סט ל KLX650R

• פותח הנושא obipo
  • פורסם בתאריך

45degrees

New member
כן כן. זו האשליה הרגילה בענף!

זה נכון שתמיד יש מה לשפר בטכניקת רכיבה, אבל טכניקה אינה יכולה לכפר על יסרונות של אופנוע מעל רמה מסוימת. קח דוגמא מהמרוץ האחרון: נעלתי קידמי על הבוקר בפעם הראשונה שלחצתי על הבלם באופן חזק. פעם ראשונה עם משאבה רדיאלית וללא ספק חוסר בטכניקה! תודה לאל על מזלג משופר עד הקצה, שספג איזה 4 מטר עם גלגל קידמי נעול במהירות קרובה ל 100 קמ"ש. בדיוק מספיק זמן כדי שאתאושש מהחוסר טכניקה ואספיק לשחרר את הבלם. המזלג המדהים גם הצליח לספוג את ההדשייק הנוראי שבא מיד אחרי שהגלגל השתחרר מהנעילה. גם כאן האופנוע לא הטיח אותי לאדמה. כן - טכניקה היתה מונעת את הנעילה כמעט בטוח. וכן - רכיב משופר מאוד מנע פציעה איומה ונוראית שהיתה משביתה אותי לתקופה מאוד ארוכה. אז מה שאתה אומר הוא דומה לזה: לא צריך לשפר כלום אם הברקסים משופרים. אני מצהיר כאן קבל עם ועדה - עם מזלג רגיל כנראה שהיום לא הייתי הולך ללא גבס/קביים/ברך חליפית! לשיטתך - אולי הייתי מחזיר איזה רגל לבורא עולם! לשיטתי - לא החזרתי כלום, לא הודות לטכניקה (שאין) אלא הודות לרכיב מאוד משופר (שיש). לשיטתך - אין שום טעם לשפר אופנוע - מספיק רק את מערכת הבלם וזהו. זה סותר את העובדה שאתה ורוכבים רבים אחרים בכלל החליפו אופנוע קומפלט כדי להיות יותר תחרותיים לא?

45degrees

New member
למה? כל אופנועי הסופרמוטו בארץ

עברו שיפורים כאלה או אחרים. חלקם עבר ערימה מכובדת של שיפורים. חלקם עבר מנה מתונה של שיפורים. למה מעת לעת ניתן לכתוב שמספיק לשפר רק מערכת כזו או אחרת באופנוע ומשם ואילך כל שאר האופנועים בהם שופרה מערכת אחרת בטלים בשישים? פעם אחרונה שבדקתי זה כונה צביעות, לא? אתה מבין - העובדות (בארץ ובעולם) מראות שככל שרמת התחרותיות עולה - רמת השיפורים עולה. אצל כל הרוכבים כמעט. אז איך אפשר להתכחש למציאות? או לחילופין: למה להתכחש למציאות? צר לי - אפשר לשכנע אותי אבל עם טיעונים הגיוניים, עם סדר לוגי ראוי וכדומה. צר לי גם שאי אפשר לשכנע אותי עם טיעונים שהמציאות סותרת אותם השכם והערב. קח דוגמא: כמה סעפות פליטה משופרות הותקנו על כמה אופנועי סופרמוטו בארץ? כמה? לפי ההודעה הקודמת הרי מספיק רק סט צמיגים וברקסים טובים. המסקנה: כל מי שהשקיע בסעפות פליטה או דודים חליפיים הוא: א. לא מבין כלום. ב. סתם מבזבז כסף. ג. D.ביל. ד. כל התשובות נכונות. נשמע מוזר נכון? אולי כי המציאות היא לא בדיוק כפי שהוצגה בהודעה למעלה? הממממממ......

Le Duke

New member
אותך לפראונשו!

באמת לא מבין מה הקטע עם השיפורים. אדם קונה עגלה ,צובע אותה ברפליקת "פולו ארלקין" ,שם גלגל אחורי למירוצי דראג... אין לזה סוף. אני נשאר עם הסטנדרט.

r929

New member
45, אני חושב

שהדבר הכי טוב שיכול לקרות לך, זה הקטנת הנפח באיזה 500CC. קח איזה CR125 שים גלגלים, ותתחיל לרכב.

r929

New member
תתפלא, אתה יודע עם איזה

אופנועים מעבירים את American Supercamp ? כוח מפריע בלימוד טכניקה. אתה מכיר את השיטת הלימוד שאומרת לעשות את המסלול ללא שימוש בבלמים ?

45degrees

New member
היה גם את הבי"ס של רוברטס האבא:

לומדים על XR100 במסלול באורך פחות מ 200 מטר... עדיין - לומדים על כלים קטנים, מתחרים על כלים אחרים

mishmishoid

New member
התשובה צריכה להיות קצת יותר מורכבת

נכון שאם תתן לרוכב בינוני אופנוע משופר *פצצות* - הוא יוריד משהו בזמני ההקפה שלו, כמו שאם תתן לצלם מתחיל מצלמה שופרה-דה-שופרה אז התמונות שלו יצאו קצת יותר טובות, אבל מצלמה לא תלמד קומפוזיציה. השאלה היא מתי להכניס שיפורים ואיזה שיפורים. אולי אם תתן לרוכב אופנוע חזק מדי הוא יוריד X בזמני ההקפה אבל האופנוע יקשה עליו לשפר את הטכניקה.. אז בעצם לא עשינו כאן כלום. האם נכון לשפר את האופנוע רק אחרי ש"מיצית" אותו? כשהגעת לגבולות האופנוע? לעניות דעתי - אין הרבה רוכבים שבאמת ממצים את האופנוע שלהם 100% (אז כניראה שהתשובה היא לא). שיפורי האופנוע צריכים להיות בהתאם לרמת הרכיבה ולסוג הרכיבה של כל רוכב ורוכב. אין כאן "אמת אמפירית" מי שרוצה לירכב מהר... קודם שילמד לירכב לאט....

Little Max

New member
כן ולא

מסכים עם 45 שבאיזשהו שלב הופך האופנוע, לפעמים, במיוחד אלה שלא ייעודיים למירוצי סופרמוטו (KLX, XR, DR) לגורם מגביל, אבל, וזה אבל גדול: 1) עבור רוכבים מתחילים (כמו במקרה שלנו כאן) השלב הזה מגיע אחרי הרבה הרבה לימודים, שיפור טכניקה, אימונים, אימונים ועוד קצת אימונים. 2) ובכל מקרה, בד"כ זו בעיה שגם אלף שדרוגים באופנוע לא יפתרו, למעט אחד - החלפת האופנוע למשהו קרבי מבסיסו. רק 9.7 האגורות שלי, מאחד "שהיה שם" LM

LONEY

New member
א. לא נועלים נעלים חדשות לערב ריקוד

ולא מתקינים מע' ברקס חדשה לפני מרוץ. ניתן לעשות זאת אך הסיום נראה כמו שתיארת או כמו ש RANSNOW למד על בשרי במקצה הדרוג במרוץ האחרון.הגישה הגורסת ניסוי כלים ראשון במרוץ עצמו היא חלק מתרבות נהיגה ובהחלט שייכת לתחום הנהיגה. קח את האופנוע הממוצע פלוס,בולמים ,בלמים ,מזלג ,צמיגים ,ג'נטים ,חומוס טחינה, צ'יפס ,סלט. ועכשיו שפר אותו עוד קצת (כולה 1500-2000 ש"ח) ומה תשיג ? תוריד מהירות הקפה באספלט ב-1 שניה. הרבה לא ? עכשיו כנס בבקשה לשטח ועקב אימון לא מספק תאבד את השניה הזאת ועוד 4 חברות שלה. מה עשינו? לא חבל? 1500 ש"ח זה בערך 10 שיעורי שטח -לא שווה? שימו לב כולם שמקצה הספורטסמן בארץ הוא לא מה שהתכוון המשורר בחו"ל. בארץ רק המתחילים הריחו את ריח אגזוזם של הספורטסמנים וביחוד בשששששטח !!! אני לא רוצה להדאיג אתכם, אבל כל ה"עלק" ספורטסמנים האלה בדרך אליכם ולא נראה לי שהם מתכוננים לקחת שבוים. אגב,לא נראה לי שהם עסוקים כל כך בשיפורים. נסיים בדוגמא מאחינו האהוב אנגלברג: בא על אופנוע סביר,ללא שיפורים משוגעים, רכב כמו גדול לאחר תקופת צינון ארוכה והשאר ידוע. ולסיום מי שמתכנן שאביזרים/ חלקים למינהם יצילו אותו מפינות אליהן נכנס עקב רמת נהיגה ,אני ממליץ לחזור לפתגם העתיק האומר שפיקח יוצא ממקום שחכם(נהג טוב) לא נכנס אליו.

LONEY

New member
מסקנה: תתחיל באופנוע סביר וכשתרגיש

שהאופנוע קטן על היכולות שלך,תתחיל לשפר, להנדס וכו'. למה דומה הנסיון לחפות על רמת רכיבה בשיפורים אין סופיים? נניח שיש לך מחבת על הגז ואתה רוצה לקרר אותה. שפוך מים. המים מתחממים.שפוך עוד מים. מתחממים שוב. תחליף מחבת. מתחממת. שפוך מים.מתקרר קצת אך שוב מתחממם. עצור
קח
וחשוב. אולי משהו בתהליך לא עובד? יש לי רעיון 1. נסגור את האש 2. נוריד את המחבת מהאש. מנסיון זה עובד. אותו כנ"ל לגבי מיזוג חדרים. נכון שאפשר למזג 20 מ"ר במבנה לא מבודד עם 5 כ"ס(520 ), אבל אפשר גם עם 2 (250)כ"ס + וונטה(אוחנה). הוונטה מפנה חום והמזגן צריך לעבוד הרבה פחות. תבדקו עלויות של 5 כ"ס לעומת 2+וונטה הן בקניה והן באחזקה וצריכת חשמל. למי שלא הבין, הוונטה במשל הינה שיפור רמת הרכיבה
אין מדובר כאן בשתי אסכולות או בבחירת צמיג נכון שיתן פתרון "ממוצע" למגוון מסלולים במגוון מזגי-אויר. ברור לכולם שעקב בעיות תקציב אנו לא מחליפים צמיגים בכל פעם שהמסלול או מזג האויר משתנים. ברור גם לכולנו שפנגס צדק במאמרו המדהים שכותרתו היתה "ככה זה כן תשובה" -כמו הילדים וזו לא בושה ,אנחנו נהנים מצעצועים חדשים ושיפורים שונים לאופנוע הישן. זה בריא וזה מעלה חיוך מחדש בכל פעם(בדקות אלה מסיימים להפוך את האופנוע שלי מברווזון לברבור חסר פנסי איתות ושאר מיותרים) . אם ככה על מה הויכוח? הויכוח הוא על הגישה (שהיא זכותם המליאה של המחזיקים בה) הגורסת שאפשר להזניח רמת רכיבה ולחפות על זה בשינויים אין סופיים . כתבתי שינויים ולא שיפורים כיוון שלא כל שינוי הוא לטובה. איפה הבעיה? כאשר מגיעים למכשול חדש ולא מוכר ,כמו רכיבת שטח, מסלול לא מוכר, גשם , מים אחרי כיבוי קטנוע וכו', אזי במקום לבדוק איך אני כרוכב יודע להתמודד עם הבעיה, אנחנו רצים לצד הטכני ולא שם נמצא עיקר הפתרון. האופנוע הוא כמעט כחומר ביד היוצר/ רוכב.הייתם צריכים לראות את שפיצר לפני כמה חודשים דופק סשן של רכיבת SM בשפיצרינג עם פייזר 1000 כולל החלקות זנב. מי שעולה היום (בעתיד עם התקדמות הענף הבעיה תחריף) למסלול כשרק שיפורים טכנים לנגד עיניו, הופך אט אט למסוכן לעצמו ולאחרים על המסלול. הדברים מכוונים לכולנו ומי שלוקח את דברי בצורה אישית ,עושה זאת על אחריותו האישית.

45degrees

New member
הפעם אני מסכים!

אני דווקא מאוד גאה מההישגים שלי במירוצים, והכל ללא אפשרות להתאמן בין המירוצים. יש שינויים שעשיתי באופנוע שכל אחד מהם הרוויח לי כמה שניות. בלי להתאמן - מדובר על רווח נטו עבורי. היו בעבר גם שינויים שעלו לי בזמני הקפה איטיים יותר. לא עושים - לא טועים! צריך להיות איזון בין רמת הרוכב לבין רמת האופנוע. רוכב טוב על אופנוע גרוע ורוכב גרוע על אופנוע טוב - אף אחד מהמצבים אינו מצב תקין. רק מה, במצב הענף בארץ, יש המון משני המצבים האלה בכל הכיוונים מסביב! דבר שישתנה עם הזמן. מה שכן - אם אני מציע לכל אחד מהרוכבים במירוצים 2 שניות להקפה על ידי שינויים מינימליים, יש מישהו שלא ייקח?
אולי יש כאלה שלא יקחו 5 שניות להקפה על בסיס שינויים מסיביים.... אבל 2 שניות שלמות בלי מאמץ?

כ לוין

New member
קניתי!!!

איך אני מוריד שתי שניות להקפה? בלי מאמץ, עם מאמץ - רק תוריד לי שתי שניות...

למעלה