שוב לא הבנת
הקטע במאמר זה לא ששרון סתר את עצמו. אלייקים הציג שם שאלות לדוגמא שהיה שואל איש תקשורת ימני והן אינן נשאלות כי התקשורת שמאלנית. ממש לא הבנת את כל הפואנטה של המאמר. העיתונים מבינים מתוך ניתוח? אני כבר הפסקתי לספור את מספר הפעמים שבהן ראיתי דיווח על צה"ל שנכנס לשטחים ומה שהם עושים שם, ואיזה עוול הם גורמים לפלסטינים, ואף לא מילה אחת על העובדה שהפלסטינים המסכנים האלה הם טרוריסטים. לעומת זאת, כאשר מסקרים פיגוע, הם טורחים להזכיר לא מעט את מה שצה"ל עושה, את הכיבוש כביכול. זאת עיתנות חוקרת? ושוב פעם אני מזכירה את מקרה בוסניה, נראה שהעניין הזה עדיין לא מפונם. והיסטוריה לעולם חוזרת. נכון שקשה לומר שהתמונות משקרות, אבל הכל תלוי בדרך ההצגה של התמונות. נקח לדוגמא את עניין הגופות בג´נין. איך הציגו את זה בתקשורת? אמרו שאנחנו מחללים את כבוד הגופות, קוברים בקבר אחים, בית המשפט אסר על חיילים לפנות גופות. אבל מה באמת קורה שם? אני יכולה לומר לך בודאות שיש שם גופות בבתים שנרקבות כבר ימים ואולי שבועות שהפלסטינים לא מוכנים לפנות בגלל שאין להם ערך לחיי אדם ובגלל שזה נראה טוב בתקשורת. גם ראיתי בחדשות אישה פלסטינאית מתחננת מצה"ל לפנות את הגופות כי הן מסריחות והם לא יכולים לחיות כך. אז אנחנו פוגעים להם באיכות חיים? הם עושים את זה כבר לבד טוב מאוד. ראיתי אתר הסברה פלסטיני שבו הם מתלוננים על כך שצה"ל מפנה גופות של פלסטינים, אבל אתה לא תראה שם פורום שבו אנשים מתלוננים על הריח של הגופות, וכותבים שם בקשה מצה"ל לפנות גופות. וכך גם נראית התקשורת. בעיניין הלינק: 1. רצף טריטוראלי: קשה לי להבין איך אפשר ליצור רצף כאשר הם לא רוצים לפנות את מעלה אדומים. 2. ירושלים: מה שהם אומרים בעצם: תקימו גדר, מערכת ביטחונית מסביב לי-ם, אבל תתנו להם להכנס. אז בשביל מה המע´ הביטחונית? אפשר לחשוב שהם לא יצליחו להבריח לי-ם מחבלים, ומשם הם יוכלו בקלות להכנס לכל הארץ. אם מזרח י-ם תהיה שלהם, זה בכלל מסוכן, כי המשמעות של זה היא שישראלים ופלסטינים יחיו מטר אחד ליד השני, ליד הגבול. פרצה לגנב. 3. פינו התנחלויות: פיצוי נדיב? מאיפה בדיוק הכסף? ולמה אתה חושב שכולם יסכימו לעבור? ואם הם לא יסכימו? אז תשליכו אותם לפלסטינים? מה עשינו בזה? אנחנו מעדיפים להשליך יהודים מאשר להשליך פלסטינים, זאת בגידה לטעמי. 4. כתוב שם שישארו 10,000 פלסטינים בישראל....need i say more? 5. "המרכיבים הביטחוניים והטכניים של המערכת יקבעו ע"י הגורמים המקצועיים בבוא העת" - זה באמת נשמע כמו פיתרון. טוב שהם יודעים על מה הם מדברים. אם הם מציעים פתרון, אז לפחות שיעזו מחקר וילכו איתו עד הסוף, אני לא מוצאת תשובה במשפט הזה. 6. הגדר בעזה היא לא יותר מגדר? זה באמת שטויות. חוץ מזה ש5% זה הרבה. אם מכל נקודה מרכזית בגדר שהם מציעים יבואו 5% מחבלים, זה בסופו של דבר יצא הרבה מאוד. 7. לבנון: הצליחו לעבור אותה רק פעם אחת? רואים שהם לא שירתו במודיעין. 8. מרגמות: נו בטח שכח המרגמות שלהם לא חזק במיוחד עכשיו. אבל זה בגלל שאנחנו מפקחים על ההתחמשות שלהם, נכנסים ולוקחים להם נשק, לא נותנים להם את ההזדמנות בכלל לייצר נשק, אין להם בכלל זמן לזה. אבל מה יקרה כשתהיה להם מדינה? אני באמת לא רוצה לחשוב על זה. 9. העלות שהם מציעים הינה יותר יקרה מהעלות של היום. אבל הכותב גם מכניס פה את הנזקים הכלכליים, אבל לא מבטיח שהם יעלמו ברגע שתוקם גדר כזאת. חוץ מזה, שאני מערכיה שזה יעלה יותר ממה שהוא מציע. 10. כמה זמן זה יקח? נכון שאפשר לסיים את זה תוך חודשיים - שלוש, אבל זה בלי הפרעות בינלאומיות וטרור. הפלסטינים בטוח יתנגדו לזה, וירו על האנשים שבונים שם את הגדר ואת המגדלים וכו´. חוץ מזה שבמקרה כזה יופעל פתאום גם לחץ בינלאומי שיקרא להפסקה של ההכזה החד - צדדית, ואז זה יוקפא, ואולי ימשיכו שוב...וכן הלאה. מי יודע מתי זה יסתיים. 11. יכנסו עובדים זרים...need i say more? 12. ההפרדה לא תמנע מצה"ל לפעול נגד האלימות? חוץ מזה שכבר מוסכם שם שיהיו פלסטינים בארץ, וכנראה שגם עובדים זרים, אז כתוב שלא נורתה קטיושה אחת מלבנון. אבל מה כן היה מלבנון? הרבה יותר גרוע מקטיושות. יושבות שם חוליות שלמות של מתאבדים, קן צרעות. 13. המעברים בין מצריים לירדן ולרשות יהיו בשליטה ישראלית? הם חיים בחלום.מה הם יעשו, ישמו חיילים על גבול ירדן "פלסטין"? כמה ביטחון פטרולים אוויריים יכולים להעניק? טוב, אין לי כוח עכשיו לכתוב מאמר, בקיצור ולעניין - הם טועים!