ולמרבה המזל, דוקא ויקיפדיה,
האנציקלופדיה החופשית - לא מאפשרת, ובצדק, חופש דיעה. פה בפורום (ואולי זו הבעיה בו) אין חוק נגד הבעת דיעה ""שונה"" (אם ככה רוצים לקרוא כאן ל-"שגויה"...) לכן אני מבין את 2_be שהיא לא באשמתה מחוייבת לאפשר הבעה שלה.* אם מישהו היה ממציא תורה לגבי יצירה ספונטנית של אטומי פחמן כדי להסביר איך סליל כפול מתפצל, אולי היית יותר כועסת על זה. העניין הוא שויקיפדיה (לרוב הגרסה האנגלית אמנם) הפכה להיות כלי מדהים בשימושו עבור סטודנטים לפיזיקה ומתמטיקה. לכן הרגישות לגבי הכנסת שטויות אליה. אמנם עצבר לא נוגע בערכים של פולינומי לז'נדר ואינפורמציה קוונטית, אבל כמוהו עלול לצוץ אחד שכן. ודרך אגב מורן, החוקים הם כן כתובים ורשמיים, בעמוד הראשי של ויקיפדיה כל גולש מוזמן לערוך מאמרים תחת סט החוקים הזה. והם לא דנים רק בעניין העקרוני של מה לא מקומו באנציקלופדיה אלא גם בנושאים של סטנדרטיזציה (לשונית, של יחידות מידה), נייטליות פוליטית ואיסורים על הפרה של זכויות יוצרים. כמובן שזה לא ריאלי שכל הגולשים יצייטו לחוקים, אבל זה נותן מנדט חד משמעי לאחראים (שהם למרבה המזל אנשים מהסוג שלי) לחסום משתמשים שבאופן סדרתי מפרים את החוקים. --------------- * אני חושב שאם נתאמץ מספיק נוכל למצוא עילה תחת תקנון תפוז לחסום את מר עצבר. ובכל מקרה יש פורומים שהמנהל הוא דיקטטור ומגביל בעצמו את חופש הדיון.