סטאפ דורש כלים וידע. נקודה.
אם אתה קורא לרבע סיבוב של הטראס רוד וכיוון אינוטנציה בלירה סטאפ זה משהו אחר. במקרה אני כן יודע לעשות סטאפ, וכמה דברים שכן צריך בשבילם כלים: 1. שיוף שריגים. 2. כיוון צואר (אלא אם יש לך ראיה ממש ממש טובה ואתה יכול לזהות מאיות מילימטר בעין על סרגל). 3. החלפת \ חריצת נאט (בעיקר אם אתה עובר סטים של מיתרים או פשוט הנאט נחרץ יתר על המידה. קורה). זה שאנשים לוקחים 300 שקל על כלום זה משהו שאחר, אבל זה לא "קח מדריך מהאינטרנט ותנסה את זה על הגיטרה ב20 אלף שקל שלך", זה דורש ידע, הבנה ונסיון. ספר קטן, גיטרה לנסיון ומקום לשאול שאלות זה המינימום. לא לכל אחד יש את הסבלנות למדידות האלו, לא לכל אחד יש את החוש הטכני והעדינות הנדרשת, לא לכל אחד יש את הזמן. אני לקחתי את הגיטרות שלי לסטאפ.. 0 פעמים. ישבתי חודשיים עם הסקוואיר שלי עד שהצלחתי להבין איך לעשות את זה, ואני עושה סטאפים כבר כמה שנים לציוד שלי, אבל למשל לפנדר היפנית שלי אני לא מתקרב (בורג טראס מכיון הגוף) ובקרוב אני אשלח אותה למישהו שיותר מבין בזה. לגבי הלחמה, שתשב להרכיב משהו טיפה יותר מורכב מלהחליף פיקאפ (סתם לדוגמא, ברמה הכי פשוטה, הרכבת פיצול לאהמבקר. וכלה בהרכבות של אפקטים מובנים או מערכות חיווט משוככלות) אתה יכול להתקל בבעיות. מעבר לזה, הלחמות טובות נשארות עשרות שנים, וזה דורש טיפה אימון להגיע להלחמה מדוייקת. אני לא אומר שזה כזה מורכב או קשה, אני לא אומר שהמחירים נורמליים לדברים האלו, אני כן אומר שאם מישהו רוצה לשלם למישה שיעשה לו את זה, שילך על זה. זה לא הולך על כלום. אם מישהו רוצה ללמוד לעשות לבד, סבבה. אבל לא כולם כאלה. ועוד משהו לסיום, סטאפ זה שם כולל, צריכים דברים ספציפיים. אם לא יודעים מה ספציפית צריכים, אין טעם לשלוח את הגיטרה.