סט אפ לגיטרה חשמלית

JustThomas

New member
מסכים בגדול,

אבל קורים מקרים ויש דברים בגיטרה שלא מסתכמים ב"לסובב כמה ברגים". משהו שכן מצריך עבודה מעבר לסטאפ הבסיסי. במקרה כזה צריך בעל מקצוע ואין מה לעשות. אני על הגיטרה שלי רק אחרי 2 סטאפים "רגילים" שעשיתי לבד הבנתי שמשהו לא בסדר; והלכתי לבעל מקצוע. באמת היו כרוכים דברים שאין לי את הידע ו\או המכשור לעשות. הגעתי למצב שכמעט פגעתי בגיטרה כי לא הבנתי למה מה שאני עושה לא עוזר. שורה תחתונה, אני חושב שתמיד כדאי ללכת לפחות להתייעץ אצל בעל מקצוע. יכול להיות שתקבלו בלבול ביצים, אבל גם יכול להיות, רק קצת, שהידע הטכני שלהם יותר גדול.

peergo

New member
אם נשבר הטראסרוד אז הוא לא היה תקין.

זה לא קורה בגיטרות איכותיות. שבירת צוואר ע"י הטראסרוד מצריכה הרבה סיבובים של הטראסרוד.

זה לא משהו נפוץ

אבל מישהו שפעם ראשונה נוגע בזה ולא מבין מה הולך יכול לעשות את זה. וגיטרות מלפני 2 עשורים יכולים דיי בקלות להדפק בהברגה של הנאט של הטראס רוד. חצי סיבוב לא יעשה כלום ב99.99% מהמקרים גם לחשמלית של דרגון.

peergo

New member
ואם חצי סיבוב יעשה אז הגיטרה לא תקינה, וזו לא

תהיה אשמתו של המתקן, כי גם הוא ישבור את הטראסרוד ולא יוכל להמנע מכך. אבל לך תסביר את זה ללקוח. עוד לא קרה לי, וגם מקווה שלא יקרה

Mr MAG

New member
זה לא קצת צבוע ?

לומר למישהו ללכת לבעל מקצוע כשבעצם אתה לא עושה את זה ? עובדה שאתה מצליח לבד, למה לדעתך כל אחד אחר פה בעל פחות יכולות ? לא לעניין. מעבר לזה הבנאדם צודק. אם תלך לסטאפיסטים שאתה כה שש לממן, ותבדוק את סדר יומם, תגלה שסטאפים שכוללים שיוף שריגים ו\או החלפת או שיפוץ נאט ו\או החלפת אלקטרוניקה - הם הנדירים יותר והרוב זה כן אינטונציה, אקשן, מיתרים, ניקוי, צוואר, גשר. ו כן קוראים לזה סטאפ. אף אחד לא קבע שסטאפ זו פעולה מורכבת הדורשת ידע במכניקת הקוונטים ומינימום חודשיים עבודה בצוות של נאסא. אם המונח רופף על לשונך אולי כדאי שתקרא הגדרה מדויקת יותר, זכור לי שכתבתי אחת. בקצרה - פעולת הסטאפ היא כיוון של ה SETUP (שם עצם) של הגיטרה, שלל כיוונונים עדינים שאמורים להתאים את הגיטרה לדיוק וצליל מקסימליים ונוחות אופטימלית לנגן. וכן, אינטונציה ואקשן הם חלק מזה. הכלים הדרושים הם מפתח אלן, בד"כ בגודל אחד או 2, שרוב הזמן מגיעםי עם הגיטרה ואם לא ניתן לקנות סט מפתחות אלן בשקלים בודדים. להשיג gauge למדידת המרחק בין המיתרים לשריגים גם לא כזה סיפור, לי יש אחד שמצאתי ברחוב בכלל. וכן אפשר למדוד עם סרגל, יש כאלו שבסנטימטרים הראשונים יש חלוקה לחצאי מילימטרים וזה מספיק בהחלט. להמיר לאינצ' - עם מחשבון. מברג פיליפס רגיל יש לכל אחד בבית (לגובה הפיקאפים למשל או לחיזוק המפתחות) פלאייר גם יש לכל אחד בבית. ומי שיתעסק עם אלקטרוניקה בד"כ יודע שצריך מלחם, פה זה לא הסיפור נראה לי. ולגבי ידע - זה בדיוק מה שהאינטרנט יתן. מידע. כשהמידע נכון והקורא משתדל הוא מתדרגם לידע שימושי. כשהקרוא מיישם את הידע עד להצלחה (גם עם טעיה בדרך) זה כבר נקרא נסיון מעשי וזה השלב שבו אפשר להפסיק לתת ממיטב כספך לאנשים אחרים ולהסתדר לבד.

צבוע? לא ממש. גם אני משלם על דברים מסויימים

יש דברים שאני בהחלט חושב שכל אחד צריך לעשות לבד, למשל כיווני גשרי טרמולו וטרמולו ננעלים, כיוון אינטונציה ודברים כאלו. אבל יש דברים שצריך טיפה ידע (ולא אמרתי שקשה להשיג אותו, פשוט צריך אחד) לגבי סדר יומם של סטאפיסטים, גם הפעולות האלו דורשות מינימום ידע (יום קריאה מהמקורות הנכונים), אבל לך תתקע עם לכוון טראס רוד משנות ה70 (מחורר) כי לא היה כתוב על זה, או לך תתקע עם זה ועם זה. ולא תמיד שמים דגשים במקומות הנכונים. לדעתי חיוני לדעת, אבל לא בגדר חובה ואם מישהו רוצה רק סטאפ פעם בשנה ויש לו את הכסף לזה, שילך לאיש מקצוע ויהיה בשקט. תגיד, אם מישהו בטעות יעשה 2 סיבובים אקסטרה לטראס רוד של הלס פול שלו וישבור את הנאט של הטראס רוד, אתה תיקח על זה אחריות?

Mr MAG

New member
סבבה

אם תבדוק תראה שתמיד המלצתי על איש מקצוע למשהו כמו שיוף שריגים. חוץ מהכלים המיוחדים שצריך והידע שהוא קצת מעבר וכדי לרכוש אותו יש צורך בנסיון עם גיטרות.. יש עניין של נסיון שצריך שיהיה לך כי זו עבודה עדינה עם הידיים, וגם יש סיכון גדול שתדפוק לחלוטין את הגיטרה ולהחליף שריגים זה לא כיף גדול. בכיוון אינטונציה אלא אם כן אתה קוף לגמרי אתה לא תשבור כלום. מקסימום הגיטרה תזייף, עד שתלמד.

Fly2High

New member
לדעתי אתה צודק..

קניתי גיטרה חשמלית לא מזמן והיא מזמזמת קצת... או יותר נכון זמזמה.. הצצתי עליה קצת והצוואר היה מתוח מדי, אבל כל השאר בסדר בה. אמרתי לעצמי "למה לעזאזל שאני אשלם עכשיו 200+ שקל כדי שיסובבו לי בורג? על הז' שלי." קראתי מאמר אחד על כיוון טראס רוד, פתחתי אותו אלפית סיבוב והופ הסתדר. על זה לשלם 200 שקל? מוגזם למדי.

ran 15

New member
שמעו עד היום פירקתי כל דבר בגיטרה..

ממיתרים ועד פיקאפים ומפתחות , והאמת , זה סתם שטויות אפילו מהנה...בייחוד הניקיון לצוואר אחד הדברים היותר מהנים...

Adidason326655

New member
אתרים לסטאפ.

יש לכם משהו מומלץ? עם הסברים מדויקים והכל (אני מחזיק בטלקסטר אם זה עוזר).

למעלה