סט ל KLX650R

• פותח הנושא obipo
  • פורסם בתאריך

obipo

New member
סט ל KLX650R

אני מסב את ה KLX שלי, אני יודע שמקובל להרכיב ג'נט אחורי 4.25. 1. אפשר להרכיב על ה KLX רחב יותר 4.5 / 5? 2. מה עדיף (4.5/5)? או דווקא ה 4.25?

45degrees

New member
על ה 4.25, 4.5 צמיג אחורי במידות

150 או 160 יושב מעוות. הדבר תורם לזריזות ההיגוי, וכן לביצוע החלקות בקלות יותר. 160 אמור לשבת על חישוק ברוחב 5 על פי כל יצרני הצמיגים. עשה את השיקול שלך מה עדיף. בארץ יש רק: חישוק 5.5 אחד - על VBMF (עם צמיג 170). חישוק 5 על ה CRF של שפיצר (עם צמיג 160) חישוק 5 יצוק על איזה XR שחוט שמסתובב בצפון הארץ חישוקי 4.5 יצוקים על הדיוק II שנמכרו בארץ. כל השאר הם 4.25, כלומר הרוב הכמעט מוחלט.

45degrees

New member
לא בטוח!

יש המון דברים לבדוק. אתה עשוי להיתקל בהפתעות מכיוונים כמו: מגיני שרשרת או מובילי שרשרת שה"תפס" שלהם בזרוע מונע כניסת החישוק ועוד כל מיני בעיות. אתה צריך לבדוק טוב טוב לפני שאתה מתחייב על רכישה של החישוק.

כRובי

New member
גם שחר רוכב עם ג'אנט 5 אינץ' על

הדיוק 1. ולפותח האשכול - אל תשכח שאולי 5 אינץ' "טוב" יותר לצמיגי 160 אבל... צמיג 150 עולים מבחינה כספית, משמעותית פחות... (וכבר הוכיחו עצמם על חישוקי 4.25 כדי לנצח מרוצים, בניגוד למשל, לחישוק 5.5 וצמיג 170...)

45degrees

New member
ברור שאם לכולם כמעט יש

חישוקים 4.25 אז אלו החישוקים המנצחים לא? DA, את 2 המירוצים האחרונים ב S2 ניצח דווקא חישוק 5.... לגבי רוחב החישוקים באירופה למדו כבר בשנת 2001 שחישוק 5 גורם לקיזוז שניה עד שתיים מזמני ההקפה - בתלות במסלול. כיום - מזה שנתיים שבאירופה כל מי ששווה משהו נוסע עם חישוק 5.5 וצמיגים 165-170. בארץ, אנחנו פשוט בפיגור בהשוואה אליהם. עכשיו תעשה חושבים - אם כבר אתה משקיע כסף גדול בגלגלים - במה כדאי להשקיע?

obipo

New member
ברור... בגלל זה שאלתי אם 5 יתאים

עוד דבר, חוץ מאשר פוזה, האם יש עדיפות לנאבות של TALON על נאבות מקוריות?

45degrees

New member
זה תלוי מה אתה מעדיף

אני חושב שיש לנאבות טאלון יתרון משקלי קל. הן הרבה יותר חזקות ועמידות. האחורית - נאבת מוטוקרוס ללא גומיות שיכוך. יש לזה יתרונות וחסרונות - תלוי איזה סגנון רכיבה אתה מעדיף.

כRובי

New member
במה כדאי להשקיע?

באפשרות להחזיק סט שטח בנוסף לסט הסופרמוטו, צורך שיפור רמת הרכיבה והכושר האישי. יותר טוב מכל ג'אנט רחב/תוספת כוח/שופרים במקום סעפות נורמליות וכן הלאה...

Dr XR

New member
את שני המרוצים האחרונים בS2...

לא ניצח חישוק "5. את שני המרוצים האחרונים ניצח רוכב גדול. בדיוק אותו הרוכב שניצח מרוצים גם עם חישוק קדמי "2.5 וצמיג 120 מולבש עליו באכזריות. שפיצר היה מנצח את שני המרוצים האחרונים גם עם חישוק 4.25, ואם אתה שואל אותי, אז גם עם חישוק "3.5...

45degrees

New member
נכון, אבל תשאל אותו מה הוא חושב

על החישוק 5 לעומת ה 4.25 .... אל תשאל מישהו אחר - תשאל רוכב גדול מה הוא חושב על ההבדלים. רוכב שאתה מכבד את דעתו.

Le Duke

New member
השאלה אם לרוכב ב"עממית" יש את

יכולת הרזולוציה כמו לאחד מבכירי הרוכבים.

LONEY

New member
סליחה, אבל מנסיוני בחצי שנה האחרונה

ואפשר לומר שהתחלתי מ"-0" ,נוכחתי לדעת ש: 1. אפשר לשפר מאוד את האופנוע וכך לשפר במשהוא את התוצאה הסופית,למשל זמן הקפת מסלול. שיפור שכזה דומה לצביעת אופנוע ללא הסרת החלודה קודם לכן. במוקדם או במוקדם מאוד,הטיוח מתפוצץ לך בפנים. 2. להעמיד אופנוע סביר ,כל אחד לפי יכולתו ומצפונו ולהשקיע מאמץ בשיפור הרכיבה. מה זה סביר? ובכן,אופנוע SM סביב 40K עם צמיגי SM ברמה של 1500-/+ לזוג ,עם ברקסים טובים(לדעתי ברקסים קודמים לקרבורטורים ,שפיצים מתקפלים בצבע אדום פוספור,צמיגים בקוטר כזה או אחר, וכו.) משלב זה ואילך ,לדעתי צריך להתרכז בשיפור הרכיבה עצמה ולא לפתוח פער גדול "לטובת האופנוע". אחד "החלקים" הכי חשובים שקניתי במסגרת המאמץ המלחמתי לשיפור האופנוע נקרא אופנים. אין כמו אופנים לשיפור הכושר,יציבה(לא תאמינו מה עושה ליציבת רכיבה, חצי שעת רכיבת אופנים בשבילי כורכר בלי ידים). אין קיצורי דרך באימונים
מי שמפחד מהשטח,צריך להשקיע בשטח כפול זמן אימון מאשר באספלט ולא להימנע מכניסה לשטח וכו' וכו' וכו'.
את הפרמידה בונים עם בסיס רחב ולא מתחילים מהשפיץ. לא בושה לקחת שיעורים פרטיים מדי פעם. בסוף זה הכי זול(פחות תיקונים), מהיר(איזהו החכם הלומד מנסיונם של אחרים-תסתכלו בסרטים הראשונים באתר ותראו מאיפה התקדם הענף) .לא פחות חשוב ויש שיאמרו הכי חשוב נמנעים מפציעות מיותרות. אין טעם להיכנס למשלים על אגוזים ושיניים,עגלה וסוסים,אבל אני אישית משקיע היום בשיניים. עם האגוזים כבר נסתדר.

למעלה