סידור נורמלי (Normal Ordering)

אחמס1

New member
סידור נורמלי (Normal Ordering)

מסתבר לי עכשיו שמעולם לא הבנתי את הדבר. האם מישהו יכול להסביר לי מה פסול בתרגיל בתמונה המצורפת? (נא לא סתם לשים "
") אז אם אני מבין נכון מהתשובה הנכונה, סתם צריך להפוך את האופרטורים ולהכפיל במינוס אחד בשביל פרמיונים? מה ההגיון בזה, זה לא ההמילטוניאן "האמיתי" (אני יכול להחליט שהופכים את הסדר ומכפילים ב-3?).

giladt02

New member
אנרגיית הוואקום

שים לב שאם תסכום על כל מצבי התנע והספין את האחד הזה תקבל תוצאה אינסופית. אם תגביל קצת את הסכום תקבל איזשהו ערך לאנרגייה הזו. מאחר ואנחנו יודעים למדוד רק הפרשי אנרגיה זורקים את הערך הזה מייד, הוא מקבל איזושהי משמעות באפקט קזימיר ושמעתי שאפילו ערכו ניסוי למדוד את האפקט הזה. אני לא יודע את התוצאות. בקיצור, פשוט זרקו אותו כי הוא לא רלוונטי לפיסיקה.

אחמס1

New member
קיוויתי לתשובה קצת יותר מפורטת...

אני יודע למה זורקים אותו, השאלה יותר מתמטית, למה מתעקשים לקרוא לתהליך הזה "סידור נורמלי". בלי קשר אפקט קזימיר מדבר על (צפיפות) אנרגיה סופית לואקום בעוד כאן היא אינסופית, אז אני לא יודע עד כמה זה קשור - אבל נעזוב את זה לשירשור אחר, הנורמל אורדרינג מציק לי כבר חודשים אבל עד עכשיו לא ניסיתי לברר את זה.

giladt02

New member
תשובה יותר מפורטת

אני לא חושב שתצליח לקבל כאן או במקום כזה. למיטב הבנתי סידור נורמלי זו טכניקה למציאת ערכי תצפית, או פונקציות קורלציה בגישה של קוונטיזציה שניה. הטיעון המתמטי מאחורי זה זו האלגברה שנובעת מיחסי החילוף והעובדה שאנחנו יודעים אך פועל אופרטור הריסה על הוואקום. אם אתה מעדיף לקרוא לזה "the well known theorem" או wick theorem זה גם בסדר. אין יותר מדי עומק מתמטי מאחורי זה כמו שאני רואה.

מה שאתה כתבת

זה לא :H: אלא פשוט H. הסידור הנורמלי מוגדר כהעברת כל אופרטורי היצירה לצד שמאל (ועבור פרמיונים, הכפלה בסימן לפי זוגיות מספר המעברים). זו ההגדרה של הפעולה ::, זה הכל.

אחמס1

New member
אם כך, מה המוטיבציה להגדרה כזו?

כלומר, הבנתי שזה מה שבסופו של דבר מדיד, ומה שנותן תוצאות נכונות. אבל כבר כתבנו את ההמילטוניאן בצורה מסויימת, באיזה זכות אנחנו אומרים "טוב, עבדנו קשה בקווינטות השדה וכתיבת ההמילטוניאן, אבל לא יאה לנו התשובה, אז פשוט נעשה פעולה שנקרא לה :O: ונכריז שהיא זו המדידה"? אז אני מניח שיש איזושהי סיבה, ואותה אני מחפש...

אחמס1

New member
be זה ממש לא פייר מצידך

1. הייתה כאן תשובה מצויינת ועניינית, אם כי בנימה הומוריסטית. 2. אני אצפה ממך עכשיו למחוק כל הודעה של עייצ'בר שיש בה משום רמאות והטעיה. 3. כל השאר, אתם לא יודעים מה הפסדתם...

aetzbar

New member
תודה רבה להנהלת הפורום, ועל החזרתו

המהירה להתנהלות ראויה ומכובדת. בברכה א.עצבר

2_be

New member
ממממ לא בדיוק

נראה לי שבטח לא תאהב אם יצוץ פה הניק אnמס1 למשל....נכון?

זה מאוד תלוי בהקשר

ההודעה ההיא היתה הודעה בודדת, בשרשור ספציפי. תוכן ההודעה התאים לשרשור (אם כי לא לכותב המיוחס). הקונטרס הברור בין התוכן והמושגים שבהם השתמשה ההודעה (אין פה יותר משניים וחצי אנשים שיודעים מה זה מרחב פוק) ובין המושגים שעליהם דיבר עצבר המקורי הוא כה גדול, שאחרי רגע ברור שלא יתכן שמר עצבר המקורי הוא זה שכתב את ההודעה. סך הכל זה היה משהו היתולי בנוסח פורים המתקרב ולא נסיון התחזות אמיתי. אני מניח שכותב ההודעה הוא שייח ספיר, ואולי הוא יוכל לאמת את הדברים.

the new L

New member
אני יודע מה זה מרחב פוק!

למדתי עליו בקורס נושאים באלגבראות סי כוכב!

אחמס1

New member
Not all is lost...

מתוך חוסר אמונה מוחלט שהמנהלת תעדיף את להציל את כבודו של שרלטן מזדמן על פני חברי הפורום הקבועים והותיקים, בשעה 22:00 שמרתי את העמוד הראשי של הפורום על המחשב שלי. שמרתי את זה כקובץ html אבל זה כנראה לא נשמר טוב ומאוד התבלגן, ועבדתי לא מעט בשביל לסדר את זה בשביל שתוכלו לראות. אני לא יודע מה הלך כאן בין 22:00 ל-03:00, אני מקווה שלא הפסדתי משהו מצחיק. אני עומד בדעתי על כך שהמחיקה הייתה פסולה. כשעייצ'באר עורך מאמרים בויקיפדיה האין זו התחזות (לאדם בעל מומחיות כלשהי בנושא המדובר)? לכן אל לנו להיות נחמדים אליו יותר מאשר הוא נחמד אלינו, ובטח לא לעודד אותו להישאר, זה בדיוק מה ש unwittingly קרה כאן. מה גם שכאן (בניגוד לתקריות ויקיפדיה) כמו שנאמר מעליי: 1. השם "א. עצבר" הוא שם בדוי ממילא ואין לכותב aetzbar שום זכויות יוצרים ופטנט רשום עליו. 2. היה ברור מיד שלא מדובר בכותב הרגיל המשתמש בשם הזה. 3. והיה ולא היינו שמים לב לעולם שלא מדובר בעייצ'באר שלנו (הסיכויים לזה שווים בערך לסיכוי שיום אחד יתגלה שפאי הוא פונקציה של הזמן), דווקא כבודו היה עולה ואולי היינו מתייחסים אליו פחות בתור בדיחה ויותר בתור ליצן. לדעתי כל עוד לא התקבלה תלונה רשמית בתפוז, הסיבה שהוצגה ע"י 2_be למחיקת תת-השירשור לא טובה. ואני בהחלט מבקש להחזיר אם ניתן.

2_be

New member
אז ככה...

א. לא יודעת מה קורה בויקפדיה, מעניין אותי מה שקורה פה. ב. כשאני ראיתי את ההודעה לא הבחנתי ברגע ראשון שמדובר בהתחזות, הניקים דומים למדי וזה לא יד המקרה שהניק צץ. ג.הודעה שכל מטרתה ללעוג לגולש אחר אני לא חושבת שיש לה מקום (וזה לא משנה אם אני חושבת שהלעג מוצדק או לא...) ד. ברגע שגולש נפגע מהודעה כלשהי, פונה אלי באופן אישי ואני יכולה להבין מדוע הגולש נפגע אין מקום להודעה. ה. אני לא רואה במחיקת ההודעה פגיעה בחברי הפורום הקבועים. ו. לגבי עידוד להשאר, אני חושבת שכבר אמרתי את דעתי בעבר בנושא.... ז. אני ארגיע אותך שלא הפסדת שומדבר מצחיק נכון לשעה 2 בה הלכתי סוףסוף לישון

Eternal Thought

New member
בקשר לג'...

>> הודעה שכל מטרתה ללעוג לגולש אחר [...] ניכר שהמטרה העיקרית הייתה להסביר לאחמס משהו מסובך.

moran f

New member
לא נראה ככה

אם המטרה היתה להסביר לאחמס משהו מסובך, לא היה שום צורך בשימוש בניק הזה.

aetzbar

New member
למען הסר ספק, הריני להודיע

שאפילו החמאתי לכותב. הערתי לא שלא ראוי שישתמש בשם שאני משתמש בו ,והוא א.עצבר. ביקשתי ממנו להתנצל על כך, אבל אין תגובה. ביקשתי את התערבות ההנהלה, ואכן נעניתי על ידי מחיקת ההודעה האמורה. והנה ההודעה חזרה לה, וכנראה גם יד ההנהלה קצרה מלהושיע . אני מקווה שמשתתפי הפורום יאזרו אומץ, ויחזירו את הפורום להתנהלות מכובדת, עם יחס אנושי מקובל, ואפילו אין מכירים אחד את השני. בברכה א.עצבר

אז עכשיו יש הגבלה על שמות משתמשים?

לפי מה שטוענים פה, הבחור באמת עזר לאחמס, אז השיבה היחידה שההודעה נמחקה היא שם המשתמש שלו. אז רק תדעי שאני פגוע מזה שיש שמות משתמשים שונים שלי, אני מצפה ממך למחוק את ההודעות שלהם בהקדם האפשרי. בברכה ה. עוד אחד

למעלה