיוחד אחרי אירופה. לבוש לא באמת איכפת מה צודק, לא איכפת לו שפה כל יום ה- 11 בספטמבר. כולנו יודעים מה הוא היה עושה אם במדינה שלו היו פיגועים על בסיס יומי. איכפת לו רק מפוליטיקה. הוא עושה מה שהעם אומר לו לעשות. אם התקשורת תהיה לטובתנו, העם יהיה לטובתנו, אם העם יהיה לטובתנו, אז בוש....אתה יודע את ההמשך. הבעיה היא שהתקשורת לעולם לא תהיה לטובתנו בגלל אנשים כמוך! אנשים ש"מבינים" את המניע של הפלסטינים. אנשים שמעדיפים לתת מדינה לאנשים שרוצחים פה ילדים מאשר לקום על הרגלים ולומר " enough is enough". דרך אגב, הראשון שאמר את זה היה שר החוץ של בוסניה, אם אני לא טועה. תתמוך בצה"ל!! תתמוך בראש הממשלה!! אני לא אומרת שאתה צריך להיות אטום. אבל ישראל לא בדיוק מפציצה בתי חולים של ילדים כמו שארה"ב עשתה באפגניסטן. אם צה"ל יורה בילדים, אני בטוחה שזה מסיבה מוצדקת. ואני בטוחה בזה מסיבה אחת בלבד: אני מאמינה למנהיגים שלי, לתקשורת שלי, לצבא שלי, ולא לאויב. האויב שקרן, תתחיל להפנים את זה. כל מה שהם אומרים = שקר! רוצים מדינה? לא! הם רוצים לראות אל כל הישראלים בים! צה"ל הורג ילדים חפים מפשע? לא! ילדים פלסטינים יורים על חיילים! צה"ל לוקח גופות מג´נין ושם אותם בקבר אחים? לא! הפלסטינים דואגים כבר לקבור אותם בקבר אחים! עוד משהו קטן כדי להוכיח כמה שהם שקרנים, מצורפת תמונה.

maayan98

New member
מה קרה שהשתתקת?../images/Emo163.gif

אני מבינה שאין לך מה לענות לי....

Master Answer

New member
ממש לא

אני פשוט עכשיו אחרי שעתיים של כתיבת מענה לדובי (ראי נימוק בריבוע וההמשך). אני מותש לגמרי אבל אני מבטיח לתת לך מענה בהקדם.

seethem

New member
מאסטר ומעיים היקרים

אני קורא את הדברים שלך ושל מעיין ועולה בדעתי כמה דברים א. שניכם מדברים ומדברים ודבר לא מזיז אותכם מהעמדות שלכם. ב. תחקרו קצת את ההיסטוריה ואתה מאסטר חשוב ביותר שתעשה זאת. ג. מאסטר החשוב ביותר במאבק זה לדעת את האוייב אתה לא מכיר אותו כלל. אני חושב שכדי שאתן לכם מפתח חשוב שיפתח את צורת החשיבה שלכם זה אולי יעזור לכם להבין תהליכים דתות ואמונה, כל מה שאומר זה דעתי ואם זאת זה לא אומר שאני צודק אז כך.... קודם לדעתי עליכם לראות מלחמות ותהליכם בצורה יותר כוללת שזה אומר להבין את צורת החשיבה הקבוצתית של המעורבים בכל תהליך במקרה שלנו החשיבה הקבוצתית של העם-דת היהודית והחשיבה הקבוצתית של האומה הערבית המוסלמית, שתי הדתות מבוססות על דברים שונים האיסלאם בנוי על בושה ולכן כל דבר שם דורש נקמה רצח והכי חשוב תמיד האשמה של הצד השני בכל הכשלונות, הדת היהודית מבוססת על אשמה ולכן היא תמיד מוצאת את עצמה אשמה בכל מה שקורה ולא פעם אתם רואים ביום יום את אחינו אומרים "אנחנו אשמים במצב הזה" "ואנחנו אשמים בזה שזה וזה קרה" תמיד לוקחים האשמה על עצמינו ומאסטר הצד השמאלני של המפה שלנו הוא לוקח אשמה בצורה רצינית יותר הצד הימני לוקח אשמה אבל בצורה מועטה יותר מהשמאל לכן נראה תמיד שהשמאל שוחרי שלום הם תמיד מאשימים את עצמם בנעשה בצורה אבסלוטית, לדוגמא- ערבי ישראל הפגינו עשו פוגרום בצפון ואני ראיתי ושמעתי מה היה שם והיה נורא... אבל מה קרה מייד אח"כ? הערבים האשימו אותנו בהפגנה והגורמים לה (כמו שהם מאשימים אותנו בזה שיש מתאבדים- הם "מדוכאים") וזה תפס, באמת החליטו שבההפגנה היהודים אשמים והערבים מקופחים וכך זה עובד הם מאשימים ויש אצלנו מי שיאמר שזה נכון וייקח את האשמה, אם זאת מישהו מכם ראה פעם ערבי שאין לו בית? ערבי מת מרעב? ערבי שלא יכול ללמוד פה בארץ? הרי זה שהם טוענים שהם מקופחים זה בבל"ט פעם בדקתם למה כל הזמן הביוב זורם אצלהם? אז אני אספר לכם למה הם נראים מקופחים פה בארץ-הם פשוט בונים איפה שבה להם בלי רשיון בלי תיכנון של ביוב חשמל ומים מבדיקות שערכתי רובם מחוברים בצורה פראטית למים לחשמל ונכון לעין שלא בודקת יראה כאילו הם מקופחים והם כרגיל יאשימו את האחר והאחר במקרה זה הוא אנחנו וכמו שראיתם האחר תמיד לוקח אחריות ואשמה..... כך התהליכים עובדים גם מסביב לנו תראו איך יוצרים מצב הארצות המוסלמיות מסביבינו שאנחנו אשמים בכל, נתנו לערפת הכל (ברק) זה לא מספיק -למה? כי המטרה של אש"ף היא בדיוק כשמו אירגון לשחרור פלסטין ופלסטין זה כל א"י מה לעשות וכשתבין מאסטר שהבושה היא המובילה אותם תוכל לראות שלעולם הם לא יפסיקו כי זה עניין של כבוד עד שלא ישלטו על הכל הם לא יוכלו לעשות שלום!!! וזה חשוב להבין חשוב לדעת מה המטרות הסופיות של האוייב ואפשר לראות שהאוייב הזה ישתמש בכל דבר וינצל כל דבר בצורה אפילו צינית כמו אמבולנסים למשל ושקרים על טבח ומה לא העיקר שבסוף יהיה לו את המטרה וחבל שאתם עם חשיבה מוסרית וכנה לא יכולים לראות את המציאות מוסריות צריך להפעיל בצורה הדדית, פה עשינו הכל דו קיום ישובים משותפים נתנו להם שטחים שהיו בשליטה שלנו אני לא ראיתי דו קיום במצרים, בירדן, בסוריה ובשום ארץ מוסלמית כי הם פשוט לא רוצים בדו קיום הם רוצים אך ורק בשליטה מוחלטת שלהם רק זה יספק אותם ואת זה מאסטר תחקור אתה תראה אמת ואם לא אני אשמח אם תלמד אותי אחרת.

למעלה